17 Ağustos 2013 Cumartesi

www.mutfakpenceresi.com

1. Hafta Menüsü



Menümüzün  listesi:
Armutlu,fıstıklı misket köfte
Rıcotta  peynir soslu makarna
Bamya diblesi
Çoban salatası
Tahinli, pekmezli pide
Limonlu, zencefilli yeşil çay

İftar Sofrası

IIspanak Tarhanası Çorbası

Misket köfte

Armutlu, fıstıklı misket köftesi.
Rıcotta peynir soslu düdük makarnası.

Köfte Malzemesi:
  • 500 gr iki kere çekilmiş dana kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı galete unu
  • tuz,kimyon,pul biber, yeni bahar,karabiber
Sote malzemesi:
  • 1 tane armut,sert olanından
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kapya biber
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Tarif:
  1. Köfte malzemelerini yoğurma kabına alın,soğanı rendeleyin, bahartları serpin özleşene kadar yoğurun.
  2. Dolapta 10 dakika dinlendirin, misket büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
  3. Havucu küp doğrayın, tavaya yağı ekleyin kızdırın, havuçları soteleyin, köfteleri içine atarak, silkeleyerek köfteleri kızartın.
  4. Fıstıkları ilave edip arasıra karıştırarak pembe renk alana kadar yakmadan  kavurun.
  5. En son küp doğranmış armudu, halka şeklinde doğranmış biberi ekleyin, bir iki saniye çevirip ocağı kapatın.
  6. Makarnaların üzerine serpiştirin servis yapın.Afiyet olsun, bereketli iftarlar.
Bamya Diblesi

Yıldız şehriyeli bamya diblesi.

Bamya Diblesi Malzemesi:
  • 500 gr bamya
  • 1 çay bardağı yıldız şehriye
  • 1 çay bardağı içme suyu
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 tane iri domates
  • yarım limon suyu
  • 2 tane limon tuzu
  • sızma zeytinyağı, tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Tarif:
  • Bamyaların tepelerini ayıklayın, soğanı yemeklik tencereye doğrayın, düdüklü tencere kullandım.
  • Bamyaları içine ekleyin, üzerine şehriyeyi ilave edin.
  • Domatesleri rendeleyin, ilave edin, tuzunu,limon tuzunu, limonun suyunu, yağını, şekeri, suyunu döküp, ocağın altını yakın.
  • Kaynamaya başlayınca düdüğünü indirin,15 dakika pişirin,fıslaması durunca servis tabağına alın, maydanozla süsleyin.Afiyet olsun.
Tahinli Pide

Tahinli ,pekmezli pide, buradaki pidenin aynısı.
2 yemek kaşığı tahin, 2 yemek kaşığı pekmez ilave ettim.

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Yalancı ekmek kadayıfı, bayat ekmekleri değerlendirmek için hazırladım, iyiki denemişim çok beğendim.

2. Hafta Menüsü

http://www.mutfakpenceresi.com/2013/07/mihlama-yataginda-kuzu-etli-yahni/#more-8500


#Goldmaster  ramazan sofraları menüsü etkinligi: 2. menü ve tarifleri.
Menümüzün listesi:
Mıflama yatağında kuzu etli yahni
Zeytinyağlı erikli bulgurlu pazı sarması
Susamlı fıstıklı pilav
Yoğurtlu kabak salatası
Pepeçuralı güllaç

Mantarlı Kuzu  Yahni

Mıhlama yatağında, mantarlı  kuzu yahni tarifi:
Malzeme Listesi:
  • 500 gr kuzu eti kuşbaşı
  • 500 gr mantar
  • 10 tane arpacık soğanı
  • 1 tane kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • kekik,pul biber, karabiber, kimyon
  • 2 yemek kaşığı  sızma zeytinyağı
  • tuz
Mıhlama Malzemesi:
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200  gr rende taze kaşar
  • tuz karabiber
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tane yumurta(isteğe bağlı, kullanmadım)
Üzeri İçin:
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Tarif:
  1. Tencereyi kızdırın eti içine atın rengi dönene kadar kavurun,yağı ilave edin, doğranmız  mantarları içine atın harlı ateşte mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.
  2. Soğanı sarımsağı ekleyin, soğanlar pebeleşinceye kadar kavurun.
  3. Tuzu baharatı ,kapya biberi ekleyin,bir iki saniye kadar karıştırın, ocağı kapatın.
  4. Mısır unun ,tereyağını tavaya alın bir iki saniye kavurun, sütü ilave edin.
  5. Karıştırarak göz göz kaynayana kadar pişirin, koyulursa biraz sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
  6. Ocağı kapatın,baharatını, tuzunu, rendelenmiş kaşarı ilave edin karıştırın.
  7. Servis tabağına döşeyin, üzerine yahniyi döşeyin,tereyağını kızdırın toz biberi serpin,yahninin üzerine gezdirin.Afiyet olsun.

Kabak salata Susamlı Pilavv

Yoğurtlu kabak salatası.
Fıstıklı susamlı pilav.
Kabak salatası tarifi:

Malzeme Listesi:
  • 2 tane kabak
  • 300 gr süsme yoğurt
  • yarım demet dere otu
  • 2 diş sarımsak, tuz, pul biber
  • 1 yemek kaşığı zeyrtinyağı
  • 1 avuç nane
Tarif:
  • Kabağı rendeleyin, servis tabağına alın, dere otunu, sarımsağı içine kıyın, tuz serpin.
  • Servis yapacağınız zaman süzme yoğurtla karıştırın servis yapın.Afiyet olsun.
Erikli Zeytinyağlı Pazı Sarması
Erikli bulgurlu zeytinyağlı pazı sarma.
Pepeçuralı Güllaç


3. Hafta Menüsü

http://www.mutfakpenceresi.com/2013/07/kabak-bayildi/#more-8522


#Goldmaster ramazan sofraları etkinliği yarışması,  3. iftar sofrası menüsü.
Menü Listemiz:
Kabak bayıldı
Tereyağlı makarna
Salata
Karpuz, üzüm,kavun,vanilyalı dondurma
Ayran

Kabak Bayıldı
Kabak bayıldı tarifi.
İmam bayıldının kabak versiyonu.
Malzeme Listesi:
  • 4 tane kabak
  • 3 tane kuru soğan
  • 5,6 diş sarımsak(isteğe bağlı daha fazlada olabilir)
  • 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağu sıcak su
  • 2 tene domates
  • yarım demet dere otu
  • yarım demet taze nane
  • pul biber,taze çekilmiş karabiber,tuz
Tarif:
  1. Kabakları oyma aletiyle dış kabuğunu şekillendirin, üstünden hafif pencere şeklinde kesin, içini oyun boşaltın.
  2. Soğanları piyazlık kıyın,sarımsakları doğrayın, , domatesi küp şeklinde doğrayın, biraz tuz serpin hafif ovun, naneyi, dere otunu kıyın ilave edin.
  3. Tuzunu, baharatını serpin karıştırın, kabakların içini doldurun, benim içim artınca  domatesleri oydum doldurdum.
  4. Tencereye dizin,tuz serpin, yağını üzerine gezdirin, sıcak suyu dökün, kabaklar pişene kadar pişirin.
  5. Servis tabağına alın,dere otu, naneyle süsleyin.Afiyet olsun.
Kabak Sufle

Kabak sufle, kabak bayıldının içinden artan kabaklarla hazırladım.
Yufkasınıda bohça kebabının,  kenarlarından artan yufkaları değerlendirdim

Meye Tabağı

Tatlı olarakda özellikle hafif olası açısından meyve olarak servis yaptım,yanında bir top dondurmayla birlikde.
Diğer tarifler en kısa zanamda blogda.Bereketli iftarlar.

Vanilyalı Dondurma

4. Hafta Menüsü

http://www.mutfakpenceresi.com/2013/08/goldmaster-4-hafta-iftar-sofrasi-menusu/

Merhabalar gününüz aydın olsun ,sevdiklerinizle beraber, huzurlu, sağlıklı bir hafta geçirmeniz dileğiyle.
#Goldmaster ramazan mutfaklarına sihirli eller dokunuyor, 4.  hafta iftar menüsü tarifleri.
Menü Listesi:
Top patlıcan kebabı
Haydariye
Kaymaklı vişneli  Lor Tatlısı
Yedi çeşit meyve şerbeti
Buradaki çorbanın aynısı köftesini bulgurdan hazırladım.
Top patlıcan kebabı tarifi.
Malzeme Listesi:
  • 300 gr kuzu eti kuşbaşı
  • 3 tane tombul patlıcan
  • 2 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 1 tane domates
  • karabiber,pul biber,tuz,kekik
  • 1 su  bardağı sıcak su
  • zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • rendelenmiş taze kaşar
Tarif:
  1. Patlıcanları ikiye bölün, içini oyun, tuzlu suda 10 dakika bekletin, yıkayıp kağıt havluyla kurulayın, yağda kızartın,kağıt havlunu üzerinde fazla yağını çektirin.
  2. Patatesleri, havucu küp şeklinde doğrayın kızartın.
  3. Etleri harlı ateşte suyunu çekne kadar kavurun, suyunu çekin yemeklik doğranmış suğanı ekleyin,rengi dönene kadar kavurun, ocağı kapatın,havucu, patatesleri ekleyin, baharatını tuzu serpin  karıştırın.
  4. Tepsiye patlıcanları dizin,hazırlanan karışımdan içini doldurun, üzerine domates dilimleri döşeyin,sıcak suyu dökün.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180° C fırında 45 dakika pişirin, indirmeye yakın kaşar rendesi serpin, beş dakika fırında tutun, servis yapın.Afiyet olsun.
Semiz otlu tereyağlı bulgur pilavı.
Buradaki pilav gibi pişirdim,soğuyunca yıkanmış semiz otlarını ilave edip karıştırdım.
Haydariye tarifi.
Yeşil elma programında, Oktay Ustada görmüştüm biberlerin sunumunu, bende biberiyeyi doldurdum servis yaparken.
Malzeme Listesi:
  • 300 gr süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • tuz
  • 2 diş sarımsak
Tarif:
  • Yoğurdu kaseye alın, baharatları serpin,tuz ,sarımsağı ekleyin, zeytinyağını ilave edip karıştırın.
  • Servis yaparken ben köy biberi ve kapya biberin üstünden pencere açtım, içini temizleyip  doldurdum.
Bıldırcın yumurtalı pide.
En kısa zamanda tarifi blogda olur inşallah.
Kaymaklı vişneli lor Tatlısı.


Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder