17 Ağustos 2013 Cumartesi

www.ebrununmutfagindan.blogspot.com

1. Hafta Menüsü



ÇITIR YUFKALI ŞÖLEN KÖFTESİ

MALZEMELER
  • 300 GRAM DANA KIYMA
  • TUZ , KARABİBER , PUL BİBER
  • 1 ÇAY BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR
  • 2 YUFKA
  • 1 KASE YOĞURT
  • SIVI YAĞ

YAPILIŞI

KIYMAYI TUZ , KARABİBER VE PUL BİBER VE BULGUR İLE GÜZELCE HARMANLAYIP MİNİK KÖFTECİKLER YAPIYORUZ.
ARDINDAN YUFKAYI 3-4 CM GENİŞLİĞİNDE SİGARA BÖREĞİ YAPACAK GİBİ ÜÇGENLER HALİNDE KESİP İÇİ BOŞ OLARAK SARIYORUZ.
ÖNCE ÇITIR YUFKALARI DAHA SONRA KÖFTELERİ KIZARTIP GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ. YOĞURT VE PUL BİBER İLE  SÜSLEYİP SUNUYORUZ.


RENGARENK SALATA


MALZEMELER
  • 4 ADET PATATES
  • 2 ADET ÇARLİSTON BİBER
  • 7-8 DAL MAYDANOZ
  • 4-5 DAL DEREOTU
  • 2 ADET TAZE SOĞAN
  • 2 ADET HAVUÇ
  • 1 KASE RENDELENMİŞ MOR LAHANA
  • 1 LİMON SUYU
  • TUZ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI


YAPILIŞI

PATATESLERİ TUZLU SUDA HAŞLIYORUZ. BİR KAPTA HAVUCLARI RENDELİYORUZ . DİGER KAPTA DOGRANMIŞ DEREOTU,MAYDANOZ,BİBER,TAZE SOGANI KARIŞTIRIYORUZ. BİR KABADA RENDELENMİŞ MOR LAHANAYI KOYUYORUZ .
HAŞLANAN PATATESI 3 ESİT MİKTARA AYIRIP HER BİR KABA KOYUYORUZ . VE HAVUCLA PATATESI-MOR LAHANA ILE PATATESI-YEŞİLLİKLERLE PATATESİ KARIŞTIRIP ÜZERLERİNE ZEYTİNYAĞI , LİMON SUYU VE TUZ EKLEYİP YOĞURUYORUZ.
BUYUKCE CUKUR BIR KAP ALARAK İÇİNE STREC FİLM SERİYORUZ. EN ALTA HAVUCLU KARISIMI ONUN UZERINE MOR LAHANA KARISIMINI EN USTE YESİLLİKLİ OLAN KARISIMI KOYUP BASTIRIYORUZ . DAHA SONRA DUZ BIR TABAGA TERS CEVIRIP DEREOTU ILE SUSLEYEREK SERVIS YAPIYORUZ.



MALZEMELER

  • 1 LİTRE SÜT
  • 8 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK
  • 1,5 SU BARDAĞI(KÜÇÜK SU BARDAĞI)ŞEKER
  • 2 PAKET ŞEKERLİ VANİLİN
  • JÖLESİ İÇİN
  • 2 SU BARDAĞI LİMON SUYU
  • 4 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI DOLUSU NİŞASTA(BUĞDAY)
  • SÜSLEME İÇİN 
  • LİMON DİLİMLERİ

YAPILIŞI

SÜT , İRMİK , TOZ ŞEKER VE VANİLYA İLE HAZIRLADIĞIMIZ MUHALLEBİYİ SUDAN GEÇİRDİĞİMİZ (DİLİMLENİRKEN KAPTAN KOLAY AYRILSIN DİYE)BİR CAM KABA DÖKÜYOR SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.DİĞER TARAFTA LİMON SUYU, NİŞASTA VE ŞEKERİ SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ, JÖLE KIVAMINA GELİNCE OCAKTAN ALIP ALIYORUZ.ILINMAYA BAŞLAYAN TATLININ ÜZERİNE LİMON DİLİMLERİ İLE SÜSLEYİP ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ HİÇ BİR KATKI MADDESİ İÇERMEYEN DOĞAL EV YAPIMI JÖLEYİ DÖKÜYORUZ.BUZDOLABINA BİRKAÇ SAAT DİNLENDİRDİKTEN SONRA DİLİMLEYEREK SERVİS EDİYORUZ.


2. Hafta Menüsü







YOĞURT SOSLU TAVUK TOPLARI

MALZEMELER
  • 2 ADET TAVUK GÖĞSÜ
  • 1 ADET SOĞAN
  • YARIM DEMET DEREOTU
  • 1 ADET YUMURTA
  • 3 DİLİM EKMEK İÇİ
  • TUZ , KARABİBER
  • SOSU İÇİN
  • 250 GRAM YOĞURT
  • 5-6 DİŞ SARMISAK
  • DEREOTU
  • YARIM ÇAY BARDAĞI SU
YAPILIŞI

TAVUK GÖĞSÜNÜ KUŞBAŞI DOĞRAYARAK ROBOTTA CEKİP KIYMA HALİNE GETİRİYORUZ . İÇİNE YUMURTAYI , ISLATIP SUYU SIKILMIŞ EKMEK İÇLERİNİ , TUZU , KARABİBERİ , İNCE KIYILMIŞ SOĞANI , DEREOTUNU KOYUYORUZ. VE GUZELCE YOĞURUYORUZ . YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİMİZE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR HALİNDE KOYUP ÜZERLERİNE AZ AZ ELİMİZLE SIVIYAĞ SÜRÜYORUZ . 200 DERECELİK FIRINDA 35-40 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
SOSU İÇİN YOĞURDU BİR KABA KOYARAK ÜZERİNE SU EKLEYİP AKIŞKAN BİR KIVAMA GETİRİYORUZ . İÇİNE DEREOTU , SARMISAK VE AZ TUZ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ . PİŞEN TAVUK TOPLARINI TABAĞA ALIP ÜZERİNE SOS DÖKEREK SERVİS YAPIYORUZ .

KOLAY ÇİĞ KÖFTE

MALZEMELER
  • 2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
  • 1 ORTA BOY SOĞAN VEYA 2 KÜÇÜK SOĞAN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • 2 - 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
  • 2 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
  • 3 - 4 YEMEK KAŞIĞI İSOT
  • 1 YEMEK KAŞIĞI KİMYON
  • 1 YEMEK KAŞIĞINA YAKIN KARABİBER
  • TUZ
  • 1 ADET LİMON
  • 5-6 ADET MARUL YAPRAĞI
  • 5-6 TAZE SOĞAN
  • 5-6 DAL MAYDANOZ
YAPILIŞI

BİR KARIŞTIRMA KABINA İSOTU , NAR EKŞİSİNİ , RENDELENMİŞ SOĞANI, DOMATES VE BİBER SALÇASINI , TUZU, KARABİBERİ , RENDELENMİŞ SARIMSAĞI ,ZEYTİNYAĞINI GÜZELCE KARIŞTIRIYORUZ. DİĞER TARAFTA BULGURUMUZU SICAK SUYLA ISLATIP ÜZERİ KAPALI HALDE 30 DAKİKA KADAR BEKLETİYORUZ VE HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMA BULGURUDA KATIP GÜZELCE 10-15 DAKİKA YOĞURUYORUZ ÜZERİNİ KAPATIP 20 DAKİKA KADAR BEKLETTİKTEN SONRA ŞEKİL VEREREK MARUL YAPRAKLARI ÜZERİNE KOYARAK LİMONLA BİRLİKTE SERVİS YAPIYORUZ .


REVANİ

MALZEMELER
  • 4 YUMURTA(BÜYÜK BOY KULLANDIM)
  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI İRMİK
  • 1 SU BARDAĞI UN
  • YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • LİMON KABUĞU RENDESİ
  • ŞERBETİ İÇİN 
  • 3,5 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 4 SU BARDAĞI SU
  • YARIM LİMON SUYU


YAPILIŞI

ÖNCE SOĞUMASI İÇİN ŞERBETİ YAPIYORUZ.SU VE ŞEKER KAYNAMAYA BAŞLAYINCA LİMON SUYU EKLEYİP 15 DAKİKA DAHA PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.DİĞER TARAFTA YUMURTA ARDINDAN DÜĞER MALZEMELER EKLENİP GÜZELCE HARMANLANLAYIP YAĞLI KALIBA DÖKEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 25 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ.TATLIMIZ SICAK ŞERBET SOĞUK OLACAK ŞEKİLDE ŞERBETİNİ DÖKÜP ILIK FIRINDA ÇEKMESİ İÇİN BEKLETİYORUZ.HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPIYORUZ
AFİYET OLSUN HAYIRLI RAMAZANLAR


3.Hafta Menüsü

http://ebrununmutfagindan.blogspot.com/2013/07/gold-master-sihirli-eller-ramazan-menum.html

GOLD MASTER SİHİRLİ ELLER RAMAZAN MENÜM - 3



İSTİRİDYE MANTARI ÇORBASI
 MALZEMELER
  • 250 GRAM İSTİRİDYE MANTARI
  • 1/2 LİTRE SÜT
  • 1 LİTRE SU
  • 1 SU BARDAĞINA YAKIN UN
  • YARIM DEMET DEREOTU
  • YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • TUZ

YAPILIŞI
MANTARLAR GÜZELCE YIKANIP KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE DOĞRANIR.TENCEREYE SIVI YAĞ  VE UNU KOYUP KARIŞTIRDIKTAN SONRA SÜTÜ  ARDINDAN SUYU (HER İKİSİ DE SOĞUK) EKLEYİP ÇIRPICI YARDIMIYLA KARIŞTIRILIR. DAHA SONRA DOĞRADIĞIMIZ MANTARLAR VE TUZ EKLENİP PİŞMEYE BIRAKILIR. ARA SIRA ÇIRPICIYLA KARIŞTIRARAK UNUN DİBE ÇÖKMESİ ÖNLENİR.PİŞMEYE YAKIN KIYILMIŞ DEREOTU EKLENİP OCAKTAN ALINIR.
SICAK SICAK SERVİS EDİLİR.

                  
TAS KEBABI VE PİLAV
TAS KEBABI İÇİN MALZEMELER
  • 300 GRAM DANA KUŞBAŞI
  • 1 ORTA BOY SOĞAN
  • 2 ADET SİVRİ BİBER
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
  • TUZ,KARABİBER,KEKİK
  • 3-4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
PİLAV İÇİN MALZEMELER
  • 3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • 1 ORTA BOY SOĞAN
TAS KEBABI YAPILIŞI

ETLER SUYUNU BIRAKIP ÇEKENE KADAR AZ SUDA PİŞİRİLİR. KIYILMIŞ SOĞAN, DOĞRANMIŞ BİBER ,UN ,YAĞ,TUZ, KARABİBER ,KEKİK ,SALÇA TENCEREYE KONARAK PİŞİRİLİR . ET VE SARIMSAK EKLENİR VE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR .

PİLAV YAPILIŞI 

SOĞAN SIVI YAĞDA KAVRULUR. DAHA SONRA PİRİNÇLERDE EKLENEREK KAVURMAYA DEVAM EDİLİR  1-2 DAMLA LİMON SUYU (BEYAZ OLMASI VE YAPIŞMAMASI İÇİN) TUZ VE ÜZERİNİ ÖRTECEK KADAR SU İLAVE EDİLEREK PİŞMEYE BIRAKILIR . PİŞEN PİLAVIN KAPAĞI AÇILARAK ÜZERİNE KAĞIT HAVLU KONUP KAPAĞI ÖRTÜLÜR VE DEMLENDİRİLİR
BİRLİKTE SERVİS EDİLİR.




ÇİLEKLİ KOLAY PASTA

MALZEMELER
  • 2 YUMURTA
  • 2 TÜRK KAHVESİ FİNCANI TOZ ŞEKER
  • 2 TÜRK KAHVESİ FİNCANI UN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 1 KUTU 200 ML KREMA 
  • 750 GRAM ÇİLEK

YAPILIŞI

YUMURTALARIN BEYAZLARI VE SARILARINA ŞEKERİ BÖLÜŞTÜRÜP AYRI AYRI ÇIRPIYORUZ.BEYAZLAR KREM ŞANTİ KIVAMINA GELİNCE ŞEKER , AZ SÜT İLE ÇIRPTIĞIMIZ SARILARI BİR ARAYA GETİRİP VANİLYA, UN, KABARTMA TOZU YAĞI EKLEYİP KEK HAMURU YAPIYORUZ.YUVARLAK YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ BİR KALIBA KEK HAMURUNU DÖKÜP İNCE BİR KEK ELDE EDİYORUZ.ÖNCEDEN ISINMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRİYORUZ BU SÜRE FIRINA GÖRE DEĞİŞEBİLİR 10 DAKİKA SONRA KONTROL EDİN.
DİĞER TARAFTA KREMAYI BİR KABA ALIP GÜZELCE ÇIRPIP YOĞUNLAŞTIRIYORUZ.BİR KAÇ ADET ÇİLEĞİ SÜSLEME İÇİN AYIRIP KALANI PÜRE HALİNE GETİRDİKTEN SONRA KREMAYA EKLİYORUZ İSTERSENİZ BİR MİKTAR ŞEKERDE EKLEYEBİLİRSİNİZ.ELDE ETTİĞİMİZ KREMAYI KEKİN ÜZERİNE DÖKÜP BUZDOLABINDA 3-4 SAAT BEKLETİYORUZ.




4. Hafta Menüsü




GOLD MASTER SİHİRLİ ELLER RAMAZAN MENÜM - 4


SOĞAN ÇORBASI

MALZEMELER
  • 1 ADET BÜYÜK VEYA 2 KÜÇÜK SOĞAN
  • SIVI YAĞ
  • 5 KAŞIK UN
  • 1,5 SU BARDAĞI SU
  • 750 ML SÜT
  • PUL BİBER ,NANE
  • TOST EKMEĞİ (3-4 DİLİM)

YAPILIŞI
SOĞANLARI İNCECİK KIYIYORUZ.YAĞDA SOĞANLAR SUYUNU BIRAKANA KADAR SOTELİYORUZ. UNU EKLEYİP 1,5 SU BARDAĞI SOĞUK SUYU DA KOYUP ÇIRPMA TELİ İLE KARIŞTIRARAK UNUN TOPAK OLMASINI ÖNLÜYORUZ. UN İYİCE ÇÖZÜLDÜKTEN SONRA SOĞUK SÜTÜ EKLİYORUZ.KIVAMINA GÖRE SU KATILABİLİR. PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. DİĞER TARAFTA YAĞDA PUL BİBER YAKIYORUZ VE TOST EKMEKLERİNİ KÜP KÜP DOĞRAYARAK FIRINDA KITIR EKMEK YAPIYORUZ.
ÇORBAMIZI OCAKTAN ALIP TABAĞA KOYUP ÜZERİNİ KITIR EKMEK VE PUL BİBER İLE SÜSLÜYORUZ.



PÜRELİ 
TAVUK SOTE

MALZEMELER
  • 1 KİLO TAVUK GÖĞSÜ
  • YARIM DEMET TAZE SOĞAN
  • 4 ADET KIRMIZI BİBER
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
  • 1 TÜRK KAHVESİ FİNCANI SIVI YAĞ

PÜRE İÇİN
  • 5-6 ADET BÜYÜK PATATES
  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU TEREYAĞI
  • 1 TÜRK KAHVESİ FİNCANI SÜT

SÜSLEME İÇİN 
  • 1 KASE YOĞURT

YAPILIŞI

KÜÇÜK KUŞBAŞI HALİNDE DOĞRANAN TAVUK GÖĞSÜ , YAĞ İLE RENGİ DÖNENE KADAR SOTELENİR.ÜZERİNE İNCE DOĞRANMIŞ TAZE SOĞAN, KIRMIZI BİBER VE BAHARATLAR VE 1 ÇAY BARDAĞI SU EKLENEREK PİŞMEYE BIRAKILIR.
DİĞER TARAFTA PATATESLER KÜP KÜP DOĞRANARAK TUZLU SUDA HAŞLANIR.HAŞLANAN PATATESLER EZİLİP PÜRE HALİNE GETİRİLİR VE İÇİNE SÜT VE TEREYAĞI EKLENİR.(HAŞLAMADA TUZ BOL KONULDUĞUNDAN PÜREYE TUZ EKLEMİYORUZ)VE ÇOK AKIŞKAN OLMAYAN YOĞUN KIVAMLI BİR PÜRE ELDE EDİLİR.
SERVİS TABAĞINA ÖNCE PÜRE ARDINDAN PİŞEN TAVUK ETLERİ ,ÜZERİNE 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT KONULARAK SERVİS EDİLİR.




MİNİ ŞEKERPARE

MALZEMELER
  • 1 KÜÇÜK SU BARDAĞI İRMİK
  • YARIM KÜÇÜK SU BARDAĞI SIVI YAĞ
  • YARIM KÜÇÜK SU BARDAĞI YOĞURT
  • YARIM KÜÇÜK SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU-1 PAKET VANİLYA
  • 2 YUMURTA
  • 3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • ALDIĞI KADAR UN
ŞERBET İÇİN
  • 3 SU BARDAĞI SU
  • 3 SU BARDAĞI ŞEKER
  • YARIM LİMON SUYU
YAPILIŞI

UN HARİÇ TÜM MALZEMELER İYİCE HARMANLANDIKTAN SONRA ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR LANA KADAR UN EKLENİP YOĞURULUR.KÜÇÜK TOPLAR ŞEKLİNDE ŞEKİL VERİLEREK YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR.190 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 25-30 DAKİKA PİŞİRİLİR.
DİĞER TARAFTA ŞEKER VE SU KAYNATILIR , KAYNAYINCA LİMON SUYU EKLENİP 5 DAKİKA DAHA KAYNATILIP OCAKTAN ALINIR.FIRINDAN ÇIKAN TATLI ÜZERİNE DÖKÜLÜR.(TATLI-SICAK, ŞERBET-SICAK)
İSTENİRSE ÜZERİNE FINDIK , FISTIK, HİNDİSTAN CEVİZİ DÖKÜLÜP SERVİS YAPILIR.





Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder