17 Ağustos 2013 Cumartesi

www.marindentarifler.blogspot.com

1. Hafta Menüsü

Cevizli-Parmesanlı-Roka Salatası

Malzemeler:

  • 1 demet Roka
  • 1 adet Domates
  • 2 adet küçük Salatalık
  • 2 yemek kaşığı Zeytinyağ
  • 4 sap Yeşil Soğan
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı Balsamik Sirkesi
  • 5 parça ince dilim Parmesan Peyniri (alternatif olarak kaşar dilimleri)
  • 1/2 çay bardağı Ceviz

Yapılışı;


Rokamızı yıkayıp kurutalım ve doğrayalım. Yeşil soğanları, salatalığı ve domatesi de küçük küçük doğrayıp roka ile harmanlıyalım.
Zeytinyağını, balsamik sirke ve tuzu bir kabın içinde iyice karıştırıp, salatamızın üstüne dökelim.
Parmesan peyniri ve cevizle süsleyelip servis edelim.
Afiyet Olsun
Bu güzel iç acıçı salatayı Goldmaster Ramazan yarışması için hazırladım (doğaçlama)





Salçalı Biftek:

Malzemeler:
  • 4 parça dana biftek
  • 1 baş sarımsak
  • 1 büyük boy Soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 tane rendelenmiş domates
  • Tuz, karabiber, kekik ve 2 adet defne yaprağı

Yapılışı:


Etlerimizi yıkayalım ve mutfak peçetesinde suyunu çektirelim. Arzu edersek biftekleri ikiye bölelim.

Geniş bir tavaya tereyağımızı alalım ve eritip etlerimizi 2 taraflı hafif kızartıp (1-2 dak) bir tabağa alalım.
İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı tavada soteleyelim sırasıyla domates rendesini, salçayı, baharatları şöyle bir iki dakika tavada pişirip etlerimizi sosumuzun içine yerleştirelim. Bir su bardağı sıcak su ekleyelim ve
kısık ateşte 1 saate yakın pişirelim.

Afiyet olsun.





2.Hafta MEnüsü

http://marindentarifler.blogspot.com/2013/07/goldmaster-ramazan-mutfaklarna-sihirli.html

Goldmaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor - 2.Menüm

Sebzeli Mercimek Çorbası

Malzemeler:
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane büyük boy kabak
  • 1 baş soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane soyulmuş domates
  • 1tane kappa biberi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı  pul biberi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı et suyu
  • 5-6 su bardağı su

Hazırlanışı:
Mercimekler ayıklanıp yıkanır. Tenceremize mercimekle birlikte 4'e bölünmüş soğanı, sarımsağı, soyulmuş domatesi, doğranmış kabak ve biberimizi, et suyumuzu, 5-6 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip orta ateşte pişirelim. Malzemeler yumuşadıktan sonra çorbamızı el blenderi ile iyice ezelim. Daha sonra teryağı ile baharatlarımızı ilave edip bir taşım kaynatalım.



Afiyet olsun :)




Biberli Hindi Şiş:

Malzemeler:

  • 500 gr Hindi gögüs
  • 5 adet Sivri Biber
  • 1 adet Kırmızı Biber
  • 10 adet tahta çubuk şiş
  • Baharat karışımı: 1er çay kaşığı kimyon, kırmızı toz biber, tuz, biberiye
  • 4 yemek kaşığı Zeytinyağ


Hazırlanışı:
Hindi göğsümüzü kuşbaşı doğrayalım. Baharatlarımızla ve zeytinyağ ile marine edip

buzdolabında 1 saate yakın dinlendirelim.
Biberlerimizi küçük küçük doğrayalım ve çubuklarımıza sırasıyla kırmızı biber, yeşil biber ve
etimizi dizelim.
Fırınımızı izgara ayarına getirip önceden ısıtalım. Şişlerimizi fırın kağıdı serilmiş tepsimize dizelim hindiler kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun :)




3. Hafta Menüsü

http://marindentarifler.blogspot.com/2013/08/goldmaster-ramazan-mutfaklarna-sihirli.html

Goldmaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor - 3.Menüm

Domatesli Biber Kavurma

Malzemeler:
  • 500 gr Sivri Biber
  • 5 adet Domates
  • 3 yemek kaşığı Zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı Tuz

Yapılışı:
Biberleri yıkayıp 2'ye bölelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp bir kenarda bekletelim.
Zeytinyağımızı geniş bir tavaya koyup biberlerimizi ekleyelip kapağını kapatalım ve kavrulmaya bırakalım. Arada bir tavayı sallayıp biberleri karıştıralım. Biberler hafif kızardıktan sonra domates ve tuzu ekleyip tekrar kapağını kapatıp domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bu tarif hem çok pratik hemde çok ekonomik ve bol lezzetli.

Afiyet olsun.


Şam Tatlısı

Malzemeler:
  • 4 su bardağı İrmik
  • 2 su bardağı Toz Şeker
  • 2 su bardağı Süt
  • 2 çay kaşığı Karbonat
  • 1 kase çiğ Badem)

Şerbeti:

  • 4 su bardağı Toz Şeker
  • 4 su bardağı Su
  • 1 Limon

Şerbetin Yapılışı:
Şekeri ve suyu iyice kaynatalım. İndirmeye yakın limonu sıkıp şerbete ekleyelim. 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.


Yapılışı:
Cam bir kaseye irmik, şeker ve karbonatı koyup malzemelerin birbirine karışmasını sağlayalım.
Üstüne 2 bardak sütü ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım. Diktörtgen büyük bir borcam tepsiyi margarin ile yağlayıp üstüne biraz irmik serpelim, yerken güzel çıtır çıtır bir tat oluyor.
Spatula yardımı ile harcımızı tepsiye yayalım ve 2-3 saat buzdolabinda bekletip bir parmak genişliğinde uzunlamasına sonra bir parmak genişliğinde enlemesine kesip, her dilimin üzerine badem dizelim.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz soğumuş şerbetimizi üstüne döküp tatlımızı soğmaya bırakalım. Yerken çocukluğumuzda yediğimiz okul önlerinde satılan tatlıyı anımsıyalım :)

Afiyet olsun.



4. Hafta Menüsü


Goldmaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor - 4.Menüm

İslim Kebabı:

Malzemeler:
  • 750 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 bardak ufalanmış ekmek içi
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
  • 1 dolu tatlı kaşığı Pul biber
  • 1 dolu tatlı kaşığı Kimyon
  • 2-3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı bardak su
  • 2 adet orta boy domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 7 adet büyük boy patlıcan

Yapılışı:
Kıymayı, ekmek içi, yumurta, rendelenmiş soğan ve baharatlarla güzelce yoğuralım ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirmeye bırakalım.
Kıymamızdan daha sonra yuvarlak köfteler yapıp kızartalım.

Patlıcanları iki tarafından birerkere soyalım ve tuzlu suda bekletelim. Siyah suyu cıktıktan sonra mutfak peçetesiyle hafifce kurulayıp, uzunlamasına dört şerit olacak şekilde dilimleyelim ve hazırladığımız bu patlıcan şeritlerini sıvıyağda iki taraflı kızartıp mutfak peçetesi serdiğimiz bir tabağa alalım. Tüm patlıcanları bu şekilde kızartalım ve soğumaya bırakalım.
Patlıcanlarımızdan ikişer şerit bir tabağa alıp artı oluşturacak şekilde üst üste yerleştirelim. Ortasına bir adet köfte yerleştirip dört bir yandan bohça şeklinde kapatalım ve kürdanla sabitliyelim. Kürdanın üzerine bir domates dilimi ve sivri biber dilimi geçirip fırın tepsisine dizelim.
Salçamızla ve suyla sos hazırlayıp  kebaplarımızın üzerine dökelim. 170 derece'ye ayarlanmış fırında 25-30 dakikaya yakın pişirelim.
Afiyet olsun.




Fırında Kabak Kızartması 


Malzemeler:
  • 1 kg Kabak
  • 7-8 yemek kaşığı Sızma zeytinyağ
  • Tuz
  • 250 gr Süzme yoğurt

Yapılışı:
Kabaklarımızı soyup yıkayalım ve küp küp doğrayalım. Tepsimize fırın kağıdımızı serelim ve kabakları tepsiye koyup zeytinyağı ve tuz ile birlikte harmanlayalım. Kabaklarımızı 200 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Kabağımızı fırından çıkarıp soğutalım ve yoğurdumuzla karıştırıp servis edelim.
Kalorisi düşük ve çok pratik bir tarif.

Afiyet olsun.







Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder