17 Ağustos 2013 Cumartesi

www.dilekkmutfakta.blogspot.com

1. Hafta Menüsü

SLİM KEBABI VE NOHUT SALATASI--Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor--

İSLİM KEBABI


MALZEMELER:
  • 4 adet patlıcan
  • domates-biber
  • kızartmak için sıvıyağ

KÖFTESİ İÇİN:
  • 400 GRAM kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 dilim ekmek içi
  • karabiber-tuz-kimyon

SOS:
  • domates salçası-su

YAPILIŞI:
  • Patlıcanlar alacalı soyulup yarım santim genişliğinde boyuna kesilir tuzlu suda beklemeye alınır.
  • köfte yoğurulur ister ızgara ister tavada kızartılır. ( ben mini fırın tepsisine dizip ızgara yaptım)
  • daha sonra patlıcanlar iyice kurulanıp bol yağda kızartılır. 
  • Derin
  • bir  kaseye patlıcanlar karşılıklı yerleştirilir araya köfte konarak kapatılır fırın tepsisine yerleştirilir. 
  • Üzerlerine 1 dilim domates ve biber yerleştirilip kürdan ile sabitlenir, 
  • sos için salça sulandırılıp bir taşım kaynatılır ve fırın kabına dökülür, 
  •  eğer domates kullanacaksanız domates rendelenir az sıvı yağda öldürülür suyu eklenip kaba boşaltılır. 
  • 200 derecede pişirilir. 
                       NOHUT SALATASI


MALZEMELER  :  
  • haşlanmış nohut
  • maydanoz-dereotu-taze soğan-
  • közlenmiş kırmızı biber
  • zeytinyağı-limon-tuz
YAPILIŞI: 

SAKSI KEBABI-VİŞNELİ İRMİK TATLISI / Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor-2-

SAKSI  KEBABI




MALZEMELER: 
  •  2 TANE BOSTAN PATLICAN 
  • MİSKET KÖFTE  
  • 2 PATATES 
  • 2 TANE DOMATES 
  • 1 DİŞ SARIMSAK 
  • KARABİBER-TUZ  

YAPILIŞI:  
  • Patlıcanlar  alacalı soyulup ortadan ikiye bölünür, 
  •  İçleri oyulup tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir, 
  • Daha sonra iyice kurulanıp bol yağda kızartılır. 
  • Kıyma-soğan ve baharatlarla yapılmış olan misket köfteler ve küp küp doğranan patatesler kızartılıp patlıcanların içlerine doldurulur.  

SOS İÇİN:  
  • 2 Domates rendelenir az sıvıyağda sarımsak-tuz ve karabiberle pişirilir. tepsinin altına sos yayılıp üzerine patlıcanlar oturtulur, 15 dk kadar fırınlanır. 



VİŞNELİ İRMİK TATLISI
MALZEMELER: 

  • 1 KİLO SÜT   
  • 10 KAŞIK İRMİK  
  • 12 KAŞIK TOZ ŞEKER  
ÜZERİ İÇİN:
  • 4 BARDAK VİŞNE SUYU 
  • 4 KAŞIK NİŞASTA  
  • 6 KAŞIK ŞEKER  
  • VİŞNE TANELERİ  

YAPILIŞI: 
  • Süt-şeker ve irmik tencereye konup muhallebi pişirilir, 
  • Islatılmış kalıbın altına dökülür. 
  • Vişne suyu-nişasta - şeker ve 1 kase vişne birlikte pişirilir 
  • İrmikli muhallebinin üzerine dökülür 
  • Buzdolabında soğumaya bırakılır,
  • 3-4 saat sonra ters çevirilip servis edilir.





3.Hafta Menüsü


BEYTİ - KAKAOLU ŞEKERPARE / GoldMaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor -3-



MALZEMELER:

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon

SARMAK İÇİN:


  • 1 adet yufka
  • 50 gram margarin veya sıvıyağ
SOSU:
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 adet yumurta üzerine sürmek için

ÜZERİNE


  • yeterince yoğurt
  • 2 kaşık tereyağ

YAPILIŞI
  • Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır .
  • 1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur.
  •  1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Margarin eritilir ,1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarafına sürülür yada sıvıyağla yağlanabilir ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir ,çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerine1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir . 
  • Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar fırına sürülür 10 dakika kadar pişirilir .
Servis tabağına alınıp üzerine yoğurt konur, kırmızı biberli tereyağ kızdırılıp dökülür.Kolay gelsin afiyet olsun.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER 
  • yarım paket yumuşak margarin 
  • 1 çay bardağı irmik 
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek) 
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket kakao (25 gr) 
  • aldığı  kadar un(ele yapışmayacak kıvamda olmalı)  
  • FINDIK  

ŞERBET İÇİN:  
  • 3,5 bardak şeker 
  • 3,5 bardak su  
  • birkaç damla limon suyu    
YAPILIŞI:  
  • Öncelikle şerbetimizi 10 dk kadar kaynatıp, soğumaya bırakalım. 
  • Daha sonra hamur malzemelerimizi yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım 
  • yağlanmış tepsiye dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları batıralım  
  • 200 derecede ortalama 20-30 dk pişirelim 
  • çıktıktan birkaç dakika sonra oda ısısındaki şerbetimizi döküp, üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.


    4. Hafta Menüsü



MİLFÖY ÇANAĞINDA ET SOTE-SU MUHALLEBİSİ = GoldMaster-Ramazan mutfaklarına sihirli eller dokunuyor 4-

ET SOTE

 MALZEMELER:  
  • Yarım kilo kuşbaşı et  
  • 2 adet soğan 
  • 2 adet sivri biber 
  • 2-3 adet domates  
  • tuz-karabiber  

ÇANAK İÇİN:  

  • 4 tane milföy 
  • Milföylerimizi oda ısısında çözdürdükten sonra   terslerini yağladığımız krem karamel kalıplarının diplerine elimizle yerleştirip 10 dk kadar fırınlayalım,  çıkarıp bıçak yardımıyla çanakları kurtaralım.
YAPILIŞI: 
  • Etlerimizi kızdırdığımız düdüklü tenceremize atıp mühürleyelim, 
  •  Etler önce tencereye yapışacak daha sonra kendini salacaktır.  
  • Daha sonra yeterince tereyağ koyup doğradığımız kuru soğanları, sivri biberleri atıp bir süre kavuralım  
  • Domatesleri ekleyip bir süre daha  kavurduktan sonra 
  • 1 bardak kadar sıcak su ve tuzunu koyup 15 dk pişirelim. 

                                                 SU MUHALLEBİSİ-BİCİ BİCİ




MALZEMELER: 

  

muhallebi

  • 5 bardak su  
  • 5 kaşık mısır nişastası   



şerbet 

  • 6 bardak su  
  • 2 bardak toz şeker  
  • kabuk tarçın 
  • karanfil   
  • kırmızı gıda boyası



YAPILIŞI: 

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım,  
  • bunun için bir tülbent parçasının içine tarçın ve karanfillerimizi sıkıca bağlayalım    
  • su ve şekeri ateşe koyup içine tarçın ve karanfillerin olduğu keseyi atalım  
  • çay kaşığının ucu ile gıda boyamızı ekleyelim ve  
  • 20 dk kadar kaynatalım    
  • 5 bardak su ve 5 kaşık nişastayı muhallebi kıvamında pişirelim 
  • ıslatılmış borcama dökelim  
  • her ikisi de soğuduktan sonra küp küp kestiğimiz muhallebimizin üzerine şerbetimizi döküp 
  • buz ile servis edelim.




Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder