1. Hafta Menüsü
SLİM KEBABI VE NOHUT SALATASI--Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor--
İSLİM KEBABI
MALZEMELER:
-
4 adet patlıcan
-
domates-biber
-
kızartmak için sıvıyağ
KÖFTESİ İÇİN:
-
400 GRAM kıyma
-
1 büyük soğan
-
1 dilim ekmek içi
-
karabiber-tuz-kimyon
SOS:
-
domates salçası-su
YAPILIŞI:
-
Patlıcanlar alacalı soyulup yarım santim genişliğinde boyuna kesilir tuzlu suda beklemeye alınır.
-
köfte yoğurulur ister ızgara ister tavada kızartılır. ( ben mini fırın tepsisine dizip ızgara yaptım)
-
daha sonra patlıcanlar iyice kurulanıp bol yağda kızartılır.
-
Derin
-
bir kaseye patlıcanlar karşılıklı yerleştirilir araya köfte konarak kapatılır fırın tepsisine yerleştirilir.
-
Üzerlerine 1 dilim domates ve biber yerleştirilip kürdan ile sabitlenir,
-
sos için salça sulandırılıp bir taşım kaynatılır ve fırın kabına dökülür,
-
eğer domates kullanacaksanız domates rendelenir az sıvı yağda öldürülür suyu eklenip kaba boşaltılır.
-
200 derecede pişirilir.
NOHUT SALATASI
MALZEMELER :
-
haşlanmış nohut
-
maydanoz-dereotu-taze soğan-
-
közlenmiş kırmızı biber
-
zeytinyağı-limon-tuz
YAPILIŞI:
-
mümkünce geceden, değilse en az 2 saat önce haşlanmış nohutların üzerine zeytinyağı-limonsuyu ve tuzu karıştırıp kapaklı bir kapta buzdolabında bekletiyorum.
-
,diğer tarafta yeşillikleri hazırlıyorum sosu çeken nohutlarla karıştırıp servis yapıyorum.
2. Hafta Menüsü
İSLİM KEBABI
MALZEMELER:
- 4 adet patlıcan
- domates-biber
- kızartmak için sıvıyağ
KÖFTESİ İÇİN:
- 400 GRAM kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 dilim ekmek içi
- karabiber-tuz-kimyon
SOS:
- domates salçası-su
YAPILIŞI:
- Patlıcanlar alacalı soyulup yarım santim genişliğinde boyuna kesilir tuzlu suda beklemeye alınır.
- köfte yoğurulur ister ızgara ister tavada kızartılır. ( ben mini fırın tepsisine dizip ızgara yaptım)
- daha sonra patlıcanlar iyice kurulanıp bol yağda kızartılır.
- Derin
- bir kaseye patlıcanlar karşılıklı yerleştirilir araya köfte konarak kapatılır fırın tepsisine yerleştirilir.
- Üzerlerine 1 dilim domates ve biber yerleştirilip kürdan ile sabitlenir,
- sos için salça sulandırılıp bir taşım kaynatılır ve fırın kabına dökülür,
- eğer domates kullanacaksanız domates rendelenir az sıvı yağda öldürülür suyu eklenip kaba boşaltılır.
- 200 derecede pişirilir.
NOHUT SALATASI
MALZEMELER :
- haşlanmış nohut
- maydanoz-dereotu-taze soğan-
- közlenmiş kırmızı biber
- zeytinyağı-limon-tuz
YAPILIŞI:
- mümkünce geceden, değilse en az 2 saat önce haşlanmış nohutların üzerine zeytinyağı-limonsuyu ve tuzu karıştırıp kapaklı bir kapta buzdolabında bekletiyorum.
- ,diğer tarafta yeşillikleri hazırlıyorum sosu çeken nohutlarla karıştırıp servis yapıyorum.
SAKSI KEBABI-VİŞNELİ İRMİK TATLISI / Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor-2-
SAKSI KEBABI
MALZEMELER:
-
2 TANE BOSTAN PATLICAN
-
MİSKET KÖFTE
-
2 PATATES
-
2 TANE DOMATES
-
1 DİŞ SARIMSAK
-
KARABİBER-TUZ
YAPILIŞI:
-
Patlıcanlar alacalı soyulup ortadan ikiye bölünür,
-
İçleri oyulup tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir,
-
Daha sonra iyice kurulanıp bol yağda kızartılır.
-
Kıyma-soğan ve baharatlarla yapılmış olan misket köfteler ve küp küp doğranan patatesler kızartılıp patlıcanların içlerine doldurulur.
SOS İÇİN:
-
2 Domates rendelenir az sıvıyağda sarımsak-tuz ve karabiberle pişirilir. tepsinin altına sos yayılıp üzerine patlıcanlar oturtulur, 15 dk kadar fırınlanır.
VİŞNELİ İRMİK TATLISI
-
1 KİLO SÜT
-
10 KAŞIK İRMİK
-
12 KAŞIK TOZ ŞEKER
ÜZERİ İÇİN:
-
4 BARDAK VİŞNE SUYU
-
4 KAŞIK NİŞASTA
-
6 KAŞIK ŞEKER
-
VİŞNE TANELERİ
YAPILIŞI:
-
Süt-şeker ve irmik tencereye konup muhallebi pişirilir,
-
Islatılmış kalıbın altına dökülür.
-
Vişne suyu-nişasta - şeker ve 1 kase vişne birlikte pişirilir
-
İrmikli muhallebinin üzerine dökülür
-
Buzdolabında soğumaya bırakılır,
-
3-4 saat sonra ters çevirilip servis edilir.
SAKSI KEBABI
MALZEMELER:
- 2 TANE BOSTAN PATLICAN
- MİSKET KÖFTE
- 2 PATATES
- 2 TANE DOMATES
- 1 DİŞ SARIMSAK
- KARABİBER-TUZ
YAPILIŞI:
- Patlıcanlar alacalı soyulup ortadan ikiye bölünür,
- İçleri oyulup tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir,
- Daha sonra iyice kurulanıp bol yağda kızartılır.
- Kıyma-soğan ve baharatlarla yapılmış olan misket köfteler ve küp küp doğranan patatesler kızartılıp patlıcanların içlerine doldurulur.
SOS İÇİN:
- 2 Domates rendelenir az sıvıyağda sarımsak-tuz ve karabiberle pişirilir. tepsinin altına sos yayılıp üzerine patlıcanlar oturtulur, 15 dk kadar fırınlanır.
VİŞNELİ İRMİK TATLISI
- 1 KİLO SÜT
- 10 KAŞIK İRMİK
- 12 KAŞIK TOZ ŞEKER
ÜZERİ İÇİN:
- 4 BARDAK VİŞNE SUYU
- 4 KAŞIK NİŞASTA
- 6 KAŞIK ŞEKER
- VİŞNE TANELERİ
YAPILIŞI:
- Süt-şeker ve irmik tencereye konup muhallebi pişirilir,
- Islatılmış kalıbın altına dökülür.
- Vişne suyu-nişasta - şeker ve 1 kase vişne birlikte pişirilir
- İrmikli muhallebinin üzerine dökülür
- Buzdolabında soğumaya bırakılır,
- 3-4 saat sonra ters çevirilip servis edilir.
3.Hafta Menüsü
BEYTİ - KAKAOLU ŞEKERPARE / GoldMaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor -3-
MALZEMELER:
-
500 gram kıyma
-
1 adet soğan
-
1 yumurta
-
1/2 demet maydanoz
-
3-4 diş sarımsak
-
2 dilim bayat ekmek içi
-
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
SARMAK İÇİN:
-
1 adet yufka
-
50 gram margarin veya sıvıyağ
SOSU:
-
1 yemek kaşığı biber salçası
-
1 su bardağı su
-
1 kaşık tereyağ
-
1 adet yumurta üzerine sürmek için
ÜZERİNE
-
yeterince yoğurt
-
2 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
-
Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır .
-
1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur.
-
1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
-
Margarin eritilir ,1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarafına sürülür yada sıvıyağla yağlanabilir ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir ,çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerine1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir .
-
Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar fırına sürülür 10 dakika kadar pişirilir .
Servis tabağına alınıp üzerine yoğurt konur, kırmızı biberli tereyağ kızdırılıp dökülür.Kolay gelsin afiyet olsun.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
-
yarım paket yumuşak margarin
-
1 çay bardağı irmik
-
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
-
1 çay bardağı hindistan cevizi
-
1 çay bardağı pudra şekeri
-
1 çay bardağı sıvıyağ
-
1 paket kabartma tozu
-
1 paket kakao (25 gr)
-
aldığı kadar un(ele yapışmayacak kıvamda olmalı)
-
FINDIK
ŞERBET İÇİN:
-
3,5 bardak şeker
-
3,5 bardak su
-
birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
-
Öncelikle şerbetimizi 10 dk kadar kaynatıp, soğumaya bırakalım.
-
Daha sonra hamur malzemelerimizi yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım
-
yağlanmış tepsiye dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları batıralım
-
200 derecede ortalama 20-30 dk pişirelim
-
çıktıktan birkaç dakika sonra oda ısısındaki şerbetimizi döküp, üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.
4. Hafta Menüsü
MALZEMELER:
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yumurta
- 1/2 demet maydanoz
- 3-4 diş sarımsak
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
SARMAK İÇİN:
- 1 adet yufka
- 50 gram margarin veya sıvıyağ
SOSU:
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su
- 1 kaşık tereyağ
- 1 adet yumurta üzerine sürmek için
ÜZERİNE
- yeterince yoğurt
- 2 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
- Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır .
- 1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur.
- 1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Margarin eritilir ,1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarafına sürülür yada sıvıyağla yağlanabilir ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir ,çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerine1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir .
- Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar fırına sürülür 10 dakika kadar pişirilir .
Servis tabağına alınıp üzerine yoğurt konur, kırmızı biberli tereyağ kızdırılıp dökülür.Kolay gelsin afiyet olsun.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- yarım paket yumuşak margarin
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao (25 gr)
- aldığı kadar un(ele yapışmayacak kıvamda olmalı)
- FINDIK
ŞERBET İÇİN:
- 3,5 bardak şeker
- 3,5 bardak su
- birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
- Öncelikle şerbetimizi 10 dk kadar kaynatıp, soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hamur malzemelerimizi yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım
- yağlanmış tepsiye dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları batıralım
- 200 derecede ortalama 20-30 dk pişirelim
- çıktıktan birkaç dakika sonra oda ısısındaki şerbetimizi döküp, üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.
MİLFÖY ÇANAĞINDA ET SOTE-SU MUHALLEBİSİ = GoldMaster-Ramazan mutfaklarına sihirli eller dokunuyor 4-
MALZEMELER:
-
Yarım kilo kuşbaşı et
-
2 adet soğan
-
2 adet sivri biber
-
2-3 adet domates
-
tuz-karabiber
ÇANAK İÇİN:
-
4 tane milföy
-
Milföylerimizi oda ısısında çözdürdükten sonra terslerini yağladığımız krem karamel kalıplarının diplerine elimizle yerleştirip 10 dk kadar fırınlayalım, çıkarıp bıçak yardımıyla çanakları kurtaralım.
YAPILIŞI:
-
Etlerimizi kızdırdığımız düdüklü tenceremize atıp mühürleyelim,
-
Etler önce tencereye yapışacak daha sonra kendini salacaktır.
-
Daha sonra yeterince tereyağ koyup doğradığımız kuru soğanları, sivri biberleri atıp bir süre kavuralım
-
Domatesleri ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra
-
1 bardak kadar sıcak su ve tuzunu koyup 15 dk pişirelim.
SU MUHALLEBİSİ-BİCİ BİCİ
MALZEMELER:
muhallebi
-
5 bardak su
-
5 kaşık mısır nişastası
şerbet
-
6 bardak su
-
2 bardak toz şeker
-
kabuk tarçın
-
karanfil
-
kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI:
-
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım,
-
bunun için bir tülbent parçasının içine tarçın ve karanfillerimizi sıkıca bağlayalım
-
su ve şekeri ateşe koyup içine tarçın ve karanfillerin olduğu keseyi atalım
-
çay kaşığının ucu ile gıda boyamızı ekleyelim ve
-
20 dk kadar kaynatalım
-
5 bardak su ve 5 kaşık nişastayı muhallebi kıvamında pişirelim
-
ıslatılmış borcama dökelim
-
her ikisi de soğuduktan sonra küp küp kestiğimiz muhallebimizin üzerine şerbetimizi döküp
-
buz ile servis edelim.
MALZEMELER:
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 2-3 adet domates
- tuz-karabiber
ÇANAK İÇİN:
- 4 tane milföy
- Milföylerimizi oda ısısında çözdürdükten sonra terslerini yağladığımız krem karamel kalıplarının diplerine elimizle yerleştirip 10 dk kadar fırınlayalım, çıkarıp bıçak yardımıyla çanakları kurtaralım.
YAPILIŞI:
- Etlerimizi kızdırdığımız düdüklü tenceremize atıp mühürleyelim,
- Etler önce tencereye yapışacak daha sonra kendini salacaktır.
- Daha sonra yeterince tereyağ koyup doğradığımız kuru soğanları, sivri biberleri atıp bir süre kavuralım
- Domatesleri ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra
- 1 bardak kadar sıcak su ve tuzunu koyup 15 dk pişirelim.
SU MUHALLEBİSİ-BİCİ BİCİ
MALZEMELER:
muhallebi
- 5 bardak su
- 5 kaşık mısır nişastası
şerbet
- 6 bardak su
- 2 bardak toz şeker
- kabuk tarçın
- karanfil
- kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI:
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım,
- bunun için bir tülbent parçasının içine tarçın ve karanfillerimizi sıkıca bağlayalım
- su ve şekeri ateşe koyup içine tarçın ve karanfillerin olduğu keseyi atalım
- çay kaşığının ucu ile gıda boyamızı ekleyelim ve
- 20 dk kadar kaynatalım
- 5 bardak su ve 5 kaşık nişastayı muhallebi kıvamında pişirelim
- ıslatılmış borcama dökelim
- her ikisi de soğuduktan sonra küp küp kestiğimiz muhallebimizin üzerine şerbetimizi döküp
- buz ile servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder