1. Hafta Menüsü
http://www.bademcicegi.com/2013/07/kayseri-mantisi.html
http://www.bademcicegi.com/2013/07/antep-fistik-krema-dolgulu-muffinler_12.html
http://www.bademcicegi.com/2013/07/antep-fistik-krema-dolgulu-muffinler_12.html
KAYSERİ MANTISI
Malzemeler:
[Hamur için]
- 500 gr un
- 1 yumurta
- tuz
Üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.
İç harcı:
- 250 gr kıyma
- 2 baş kuru soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- bir tutam maydanoz
- tuz
Kuru soğan, yeşil biber ve maydanozu rondodan geçirip diğer malzemelerle karıştırıp yoğurun.
Sos için:
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı tereyağ eritilecek
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yoğurt sos için:
- 1 kase yogurt
- 2 diş dövülmüş sarmısak karıştırılacak.
- arzuya göre mantının üzerine sumak
Hamurun yapılışı:
Dinlenmiş hamuru 2 bezeye ayırın.
1mm inceliğinde açın minik kareler kesin.
Karelerin ortasına kıymalı harcı koyup kapatın.
Bir tencereye suyu koyun tuzu ekleyin kaynamaya başlayınca mantıları suyun içine ilave edin pişene kadar haşlayın.
Pişen mantıları derin bir kaba süzgeçten geçirin ve mantıları soğuk sudan geçirin geri tencereye dökün üzerine biraz haşladığımız sudan ilave edin.
Mantıyı servis saatine yakın pişirmeniz önerilir.
Haşlanan mantıyı servis tabağına alın üzerine yoğurt ve sosu döküp servis yapın.
ANTEP FISTIK KREMA DOLGULU MUFFİNLER
Malzemeler; [24 adet]
- 3 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 3 çorba kaşığı badem unu
- 2 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 su bardağı damla çikolata
Krema dolgu için;
- 1 paket antep fıstıklı puding
- 1 çorba kaşığı sakız reçeli veya 1 parça damla sakızı
- 2 su bardağı süt ile bunları karıştırıp pişirin soğuması için bir kenarda bekletin.
Yapılışı;
Yumurta ve şekeri krema gibi olana kadar mikserle çırpın.
Sırayla süt,sıvıyağ,zencefil,kabartma tozu, vanilya,badem unu ve unu ilave edip çırpın.
Muffin kalıplarına bir çorba kaşığı hamurdan dökün.
Ortasına 1 tatlı kaşığı krema koyun damla çikolata serpin ve tekrar bir çorba kaşığı hamurdan koyun.
Bu şekilde hamuru kalıplara bölüştürün bu ölçüden 24 adet muffin çıkıyor.
2. Hafta Menüsü
http://www.bademcicegi.com/2013/05/tavuklu-kabak-graten.html
http://www.bademcicegi.com/2013/01/ayva-tatlisi.html
TAVUKLU KABAK GRATEN
Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 3 adet şinitsel tavuk minik doğranmış
- 4-5 dilim pastırma
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 adet küçük kuru soğan minik doğranmış
- 4 adet yeşil sivri biber minik doğranmış
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 adet domates kabukları soyulmuş küp doğranmış
- tuz
Üzeri için:
- dilimlenmiş kaşar peyniri
- bir kaç dal dereotu
- kabakları kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Kabakları ortadan ikiye bölün kaşık yardımı ile içlerini oyun sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartın.
Bir tencereye yarım çay bardağı sıvıyağ koyun doğranmış kuru soğan ve biberleri kavurun.
Doğranmış tavuklarıda ilave edin tuzu ekleyin suyu çekinceye kadar pişirin.
Sırayla pastırmayı ve baharatları ilave edin.
En son dometesi ekleyip suyu çekince ocaktan alın.
Fırın kabına kabakları dizin ortalarına harcı paylaştırın üzerine kaşar peynir dilimlerini koyup eriyinceye kadar fırında pişirin.
Dereotu ile süsleyip servis yapın.
AYVA TATLISI
Malzemeler;
- 3 adet ayva [ biri ortası için rendelecek ]
- 4 çorba kaşığı şeker
- 8 çorba kaşığı tozşeker
- limonlu su
- 2 su bardağı su
- bir tutam karanfil
- süslemek için toz fıstık
- Arzuya göre dondurma veya kaymak ile servis yapabilirsiniz.
Yapılışı;
Ayvaların kabuklarını soyun ortadan ikiye bölün yataklarını bir bıçak yardımı ile çıkarın limonlu suyun içinde kararmaması için bırakın.
Temizlenmiş bir ayvayı rendeleyin sos kabına alın üzerine 4 çorba kaşığı şekeri dökün bir kaç tane karanfil atıp yumuşayana kadar pişirin.
Bu arada hazırladığımız ayvayı bir tencere dizin üzerine birkaç tane karanfil atın.
2 su bardağı su ilave edip ocağa alın yumuşayana kadar pişirin.
Ayvalar suyunu çekip pişince ortalarına 2şer çorba kaşığı şekeri paylaştırın kısık ateşte şekeri eriyip hafif karamel olana kadar ocakta tutun.
Karamel olan ayvaları servis kabına dizin ortalarına pişirdiğimiz rendelenmiş harçı paylaştırın.
Pişerken ilave ettiğimiz karanfilleri içinden alın.
Toz fıstık ile süsleyip servis yapın.
3. Hafta Menüsü
http://www.bademcicegi.com/2013/07/tartoletler.html
http://www.bademcicegi.com/2013/07/kirmizi-drajeli-supangle-kremali-pasta.html
http://www.bademcicegi.com/2013/07/tartoletler.html
http://www.bademcicegi.com/2013/07/kirmizi-drajeli-supangle-kremali-pasta.html
TARTÖLETLER
Malzemeler:
[Tart hamuru]
- 125 gr tereyağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu
- bir kaç damla kayısı aroması veya 1 paket vanilya
Yapılışı:
[Tart hamuru]
Derin bir kapta bütün malzemeleri özleşene kadar yoğurun.
1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Küçük bezeler alıp nişasta ile tart kalıbı büyüklüğün açın kalıplara yerleştirin.
Çatalla delikler açın fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Piştikten sonra iyice soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın.
Krema malzemesi:
- 250 ml süt
- yarım su bardağından biraz eksik şeker
- yarım su bardağından biraz eksik buğday nişastası
- 30 gr tereyağ
- 2 çorba kaşığı labne
Arzuya göre kremasını isteğiniz bir puding ile yapabilirsiniz.
Yapılışı:
Bir tencereye sütü dökün iyice ısıtın.
Ayrı bir kapta şeker,yumurta venişastayı karıştırın ısınan sütten biraz dökerek nişastayı açın.
Kaynayan süte hızlı bir şekilde karıştırarak karışımı dökün.
Koyulaşınca ocaktan alıp tereyağını ilave edin ve karıştırın.
İyice soğuduktan sonra 2 çorba kaşığı labneyi ilave edin mikserle çırpın.
Üzeri için:
- Çeşitli meyveler
- 2 paket üzerindeki tarife göre hazırlanmış tart jölesi
Öneri: Meyvelerin kararması için limon suyu sürebilirsiniz.
Hazırlanışı:
Soğuyan tartların ortalarına krema sıkacağı yardımı ile kremayı sıkın.
Meyveleri dizin tart jölesini üzerlerine döküp buzdolabına kaldırın.
Afiyet olsun...
KIRMIZI DRAJELİ SUPANGLE KREMALI PASTA
KIRMIZI DRAJELİ SUPANGLE KREMALI PASTA
Malzemeler:
[Pandispanya için 24 cm kelepçeli kalıp]
- 4 Adet Yumurta
- 1 türk kahve fincanı yoğurt
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı sıcak su
- 4 türk kahve fincanı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 kahve fincanı un
- 1 paket hindistan cevizli puding toz olarak kullanılacak.
İsterseniz hazır pandispanyada kullanabilirsiniz.
Dolgu krema için:
- 2 paket supangle
- 3.5 su bardağı süt ile pişirilecek.
- 1 su bardağı kadar damla çikolata
Üzerini kaplamak için:
- 1,5 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt ile çırpılacak
- kırmızı gida boyası çırpılmış krem şantiye damlatın.[ isteğe bağlı]
- Üzerini kaplamak için draje şekerler
- Kenar süsleme içinde yaprak çikolata
Pandispanyanın yapılışı:
Derin bir kapta yumurtanın aklarını şekerin yarısı ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını,kalan şekeri ve sıcak suyu iyice çırpın.
Sarılı karışıma yoğurt,sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu ve pudingi ilave edin tekrar çrpın.
En son unu ekleyip çırptıktan sonra bu karışıma akları ekleyip kaşikla karıştırarak yedirin.
24 cm çapındaki kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin hamuru dökün 170 derece fırında pişirin.
Pişmeden üzeri kızarırsa folyo kağıdı ile üzerini kapatın.
Kekinizin pişip pişmediğini kürdan yardımı ile ögrenebilirsiniz kürdanı batırınca kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.
Pandispanyanızı 1 gün önceden pişirip dinlenirse daha lezzetli olacaktır.
Pastanın hazırlanışı:
Pandispanyanızı 3 pata ayırın.
Derin ve büyük çukur bir kabı streç film ile kaplayın.
Kekin ilk katını kaba şeklini alacak şekilde tabanına yerleştirin supanglenin birazını dökün damla çikolata serpin.
İkinci katıda kapatıp aynı işlemi uygulayın son keki kapak olarak kapatıp hafifçe üzerine bastırın streç film ile üzerini kapatın.
Buzdolabında dinlendikten sonra üzerini ince bir şekilde hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.
Son olarak üzerine drajeleri kenarlarınada yaprak çikolataları yapıştırın.
Buzdolabında iyice soğuduktuktan sonra dilimleyip servis yapın.
Pandispanyanızı 3 pata ayırın.
Derin ve büyük çukur bir kabı streç film ile kaplayın.
Kekin ilk katını kaba şeklini alacak şekilde tabanına yerleştirin supanglenin birazını dökün damla çikolata serpin.
İkinci katıda kapatıp aynı işlemi uygulayın son keki kapak olarak kapatıp hafifçe üzerine bastırın streç film ile üzerini kapatın.
Buzdolabında dinlendikten sonra üzerini ince bir şekilde hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.
Son olarak üzerine drajeleri kenarlarınada yaprak çikolataları yapıştırın.
Buzdolabında iyice soğuduktuktan sonra dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
4. Hafta Menüsü
MUZ AROMALI REVANİ
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 kutu sıvı krema
- 2su bardağı muz aromalı irmik [Selva marka]
- 1su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Carte d'or dondurma
Şerbet için:
- 5 çay bardağı tozşeker
- 6 yemek kaşığı bal
- 4 su bardağı su
- yarım limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlayalım bir tencereye su, şeker ve balı koyup kaynatalım limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
Soğumaya bırakın.
Keki için önce yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Sonra sıvıyağ,sıvı krema ve irmik ekleyip tekrar çırpın.
En son un, kabartmatozu ve vanilyayı ilave edip çırptıktan sonra kağıt bardaklara 3'er çorba kaşığı paylaştırın.
Tepsiye dizin 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirin.
Keki fırından çıkarınca iyice soğumasını bekleyin.
Kağıt bardakları yavaş yavaş yırtarak kekleri tepsiye dizin.Sıcak şerbeti keklerin üzerine dökün.
Şerbeti çekince dondurma ile birlikte servis yapın.
RENKLİ MAKARONLAR
Malzemeler:
- 150 gr badem unu
- 250 gr pudra şekeri
- 5 yumurta akı
- 150 gr toz şeker
- 20 gr şam fıstık tozu
- bir kaç damla pembe gıda boyası
Ara krema:
- 200 gr sıvı krema
- 200 gr küvertur çikolata [Markette satılan bitter çikolatada kullanabilirsiniz]
Yapılışı:
Mikser kabına yumurta aklarını ve tozşekeri ekleyerek iyice çırpın sert krem şanti kıvamına gelene kadar.
Bir kaç damla gıda boyasını ilave edin.
Ayrı bir kapta badem unu,fıstık tozu ve pudra şekerini karıştırıp robottan iyice çekin.
Bu toz karışımın yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek tahta kaşıkla karıştırarak iyice yedirin.
Sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıkın.
Sıkma işlemi bitince tepsiyi masaya bir kaç kez vurun hava kabarcıkları çıksın.
Bu şekilde tepside kuruması için 1 saat kadar bekletin.Kuruduktan sonra 100 derece fırında yaklaşık 15 dk kadar pişirin.
Herkesin fırın ısı ayarı farklıdır sık sık kontrol edin.
Hafif kurumuş ve kabarmışsa pişmiş demektir.
Ara kreması içinde sıvı kremayı sos kabına dökün ocağa alın kaynama noktasına gelince çikolatayı ilave edin eriyene kadar karışrırın.
Ocaktan alın iyice soğuyana kadar bekletin.
Krema ve makaronlar iyice soğuduktan sonra makaronların ortasına kremasını sıkıp diğerini üzerine yapıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder