15 Aralık 2013 Pazar

Baklava Yufkasından Unlu börek (Patatesli)

Bu böreği ilk defa İstanbul'a fuara geldikleri zaman Keramika için yapıp fuara götürmüştüm.. Çok beğenmişlerdi. Saha sonra Kütahya'ya fabrika ziyaretine gittiğimde de özellikle bu böreği yapmamı istemişlerdi. Bu zamana kadar bloga koyamadım, çünkü daha güzel bir şekilde fotoğraflayıp yayınlamak istemiştim. Bu arada börek tarifinide sevdiğim birkaç arkadaşımla paylaşmıştım. Tek ricam ben bloga koyayım ondan sonra sizde yayınlarsınız demiştim. Fakat dayanamayıp yayınlayanlar olunca bende Keramika Kütahya'da çay saati için Cafe Portakal Bahar Erdoğan ile birlikte hazırladığımız resimleri kullanarak yayınlıyorum..

Birçok arkadaşımın yaptığı unlu börek tarifi var, içlerinden bazılarını bende denedim. Fakat benim bu tarifimi denediğinizde vazgeçemiyeceksiniz.. Tarifi börek salonu işleten bir arnavut bir teyzeden almıştım.. O günden beri de çok sık ve değişik versiyonlarınıda yapıyorum. Gelelim bu güzel böreğin tarifine...




Malzemeler ;

  • 30 adet baklavalık yufka
  • 4-5 adet haslanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Pulbiber, karabiber (isteğe bağlı)


Harcı için ;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz


Üzeri için;
  • yarım kase su
  • yarım kase sıvıyağ


Yapılışı;

Haşladığımız patatesleri küçük küçük doğrayalım Ya da rendeleyelim. Kuru soğanları minik minik doğrayıp sıvıyağda soteleyelim ve doğradığımız patatesleri ilave edip bir süre daha sotelemeye devam edelim. Tuz ve isteğe bağlı olarak baharatlarımızı ilave edip soğuması için bir kenara bırakalım. Daha sonra harc malzememiz olan un, sıvıyağ ve suyu derin bir kaba alıp pürüzsüz olana kadar çırpalım. Böreğimizi hazırlarken çok seri davranmamız gerekiyor, çünkü baklavalık yufkalar hemen kuruyor. Bunun için paketi açtığınızda yufkaların üzerine nemli bir bez örtün. Bir yufka alalaım ve tezgahın üzerine serelim. Üzerine harcımızı fırça ile yufkanın heryerine sürelim. Bir kat yufka daha serelim ve yine harcımızı fırça ile sürelim. Üçünkü kat yufkamızı serince harç sürmeden yufkanın uzun tarafına iç harcımızı koyalım ve rulo şeklinde saralım. Yağlanmış tepsiye düz şekilde böreğimizi koyalım. Tüm yufkakar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Üzerine su ve yağ karışımı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.


Ilınınca servis yapalım... Afiyet olsun....




Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

29 yorum:

  1. DAHA ÖNCE YORUM YAZMIŞTIM. sorduğum bir konu vardı. geldim cevap görebilirmiyim diye . Ama yorumumda yok ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yorumunuzu görmedim Nursevin hanımcım, bana herhangi bir yorum uyarısı gelmedi

      Sil
  2. eline sağlık abla güzel görünüyor denemek gerek

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık nefis görünüyor..Mutlaka deneyeceğim..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. ölçüleri çok iyi yakalamışsınız tarifiniz mükemmel...denedim oldukça iyi bir sonuç aldım..lokum tadındaydı adeta böreklerim herkes çok beğendi...çok teşekkürler ellerinize sağlık :) sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu boregim cok begeniliyor..Afiyet olsun... sevgiler...

      Sil
  7. Ellerinize sağlık, takipteyim sizi
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Ben geldiiiiimm :) Baklava yufkasıyla börekler nefis oluyor ve biraz daha kalorili :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu boregi mutlaka deneyin cok guzel oluyor.. ayrica bu karisimi normal yufkadada kullanabilirsiniz el acmasi gibi oluyor..

      Sil
  9. Ellerine sağlık canım…
    Patatesli börek benim en sevdiğim çeşitlerin başında gelir …
    Baklava yufkasından bende çok yapıyor ve severek yiyorum yufkaların arasına süt ,yoğurt ,yumurta ve sıvıyağ karıştırarak sürüyorum.O haliyle de çok güzel oluyor…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık baklava yufkasından börekleri hep duyarım ama hiç yapmadım en kısa sürede bulduğum da ilk vakitte yapmayı düşünüyorum.
    https://www.facebook.com/sosyalannem
    http://sosyalannem.blogspot.com.tr/
    www.fatmadogan.net
    http://instagram.com/adavapurum/
    https://twitter.com/adavapurum
    http://www.1kadin1hayat.com/

    YanıtlaSil
  11. Harcına un koymak çok güzel bir fikir. Deneyeceğim bu haliyle. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Bu harci normal yufkadan yapacaginiz tepsi boreklerindede kullanabilirsiniz.. Al acmasi gibi olur..

      Sil
  12. Ellerinize sağlık...
    mutlaka deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sevinirim.. Dener ve paylasirsaniz cok mutlu olurum..

      Sil
  13. Ellerine sağlık ...
    Ben de bu tarifi yufka ile yapıyorum ama baklava yufkası ile hiç denemedim.
    Denenecek tarifler arasına alıyorum mutlaka deneyeceğim :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok seveceginizi umit ediyorum.. Cok tesekkurler.. Sevgiler..

      Sil
  14. Baklava yufkası ile yapılan lezzetler ne kadar güzel oluyor özellikle çıtır olması ile bende çok tercih eder oldum. sizin böreğiniz de göz kamaştırıyor ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu böreği tadan bir daha istiyor.. Çok teşekkürler.. Sevgiler..

      Sil
  15. Ellerinize sağlık :) Baklava yufkasından börek nefis oluyor ...

    YanıtlaSil