Malzemeler ;
- 200 gr İnce bulgur
- Bir dolu tutam Maydanoz
- Bir dolu tutam Taze nane
- Bir dolu tutam dereotu
- 2 avuç Ceviz içi
- 5-6 corba kasığı iyi kalite Nar ekşisi
- Süslemek için Nar taneleri
- 1 Limonun suyu
- 5-6 çorba kaşığı Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı ;
Kaynama
derecesinde sıcak suyu ayrı bir kapta beklettiğiniz bulgurun hemen
üzerine çıkacak kadar dökün. Üzerine bir bez örtüp şişmesini bekleyin. Maydanoz,nane
ve dereotunu incecik doğrayın. Bütün
malzemeyi karıştırın. Nar
ekşisi, limon,karabiber ve zeytinyağını da dökün. Ve tüm
içeriği iyice harmanlayın En
üstünü nar taneleriyle süsleyin.
Tabulemiz servise hazırdır. Afiyet Olsun...
By Arda Türkmen'den püf noktası ; Bu
tarifin güzel olması için, tüm yeşilliklerinizin incecik
kıyılması, ince bulgurun iyice şişmesi ve kullandığınız nar
eksisinin çok iyi kalite olması gerekir.
Çok hafif bir salata... Gerçekten güzeldi. Ben bir ara bunu kinoa ile denemiştim. O da çok farklı ve lezzetli oluyor. Ayrıca çokta sağlıklıymış. Ellerine sağlık ablacım. :)
YanıtlaSilTeşekkürler Yağmur'cum...
SilÇok pratik aynı zamanda da nefis bir lezzet…
YanıtlaSilEllerine sağlık…
Sevgiler…
Tesekkur ederim Emecim... sevgiler
Silprogramda izlemiştim bu tarifi sizin salatanız da çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilCok tesekkur ediyorum...
SilNar bitmeden hemen denemeli, Arda Türkmen'i çok severim ve tariflerine de güvenirim, sizin de ellerinize sağlık :))
YanıtlaSil