6 Aralık 2013 Cuma

Tabule By Arda Türkmen

Tabule'yi çok severim ve her zaman severek yaparım.. By Arda Türkmen tarifi ve püf noktalarıyla yaptığım bu tarifi mutlaka deneyin...




Malzemeler ;

  • 200 gr İnce bulgur
  • Bir dolu tutam Maydanoz
  • Bir dolu tutam Taze nane
  • Bir dolu tutam dereotu
  • 2 avuç Ceviz içi
  • 5-6 corba kasığı iyi kalite Nar ekşisi
  • Süslemek için Nar taneleri
  • 1 Limonun suyu
  • 5-6 çorba kaşığı Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

 
Yapılışı ;
Kaynama derecesinde sıcak suyu ayrı bir kapta beklettiğiniz bulgurun hemen üzerine çıkacak kadar dökün. Üzerine bir bez örtüp şişmesini bekleyin. Maydanoz,nane ve dereotunu incecik doğrayın. Bütün malzemeyi karıştırın. Nar ekşisi, limon,karabiber ve zeytinyağını da dökün. Ve tüm içeriği iyice harmanlayın En üstünü nar taneleriyle süsleyin
Tabulemiz servise hazırdır. Afiyet Olsun...

By Arda Türkmen'den püf noktası ; Bu tarifin güzel olması için, tüm yeşilliklerinizin incecik kıyılması, ince bulgurun iyice şişmesi ve kullandığınız nar eksisinin çok iyi kalite olması gerekir.







Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

7 yorum:

  1. Çok hafif bir salata... Gerçekten güzeldi. Ben bir ara bunu kinoa ile denemiştim. O da çok farklı ve lezzetli oluyor. Ayrıca çokta sağlıklıymış. Ellerine sağlık ablacım. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok pratik aynı zamanda da nefis bir lezzet…
    Ellerine sağlık…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  3. programda izlemiştim bu tarifi sizin salatanız da çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Nar bitmeden hemen denemeli, Arda Türkmen'i çok severim ve tariflerine de güvenirim, sizin de ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil