By
arda Türkmen imzalı şık sofralarınızın başkonuğu olacak
pratik bir tarif daha... Yılbaşı sofralarınıza da çok yakışacaktır...
Malzemeler
- 3 adet büyük patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 1-2 dal biberiye
- Deniz tuzu – karabiber
Yapılışı ;
Fırınınızı
230 dereceye ayarlayın. Patateslerin
alt tarafından ince bir parça kesin. Bu patatesleri tepside düzgün
durup sallanmamalarını sağlayacak. Patatesleri
kestiğiniz tarafından tezgahınıza koyun ve keskin bir bıçak
yardımıyla üst yüzeyini, enine ince ince kesin. Bu kesikleri bir
yanın dibinden diğer yanın dibine kadar olmasına, ama patatesin
alt yüzeyini kesmemeye dikkat edin. Bunun için patatesin iki yanına
çubuklar koyabilirsiniz. 2
yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı tereyağını,
biberiye yapraklarını ve kıyılmış 1 diş sarımsağı bir
tavaya koyup, sadece tereyağı eriyene ve hepsi birbirine karışana
kadar ateşte tutun ve sonra kenara alın. Kalan
1 yemek kaşığı zeytinyağının kullanarak elinizle patatesleri
yağlayın. Fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış fırında
15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda fırından alın ve
tereyağlı karışımın 1/2 sini kullanarak, fırça yardımıyla
patateslere sürün. Dilimlerin arasınında tereyağına
bulaştığından emin olun. Tekrar fırına koyup 15 dakika daha
pişirin ve sonra tekrar tereyağlı karışımla yağlayın. Üstüne
deniz tuzu ve karabiber serpin ve bir 15- 20 dakika daha üstü
kızarana kadar pişirin. Üstüne
ince kıyılmış biberiye serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder