21 Kasım 2012 Çarşamba

Spiral Poğaça

Spiral Poğaça


Çok severek yaptığım poğaça tariflerinden biri oldu spiral poğaça.. Görüntüsüne bakarak zor olduğunu düşünmeyin. Yapımı hem kolay, hem de çok eğlenceli..Resimlerle anlattığım bu muhteşem lezzeti denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum..

Spiral Poğaça Nasıl Yapılır?
Spiral Poğaça Tarifi
Spiral Poğaça




Spiral Poğaça İçin Gerekli Malzemeler ;

Spiral Poğaça Hamuru için gerekli malzemeler ;
·         2 su bardağı süt
·         1 çay bardağı zeytinyağı
·         2 yumurta
·         1 yemek kaşığı şeker
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         Aldığı kadar un
·         1.5 tatlı kaşığı instant maya

Spiral Poğaça Arasına sürmek için gerekli malzemeler;
·         200 gr. tereyağı

Spiral Poğaça İç malzemesi için gerekli malzemeler;
·         Beyaz peynir veya lor peyniri
·         bir tutam maydanoz 

Spiral Poğaça Nasıl Yapılır?
Spiral Poğaça Tarifi


Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Yarım saat kadar dinlendirin.



Her parçayı dikdörtgen şeklinde açmaya çalışın. Mümkün olduğunca inceltin. Tereyağını hafif eritin ve açtığınız ilk hamurun üzerini bolca tereyağından sürün. Aynı işlemi tekrarlayarak üç hamuru açıp üst üste koyun. Diğer üç hamura da aynı işlemi uygulayın.



Üst üste koyduğunuz üç hamurun önce karşılıklı kenarlarını, sonra diğer karşılıklı kenarlarını kapatıp zarf şekli verin.









Üzerlerini strech filmle kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Dolaptan aldığınız ilk hamur gurubunu merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açın. Bıçakla bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.



Her şeridi bir ucundan başlayıp rulo haline getirin. Uç kısmı üst-orta kısma bastırın.



Bütün şeritleri rulo yapınca, ilk yaptığınız rulodan başlayarak, merdane ile hafifçe açın.



İç malzemesinden ortasına koyup kenar kısımları ortada toplayın. Topladığınız kısmı alta getirip tepsiye dizin. Diğer üçlü hamur gurubuna da aynı işlemi uygulayın.




Üzerlerine kalan tereyağından sürün ve yarım saat kadar mayalanması için bekletin. Kabaran poğaçaları 180 derecelik soğuk fırına verip kızarana kadar pişirin.


Afiyet Olsun...





Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

7 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor,elinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. valla yiyesim geldi..
    http://zoomlabakalim.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman deneyin derim..şekilli anlatımla yapılması kolay olsa gerek..

      Sil
  3. Çok güzel olmuş, elinize sağlık, ilk fırsatta deneyeceğim...gelinciksurubu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. en kısa zamanda deneyeceğim elinize sağlıkk ayrıntılı anlatımda çok güzel.. serpil köse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, deneyin..vazgeçemiyeceğiniz bir lezzet olucak bence..

      Sil