21 Kasım 2012 Çarşamba

Mayalı İstiridye Börek

Mayalı İstiridye Börek

Son günlerde böreklere takmış bulunmaktayım.Sürekli yufka açıp börek yapasım.var..Ve farkettim ki; resimleri paylaşıp, bir türlü tarifleri yazmaya vakit bulamadım. Ve sevgili arkadaşım  Müge için yaptığım mayalı istiridye böreklerin yapımını paylaşmak istiyorum.




Mayalı İstiridye Börek Nasıl Yapılır?
Mayalı İstiridye Börek Tarifi
Mayalı İstiridye Börek

Mayalı İstiridye Börek İçin Gerekli Malzemeler ;

Mayalı İstiridye Börek Hamuru için gerekli malzemeler;
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Mayalı İstiridye Börek Üzeri için gerekli malzemeler;
  • Tereyağ
Mayalı İstiridye Börek İç Malzemesi için gerekli malzemeler;
  • Kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • İsteğe bağlı karabiber, pul biber
  • tuz
  • 1 kaşık sıvıyağ
Mayalı İstiridye Börek Nasıl Yapılır?

Mayalı İstiridye Börek Tarifi:


Öncelikle tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak yumuşak bir hamuryoğurun. Hamurunuzu 12 eşit parçaya bölüp, üzerini örterek mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta soğanı ince ince doğrayalım. 1 kaşık yağ ile kavurmaya başlayalım ve kıymayı ilave edelim. Kıymamız kavrulunca soğuması için bir kenara bırakalım.




Mayalanan hamurlarımızı  tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak altılı gruplar halinde üst üste dizin. En üstteki hamura yağ sürmeyin.




Üst üste koyduğumuz hamurların üzerini örtüp yarım saat kadar dinlendirin. Öncelikle  ilk açtığımız  hamur grubunu, sonra diğerini  6-7 mm. kalınlığında açıp bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın.






Rulo haline getirdiğimiz hamuru 2 parmak kalınlığında dilimlere kesin. Her dilimi merdaneyle hafifçe açıp ortasına hazırladığımız kıymalı içten koyun.




İki ucu üstüste gelecek şekilde ağız kısmına hafifçe bastırarak kapatıp tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı sürün. Tepside yarım saat kadar beklettiğiniz poğaçalarımızı 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.


Afiyet Olsun....




Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

2 yorum:

  1. Hayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil