7 Haziran 2013 Cuma

KahVANtı'nın yeni adresi Van Yımırta Kahvaltı Evi

Yıllar önce Fenerbahçe-Van maçı için Van'a gitmiş ve orada sokak kahvaltıcılarında kahvaltı etmiştim. Çok güzel ve değişik lezzetlerle tanışma imkanım olmuştu. Zaman içinde İstanbul'da çeşitli yerlerde Van Kahvaltısı sunulan mekanlar açılmaya başladı. Fakat geçen hafta içinde davet edildiğim Caddebostan'da açılan Van Yımırta Kahvaltı Evi gerek dekorasyonu, gerek yöresel kahvaltıları ve hizmet anlayışı ile farkını farkettiriyor.






İşletmenin sosyal medya uzmanı Sevgili Onno ve işletmecisinin konukseverliği ile blogger arkadaşlarımla çok güzel bir gün geçirdik. Sevgili dostum Akder Başkan yardımcısı Hande Polat'ın ve astrolog Dinçer Güner'inde bizimle birlikte olması beni ayrıca mutlu etti.




Kavut, murtuğa, jaji, menemen, Van'ın otlu peyniri, ceviz ve incir reçeli ve sayısız yöresel tatlarıyla benzerlerinden bir adım önde olan bu nezih mekan mutlaka yine yeniden gidilesi yerler arasında. Ben kendi adıma çok memnun kaldım. Şiddetle de tavsiye ediyorum..












KahVantının ardından dostlarla içilen kahvenin de tadı bir başka oluyor.




Teşekkürler Onno Kan, Teşekkürler Van Yımırta Kahvaltı evi....En kısa zamanda  bu güzel lezzetler tatmak için gelicem...

Merak edenler için adres : Bağdat Caddesi Işıldar Apt. no: 260/3 Caddebostan  Kadıköy
Tel: 0541 299 9999


Bursa Blog Yazarları Bahar Buluşması

Blog yazarı arkadaşım Derya Sezgin Bursa'da bloggerlar ile bir buluşma organize ettiğinden bahsedince çok heyecanlandım. Çünkü 6 yıl Bursa'da yaşadım ve çok güzel anılarla ayrıldım oradan. Ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim şehre olan vefa borcumdan dolayı Filizza ev Yapımı Doğal Ürünler olarak bu güzel organizasyona sponsor olmak istedim. Sağolsun Derya arkadaşımda beni kırmadı. Kendisine elimden geldiğince sponsor firmalar konusunda yardımcı olmaya çalıştım.




Taşınma telaşımın arasında ya gidemezsem diye düşünürken, tüm şartlarımı zorlayarak gittim ve çok güzel 2 gün geçirdim. Yolculuk biraz zorlu geçsede herşey çok güzeldi. Mekan çok güzeldi, ikramlıklar çok güzeldi...





Bu güzel organizasyondan dolayı sevgili Derya arkadaşıma (DeryaylaLezzetler) ve emeği geçen tüm sponsor firmalara teşekkür ediyorum. Beni bu organizasyonda gönderdiği çok anlamlı hediye olan Bayat ekmekli tarifler kitabı ile çok sevindiren Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ayrıca teşekkür ederim.


SPONSORLAR FİRMALAR


















FİLİZZA EV YAPIMI DOĞAL ÜRÜNLER












Wedding Fest ve LG Elektronics

Wedding Fest etkinliğinde LG Elektronics beyaz eşya standıyla ziyaretçileri ağırladı. Tüm gün süren etkinlik boyunca LG standında profesyonel şeflerin hazırladığı lezzetler ziyaretçilerle buluştu. Ayrıca sertifikalı seminerler düzenlendi.



En iyi düğün konseptlerini ziyaretçileriyle buluşturan Weding Fest, LG electronics ile daha da renklendi. Etkinliğin başladığı sabah saatlerinden akşama kadar LG standında özel aktiviteler gerçekleştirildi. EKS (Eyüp Kemal Sevinç) Mutfak Akademisi şeflerinin hazırladığı gurme lezzetlerin gün boyu katılımcılara ikram edildiği etkinlikte, dünyaca ünlü bıçak markası Victorinox, özel bir bıçak şovu gerçekleştirdi. 






Victorinox eğitimli şefinin eğlenceli bıçak şovunun ardından tanınmış fotoğraf sanatçısı Mehmet Ateş, yemek fotoğrafçılığı konusunda seminer verdi. Eğitimin sonunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar, yemek fotoğrafçılığının incelikleri hakkında bilgilendirildi.










Evlilik hazırlıkları yapan çiftler LG Elektronics standında markanın birbirinden özel tasarımlı beyaz eşya ürünleri görme ve inceleme fırsatı buldular.





Teşekkürler LG....

31 Mayıs 2013 Cuma

Mayasız Peynirli Poğaça


Sabah kahvaltılarında ve beş çayında poğaçalar çok sevilir. Aniden misafiriniz mi geldi ya da sabah eşinize çocuklarınıza sıcacık poğaçalar mı yapmak istiyorsunuz?? Bu tarif tam size göre.. Çok kısa sürede hazırlayacağınız pratik bir tarif. Mayalanması için beklemenize gerek yok.. Kıfır kıfır ağızda dağılan ve tazeliğini, çıtırlığını kaybetmeyen bir poğaça.. Buyrun tarifimiz..





Malzemeler ;


  • 125 gr.tereyağı (yumuşamış olacak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı sirke (gevrek olması için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 – 3,5 su bardağı kadar un
  • tuz


İçi için ;

  • Peynir veya lor (Patates, kıyma, kaşar Ya da dilediğiniz herhangi bir malzeme)
  • Maydanoz


Yapılışı ;


Öncelikle oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, sirke ve 1 yumurtanın tamamı diğerinin sadece beyazını karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın. Sıvı malzemeler iyice karıştıktan sonra elediğiniz unu ve kabartma tozunu ilave edin. Tüm malzemeleri yoğurarak yumuşak, fakat ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan koparıcağınız parçalara iç malzemesinden koyarak poğaça şeklini vererek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Poğaçamız servise hazır... Afiyet olsun...



Filizza'dan tavsiyeler : 

  • Tereyağının tadından rahatsız olanlar Teremyağ kullanabilirler. Hem gerçekten tereyağının lezzet ikizi, hem de margarinlerden daha iyi sonuç veriyor. 
  • Bu tür hamur işlerinde özellikle tavsiyem kabartma tozunu un ile birlikte eleyin. 
  • Yağlı hamurlarda hamurla fazla oynamayın, hızlı hareket edin. Çünkü yoğurdukça hamurunuz yağ salar ve un ilave etmeniz gerekir. Hamurunuzun kıvamını bozmuş olursunuz. 
  • Ayrıca üzerine süreceğiniz yumurtaya bir tutam şeker katarsanız daha güzel kızarır.





23 Nisan 2013 Salı

Emine Beder'le Mutfak Aşkı 2.Program


Emine Beder ile ikinci programımı izleyemeyenler ya da yeniden izlemek isteyenler için paylaşmak istedim.




Fındık Ezmeli Bayat Ekmek Krebi


Bayat ekmeklerle yaptığım ilk tariflerden biridir krep ve kendi yaptığım fındık ezmesi ile servis yaptım. Tadanlar çok beğendi. Sizlerinde beğeneceğini ümit ediyorum.



Malzemeler ;
  • 4 dilim bayat ekmek 
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 4 adet yumurta 
  • 2,5 çay bardağı un 
  • 4 çorba kaşığı bal 
  • Tereyağı



Servis için ;
  • Fındık Ezmesi

Yapılışı ;

Ekmekleri rondoda çekin, üzerine süt döküp ıslatın. Yumurtaları, unu ve balı rondada çekilmiş ekmeğe ilave edip, iyice karıştırın. Fındık büyüklüğünde tereyağını tavaya koyup kızdırın. Hazırladığınız karışımdan bir miktar dökün. Tavayı sallayarak hamurun yayılmasını sağlayın. Krebin her iki tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ekmekli kreplerin üzerine fındık ezmesi sürün ve rulo yapın. İkişer parmak kalınlığında dilimleyerek servis yapın.


Afiyet Olsun..

20 Nisan 2013 Cumartesi

Muhammara


Muhammara bildiğiniz gibi Antep yöresine ait bir meze. Blogger arkadaşlarımın sayfalarında değişik tarzda yapılışları mevcut. Bu mezeyi yıllardır yaparım ve çokta iddialıyımdır. Hatta bu meze ile geçen sene Tukaş Lezzet Ustaları yarışmasında finalde yarıştım. Ve çok ünlü şeflerden geçer not aldım. Hepsi lezzet bakımından çok beğendiklerini ifade ettiler.Uzun süreden beride hep arkadaşlarım bu tarifimi soruyolardı ve zamanszılıktan yayınlamaya fırsat bulamamıştım. Artık yayınlama zamanı geldi.
Bu arada facebookta zayıflamayla ilgili bir grubun üyesiyim ve onlar içinde uygun bir tarif olduğunu düşünüyorum. Kahvaltılarına bir alternatif olarak gelsin bu tarifim. Herkesin çok severek yediği ve tekrar istediği tarifim.....




Malzemeler:

  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 küçük kuru soğan
  • 100 gr ince çekilmiş ceviz
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı ev tipi acı biber salçası
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz


Yapılışı:
Közlenmiş biber ve soğanı ince ince doğrayın. İnce kıyılmış cevizi ilave edin. Bayat ekmekleri ufalayıp cevizli karışıma ilave edin. Tüm baharatları, zeytinyağını, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyip ezin yada blendırdan geçirin. Meze tabağına alarak maydanoz yaprakları ile süsleyerekservis yapın.

Dilerseniz mezeyi kanepe hazırlamada kullanabilir, dip sos ve kahvaltılarda
ekmek üstü olarak kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun..

17 Nisan 2013 Çarşamba

Bayat Ekmekli İçli Köfte Mantısı


Geçtiğimiz günlerde Kanaltürk'te Ender Saraç'la Sağlıklı Günler programına konuk oldum. Programda ekmekleri nasıl saklamamız gerektiğinden ve bayatlayan ekmeklerden ne tür yemek ve tatlılar yapabileceğimizden bahsettik. Çok keyifli bir program oldu..Eminim sizlerde seyrederken keyif almışsınızdır.



Programda ailece çok severek yediğimiz bayat ekmekten içli köfte yaptım. Mantı gibi yoğurt ve domates sos eşliğinde sundum. Bu güzel tarifi sizlerle de paylaşmak istiyorum.




Malzemeler ;
  • 1,5 bayat ekmek
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • yarım demet maydanoz
  • 1 er çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz


Köfte harcı için
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay karşığı karabiber, tuz


Üzeri için
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt


Domates sos için
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • tuz, karabiber,
  • yarım su bardağı su

Yapılışı ;


Rondodan geçirilmiş bayat ekmek, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, kıyılmış maydanoz, kimyon, karabiber, pulbiber ve tuzu karıştırın. Azar azar su ekleyip yoğurun ve ele yapışmayacak bir hamur elde edin ve içinde kullanacağınız köfteleri hazırlayana kadar dinlendirin. Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuzu yoğurun. Harçtan küçük toplar yapıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri hazırladıktan sonra hamurdan bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarını baş parmağınızla açarak hamurun kenarlarını inceltin. Açtığınız hamura köfteleri yerleştirip kapatın ve yuvarlayın. Kapatırken elinizi ıslatabilirsiniz. Derin bir tencerede su kaynatın ve hazırladığınız içli köfteleri suya atıp, suyun yüzeyine çıkana dek haşlayın. Bir süzgeç yardımı ile köfteleri alıp hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sos için tereyağında rendelenmiş domates, biber salçası, karabiber ve tuz ile bir iki dakika çevirin. Su ekleyerek pişirin. Fırında kızarttığınız içli köftelerin üzerine domates sos dökerek sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edin.



Afiyet Olsun....

15 Nisan 2013 Pazartesi

Hecha ile 7. Blog Yazarları Buluşması


Mis gibi bir bahar sabahında Kadıköy Balon Cafe'de Senem'in yemekleri blogunun sahibi Senem hanımın Hecha firmasının sponsorluğunda düzenlediği kahvaltıda 100 blog yazarı arkadaşımızla buluştuk. 

Yemekten modaya çeşitli dallarda blog yazan arkadaşlarla biraraya gelip tanışma imkanı bulduk. Ana sponsor Hecha firmasının sahibi Yağız beyin asistanı Ece hanım ve Senem hanım konuklarla tek tek ilgilendiler. Gönül isterdi ki Yağız beyde orada olsun ama sağlık nedenleri ile organizasyona katılamamıştı.

Hecha firması ve Yağız beyle tanışıklığımız Şeflerin Duellosu yarışmasına dayanır. Kendisi jürideydi ve güzel yorumları ile beni çok onere etmişti. Daha sonrasında da hep desteğini gördüm. Ülkemizin ilk  dökme demir mutfak eşyaları imalatçısı olan Hecha 7. blog yazarları buluşmasına sponsor olarak blog yazarlarına destek verdiğini göstermiş oldu. En son İdeal Home fuarında sohbet etme imkanı bulduğum Yağız İzgül'e her zamanki mütevazi tavırlarından dolayı ve 7. Blog yazarları buluşmasına sponsor olduğu için çok teşekkür ediyorum. 






Bu buluşma sayesinde sanal ortamda tanıdığım birçok blog yazarı arkadaşımla yüzyüze tanışıp sohbet etme imkanı buldum. 








Bu organizasyonu düzenleyen Senem hanıma http://www.seneminyemekleri.com,   ürün sponsoru olan nefis dondurmaları ile Algida'ya, güzel mesajı ve melek biblosu ile Tavsiye Kanalı ve Renan Tan'a, yeni piyasaya çıkardığı güzellik ürünü için Orkide Hareketi'ne, bize kitap oluşturma imkanı veren Afilli Kitap'a, güzel makarnalarıyla MakarnaLütfen'e, hediye çekiyle Durance'ye, kahvaltımıza eşlik eden mis gibi simitleriyle Simit Sarayı'na ve çoşkulu katılımları ile blog yazarı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum..










7 Nisan 2013 Pazar

Ender Saraç'la Sağlıklı Günler


video

Bebek Tarhanası nasıl yapılır??



Ev yapımı bebek tarhanası - 29 nisan 2012 ile showtv

Şeflerin duellosu























Saba Tümer - Bayat Ekmekli Tarifler



Bayat ekmekle yemek tarifleri ile showtv

Bebekler için nohut püresi nasıl yapılır?

Bebekler için muz püresi nasıl yapılır?

Bebekler için tavuklu sebzeli püre nasıl yapılır?