21 Temmuz 2013 Pazar

Bayat Ekmekli Meyveli Cup

Uzun bir süredir oldukça yoğunum ve bloga girecek tariflerim birikti. Ramazan da gelince sanki daha bir rehavet çöktü üstüme..Birde ramazana yakın o kadar çok etkinlik oldu ki; blogta tariften çok etkinlik yazar oldum. Sakın bundan şikayet ettiğimi düşünmeyin, çünkü her etkinlik ufkumu açıyor ve yeni kişiler tanımış oluyorum..

Bugün sizlerle bir süre önce Emine Beder'le Mutfak Aşkı programında yapmış olduğum bayat ekmekli meyveli cup tarifimi paylaşmak istiyorum..




Malzemeler;
  • 1 bayat ekmek
  • 100 gr tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket krema
  • Süslemek için meyve

Yapılışı ;

Bayat ekmeklerimizi rondoda çok ince hale gelene kadar çekiyoruz. Tereyağını tencereye alıp eritmek için ocağa alıyoruz. Eriyen tereyağına çektiğimiz ekmeği, şekeri ve tarçını ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Ekmeklerin rengi dönene kadar kavuruyoruz. Diğer tarafta süt kremasını mikserle iyice kabarana kadar çırpıyoruz. Dilerseniz kremaya çok az pudra şekeri ilave edebilirsiniz. Bu tamamen arzunuza kalmış bir durum. Kavurduğumuz ekmeklerin yarısını cuplarımızın dibine paylaştırıyoruz. Üzerine çırpılmış kremayı döküyoruz ve üzerine arzuya göre mevsimlik meyvelerden ekliyoruz. Meyvelerin üzerine kalan kavrulmuş ekmeklerimizi koyup meyvelerle süslüyoruz.


Soğutarak servis yapıyoruz...Afiyet Olsun...



17 Temmuz 2013 Çarşamba

Lezzetin Adresi PAUL

1889’dan beri Fransız Mutfağının taze ve lezzetli ürünlerinin adresi olan PAUL İstanbul’da



Fransız mutfağının pastane ürünlerinden ev yapımı yemeklere uzanan tatlarının temsilcisi PAUL, BUYAKA AVM Ümraniye’de açıldı. Bir aile işletmesi olarak başlayan ve bugün 5. neslin işlettiği PAUL, 120 yılı aşkın tarihiyle Fransız mutfağını sevenlerin İstanbul’daki yeni adresi olmayı hedefliyor.

PAUL, “Maison de Qualité” (Kalitenin sembolü) sloganıyla, usta aşçıların en taze ve doğal ürünleri kullanarak hazırladıkları Fransız geleneğinin lezzetlerini sunuyor. 1889’da küçük bir ailesi işletmesi olarak Kuzey Fransa’da kurulan ve bugün 5. kuşağın devam ettirdiği PAUL bir aile şirketi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Ve bugün dünyanın birçok yerinde şubeleri bulunan bir zincir olan PAUL İstanbul'daki tek şubesiyle hizmet veriyor.

Ben ve blogger arkadaşlarımla beraber Grup7 İletişim'den Sayın Nazan Ergülen Şarman ve Sayın Sevil Eroğluer'in daveti ile bu lezzetleri yerinde tatmak için Buyaka AVM Poul'e gittik. Hatta ben iki gün üstüste gittim..Paul'e gittiğimizde bizi Azedea Grup Türkiye'den Yiyecek İçecek Operasyonu Müdür yardımcısı Sayın Murat Alpay ve Paul Restoran Müdürü Serkan Demirci karşıladı. İlk andan itibaren bende bıraktıkları izlenim sanki uzun yıllardan beri kendilerini tanıyordum. Kısa bir sohbetin ardından kahvaltıya başlamadan tüm üretim departmanlarını gezdik ve marka hakkında bilgiler aldık. 



Ekmek ve tatlıları gördükten sonra biran önce tatlarına bakmak için sabırsızlandım doğrusu..Herşey o kadar güzel ve iştah açıcıydılar ki anlatamam..Bu tatları anlatmak çok zor, çeşit çok fazla ve hepsini tatmalısınız.




Dünyadaki tüm Paul'lerde aynı tadı ve lezzeti yakalamak için kullanılan un ve birçok malzeme Fransa'dan geliyor. Hatta Fransa'da sadece Paul için üretim yapan çiftçiler var. Kruvasan gibi aynı tadı tutturmanın zor olduğu bazı ürünler ise sadece Fransa'da üretilip, oradan dondurulmuş olarak geliyor. Sanırım lezzetin sırrı burada saklı..

PAUL’ün ünlü el yapımı ekmeği 7 saatte hazırlanıyor


PAUL’un ünlü el yapımı geleneksel ekmekleri fırından çıktığında taze bir şekilde servis ediliyor. PAUL, Fransa’dan gelen özel öğütülmüş unla hazırlanan, uzun mayalanma süresiyle 7 saatte hazırlanarak yüksek besin değerine sahip olan 13 farklı çeşit ekmeğiyle aynı zamanda “ekmek sanatının ustası” olarak tanınıyor. PAUL’ün içi yumuşak dışarı çıtır özel kruvasanları da yine Fransa’nın lezzet geleneğini yaşatıyor.

PAUL, özel dekorasyonuyla dünyada “Fransız Yaşama Sanatı”nı temsil ediyor


PAUL sadece yemekleri ile değil, şık ve farklı tasarımı; Fransa’nın yerel rustik tarzı ile Paris tarzı çay salonunu birleştiren atmosferi ve hizmeti ile dünyanın her tarafında “Fransız Yaşam Sanatı” nın (French Art de Vivre) temsilcisi olarak biliniyor kabul ediliyor.



PAUL; kruvasan, çikolatalı ekmek gibi viennoiserie çeşitleri, omletler ve kahvaltılık sandviçlerden oluşan kahvaltı menüsü; salata ve sandviç çeşitleri, kiş ve gratenin yanı sıra ana yemeklerden oluşan zengin öğle ve akşam yemeği menüsü; ekler, turta, makaron, kek ve pasta çeşitlerine uzanan Salon de Thé (Çay saati) menüsüyle sağlıklı ve lezzetli tatlar sunuyor. Fransız çıtır ekmekli soğan çorbası; karides ve avokadolu sandviç; karamelize üzüm ve kabakla biftek, ızgara somon gibi farklı lezzetler sunan PAUL, menüsüne Türk damak zevkine uygun özel tatlar da ekledi. PAUL Türkiye’ye özel olarak fıstıklı ana yemekler, kuzu, Türk çayı ve Türk kahvesi sunuyor.


Har ay 5 milyon müşteri, her yıl 100 bin kursiyer

PAUL, ekmek konusundaki uzmanlığıyla, en yüksek standartları sağlamak için çiftçilere bile eğitimler vererek, Fransız ekmek geleneğini dönüştüren bir role sahip. Ekmek konusunda köklü bir mirasa sahip olan PAUL, Fransa’da bulunan fırıncılık okulunda her yıl dünyanın dört bir yanından gelen 100.000 kişiye eğitim veriyor. Ayrıca PAUL’ün usta aşçıları tarafından verilen yoğun bir iç eğitim programı var. PAUL, her ay 5 milyondan fazla müşterisini ağırlıyor.

Şuan bir tek Buyaka AVM'de bulunan PAUL çok yakında Avrupa yakasında da açacağı şubelerle çoğalarak bizlere hizmet vermeye devam edicekler..

Bu muhteşem lezzetleri tanımamızı sağlayan, davetleri ile bizi sevindiren Grup 7 İletişim'den Nazan Ergülen Şarman ve Sayın Sevil Eroğluer'e ve bizi çok güzel ağırlayan Murat Alpay ve Serkan Demirci'ye, onların nezdinde tüm PAUL çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. 


Pakmaya sosyal medyada hanımların çok yakınında.




Bazen aklınıza bir soru takılıverir, bilen kimse bulamazsınız.
Bazen yeni bir tarif ararsınız, istediğiniz gibisine rastlayamazsınız.
Sizinle aynı zevkleri paylaşan hanımlarla iletişimde olmak, ortak ilgi alanlarında buluşmak gibisi var mı?
Unutmayın, Pakmaya hep yanınızda!
Pakmaya sosyal ağları günün 24 saati, yılın 365 günü tazelenerek, güncellenerek her zaman elinizin altında, yanı başınızda.
Kısacası siz neredeyseniz biz de orada!

Tarifler, Pratik Mutfak, Pakmaya ürünleri, anket ve yarışmalarıyla:
mutfaginyildizi.com

Her gün birbirinden güzel tarifler, paylaşımlar ve 120.000'i aşkın beğeneniyle:
facebook/mutfaginyildizi

Kolay, anlaşılır, iyi sonuç veren uygulamalı tarif videolarıyla:
youtube/user/mutfaginyildizi

Ortak zevkleri paylaşan sizin gibi meraklıların katkılarıyla:
pinterest/mutfaginyildizi

Cıvıl cıvıl, dinamik, güncel ipuçları, önerileriyle:
twitter/mutfaginyildizi

Kurumsal bilgiler, Pakmaya’dan en yeni haberler ve ürünlerle:
pakmaya.com.tr

İnanın bu adresler çok işinize yarayacak.
Bize yazın, sorun, isteyin, katkı yapın. Daha iyisi için size her zaman açığız!
İletişimi hep sürdürelim...

Bir bumads advertorial içeriğidir.

14 Temmuz 2013 Pazar

Gold Master Şaşırtır.....

Sosyal Medya Uzmanı Ohannes Kan'ın daveti ile Goldmaster biz yemek bloggerlarıyla Beylikdüzü fabrikada biraraya geldi. Blogger toplantısı olmasının yanında benim için ayrı bir yeri vardı bu toplantının. Hem çok sevdiğim arkadaşlarımla biraraya gelip sohbet etme imkanı buldum, hemde bu toplantıya katılan konuklar için Goldmaster ürünlerini kullanarak elimden geldiğince sağlıklı ve güzel bir menü hazırladım. Hazırlıklar sırasında sevgili dostum Leyla Kılıç bana yardımcı oldu..

Goldmaster gerçekten şaşırtıyor. Çok güzel bir ürün yelpazesine sahip olan marka eşdeğer olan çok ünlü markalara göre çok ucuz, hemde tamamen yerli bir firma. Türk girişimcilerini teşvik etmek adına bu güzel ürünler alınır.. Biz hanımların isteğine ve kullanımına uygun olarak üretilmiş..Kesinlikle tavsiye ederim...



GoldMaster, yemek bloggerlarıyla bir araya geldi
GoldMaster, yemek bloggerlarıyla tanışma etkinliği düzenledi. GoldMaster Genel Merkezi’nde düzenlenen bloggerlarla tanışma etkinliği, GoldMaster Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Bora Abdik, GoldMaster Elektrikli Ev Aletleri İş Geliştirme Direktörü Sedat Çulfaz, GoldMaster Elektriksiz Ürün Grubu İş Geliştirme Direktörü Murat Nadas, GoldMaster Pazarlama Müdürü Gaye Öner, yemek bloggerı ve Chef Filiz Çatalkaya ve Uzman Diyetisyen Ayşegül Bahar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
GoldMaster’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, GoldMaster’ın elektrikli küçük ev aleti ürünleri, çaycıdan ütüye, süpürge makinelerinden mutfak robotlarına kadar tüm ürün kategorileri tanıtıldı. Yemek bloggerı ve Chef Filiz Çatalkaya’nın GoldMaster ürünleriyle hazırladığı harika, lezzetli ve sağlıklı yemeklerden tadan bloggerler, showroomu gezme imkânı bularak ürünlere dokunma ve yerinde görme fırsatı yakaladılar.



Etkinlik açılış konuşmasında, GoldMaster’ın marka geçmişine, ürün çeşitlerine ve küçük ev aletleri kategorisinde Seda Sayan ile yaptığı işbirliği konularına değinen GoldMaster Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Bora Abdik, “3 yıl önce “Küçük Elektrikli Ev Aletleri” pazarına girdik ve kısa sürede çok büyük başarılar elde ederek kadınların tercih ettiği markalar arasında yer almaya başladık” dedi. GoldMaster’ın, dünya üzerindeki gelişmeleri ve teknolojileri izleyip, bu gelişim ve teknolojileri yaklaşık 40 yıldır elektronik sektörüne taşıdığını söyleyen Sibel Bora Abdik,“Kaliteden ödün vermeden, tüketiciye en kullanışlı, anlaşılır ve modern ürünler sunmak için uğraş veriyoruz.” dedi.

GoldMaster Seda Serisi
Seda Sayan’la işbirliği konusuna değinen Sibel Bora Abdik, “Kendisi, kadınların sonsuz güven duyduğu ve samimiyetine güvendiği bir isim. Kadınları çok iyi tanıyan, onların ihtiyaçlarını o kadar iyi biliyor ki bizi birçok konuda yönlendirdi. Kendisinin bir süredir küçük ev aletleri ile ilgili fikirleri varmış. Gözlemlerine dayanarak şık, pratik ve kullanışlı ütüler, robotlar, çay makineleri, süpürgeler gibi akıllı aletler tasarlamış. Tüm bu tasarımları hayata geçirmek kısmında ise yolumuz kesişti diyebilirim. Seda Hanım tasarladı, biz ürettik. Adına da Seda Serisi dedik… Seda Hanım’ın kendi programında tanıtıyoruz ‘Seda Serisi’ni… Aslında bu çalışma Türkiye’de bir ilk diyebiliriz. Seda hanım ile çalışmalarımız devam ediyor, ürün tasarımlarımız üzerinde hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Hiç bir marka böyle bir işbirliğini daha önce yapmadı. Seda hanım’ın tasarımına katkıda bulunduğu seda serisi ürünlerini onu çok seven Türk hanımları ile buluşturmaktan büyük keyif duyuyoruz.” dedi.

GoldMaster Elektrikli Ev Aletleri İş Geliştirme Direktörü Sedat Çulfaz, Elektrikli Ev Aletleri kategorisi ürün çalışmalarına 3 yıl önce birlikte başladıklarını belirterek “Her ürünü öncelikle kendimiz deniyoruz ve kullanıyoruz. Kalite bizim için en önemli unsurdur. Kendimizin kullanmadığı ürünleri üretmiyoruz. Müşteri memnuniyeti önceliğimizdir. Bugün, GoldMaster çatısı altında Türkiye’nin her yerinde yaklaşık 4000 satış noktası bulunuyordedi.

Elektrikli ev aletleri kategorisinde gıda hazırlama grubu, içecek hazırlama grubu, pişirme ve kızartma grubu, ütü grubu, temizlik grubu, kişisel bakım grubu ve ısıtma-soğutma grubu olmak üzere yaklaşık 130 ürün bulunduğunu söyleyen Çulfaz, “Ürünlerimizde hata payı binde birdir. Bütün ürünler fabrikamızda test ediliyor“ dedi.
GoldMaster Pazarlama Müdürü Gaye Öner, Ramazan ayında düzenlenecek yarışma ile ilgili açıklama yaparak yarışma kurallarını ve ödülleri hakkında bilgi verdi.
Ramazan mutfaklarına sihirli eller dokunuyor

GoldMaster, Ramazan ayı boyunca yemek konusunda uzman blogger yazarlarını yarıştırıyor. Yarışma, 9 Temmuz Salı günü başlayacak ve 7 Ağustos Çarşamba günü saat 18:00’de sona erecek. Birinciye 1000 TL, ikinciye 750 TL ve üçüncüye 500 TL hediye çeki verilecek.

Yarışmaya katılan Blogger yazarları, Ramazan ayı boyunca her hafta ana yemek ve tatlı veya salatadan oluşan bir menü hazırlayarak toplamda 4 menü ve 8 adet yemek üretimi gerçekleştirecek. Yarışmacılar yapılan menüdeki her yemeğe ait bir fotoğraftan haftada 2 adet fotoğraf ve kısa yapım tarifini bloğunda post olarak girdikten sonra twitter ve instagram hesaplarından GoldMaster’ı tag’leyerek paylaşacaklar. Yarışmayı kazanan bloggerlar GoldMaster sosyal medya adreslerinde duyurulacak.
Celebrity Chef Ayvaz Akbacak, Yemek Bloggerı ve Chef Filiz Çatalkaya Orhan, Uzman Diyetisyen Ayşegül Bahar, Uzman Diyetisyen Özge Kelebek, Beygiad Başkanı Hayrettin Peksoy, Habertürk Köşe Yazarı Hande Şarman, Psikolojik Danışman, Yazar Aşkım Kapışmak, Müzisyen, Yazar, Gurme Ece Dorsay ve GoldMaster Genel Müdürü Sinan Bora olmak üzere 9 kişiden oluşan jüri 7 temel kritere göre puanlama yaparak kazananları belirleyecek.

Bunlar sıra ile;
  • Mevsiminde sebze ve meyve kullanımı yoksa alternatifinde kuru kullanması
  • Baharatların uyumu
  • Yanındaki garnitür
  • Yemeğin sosu uyumu
  • Görsellik (tabağın alanı içindeki)
  • Uyumluluk 


GoldMaster elektrikli küçük ev aletleri ürünlerinde geçerli olan hediye çekleri 1 Eylül 2013 - 1 Aralık 2013 tarihleri arasında kullanılabilecek ve ürünler sadece shop.goldmaster.com.tr adresinden sipariş edilebilecek.





“Bir O Yaka Bir Bu Yaka”

Bugün size bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Mutlaka kitaplıklarınızda yeralmalaı. Çok değer verdiğim iki insan olan Selma Şen bu kitabın danışmanlığını ve yemek stilistliğini, Erkin Ön'de her zaman olduğu gibi bu kitabın güzel fotoğraflarına imzasını attı.
 



Ege nin iki yakası bu kitapta buluştu: “Bir O Yaka Bir Bu Yaka”
Ege’nin iki yakasını tek kitapta buluşturan, Maria’nın Bahçesi Etiler Restoranın şefi, aynı zamanda sahibi Maria Ekmekçioğlu’nun yemek araştırmacısı Gökçen Adar’la birlikte hazırladığı “Bir O Yaka Bir Bu Yaka” adlı yemek kitabı raflarındaki yerini aldı.
Ege’nin iki yakasından derlenen ve geliştirilen, 60 adet Maria Ekmekçioğlu’na, 60 adet Gökçen Adar’a ait, toplam 120 tarifin yer aldığı, büyük boy, lüks baskı yemek kitabı “Bir O Yaka Bir Bu Yaka” iki yıl süren titiz bir çalışmanın ürünü… Danışmanlığını ve yemek stilistliğini Selma Şen’in yaptığı, Erkin Ön’ün fotoğrafladığı,  “Bir O Yaka Bir Bu Yaka” İnkilap Yayınevi tarafından yayınlandı. 


11 Temmuz 2013 Perşembe

Hem Akıllı, Hem Hesaplı...Solo Solo Solo

Kalitesi ve güvenilirliğiyle Türkiye temizlik kağıdı sektöründe önemli bir yere sahip olan Solo firması Chef's İstanbul'da bizi çikolata yapım atölyesine davet etti. Atölye çalışması öncesi Solo'nun yeni akıllı çözümler adı altunda sunduğu ürün grubu ile tanışma fırsatı bulduk. Hem dayanıklı, hem hesaplı” sloganı ile bir bütün haline gelen Solo sunduğu akıllı çözümler ile de beğenimizi kazandı. Ve Akıllı çözümlerin sloganı çok güzel..."Solo'yla hallet gitsin, Hayat devam etsin."




Solo ekibi bizimle dünden bugüne kadar geçen süreçte Solo firması olarak neler yaptıklarını, ürünlerini nasıl geliştirdiklerini ve bizlere son olarak sundukları akıllı çözümlerin neler olduğunu paylaştılar. 




Bilgi paylaşımı ve sunumun ardından heyecanla beklediğimiz an geldi ve yaşasın Çikolata Aşkı....



Çikolata atölyesinin düzenlendiği Chef's İstanbul ve Gülhan-Mustafa Kara çifti ile tanışmam çok eski yıllara dayanır. İlk çikolata ve pastacılık eğitimlerimi ve yemek konusunda daha bir çok eğitimide kendilerinden almıştım. Solo firması sayesinde tekrar biraraya gelmek çok güzeldi..Eski günleri andığımız güzel bir etkinlik oldu.





Chef’s İstanbul’da gerçekleştirilen Solo Akıllı Çözümler ile El Yapımı Çikolata Atölyesi’ne katılmaktan dolayı çok mutlu oldum ve davet ettikleri için Solo ailesine ve eğitmen chef Gülhan Kara'ya, çikolata yapmanın püf noktalarını bizimle paylaşan sayın Mustafa Kara'ya çok teşekkür ederim. 







Hem akıllı hem hesaplı ürünleriyle, Türk hanımlarının  hayatını kolaylaştıran Solo Akıllı Çözümler Ailesi, yepyeni yüzüyle tüketicilerle buluşuyor!

Kalitesi ve güvenilirliğiyle Türkiye temizlik kağıdı sektöründe önemli bir yere sahip olan Solo, Akıllı Çözümler Ailesi ile hayattan keyif almayı bilen tüm kadınlara; hem akıllı hem hesaplı çözümler sunmaya devam ediyor. Türkiye’de benzeri bulunmayan Akıllı Çözümler Ailesi ürünleri sadece Solo’da.
Banyolarına sığmayan hanımlara Solo’dan Sıkıştırılmış Tuvalet Kağıdı !
Uzun Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen, özel teknolojiyle sıkışıtırılmış 40 ruloluk paket, 32 ruloluk paketlere göre %15 daha az yer kaplıyor.
Çabucak biten rulolar canınızı sıkmasın!
Normal rulolara göre %50 daha uzun rulolara sahip olan, Solo Uzun Rulo Kağıt Havlu ve Tuvalet Kağıdı çabucak bitmiyor, size zamandan kazandırarak ailenize daha fazla vakit ayırma şansı veriyor.
Solo’dan evinizin her yerinde güvenle kullanabileceğiniz Sık, Hijyenik ve Pratik Çek-Al Havlu ve Peçete !
Solo Akıllı Çözümler Aliesi’den Solo Çek-Al Peçete ve Havlu, hijyenik ve pratik kutusuyla dağılmıyor, ıslanmıyor ve her zaman tertemiz kalıyor; farklı renklerdeki kutularıyla evinizin her köşesine uyum sağlayan, pratik ve hijyenik çözümler sunuyor. Üstelik yedek paketi sayesinde bittikçe yenilenebiliyor.
Sınırlı sayıda üretilen Nostaljik Çiçekli ve Retro Puanlı Solo Dekoratif Çek-Al Havlular ise, kısa süreliğine sadece Migroslar’da tüketicilerle buluşuyor.
Solo Akıllı Çözümler Ailesi, günlük hayatta çözdüğü problemleri ve kullanım faydalarını eğlenceli bir dille anlatan üç farklı televizyon reklamı ve gündüz kuşağı programlarında bilgilendirici reklamlarla da tanıtılıyor.
Her hafta 20 şanslı kişinin Akıllı Çözümler ürün paketi kazanacağı Solo Akıllı Çözümler Karakter Testi oyunu da, Facebook’ta devam ediyor! Tüketiciler Solo Facebook sayfasını ziyaret ederek, ürünlerle ilgili daha çok bilgi alırken, eğlenceli uygulamayla keyifli vakit geçirip, nasıl bir Solo kadını olduklarını öğrenebiliyorlar: http://www.facebook.com/SoloSoloSolo



10 Temmuz 2013 Çarşamba

Emine Beder'le Mutfak Aşkı Programı



Kayseri Yağlaması

Mubarek Ramazan ayına özel Goldmaster küçük ev aletleri firmasının sayın takipçileri için hazırlamış olduğum tarifim;




Malzemeler ;

Şebit için ;

  • 500 gr un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kuru maya kuru
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam şeker

Harcı için ;

  • 700 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 sivri biber
  • 3-4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • su

Servis için;

  • Yoğurt
  • Arzu edilirse sarımsak

Yapılışı ;

Öncelikle sütümüzü ılıtalım ve yoğurma kabımıza alalım. Mayayı ve bir tutam şekeri ilave ederek erimesini sağlayalım. Su,sıvı yağ ve tuzu ilave edelim. Ardından elenmiş unumuzu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerine temiz bir bez örterek dinlenmesi için bir kenara bırakalım.

Diğer tarafta soğanı ince ince doğrayalım. 1 kaşık sıvı yağ ilave ederek kavuralım. Kıymayı ilave edelim. Kavurmaya devam edelim. Biberleri ince ince doğrayalım, kıymaya ilave edip kavurmaya devam edelim. Domatesleri küp küp doğrayıp kavrulan kıymalı harca ilave edelim. Salçayı, tuzu ve baharatları ve harcın üzerini 2 parmak geçecek geçecek kadar su ilave edelim. Tüm malzemeler iyice pişip yumuşayana kadar pişirelim. Harcımız sulu olacak. Eğer suyunu çekerse ilave edelim.

Harcımız pişmeye devam ederken hamurlarımızı 10 eşit parçaya bölelim ve her birini büyük bir tava büyüklüğünde açalım. Hamurları yağsız tavada altını üstünü çevirerek pişirelim ve temiz bir bez üzerine dizelim.

Büyük bir servis tabağı alalım. Pişen hamurlarımızdan bir tanesini servis tabağına alalım ve hamurumuzun her tarafıne eşit şekilde kıymalı harcımızdan yayalım. Hamurlarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Hamurumuzun en üstünede kalan harcımızı dökelim. Dört eşit parçaya bölelim ve sarımsaklı yoğurtla servis edelim.


Afiyet Olsun...

15 Haziran 2013 Cumartesi

Fasulye Diblesi

Ben anne tarafından Gürcüyüm. Bazen annemden öğrendiğim kadarı ile kendi yorumumu katarak Gürcü ve Karadeniz yemekleri yapıyorum. Hatta bu yemekleri eşime bile sevdirmeyi başardım.

Fasulye diblesi de böyle yemeklerden biri. Bu yemeğin zamanı yok. Sabah kahvaltısında, çay saatlerinde yada akşam yemeklerinde etin yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.




Malzemeler ;

  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 adet büyük soğan
  • 4-5 adet domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

Yapılışı ;


Öncelikle yıkayıp ayıkladığımız taze fasulyeleri parmak genişliğinde doğrayalım. Soğanları küçük küçük doğrayalım ve 3 kaşık zeytinyağ ilave ettiğimiz tencereye koyup kavurmaya başlayalım. Domatesleri rendeleyip soğanlara ilave edelim. Beş dk kadar kavurduktan sonra fasulyeleri tencereye ilave edelim. Fasulyeler suyunu bırakana kadar tencerenin kapağını kapatalım. Ara ara karıştıralım. Ocağın altını kısıp, tuzunu ilave ettikten sonra fasulyelerin pişmesini bekleyelim. Eğer suyunu çekerse en fazla 1 çay bardağı su ilave edelim. Suyu yeterince varsa kesinlikle su koymayalım. Fasulyeler pişince, fasulyeleri tencerenin kenarlarına çekerek ortasını havuz gibi açalım. Yıkayıp süzdürdüğümüz pirinci ilave edip, pirinçlerin üzerini fasulye ile kapatalım. Tencerenin kapağını kapatalım ve pirinçler pişip, yemek tüm suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Ocağın altını kapatıp, pirinçleri ve fasulyeleri zedelemeden hafif hareketlerle karıştıralım.





Fasulye diblemiz servise hazırdır. Sıcak yada soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun...



Yemeğimizin püfü : Dible yemeğini kışında yapmak isterseniz, fasulyeler yarı kavrulmuş haldeyken pirincini ilave etmeden soğutup buzdolabı poşetlerine koyup dondurabilirsiniz. 



Bezelye Yemeği

Bezelyenin tam zamanı. Protein, lif ve nışasta açısından zengin bir besindir. Bezelye A, C ve B grubu vitaminlerinin yanı sıra demir, fosfor ve potasyum gibi mineralleri de içinde barındıran besleyici bir sebzedir. Kuru bezelye protein ve nişasta açısından taze bezelyeden daha zengindir. Bununla birlikte, taze bezelyeyi sindirmek daha kolaydır. Bezelye vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir. Kan Kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar. Özellikle taze bezelye bağırsakları çalıştırarak kabızlığı giderir.




Bezelye yemeğine domates, havuç, patates konmaz desede bir çok kişi ben böyle yemeği seviyorum. Ve bir çok kişinin de benim gibi düşündüğünü biliyorum. Buyrun tarifi...




Malzemeler ;
  • 1 kilo bezelye
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz


Yapılışı ;

Bezelyelerimizi ayıklıyoruz. Yıkayıp suyunun süzülmesi için bir kevgire koyuyoruz. Daha sonra havuç ve patatesleri soyup küp küp doğruyoruz. Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ ve soğanı ilave edin, karıştırarak hafif kavurun. Domates püresini ilave edin. Kavurmaya devam edin. Ardından patates ve havuçları ilave edelim. 3-4 dk kavurduktan sonra bezelyeleri ekleyelim ve üzerine çıkana kadar sıcak su ilave edelim. Tencerenin ağzını kapatıp, pişmeye bırakalım. Ara ara kontrol edelim. Sebzelerimiz yumuşamaya başlayınca tuzunu ilave edelim, 5-10 dk daha kaynatıp ocağı söndürelim.


Yemeğimiz hazır..Afiyet Olsun...



Patatesli Gül Böreği

Eşimin favori böreği patatesli gül börektir. Hem yapımı çok kolay hemde sunum açısından çok şık..İçine değişik malzemeler koyarakta bu böreği yapabilirsiniz. Bu tarifimin videosunu blogumdan Ya da Cevap Tv'nin web sitesinden izleyebilirsiniz. Buyrun tarifi...





Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • Tuz
  • Pulbiber, karabiber

Sosu için

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı



Yapılışı ;


Öncelikle haşlanmış patateslerimizi ezip içine tuz, pul biber ve karabiber ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Böreklerimizi sütle ıslatmak için derin bir kaseye 1 bardak sütü koyuyoruz. Başka bir karıştırma kabının içine yarım bardak süt ve sıvıyağı karıştırıyoruz. Yufkamızı düz bir zemine yayıp dörde bölüyoruz. İlk parçaya yağ ve süt karışımından sürüp yufkanın geniş kısmına patatesli iç harcımızı koyuyoruz. Rulo şeklinde sarıp, kendi etrafında dolayarak gül şeklini verdiğimiz böreğimizi süte batırıp her yerini ıslatıyoruz. Sütle ıslattığımız böreğimizi tepsiye alıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 30 dk pişiriyoruz.





Böreğimiz servise hazırdır. Afiyet Olsun...



Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı börek bizim evin favorilerinden. Genelde böreklerimin yufkasını kendim açıyorum. Fakat hazır yufkada ani gelen misafirler için çok pratik oluyor. Bu tarifimin videosunu blogumdan yada Cevap Tv'nin sitesinden seyredebilirsiniz. Buyrun tarifi...







Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 500 gr ıspanak yaprağı
  • 125 gr margarin veye tereyağ
  • 3 adet yumurta
  • 150 gr beyaz peynir
  • 3-4 çorba kaşığı yoğurt


Yapılışı ;

Böreğimizin yapımına başlarken öncelikle yağımızı eritiyoruz. Eriyen yağımız biraz ılındıktan sonra içine yumurta ve yoğurdumuzu ilave ediyoruz. İyice çırpıyoruz. Diğer tarafta iri doğradığımız ıspanağımıza bikaç tutam tuz ilave ederek iyice ovuyoruz. Daha sonra peynir ve sıvıyağımızın yarısını ilave edip iyice karıştırıyoruz. Kalan sıvıyağla tepsimizi yağlıyoruz. Düz bir zemine ilk yufkamızı serip üzerine sosumuzdan sürüyoruz. Yufkayı ikiye katlayıp tekrar sosumuzdan sürüyoruz. Ve yufkamızın geniş kısmına ıspanaklı harcımızdan koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Tepsimizin ortasına sardığımız rulo böreğimizi yerleştiriyoruz. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayarak böreğimizi tepsimize yerleştiriyoruz. Kalan sosumuzu bir fırça yardımı ile böreğimizin üzerine sürüyoruz. Servisi kolay olsun diye önceden dilimliyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık olarak 30 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.





Böreğimiz servise hazırdır. Afiyet Olsun...

Sodalı Börek

Sodalı böreği okul yıllarımdan beri çok severek yaparım. Su böreği gibi oluyor.. Çok pratik ve kolay..Bu tarifiminde videosunu blogumdan Ya da Cevap Tv'nin sayfasından seyredebilirsiniz. Buyrun tarifi..







Malzemeler :

  • 5 adet yufka
  • 2 şişe soda
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta



İç malzemesi

  • 200 gr böreklik peynir veya lor
  • ½ demet maydanoz



Üzeri için

  • Susam, çörekotu


Yapılışı ;

Böreğimizi yapmak için öncelikle iç malzemelerimiz olan peynir ve ince kıydığımız maydanozumu karıştırıyoruz. Daha sonra başka bir karıştırma kabında sos olarak kullanacağımız yoğurt, sıvıyağ ve yumurtaları tüm malzemeler özleşene kadar iyice çırpıyoruz. Hafif bir şekilde yağladığımız fırın tepsimize ilk yugkamızı hafif buruşturarak yayıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz sostan sürüp diğer yufkayı üzerine yayıyoruz. Yufkaların yarısını tepsiye yerleştirdikten sonra peynirli harcımızı tepsinin her yerine gelecek şekilde yayıyoruz. Üzerine kalan yufkaları aralarına sos sürerek tepsimize yerleştirmeye devam ediyoruz. Sosun kalanını tepsimizin en üstüne yayıp, bir bıçak yardımı ile servis edeceğimiz şekilde dilimliyoruz. 2 şişe sodayı açıp böreğimizin üzerine döküyoruz. En son olarak susam ve çörekotu ile süsleyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreğimizin üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 30 dk pişiriyoruz.





Böreğimiz servise hazırdır. Afiyet Olsun...