15 Haziran 2013 Cumartesi

Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı börek bizim evin favorilerinden. Genelde böreklerimin yufkasını kendim açıyorum. Fakat hazır yufkada ani gelen misafirler için çok pratik oluyor. Bu tarifimin videosunu blogumdan yada Cevap Tv'nin sitesinden seyredebilirsiniz. Buyrun tarifi...







Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 500 gr ıspanak yaprağı
  • 125 gr margarin veye tereyağ
  • 3 adet yumurta
  • 150 gr beyaz peynir
  • 3-4 çorba kaşığı yoğurt


Yapılışı ;

Böreğimizin yapımına başlarken öncelikle yağımızı eritiyoruz. Eriyen yağımız biraz ılındıktan sonra içine yumurta ve yoğurdumuzu ilave ediyoruz. İyice çırpıyoruz. Diğer tarafta iri doğradığımız ıspanağımıza bikaç tutam tuz ilave ederek iyice ovuyoruz. Daha sonra peynir ve sıvıyağımızın yarısını ilave edip iyice karıştırıyoruz. Kalan sıvıyağla tepsimizi yağlıyoruz. Düz bir zemine ilk yufkamızı serip üzerine sosumuzdan sürüyoruz. Yufkayı ikiye katlayıp tekrar sosumuzdan sürüyoruz. Ve yufkamızın geniş kısmına ıspanaklı harcımızdan koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Tepsimizin ortasına sardığımız rulo böreğimizi yerleştiriyoruz. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayarak böreğimizi tepsimize yerleştiriyoruz. Kalan sosumuzu bir fırça yardımı ile böreğimizin üzerine sürüyoruz. Servisi kolay olsun diye önceden dilimliyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık olarak 30 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.





Böreğimiz servise hazırdır. Afiyet Olsun...
Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

2 yorum:

  1. Çok severim ıspanaklı böreği geçtiğimiz hafta yapmıştı kayınvalidem sağolsun ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil