17 Temmuz 2013 Çarşamba

Lezzetin Adresi PAUL

1889’dan beri Fransız Mutfağının taze ve lezzetli ürünlerinin adresi olan PAUL İstanbul’da



Fransız mutfağının pastane ürünlerinden ev yapımı yemeklere uzanan tatlarının temsilcisi PAUL, BUYAKA AVM Ümraniye’de açıldı. Bir aile işletmesi olarak başlayan ve bugün 5. neslin işlettiği PAUL, 120 yılı aşkın tarihiyle Fransız mutfağını sevenlerin İstanbul’daki yeni adresi olmayı hedefliyor.

PAUL, “Maison de Qualité” (Kalitenin sembolü) sloganıyla, usta aşçıların en taze ve doğal ürünleri kullanarak hazırladıkları Fransız geleneğinin lezzetlerini sunuyor. 1889’da küçük bir ailesi işletmesi olarak Kuzey Fransa’da kurulan ve bugün 5. kuşağın devam ettirdiği PAUL bir aile şirketi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Ve bugün dünyanın birçok yerinde şubeleri bulunan bir zincir olan PAUL İstanbul'daki tek şubesiyle hizmet veriyor.

Ben ve blogger arkadaşlarımla beraber Grup7 İletişim'den Sayın Nazan Ergülen Şarman ve Sayın Sevil Eroğluer'in daveti ile bu lezzetleri yerinde tatmak için Buyaka AVM Poul'e gittik. Hatta ben iki gün üstüste gittim..Paul'e gittiğimizde bizi Azedea Grup Türkiye'den Yiyecek İçecek Operasyonu Müdür yardımcısı Sayın Murat Alpay ve Paul Restoran Müdürü Serkan Demirci karşıladı. İlk andan itibaren bende bıraktıkları izlenim sanki uzun yıllardan beri kendilerini tanıyordum. Kısa bir sohbetin ardından kahvaltıya başlamadan tüm üretim departmanlarını gezdik ve marka hakkında bilgiler aldık. 



Ekmek ve tatlıları gördükten sonra biran önce tatlarına bakmak için sabırsızlandım doğrusu..Herşey o kadar güzel ve iştah açıcıydılar ki anlatamam..Bu tatları anlatmak çok zor, çeşit çok fazla ve hepsini tatmalısınız.




Dünyadaki tüm Paul'lerde aynı tadı ve lezzeti yakalamak için kullanılan un ve birçok malzeme Fransa'dan geliyor. Hatta Fransa'da sadece Paul için üretim yapan çiftçiler var. Kruvasan gibi aynı tadı tutturmanın zor olduğu bazı ürünler ise sadece Fransa'da üretilip, oradan dondurulmuş olarak geliyor. Sanırım lezzetin sırrı burada saklı..

PAUL’ün ünlü el yapımı ekmeği 7 saatte hazırlanıyor


PAUL’un ünlü el yapımı geleneksel ekmekleri fırından çıktığında taze bir şekilde servis ediliyor. PAUL, Fransa’dan gelen özel öğütülmüş unla hazırlanan, uzun mayalanma süresiyle 7 saatte hazırlanarak yüksek besin değerine sahip olan 13 farklı çeşit ekmeğiyle aynı zamanda “ekmek sanatının ustası” olarak tanınıyor. PAUL’ün içi yumuşak dışarı çıtır özel kruvasanları da yine Fransa’nın lezzet geleneğini yaşatıyor.

PAUL, özel dekorasyonuyla dünyada “Fransız Yaşama Sanatı”nı temsil ediyor


PAUL sadece yemekleri ile değil, şık ve farklı tasarımı; Fransa’nın yerel rustik tarzı ile Paris tarzı çay salonunu birleştiren atmosferi ve hizmeti ile dünyanın her tarafında “Fransız Yaşam Sanatı” nın (French Art de Vivre) temsilcisi olarak biliniyor kabul ediliyor.



PAUL; kruvasan, çikolatalı ekmek gibi viennoiserie çeşitleri, omletler ve kahvaltılık sandviçlerden oluşan kahvaltı menüsü; salata ve sandviç çeşitleri, kiş ve gratenin yanı sıra ana yemeklerden oluşan zengin öğle ve akşam yemeği menüsü; ekler, turta, makaron, kek ve pasta çeşitlerine uzanan Salon de Thé (Çay saati) menüsüyle sağlıklı ve lezzetli tatlar sunuyor. Fransız çıtır ekmekli soğan çorbası; karides ve avokadolu sandviç; karamelize üzüm ve kabakla biftek, ızgara somon gibi farklı lezzetler sunan PAUL, menüsüne Türk damak zevkine uygun özel tatlar da ekledi. PAUL Türkiye’ye özel olarak fıstıklı ana yemekler, kuzu, Türk çayı ve Türk kahvesi sunuyor.


Har ay 5 milyon müşteri, her yıl 100 bin kursiyer

PAUL, ekmek konusundaki uzmanlığıyla, en yüksek standartları sağlamak için çiftçilere bile eğitimler vererek, Fransız ekmek geleneğini dönüştüren bir role sahip. Ekmek konusunda köklü bir mirasa sahip olan PAUL, Fransa’da bulunan fırıncılık okulunda her yıl dünyanın dört bir yanından gelen 100.000 kişiye eğitim veriyor. Ayrıca PAUL’ün usta aşçıları tarafından verilen yoğun bir iç eğitim programı var. PAUL, her ay 5 milyondan fazla müşterisini ağırlıyor.

Şuan bir tek Buyaka AVM'de bulunan PAUL çok yakında Avrupa yakasında da açacağı şubelerle çoğalarak bizlere hizmet vermeye devam edicekler..

Bu muhteşem lezzetleri tanımamızı sağlayan, davetleri ile bizi sevindiren Grup 7 İletişim'den Nazan Ergülen Şarman ve Sayın Sevil Eroğluer'e ve bizi çok güzel ağırlayan Murat Alpay ve Serkan Demirci'ye, onların nezdinde tüm PAUL çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. 


Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder