Finalist Listemiz
22 Temmuz 2013 Pazartesi
21 Temmuz 2013 Pazar
Bayat Ekmekli Meyveli Cup
Uzun
bir süredir oldukça yoğunum ve bloga girecek tariflerim birikti.
Ramazan da gelince sanki daha bir rehavet çöktü üstüme..Birde
ramazana yakın o kadar çok etkinlik oldu ki; blogta tariften çok
etkinlik yazar oldum. Sakın bundan şikayet ettiğimi düşünmeyin,
çünkü her etkinlik ufkumu açıyor ve yeni kişiler tanımış
oluyorum..
Bugün
sizlerle bir süre önce Emine Beder'le Mutfak Aşkı programında
yapmış olduğum bayat ekmekli meyveli cup tarifimi paylaşmak
istiyorum..
Malzemeler;
- 1
bayat ekmek
- 100 gr tereyağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket krema
- Süslemek için meyve
Yapılışı
;
Bayat
ekmeklerimizi rondoda çok ince hale gelene kadar çekiyoruz.
Tereyağını tencereye alıp eritmek için ocağa alıyoruz. Eriyen
tereyağına çektiğimiz ekmeği, şekeri ve tarçını ilave edip
kavurmaya başlıyoruz. Ekmeklerin rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Diğer tarafta süt kremasını mikserle iyice kabarana kadar
çırpıyoruz. Dilerseniz kremaya çok az pudra şekeri ilave
edebilirsiniz. Bu tamamen arzunuza kalmış bir durum. Kavurduğumuz
ekmeklerin yarısını cuplarımızın dibine paylaştırıyoruz.
Üzerine çırpılmış kremayı döküyoruz ve üzerine arzuya göre
mevsimlik meyvelerden ekliyoruz. Meyvelerin üzerine kalan kavrulmuş
ekmeklerimizi koyup meyvelerle süslüyoruz.
Soğutarak
servis yapıyoruz...Afiyet Olsun...
17 Temmuz 2013 Çarşamba
Lezzetin Adresi PAUL
1889’dan
beri Fransız Mutfağının taze ve lezzetli ürünlerinin adresi
olan PAUL İstanbul’da
Fransız
mutfağının pastane ürünlerinden ev yapımı yemeklere uzanan
tatlarının temsilcisi PAUL, BUYAKA AVM Ümraniye’de açıldı.
Bir aile işletmesi olarak başlayan ve bugün 5. neslin işlettiği
PAUL, 120 yılı aşkın tarihiyle Fransız mutfağını sevenlerin
İstanbul’daki yeni adresi olmayı hedefliyor.
PAUL,
“Maison de Qualité” (Kalitenin sembolü) sloganıyla, usta
aşçıların en taze ve doğal ürünleri kullanarak hazırladıkları
Fransız geleneğinin lezzetlerini sunuyor. 1889’da küçük bir
ailesi işletmesi olarak Kuzey Fransa’da kurulan ve bugün 5.
kuşağın devam ettirdiği PAUL bir aile şirketi olarak hizmet
vermeye devam ediyor. Ve bugün dünyanın birçok yerinde şubeleri
bulunan bir zincir olan PAUL İstanbul'daki tek şubesiyle hizmet
veriyor.
Ben
ve blogger arkadaşlarımla beraber Grup7 İletişim'den Sayın Nazan
Ergülen Şarman ve Sayın Sevil Eroğluer'in daveti ile bu
lezzetleri yerinde tatmak için Buyaka AVM Poul'e gittik. Hatta ben
iki gün üstüste gittim..Paul'e gittiğimizde bizi Azedea Grup
Türkiye'den Yiyecek İçecek Operasyonu Müdür yardımcısı Sayın
Murat Alpay ve Paul Restoran Müdürü Serkan Demirci karşıladı.
İlk andan itibaren bende bıraktıkları izlenim sanki uzun
yıllardan beri kendilerini tanıyordum. Kısa bir sohbetin ardından
kahvaltıya başlamadan tüm üretim departmanlarını gezdik ve
marka hakkında bilgiler aldık.
Ekmek ve tatlıları gördükten
sonra biran önce tatlarına bakmak için sabırsızlandım
doğrusu..Herşey o kadar güzel ve iştah açıcıydılar ki
anlatamam..Bu tatları anlatmak çok zor, çeşit çok fazla ve
hepsini tatmalısınız.
Dünyadaki
tüm Paul'lerde aynı tadı ve lezzeti yakalamak için kullanılan un
ve birçok malzeme Fransa'dan geliyor. Hatta Fransa'da sadece Paul
için üretim yapan çiftçiler var. Kruvasan gibi aynı tadı
tutturmanın zor olduğu bazı ürünler ise sadece Fransa'da
üretilip, oradan dondurulmuş olarak geliyor. Sanırım lezzetin
sırrı burada saklı..
PAUL’ün
ünlü el yapımı ekmeği 7 saatte hazırlanıyor
PAUL’un
ünlü el yapımı geleneksel ekmekleri fırından çıktığında
taze bir şekilde servis ediliyor. PAUL, Fransa’dan gelen
özel öğütülmüş unla hazırlanan, uzun mayalanma süresiyle 7
saatte hazırlanarak yüksek besin değerine sahip olan 13 farklı
çeşit ekmeğiyle aynı zamanda “ekmek sanatının ustası”
olarak tanınıyor. PAUL’ün içi yumuşak dışarı çıtır
özel kruvasanları da yine Fransa’nın lezzet geleneğini
yaşatıyor.
PAUL,
özel dekorasyonuyla dünyada “Fransız Yaşama Sanatı”nı
temsil ediyor
PAUL
sadece yemekleri ile değil, şık ve farklı tasarımı; Fransa’nın
yerel rustik tarzı ile Paris tarzı çay salonunu birleştiren
atmosferi ve hizmeti ile dünyanın her tarafında “Fransız Yaşam
Sanatı” nın (French Art de Vivre) temsilcisi olarak biliniyor
kabul ediliyor.
PAUL;
kruvasan, çikolatalı ekmek gibi viennoiserie çeşitleri, omletler
ve kahvaltılık sandviçlerden oluşan kahvaltı menüsü; salata
ve sandviç çeşitleri, kiş ve gratenin yanı sıra ana yemeklerden
oluşan zengin öğle ve akşam yemeği menüsü; ekler, turta,
makaron, kek ve pasta çeşitlerine uzanan Salon de Thé (Çay saati)
menüsüyle sağlıklı ve lezzetli tatlar sunuyor. Fransız
çıtır ekmekli soğan çorbası; karides ve avokadolu sandviç;
karamelize üzüm ve kabakla biftek, ızgara somon gibi farklı
lezzetler sunan PAUL, menüsüne Türk damak zevkine uygun özel
tatlar da ekledi. PAUL Türkiye’ye özel olarak fıstıklı ana
yemekler, kuzu, Türk çayı ve Türk kahvesi sunuyor.
Har
ay 5 milyon müşteri, her yıl 100 bin kursiyer
PAUL,
ekmek konusundaki uzmanlığıyla, en yüksek standartları sağlamak
için çiftçilere bile eğitimler vererek, Fransız ekmek geleneğini
dönüştüren bir role sahip. Ekmek konusunda köklü bir mirasa
sahip olan PAUL, Fransa’da bulunan fırıncılık okulunda her yıl
dünyanın dört bir yanından gelen 100.000 kişiye eğitim veriyor.
Ayrıca PAUL’ün usta aşçıları tarafından verilen yoğun bir
iç eğitim programı var. PAUL, her ay 5 milyondan fazla
müşterisini ağırlıyor.
Şuan
bir tek Buyaka AVM'de bulunan PAUL çok yakında Avrupa yakasında da
açacağı şubelerle çoğalarak bizlere hizmet vermeye devam
edicekler..
Bu
muhteşem lezzetleri tanımamızı sağlayan, davetleri ile bizi
sevindiren Grup 7 İletişim'den Nazan Ergülen Şarman ve Sayın
Sevil Eroğluer'e ve bizi çok güzel ağırlayan Murat Alpay ve
Serkan Demirci'ye, onların nezdinde tüm PAUL çalışanlarına çok
teşekkür ediyorum.
Pakmaya sosyal medyada hanımların çok yakınında.
Bazen yeni bir tarif ararsınız, istediğiniz gibisine rastlayamazsınız.
Sizinle aynı zevkleri paylaşan hanımlarla iletişimde olmak, ortak ilgi alanlarında buluşmak gibisi var mı?
Unutmayın, Pakmaya hep yanınızda!
Pakmaya sosyal ağları günün 24 saati, yılın 365 günü tazelenerek, güncellenerek her zaman elinizin altında, yanı başınızda.
Kısacası siz neredeyseniz biz de orada!
Tarifler, Pratik Mutfak, Pakmaya ürünleri, anket ve yarışmalarıyla:
mutfaginyildizi.com
Her gün birbirinden güzel tarifler, paylaşımlar ve 120.000'i aşkın beğeneniyle:
facebook/mutfaginyildizi
Kolay, anlaşılır, iyi sonuç veren uygulamalı tarif videolarıyla:
youtube/user/mutfaginyildizi
Ortak zevkleri paylaşan sizin gibi meraklıların katkılarıyla:
pinterest/mutfaginyildizi
Cıvıl cıvıl, dinamik, güncel ipuçları, önerileriyle:
twitter/mutfaginyildizi
Kurumsal bilgiler, Pakmaya’dan en yeni haberler ve ürünlerle:
pakmaya.com.tr
İnanın bu adresler çok işinize yarayacak.
Bize yazın, sorun, isteyin, katkı yapın. Daha iyisi için size her zaman açığız!
İletişimi hep sürdürelim...
Bir bumads advertorial içeriğidir.
14 Temmuz 2013 Pazar
Gold Master Şaşırtır.....
Sosyal
Medya Uzmanı Ohannes Kan'ın daveti ile Goldmaster biz yemek
bloggerlarıyla Beylikdüzü fabrikada biraraya geldi. Blogger
toplantısı olmasının yanında benim için ayrı bir yeri vardı
bu toplantının. Hem çok sevdiğim arkadaşlarımla biraraya gelip
sohbet etme imkanı buldum, hemde bu toplantıya katılan konuklar
için Goldmaster ürünlerini kullanarak elimden geldiğince sağlıklı
ve güzel bir menü hazırladım. Hazırlıklar sırasında sevgili
dostum Leyla Kılıç bana yardımcı oldu..
Goldmaster
gerçekten şaşırtıyor. Çok güzel bir ürün yelpazesine sahip
olan marka eşdeğer olan çok ünlü markalara göre çok ucuz,
hemde tamamen yerli bir firma. Türk girişimcilerini teşvik etmek
adına bu güzel ürünler alınır.. Biz hanımların isteğine ve
kullanımına uygun olarak üretilmiş..Kesinlikle tavsiye ederim...
GoldMaster,
yemek bloggerlarıyla bir araya geldi
GoldMaster,
yemek bloggerlarıyla tanışma etkinliği düzenledi. GoldMaster
Genel Merkezi’nde düzenlenen bloggerlarla tanışma etkinliği,
GoldMaster Yönetim Kurulu Başkanı Sibel
Bora Abdik, GoldMaster Elektrikli Ev
Aletleri İş Geliştirme Direktörü Sedat
Çulfaz, GoldMaster Elektriksiz Ürün
Grubu İş Geliştirme Direktörü Murat
Nadas, GoldMaster Pazarlama Müdürü
Gaye Öner, yemek
bloggerı ve Chef Filiz Çatalkaya
ve Uzman Diyetisyen Ayşegül Bahar’ın
katılımıyla gerçekleştirildi.
GoldMaster’ın
ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, GoldMaster’ın elektrikli
küçük ev aleti ürünleri, çaycıdan ütüye, süpürge
makinelerinden mutfak robotlarına kadar tüm ürün kategorileri
tanıtıldı. Yemek bloggerı ve Chef Filiz
Çatalkaya’nın GoldMaster
ürünleriyle hazırladığı harika, lezzetli ve sağlıklı
yemeklerden tadan bloggerler, showroomu gezme imkânı bularak
ürünlere dokunma ve yerinde görme fırsatı yakaladılar.
Etkinlik
açılış konuşmasında, GoldMaster’ın marka geçmişine, ürün
çeşitlerine ve küçük ev aletleri kategorisinde Seda Sayan ile
yaptığı işbirliği konularına değinen GoldMaster Yönetim
Kurulu Başkanı Sibel Bora Abdik,
“3 yıl önce “Küçük Elektrikli
Ev Aletleri” pazarına girdik ve kısa sürede çok büyük
başarılar elde ederek kadınların tercih ettiği markalar arasında
yer almaya başladık” dedi.
GoldMaster’ın, dünya üzerindeki gelişmeleri ve teknolojileri
izleyip, bu gelişim ve teknolojileri yaklaşık 40 yıldır
elektronik sektörüne taşıdığını söyleyen Sibel
Bora Abdik,“Kaliteden ödün vermeden, tüketiciye en kullanışlı,
anlaşılır ve modern ürünler sunmak için uğraş veriyoruz.”
dedi.
GoldMaster
Seda Serisi
Seda
Sayan’la işbirliği konusuna değinen Sibel
Bora Abdik, “Kendisi,
kadınların sonsuz güven duyduğu ve samimiyetine güvendiği bir
isim. Kadınları çok iyi tanıyan, onların ihtiyaçlarını o
kadar iyi biliyor ki bizi birçok konuda yönlendirdi. Kendisinin bir
süredir küçük ev aletleri ile ilgili fikirleri varmış.
Gözlemlerine dayanarak şık, pratik ve kullanışlı ütüler,
robotlar, çay makineleri, süpürgeler gibi akıllı aletler
tasarlamış. Tüm bu tasarımları hayata geçirmek kısmında ise
yolumuz kesişti diyebilirim. Seda Hanım tasarladı, biz ürettik.
Adına da Seda Serisi dedik… Seda Hanım’ın kendi programında
tanıtıyoruz ‘Seda Serisi’ni… Aslında bu çalışma
Türkiye’de bir ilk diyebiliriz. Seda hanım ile çalışmalarımız
devam ediyor, ürün tasarımlarımız üzerinde hep birlikte
çalışmaya devam ediyoruz. Hiç bir marka böyle bir işbirliğini
daha önce yapmadı. Seda hanım’ın tasarımına katkıda
bulunduğu seda serisi ürünlerini onu çok seven Türk hanımları
ile buluşturmaktan büyük keyif duyuyoruz.” dedi.
GoldMaster
Elektrikli Ev Aletleri İş Geliştirme Direktörü Sedat
Çulfaz, Elektrikli Ev Aletleri
kategorisi ürün çalışmalarına 3 yıl önce birlikte
başladıklarını belirterek “Her
ürünü öncelikle kendimiz deniyoruz ve kullanıyoruz. Kalite bizim
için en önemli unsurdur. Kendimizin kullanmadığı ürünleri
üretmiyoruz. Müşteri memnuniyeti önceliğimizdir. Bugün,
GoldMaster çatısı altında
Türkiye’nin her yerinde yaklaşık
4000 satış noktası bulunuyor”
dedi.
Elektrikli
ev aletleri kategorisinde gıda hazırlama grubu, içecek hazırlama
grubu, pişirme ve kızartma grubu, ütü grubu, temizlik grubu,
kişisel bakım grubu ve ısıtma-soğutma grubu olmak üzere
yaklaşık 130 ürün bulunduğunu söyleyen Çulfaz, “Ürünlerimizde
hata payı binde birdir. Bütün ürünler fabrikamızda test
ediliyor“ dedi.
GoldMaster
Pazarlama Müdürü Gaye Öner, Ramazan
ayında düzenlenecek yarışma ile ilgili açıklama yaparak yarışma
kurallarını ve ödülleri hakkında bilgi verdi.
Ramazan
mutfaklarına sihirli eller dokunuyor
GoldMaster,
Ramazan ayı boyunca yemek konusunda uzman blogger yazarlarını
yarıştırıyor. Yarışma, 9 Temmuz
Salı günü başlayacak ve 7 Ağustos
Çarşamba günü saat 18:00’de
sona erecek. Birinciye 1000 TL, ikinciye 750 TL ve üçüncüye 500
TL hediye çeki verilecek.
Yarışmaya
katılan Blogger yazarları, Ramazan ayı boyunca her hafta ana yemek
ve tatlı veya salatadan oluşan bir menü hazırlayarak toplamda 4
menü ve 8
adet yemek üretimi gerçekleştirecek.
Yarışmacılar yapılan menüdeki her yemeğe ait bir fotoğraftan
haftada 2 adet fotoğraf ve kısa yapım tarifini bloğunda post
olarak girdikten sonra twitter ve instagram hesaplarından
GoldMaster’ı tag’leyerek paylaşacaklar. Yarışmayı kazanan
bloggerlar GoldMaster sosyal medya adreslerinde duyurulacak.
Celebrity
Chef Ayvaz Akbacak,
Yemek Bloggerı ve Chef Filiz Çatalkaya Orhan, Uzman
Diyetisyen Ayşegül Bahar, Uzman Diyetisyen Özge Kelebek,
Beygiad Başkanı Hayrettin Peksoy, Habertürk Köşe Yazarı
Hande Şarman, Psikolojik Danışman, Yazar Aşkım
Kapışmak, Müzisyen, Yazar, Gurme Ece Dorsay ve
GoldMaster Genel Müdürü Sinan Bora olmak üzere 9 kişiden
oluşan jüri 7 temel kritere göre puanlama
yaparak kazananları belirleyecek.
Bunlar
sıra ile;
- Mevsiminde sebze ve meyve kullanımı yoksa alternatifinde kuru kullanması
- Baharatların uyumu
- Yanındaki garnitür
- Yemeğin sosu uyumu
- Görsellik (tabağın alanı içindeki)
- Uyumluluk
GoldMaster
elektrikli küçük ev aletleri ürünlerinde geçerli olan hediye
çekleri 1 Eylül 2013 - 1 Aralık 2013
tarihleri arasında kullanılabilecek
ve ürünler sadece shop.goldmaster.com.tr adresinden sipariş
edilebilecek.
“Bir O Yaka Bir Bu Yaka”
Bugün
size bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Mutlaka kitaplıklarınızda
yeralmalaı. Çok değer verdiğim iki insan olan Selma Şen bu
kitabın danışmanlığını ve yemek stilistliğini, Erkin Ön'de
her zaman olduğu gibi bu kitabın güzel fotoğraflarına imzasını
attı.
Ege
nin iki yakası bu kitapta buluştu: “Bir O Yaka Bir Bu Yaka”
Ege’nin
iki yakasını tek kitapta buluşturan, Maria’nın Bahçesi Etiler
Restoranın şefi, aynı zamanda sahibi Maria Ekmekçioğlu’nun
yemek araştırmacısı Gökçen Adar’la birlikte hazırladığı
“Bir O Yaka Bir Bu Yaka” adlı yemek kitabı raflarındaki yerini
aldı.
Ege’nin
iki yakasından derlenen ve geliştirilen, 60 adet Maria
Ekmekçioğlu’na, 60 adet Gökçen Adar’a ait, toplam 120 tarifin
yer aldığı, büyük boy, lüks baskı
yemek kitabı “Bir O Yaka Bir Bu Yaka” iki yıl süren titiz bir
çalışmanın ürünü… Danışmanlığını ve yemek
stilistliğini Selma Şen’in yaptığı, Erkin Ön’ün
fotoğrafladığı, “Bir O Yaka Bir Bu
Yaka” İnkilap Yayınevi tarafından yayınlandı.
11 Temmuz 2013 Perşembe
Hem Akıllı, Hem Hesaplı...Solo Solo Solo
Kalitesi
ve güvenilirliğiyle Türkiye temizlik kağıdı sektöründe önemli
bir yere sahip olan Solo firması Chef's İstanbul'da bizi çikolata
yapım atölyesine davet etti. Atölye çalışması öncesi Solo'nun
yeni akıllı çözümler adı altunda sunduğu ürün grubu ile
tanışma fırsatı bulduk. “Hem
dayanıklı, hem hesaplı” sloganı
ile bir bütün haline gelen Solo sunduğu akıllı çözümler ile
de beğenimizi kazandı. Ve Akıllı çözümlerin sloganı çok güzel..."Solo'yla hallet gitsin, Hayat devam etsin."
Solo
ekibi bizimle dünden bugüne kadar geçen süreçte Solo firması
olarak neler yaptıklarını, ürünlerini nasıl geliştirdiklerini
ve bizlere son olarak sundukları akıllı çözümlerin neler
olduğunu paylaştılar.
Bilgi paylaşımı ve sunumun ardından
heyecanla beklediğimiz an geldi ve yaşasın Çikolata Aşkı....
Çikolata
atölyesinin düzenlendiği Chef's İstanbul ve Gülhan-Mustafa Kara
çifti ile tanışmam çok eski yıllara dayanır. İlk çikolata ve
pastacılık eğitimlerimi ve yemek konusunda daha bir çok eğitimide
kendilerinden almıştım. Solo firması sayesinde tekrar biraraya
gelmek çok güzeldi..Eski günleri andığımız güzel bir etkinlik
oldu.
Chef’s
İstanbul’da gerçekleştirilen Solo
Akıllı
Çözümler ile El Yapımı Çikolata Atölyesi’ne katılmaktan
dolayı çok mutlu oldum ve davet ettikleri için Solo ailesine ve
eğitmen chef Gülhan Kara'ya, çikolata yapmanın püf noktalarını
bizimle paylaşan sayın Mustafa Kara'ya çok teşekkür ederim.
“Hem
akıllı hem hesaplı ürünleriyle, Türk hanımlarının
hayatını kolaylaştıran Solo Akıllı Çözümler Ailesi, yepyeni
yüzüyle tüketicilerle buluşuyor!
Kalitesi
ve güvenilirliğiyle Türkiye temizlik kağıdı sektöründe önemli
bir yere sahip olan Solo, Akıllı Çözümler Ailesi ile hayattan
keyif almayı bilen tüm kadınlara; hem akıllı hem hesaplı
çözümler sunmaya devam ediyor. Türkiye’de benzeri bulunmayan
Akıllı Çözümler Ailesi ürünleri sadece Solo’da.
Banyolarına
sığmayan hanımlara Solo’dan Sıkıştırılmış Tuvalet Kağıdı
!
Uzun
Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen, özel teknolojiyle
sıkışıtırılmış 40 ruloluk paket, 32 ruloluk paketlere göre
%15 daha az yer kaplıyor.
Çabucak
biten rulolar canınızı sıkmasın!
Normal
rulolara göre %50 daha uzun rulolara sahip olan, Solo Uzun Rulo
Kağıt Havlu ve Tuvalet Kağıdı çabucak bitmiyor, size zamandan
kazandırarak ailenize daha fazla vakit ayırma şansı veriyor.
Solo’dan
evinizin her yerinde güvenle kullanabileceğiniz Sık, Hijyenik ve
Pratik Çek-Al Havlu ve Peçete !
Solo
Akıllı Çözümler Aliesi’den Solo Çek-Al Peçete ve Havlu,
hijyenik ve pratik kutusuyla dağılmıyor, ıslanmıyor ve her zaman
tertemiz kalıyor; farklı renklerdeki kutularıyla evinizin her
köşesine uyum sağlayan, pratik ve hijyenik çözümler sunuyor.
Üstelik yedek paketi sayesinde bittikçe yenilenebiliyor.
Sınırlı
sayıda üretilen Nostaljik Çiçekli ve Retro Puanlı Solo Dekoratif
Çek-Al Havlular ise, kısa süreliğine sadece Migroslar’da
tüketicilerle buluşuyor.
Solo
Akıllı Çözümler Ailesi, günlük hayatta çözdüğü
problemleri ve kullanım faydalarını eğlenceli bir dille anlatan
üç farklı televizyon reklamı ve gündüz kuşağı programlarında
bilgilendirici reklamlarla da tanıtılıyor.
Her
hafta 20 şanslı kişinin Akıllı Çözümler ürün paketi
kazanacağı Solo Akıllı Çözümler Karakter Testi oyunu da,
Facebook’ta devam ediyor! Tüketiciler Solo Facebook sayfasını
ziyaret ederek, ürünlerle ilgili daha çok bilgi alırken,
eğlenceli uygulamayla keyifli vakit geçirip, nasıl bir Solo kadını
olduklarını öğrenebiliyorlar: http://www.facebook.com/SoloSoloSolo
10 Temmuz 2013 Çarşamba
Kayseri Yağlaması
Mubarek Ramazan ayına özel Goldmaster küçük ev aletleri firmasının sayın takipçileri için hazırlamış olduğum tarifim;
Malzemeler
;
Şebit
için ;
- 500 gr un
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kuru maya kuru
- 2 çay kaşığı tuz
- Bir tutam şeker
Harcı
için ;
- 700 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3 sivri biber
- 3-4 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- su
Servis
için;
- Yoğurt
- Arzu edilirse sarımsak
Yapılışı
;
Öncelikle sütümüzü
ılıtalım ve yoğurma kabımıza alalım. Mayayı ve bir tutam
şekeri ilave ederek erimesini sağlayalım. Su,sıvı yağ ve tuzu
ilave edelim. Ardından elenmiş unumuzu ilave ederek yumuşak bir
hamur elde edelim. Üzerine temiz bir bez örterek dinlenmesi için
bir kenara bırakalım.
Diğer tarafta
soğanı ince ince doğrayalım. 1 kaşık sıvı yağ ilave ederek
kavuralım. Kıymayı ilave edelim. Kavurmaya devam edelim. Biberleri
ince ince doğrayalım, kıymaya ilave edip kavurmaya devam edelim.
Domatesleri küp küp doğrayıp kavrulan kıymalı harca ilave
edelim. Salçayı, tuzu ve baharatları ve harcın üzerini 2 parmak
geçecek geçecek kadar su ilave edelim. Tüm malzemeler iyice pişip
yumuşayana kadar pişirelim. Harcımız sulu olacak. Eğer suyunu
çekerse ilave edelim.
Harcımız pişmeye
devam ederken hamurlarımızı 10 eşit parçaya bölelim ve her
birini büyük bir tava büyüklüğünde açalım. Hamurları
yağsız tavada altını üstünü çevirerek pişirelim ve temiz bir
bez üzerine dizelim.
Büyük bir servis
tabağı alalım. Pişen hamurlarımızdan bir tanesini servis tabağına
alalım ve hamurumuzun her tarafıne eşit şekilde kıymalı
harcımızdan yayalım. Hamurlarımız bitene kadar aynı işlemi
tekrarlayalım. Hamurumuzun en üstünede kalan harcımızı dökelim.
Dört eşit parçaya bölelim ve sarımsaklı yoğurtla servis
edelim.
Afiyet Olsun...
15 Haziran 2013 Cumartesi
Fasulye Diblesi
Ben
anne tarafından Gürcüyüm. Bazen annemden öğrendiğim kadarı ile kendi yorumumu katarak Gürcü ve Karadeniz yemekleri yapıyorum. Hatta bu yemekleri eşime
bile sevdirmeyi başardım.
Fasulye
diblesi de böyle yemeklerden biri. Bu yemeğin zamanı yok. Sabah
kahvaltısında, çay saatlerinde yada akşam yemeklerinde etin
yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler
;
- 1 kilo taze fasulye
- 1 adet büyük soğan
- 4-5 adet domates
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
Yapılışı
;
Öncelikle yıkayıp
ayıkladığımız taze fasulyeleri parmak genişliğinde doğrayalım.
Soğanları küçük küçük doğrayalım ve 3 kaşık zeytinyağ
ilave ettiğimiz tencereye koyup kavurmaya başlayalım. Domatesleri
rendeleyip soğanlara ilave edelim. Beş dk kadar kavurduktan sonra
fasulyeleri tencereye ilave edelim. Fasulyeler suyunu bırakana kadar
tencerenin kapağını kapatalım. Ara ara karıştıralım. Ocağın
altını kısıp, tuzunu ilave ettikten sonra fasulyelerin pişmesini
bekleyelim. Eğer suyunu çekerse en fazla 1 çay bardağı su ilave
edelim. Suyu yeterince varsa kesinlikle su koymayalım. Fasulyeler
pişince, fasulyeleri tencerenin kenarlarına çekerek ortasını
havuz gibi açalım. Yıkayıp süzdürdüğümüz pirinci ilave
edip, pirinçlerin üzerini fasulye ile kapatalım. Tencerenin
kapağını kapatalım ve pirinçler pişip, yemek tüm suyunu çekene
kadar kısık ateşte pişirelim. Ocağın altını kapatıp,
pirinçleri ve fasulyeleri zedelemeden hafif hareketlerle
karıştıralım.
Fasulye diblemiz
servise hazırdır. Sıcak yada soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun...
Bezelye Yemeği
Bezelyenin
tam zamanı.
Protein,
lif ve nışasta açısından zengin bir besindir. Bezelye A, C ve B
grubu vitaminlerinin yanı sıra demir, fosfor ve potasyum gibi
mineralleri de içinde barındıran besleyici bir sebzedir. Kuru
bezelye protein ve nişasta açısından taze bezelyeden daha
zengindir. Bununla birlikte, taze bezelyeyi sindirmek daha kolaydır.
Bezelye vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Kasların
gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir.
Kan Kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını
düzene sokar. Özellikle taze bezelye bağırsakları çalıştırarak
kabızlığı giderir.
Bezelye
yemeğine domates, havuç, patates konmaz desede bir çok kişi ben
böyle yemeği seviyorum. Ve bir çok kişinin de benim gibi
düşündüğünü biliyorum. Buyrun tarifi...
Malzemeler
;
- 1 kilo bezelye
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı
;
Bezelyelerimizi
ayıklıyoruz. Yıkayıp suyunun süzülmesi için bir kevgire
koyuyoruz. Daha sonra havuç ve patatesleri soyup küp küp
doğruyoruz. Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz. Tencereye
sıvıyağ ve soğanı ilave edin, karıştırarak hafif kavurun.
Domates püresini ilave edin. Kavurmaya devam edin. Ardından patates
ve havuçları ilave edelim. 3-4 dk kavurduktan sonra bezelyeleri
ekleyelim ve üzerine çıkana kadar sıcak su ilave edelim.
Tencerenin ağzını kapatıp, pişmeye bırakalım. Ara ara kontrol
edelim. Sebzelerimiz yumuşamaya başlayınca tuzunu ilave edelim,
5-10 dk daha kaynatıp ocağı söndürelim.
Yemeğimiz
hazır..Afiyet Olsun...
Patatesli Gül Böreği
Eşimin
favori böreği patatesli gül börektir. Hem yapımı çok kolay
hemde sunum açısından çok şık..İçine değişik malzemeler
koyarakta bu böreği yapabilirsiniz. Bu tarifimin videosunu
blogumdan Ya da Cevap Tv'nin web sitesinden izleyebilirsiniz. Buyrun
tarifi...
Malzemeler
Sosu için
Üzeri için
Yapılışı ;
Öncelikle haşlanmış patateslerimizi ezip içine tuz, pul biber ve karabiber ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Böreklerimizi sütle ıslatmak için derin bir kaseye 1 bardak sütü koyuyoruz. Başka bir karıştırma kabının içine yarım bardak süt ve sıvıyağı karıştırıyoruz. Yufkamızı düz bir zemine yayıp dörde bölüyoruz. İlk parçaya yağ ve süt karışımından sürüp yufkanın geniş kısmına patatesli iç harcımızı koyuyoruz. Rulo şeklinde sarıp, kendi etrafında dolayarak gül şeklini verdiğimiz böreğimizi süte batırıp her yerini ıslatıyoruz. Sütle ıslattığımız böreğimizi tepsiye alıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 30 dk pişiriyoruz.
Böreğimiz servise hazırdır. Afiyet Olsun...
Malzemeler
- 2 adet yufka
- 4-5 adet haşlanmış patates
- Tuz
- Pulbiber, karabiber
Sosu için
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı ;
Öncelikle haşlanmış patateslerimizi ezip içine tuz, pul biber ve karabiber ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Böreklerimizi sütle ıslatmak için derin bir kaseye 1 bardak sütü koyuyoruz. Başka bir karıştırma kabının içine yarım bardak süt ve sıvıyağı karıştırıyoruz. Yufkamızı düz bir zemine yayıp dörde bölüyoruz. İlk parçaya yağ ve süt karışımından sürüp yufkanın geniş kısmına patatesli iç harcımızı koyuyoruz. Rulo şeklinde sarıp, kendi etrafında dolayarak gül şeklini verdiğimiz böreğimizi süte batırıp her yerini ıslatıyoruz. Sütle ıslattığımız böreğimizi tepsiye alıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 30 dk pişiriyoruz.
Böreğimiz servise hazırdır. Afiyet Olsun...
Ispanaklı Kol Böreği
Ispanaklı börek
bizim evin favorilerinden. Genelde böreklerimin yufkasını kendim
açıyorum. Fakat hazır yufkada ani gelen misafirler için çok
pratik oluyor. Bu tarifimin videosunu blogumdan yada Cevap Tv'nin
sitesinden seyredebilirsiniz. Buyrun tarifi...
Malzemeler
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 500 gr ıspanak yaprağı
- 125 gr margarin veye tereyağ
- 3 adet yumurta
- 150 gr beyaz peynir
- 3-4 çorba kaşığı yoğurt
Yapılışı
;
Böreğimizin
yapımına başlarken öncelikle yağımızı eritiyoruz. Eriyen
yağımız biraz ılındıktan sonra içine yumurta ve yoğurdumuzu
ilave ediyoruz. İyice çırpıyoruz. Diğer tarafta iri
doğradığımız ıspanağımıza bikaç tutam tuz ilave ederek
iyice ovuyoruz. Daha sonra peynir ve sıvıyağımızın yarısını
ilave edip iyice karıştırıyoruz. Kalan sıvıyağla tepsimizi
yağlıyoruz. Düz bir zemine ilk yufkamızı serip üzerine
sosumuzdan sürüyoruz. Yufkayı ikiye katlayıp tekrar sosumuzdan
sürüyoruz. Ve yufkamızın geniş kısmına ıspanaklı harcımızdan
koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Tepsimizin ortasına sardığımız
rulo böreğimizi yerleştiriyoruz. Diğer yufkalarada aynı işlemi
uygulayarak böreğimizi tepsimize yerleştiriyoruz. Kalan sosumuzu
bir fırça yardımı ile böreğimizin üzerine sürüyoruz. Servisi
kolay olsun diye önceden dilimliyoruz. Önceden ısıtılmış 200
derece fırında yaklaşık olarak 30 dk üzeri kızarana kadar
pişiriyoruz.
Böreğimiz servise
hazırdır. Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)