17 Ağustos 2013 Cumartesi

www.nilayinsihirlielleri.com

1. Hafta Menüsü

http://www.nilayinsihirlielleri.com/2013/07/ramazan-sofralarina-sihirli-eller.html?spref=fb

İşte bu haftaki lezzetli, pratik ve hafif menüm...

FIRINDA KADINBUDU KÖFTE FESLEĞENLİ BULGUR EŞLİĞİNDE


Malzemeler:

Kadınbudu köfte için:
  • 300 gr kıyma
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı galeta unu

Bulgur pilavı için:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 dal fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz


Önce kıymanın yarısı yağsız bir tavada kavrulur soğuması için bir kenara bırakılır. Ayrı bir tenceredede pirinç bol suda haşlanır ve süzülerek oda soğumaya bırakılır. Büyük bir kase içerisine kıymanın kalan yarısı konularak üzerine soğan rendelenir. Maydanoz ince kıyılarak tuz, karabiber, soğumuş olan kıyma ve pirinç eklenerek iyice yoğrulur. Yoğrulmuş olan köfteden yumurta büyüklüğünde parça kopartılarak önce bir kasede çırpılmış yumurta akına sonrada galeta ununa bulanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
200 derecede fırının ızgara bölümünde her iki tarafıda güzelce kızartılır.
Sıcak olarak servis edilir.
Pilav içinde tencere içerisine zeytinyağı ve tel şehriye alınrak 2-3 dakika kavrulur. Bulguruda ilave edilerek biraz daha kavrulur. Tuzu ve üzerini geçecek kadar su eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 
Servis tabağına köfteler ve pilav sıcak olarak alınır ve fesleğenler ince kıyılarak pilavımızın üzerine serpilir.

Afiyet olsun...



KAYISILI BALLI KUP 

Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 4-5 adet kuru kayısı
  • üzeri için: kırılmış fındık

Süt bir tencere içerisinde un ve nişasta ile karıştırarak pişirilir. Soğuması için bir kenara alınır. Sürekli karıştırarak kaymak tutması engellenir.
Ayrı bir tencerede kayısılar su ile iyice pişirilir ve süzülür. Soğuduktan sonra blanderda püre haline getirilir. Soğuyan muhallebimize balı ilave edilerek iyice karıştırılır. Kuplarımız kaselere bir sıra muhallebi bir sıra kayısı püresi olarak dökülür. Buzdolabında2 saat soğuttuktan sonra üzerine fındık kırıkları serpilerek servis edilir.


Afiyet olsun...


2. Hafta Menüsü

http://www.nilayinsihirlielleri.com/2013/07/ramazan-sofralarina-sihirli-eller_19.html

Malzemeler:

Krep için:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar un

İçi:

  • 1 kg pazı
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı beyaz peynir

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı domates rendesi

Önce iç harcımızı hazırlamak için bir tencere içerisinde yemeklik doğranmış soğanımızı  zeytin yağı ile kavuruyoruz. pazılarımızıda incecik kıydıkdan sonra soğanlarımıza ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. pazılar suyunu salıp çektikten sonra kavurma işlemimiz tamam olacaktır. Tuz ve baharatlarımızı ilave ettikten sonra iç harcımızı ocaktan alıp bir kenara soğuması için alıyoruz.
Büyük bir kase içerisine yumurtalarımızı kırıp, süt, yağımızı, tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unumuzu ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Krep harcımız boza kıvamında olmalıdır. Yanmaz bir tava içerisine çok az  yağ ekleyerek kızdırıyoruz. Krep harcımızdan 1 kepçe dökerek her iki arafınıda pişiryoruz. Kalan krep harçlarımızı tavamızı artık yağlamadan pişirmeye devam ediyoruz. Tüm kreplerimiz piştikten sonra kavrulmuş pazılı harcımıza beyaz peynirimizide ilave ediyoruz.


Krebimizin 1 tanesinin içine pazılı harcımızdan yaydırıp rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm içimizi ve kreplerimizi bu şekilde bitirip yağlanmış fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Üzerleine 1 er çorba kaşığı domates rendesi döküp 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun...


BAŞBAŞ BULGURU SALATASI


Malzemeler:
  • 1 su bardağı başbaş bulguru(kırılmamış bulgurdur. marketlerde rahatlıkla bulunuyor)
  • 5 dal taze soğan
  • 5-6 dal akdeniz yeşilliği
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı Sızma Zeytin Yağı
  • 1 limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz

Başbaş bulgurumuzu 3 bardak kadar kaynar suya ıslatıp şişmesi için üzeri kapalı bir şekilde bekletiyoruz. Şişen bulgurumuzun üzerini açıp soğutuyoruz. Soğuyan başbaş bulgurumuzu bir salata kasesine alıp üzerine tüm yeşilliklerini incecik kıyarak ekliyoruz. Baharatlarını ilave ettikden sonra sıkılmış limon suyunu ve Sızma Zeytin Yağını üzerine gezdiriyoruz. İyice karıştırdıktan sonra servis ediyoruz.


Afiyet olsun...


3. Hafta Menüsü

GÜVEÇDE ETLİ DOLMA

İçi:
  • 500 gr kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 adet soğan
  • 1/2 demet 
  • 2 dometes
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber 

1 su bardağı ayçiçekyağı

Doldurmak için:
  • 4-5 adet kabak
  • 4-5 adet dolmalık biber
  • 15-20 adet yaprak


Kıyma ve yıkanmış pirinçler bir kase içerisine alınır. Soğanlar yemeklik doğranır. Maydonozlarda ince kıyılarak eklenir. Domatesler rendelenir. biber salçası, tuz, karabiber ve ayçiçek yağıda iç harca ilave edilerek iyice yoğrulur.
Kabaklar ve biberler oyulur. İçleri tuz ve karabiberle ovulduktan sonra iç harçla doldurulur. Dolmalar güveç tenceresine dizilir. Yapraklarda sarıldıktan sonra üstüne dizilir. 1 Su bardağı su 1 çay bardağıda ayçiçek yağı üzerine gezdirildikten sonra ocakta kısık ateşte dolmalarımız yumuşayana kadar pişirilir.

Afiyet olsun...



İNCİRLİ TATLI
Kek:
  • 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • yarım su bardağı toz şeker
  • Muhallebi:
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı  un
  • 1lt süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • inmeye yakın 50gr tereyağı
  • piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti

Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp  kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin

Afiyet olsun...



4. Hafta Menüsü


KOLAY İÇLİ KÖFTE PAZILI PEYNİR DOLGULU RULO KEK EŞLİĞİNDE
Malzemeler:

İçi:
  • 500 gr kıyma
  • 1 su bardağı Ayçiçekyağı
  • 3 adet iri soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber


Dışı:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 100 gr yağsız kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Önce içini hazırlamak için soğanları yemeklik doğruyoruz ve bir tencerede Ayçiçekyağımız ile kavuruyoruz. Salçasını ve domatesinide ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kıymasını ve cevizinide ekleyip 5 dakikada bu şekilde kavuruyoruz.Son olarak ince kıyılmış maydanozonu, tuz ve karabiberinide ekleyip karıştırdıkdan sonra kıymamızı bir kenara alıyoruz.
Büyük bir kase içerisine bulgur ve irmiği kaynar su ile ıslatıyoruz. Şişen bulgur ve irmik karışımı soğuduktan sonra tüm malzemelerini ilave edip iyice yoğuruyoruz. Aradabir elimizide ıslatabiliriz.
Yoğurduğumuz bulgurlu karışımımızı 2 parçaya ayırıyoruz. Yudum Ayçiçekyağı ile yağladığımız bir fırın tepsimizin altına bir parçasını iyice yayıyoruz. Kıymamızı üzerine döküp bulgurumuzun kalanınıda üst kısmına parça parça açtırarak kaplıyoruz.
İçli köftemizi 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar ortalama 20 dakika pişiriyoruz.
Sıcak olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun...



Keki:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı  Ayçiçek Yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı haşlanmış rondodan geçirilmiş ıspanak yaprağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz


İçi:

  • 200 gr labne peynir
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber

Önce kekimizi hazırlamak için büyük bir kase içrisine yumurtalarıızı kırıyoruz tuzu ile birlikde iyice çırpıyoruz. Ayçiçek Yağını, yoğurdunu un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak ıspanağınıda ilave edip rengi yeşile dönene kadar karıştırıyoruz. Büyük fırın tepsimize yağlı kağıt serip kekimizin hamurunu ince şekilde yayıyoruz. 170 derecede ısıttığımız fırında ortalama 20-25 dakika pişiryoruz.
Kekimiz piştikden sonra sıcak hali ile yağlı kağıdını çıkarmadan rulo halinde sarıp üzerine nemli bez örtüyoruz ve bu şekilde soğuması için bir kenara alıyoruz.
Dieğer yandan bie kase içerisinde beyaz peynirimizi çatalla ezip içerisine labne peyniride ekliyoruz. közlenmiş biberlerimizide kuşbaşı doğrayıp tüm karışımı iyice karıştırıyoruz.
Soğuyan kekimizi açıp yağlı kağıdını dikkatli bir şekilde çıkartıyoruz. Kekimizin içine penirli karışımıızı iyice sürüp rulo şeklinde sarıyoruz. 1 cm kalınlığında dilimler keserek servis tabağımıza alıyoruz.

Afiyet olsun...



TAZE BÖRÜLCE SALATASI

Malzemeler:
  • 1 kg taze börülce
  • 1 baş sarısak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı Sızma Zeytinyağı
  • 2 limon


Öncelikle börülcelerimizi Bol tuzlu suda haşlıyoruz. Haşlanan börülcelerimizin suyunu süzüp soğutuyoruz. Soğuduktan sonra bir salata tabağına kibrit çöpü büyüklüğünde doğruyoruz.
Ayrı bir kase içerisine sarımsağını ezerek ekliyoruz. Sıkılmış limon, tuz ve Sızma Zeytinyağınıda ilave ederek iyice karıştırıp salatamızın üzerine gezdiriyoruz.


Afiyet olsun...



2 Ağustos 2013 Cuma

Kandil Simidi (Pastane Usulü)

Gülhan Kara'nın Çay Saati kitabını aldığımdan beri elimden düşmüyor. Bir sürü tarifini denedim ve hepsi birbirinden güzel..Yine denediğim ve bugüne uygun bir tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Gülhan hanımın reçetesini aynen vericem ama ben bugün kendimce değişiklik yaptım ve bu şeklide çok hoşuma gitti. Biraz daha ağızda dağılan bir simit istediğim için maya yerine kabartma tozu kullandım ve biraz gevreklik versin diye 2 yemek kaşığı sirke ekledim.




Malzemeler;
  • 500 gr un (4 – 4,5 su bardağı)
  • 250 gr margarin
  • 25 gr şeker (2 çorba kaşığı)
  • 15 gr tuz (1 çorba kaşığı)
  • 10 gr maya
  • 2 adet yumurta
  • 50 ml su (1 kahve fincanı kadar)
  • 2,5 gr mahlep (1 tatlı kaşığı)


Üzeri için;
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu


Yapılışı;

Unu hamur yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz gibi açalım. Maya kullanacaksanız mayayı ufalayıp suyu ekleyerek parmak ucunuzla mayayı suyla ve biraz unla hafifçe karıştıralım. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, şeker,tuz, yumurta ve mahlebi ilave edip yoğuralım. Eğer benim gibi sirke ve kabartma tozu kullanacaksanız tüm malzemeyi ekleyip yoğrabilirsiniz. İyice özleşene kadar yoğurduğunuz hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve tezgahın üzerinde ileri geri yuvarlayarak istediğiniz kalınlıkta fitiller halinde uzatın. İki ucunu birleştirerek halkalar yapın. Halkaların bir kısmını yumurta beyazına ve susama batırıp tepsiye dizin. Bir kısmınıda tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp çörekotu serpebilirsiniz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişirip, soğumaya bırakın..


Afiyet Olsun.....

31 Temmuz 2013 Çarşamba

Türkiye'nin Sütçüsü Sütaş

Ramazan ayı blog etkinlikleri ve iftar davetleri ile geçiyor..Bu koşturmacanın arasında en güzeli de yüzümüzü gülümseten hediyeler..Bunlardan biride Sütaş'tan gelen hediyelerdi..Öyle şirin bir çanta içinde geldi ki: hediyeler...” AYOL ÜÇ SAAT OLDU….AÇMAYACAKMISIN HEDİYE PAKETLERİNİ




Yıllardır güvenerek ürünlerini tükettiğim Sütaş gönderdiği hediyelerle beni çok mutlu etti. Teşekkürler SÜTAŞ


Ayrıca biz Sütaşçılar için güzel süprizleri de vardı. Süt ve süt ürünleri sektöründe öncü firma Sütaş'ın internet üzerinden yayın yapan Sütaş Tv kanalının açıldığını biliyormuydunuz???Sütaş web sitesi, Facebook ve izlesene.com üzerinden ulaşılabilen Sütaş Tv'de iftar sofralarını şenlendirecek lezzetli ve pratik tariflerin yereladığı videolar bulunuyor. Tüm tariflerde Sütaş'ın doğal lezzetli ve sağlıklı ürünleri kullanılıyor.

Tüm hazırlık aşamalarını püf noktalarıyla birlikte anlatan videolar sayesinde Ramazan tariflerini, hiç yemek yapmayan biri bile yapabilir. Ne güzel değil mi???Menü tamamlama önerilerinin de bulunduğu kanalda tatlıdan tuzluya birçok tarif var..Sütaş Tv Ramazan sonrasında da yayınına devam edicek.



27 Temmuz 2013 Cumartesi

Karamelli Armut Tartarin

Birçok workshopa katılıyorum ve orada çok değişik lezzetleri deneme fırsatımız oluyor. Fakat bu zamana kadar bu workshoplarda yaptığımız bir çok yemek tatlıyı bu zamana kadar paylaşmadım. Workshoplardan birinde yaptığımız ve bu sıcak yaz günlerinde dondurma ile servis edebileceğiniz bu lezzetli ve pratik bir tatlı tarifini paylaşmak istiyorum.




Krem patisserie için;
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağ
  • 1 paket vanilya   


Vanilya sosu için;
  • 3/4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 adet yumurta sarısı
  • yarım paket vanilya


Karamelize sos için;
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • yarım çay bardağı su
  • 1/4 limon suyu
  • 30 gr tereyağ
  • 2 adet milföy hamuru
  • 4 adet armut

Yapılışı:

Vanilya sosunun yapılışı;

Küçük bir tencereye toz şeker, yumurta sarısı ve sütü alıp iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra karışımı ocağa alıp orta ateşte karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip tenceremizi kenara alıp biraz daha karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.

Karamelize sos için;

Küçük bir tavaya tereyağı koyup eritelim. Şekeri ekleyin 2 dakika şeker kavrulduktan sonra limon suyunu ve suyu ekleyin. Suyunu ekledikten sonra bir kere karıştırın daha sonra karıştırmayın. Rengi kahve rengine dönünce ocaktan alın.

Krem patisserie için;

Yağımızı eritip üzerine toz şeker ve unu ekleyip biraz kavurun. Süt, yumurta ve vanilyayı bir kasede karıştırıp yavaş yavaş tencereye alın. Kısık ateşte dibini tutturmadan karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Bu arada milföy hamurlarını merdane ve  biraz un yardımı ile aşağı yukarı ve biraz açıp ortadan ikiye bölelim bir hamurdan iki dikdörtgen elde edip bunları önceden yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Her tarafını çatalla delelim ve kenarlarında pay bırakarak orta kısımlarına  krem patesserie sürün. Armutların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün çekirdek yataklarını çıkarıp yarım ay şeklinde dilimleyin. Kremalı milföyün üzerine armutları dizin. Milföylerin kenarlarını katlayın. Üzerine vanilyalı sostan döküp önceden 200 derecede ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirelim. Fırından çıkan tatlının üzerine karamel sos döküp (karamel sos sertleşmişse biraz ısıtıp öyle kullanalım) servis edelim…


Afiyet olsun…



Bayat Ekmekli Bulgur Köftesi

Biliyorsunuz uzun süredir Bayat ekmekli tarifler yayınlıyorum. Amacım ekmek israfına dikkat çekmek. Tariflerimi deneyenler ya da tadanlar ekmekten bu lezzetlerin yapılmış olmasına şaşırıyorlar. İsrafı önlemek adına umarım katkım oluyordur.

Bugünkü tarifimi de denediğiniz zaman çok seveceksiniz. Bu köfte küçük bir değişiklikle pişmeden de çok lezzetli oluyor.. En kısa zamanda onu da sizlerle paylaşacam.




Malzemeler;

  • 1 bayat ekmek
  • 1 Su bardağı köftelik bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pulbiber (İsteğe bağlı)
  • Sıvıyağ

Yapılışı ;

Bayat ekmekleri suda yumuşayana kadar ıslatın ve sıkın. Bulguru ilave edin iyice yoğurun ve bulgurların şişmesi için yarım saat kadar ağzını kapatarak dinlenmeye bırakın. Diğer tarafta soğanı ince dorayın. İyice şişen bulgura soğan, biber salçası, kuru nane, un ve tuzu ilave edin ve iyice yoğurun. Dilediğiniz şekilde köfte şekli vererek kızgın yağda kızartın. Fazla yağını alması içn kızarttığınız köfteleri bir havlu kağıt üzerine alın. Ilık olarak servis edin.




Afiyet Olsun...


21 Temmuz 2013 Pazar

Bayat Ekmekli Meyveli Cup

Uzun bir süredir oldukça yoğunum ve bloga girecek tariflerim birikti. Ramazan da gelince sanki daha bir rehavet çöktü üstüme..Birde ramazana yakın o kadar çok etkinlik oldu ki; blogta tariften çok etkinlik yazar oldum. Sakın bundan şikayet ettiğimi düşünmeyin, çünkü her etkinlik ufkumu açıyor ve yeni kişiler tanımış oluyorum..

Bugün sizlerle bir süre önce Emine Beder'le Mutfak Aşkı programında yapmış olduğum bayat ekmekli meyveli cup tarifimi paylaşmak istiyorum..




Malzemeler;
  • 1 bayat ekmek
  • 100 gr tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket krema
  • Süslemek için meyve

Yapılışı ;

Bayat ekmeklerimizi rondoda çok ince hale gelene kadar çekiyoruz. Tereyağını tencereye alıp eritmek için ocağa alıyoruz. Eriyen tereyağına çektiğimiz ekmeği, şekeri ve tarçını ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Ekmeklerin rengi dönene kadar kavuruyoruz. Diğer tarafta süt kremasını mikserle iyice kabarana kadar çırpıyoruz. Dilerseniz kremaya çok az pudra şekeri ilave edebilirsiniz. Bu tamamen arzunuza kalmış bir durum. Kavurduğumuz ekmeklerin yarısını cuplarımızın dibine paylaştırıyoruz. Üzerine çırpılmış kremayı döküyoruz ve üzerine arzuya göre mevsimlik meyvelerden ekliyoruz. Meyvelerin üzerine kalan kavrulmuş ekmeklerimizi koyup meyvelerle süslüyoruz.


Soğutarak servis yapıyoruz...Afiyet Olsun...



17 Temmuz 2013 Çarşamba

Lezzetin Adresi PAUL

1889’dan beri Fransız Mutfağının taze ve lezzetli ürünlerinin adresi olan PAUL İstanbul’da



Fransız mutfağının pastane ürünlerinden ev yapımı yemeklere uzanan tatlarının temsilcisi PAUL, BUYAKA AVM Ümraniye’de açıldı. Bir aile işletmesi olarak başlayan ve bugün 5. neslin işlettiği PAUL, 120 yılı aşkın tarihiyle Fransız mutfağını sevenlerin İstanbul’daki yeni adresi olmayı hedefliyor.

PAUL, “Maison de Qualité” (Kalitenin sembolü) sloganıyla, usta aşçıların en taze ve doğal ürünleri kullanarak hazırladıkları Fransız geleneğinin lezzetlerini sunuyor. 1889’da küçük bir ailesi işletmesi olarak Kuzey Fransa’da kurulan ve bugün 5. kuşağın devam ettirdiği PAUL bir aile şirketi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Ve bugün dünyanın birçok yerinde şubeleri bulunan bir zincir olan PAUL İstanbul'daki tek şubesiyle hizmet veriyor.

Ben ve blogger arkadaşlarımla beraber Grup7 İletişim'den Sayın Nazan Ergülen Şarman ve Sayın Sevil Eroğluer'in daveti ile bu lezzetleri yerinde tatmak için Buyaka AVM Poul'e gittik. Hatta ben iki gün üstüste gittim..Paul'e gittiğimizde bizi Azedea Grup Türkiye'den Yiyecek İçecek Operasyonu Müdür yardımcısı Sayın Murat Alpay ve Paul Restoran Müdürü Serkan Demirci karşıladı. İlk andan itibaren bende bıraktıkları izlenim sanki uzun yıllardan beri kendilerini tanıyordum. Kısa bir sohbetin ardından kahvaltıya başlamadan tüm üretim departmanlarını gezdik ve marka hakkında bilgiler aldık. 



Ekmek ve tatlıları gördükten sonra biran önce tatlarına bakmak için sabırsızlandım doğrusu..Herşey o kadar güzel ve iştah açıcıydılar ki anlatamam..Bu tatları anlatmak çok zor, çeşit çok fazla ve hepsini tatmalısınız.




Dünyadaki tüm Paul'lerde aynı tadı ve lezzeti yakalamak için kullanılan un ve birçok malzeme Fransa'dan geliyor. Hatta Fransa'da sadece Paul için üretim yapan çiftçiler var. Kruvasan gibi aynı tadı tutturmanın zor olduğu bazı ürünler ise sadece Fransa'da üretilip, oradan dondurulmuş olarak geliyor. Sanırım lezzetin sırrı burada saklı..

PAUL’ün ünlü el yapımı ekmeği 7 saatte hazırlanıyor


PAUL’un ünlü el yapımı geleneksel ekmekleri fırından çıktığında taze bir şekilde servis ediliyor. PAUL, Fransa’dan gelen özel öğütülmüş unla hazırlanan, uzun mayalanma süresiyle 7 saatte hazırlanarak yüksek besin değerine sahip olan 13 farklı çeşit ekmeğiyle aynı zamanda “ekmek sanatının ustası” olarak tanınıyor. PAUL’ün içi yumuşak dışarı çıtır özel kruvasanları da yine Fransa’nın lezzet geleneğini yaşatıyor.

PAUL, özel dekorasyonuyla dünyada “Fransız Yaşama Sanatı”nı temsil ediyor


PAUL sadece yemekleri ile değil, şık ve farklı tasarımı; Fransa’nın yerel rustik tarzı ile Paris tarzı çay salonunu birleştiren atmosferi ve hizmeti ile dünyanın her tarafında “Fransız Yaşam Sanatı” nın (French Art de Vivre) temsilcisi olarak biliniyor kabul ediliyor.



PAUL; kruvasan, çikolatalı ekmek gibi viennoiserie çeşitleri, omletler ve kahvaltılık sandviçlerden oluşan kahvaltı menüsü; salata ve sandviç çeşitleri, kiş ve gratenin yanı sıra ana yemeklerden oluşan zengin öğle ve akşam yemeği menüsü; ekler, turta, makaron, kek ve pasta çeşitlerine uzanan Salon de Thé (Çay saati) menüsüyle sağlıklı ve lezzetli tatlar sunuyor. Fransız çıtır ekmekli soğan çorbası; karides ve avokadolu sandviç; karamelize üzüm ve kabakla biftek, ızgara somon gibi farklı lezzetler sunan PAUL, menüsüne Türk damak zevkine uygun özel tatlar da ekledi. PAUL Türkiye’ye özel olarak fıstıklı ana yemekler, kuzu, Türk çayı ve Türk kahvesi sunuyor.


Har ay 5 milyon müşteri, her yıl 100 bin kursiyer

PAUL, ekmek konusundaki uzmanlığıyla, en yüksek standartları sağlamak için çiftçilere bile eğitimler vererek, Fransız ekmek geleneğini dönüştüren bir role sahip. Ekmek konusunda köklü bir mirasa sahip olan PAUL, Fransa’da bulunan fırıncılık okulunda her yıl dünyanın dört bir yanından gelen 100.000 kişiye eğitim veriyor. Ayrıca PAUL’ün usta aşçıları tarafından verilen yoğun bir iç eğitim programı var. PAUL, her ay 5 milyondan fazla müşterisini ağırlıyor.

Şuan bir tek Buyaka AVM'de bulunan PAUL çok yakında Avrupa yakasında da açacağı şubelerle çoğalarak bizlere hizmet vermeye devam edicekler..

Bu muhteşem lezzetleri tanımamızı sağlayan, davetleri ile bizi sevindiren Grup 7 İletişim'den Nazan Ergülen Şarman ve Sayın Sevil Eroğluer'e ve bizi çok güzel ağırlayan Murat Alpay ve Serkan Demirci'ye, onların nezdinde tüm PAUL çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.