21 Temmuz 2013 Pazar

Bayat Ekmekli Meyveli Cup

Uzun bir süredir oldukça yoğunum ve bloga girecek tariflerim birikti. Ramazan da gelince sanki daha bir rehavet çöktü üstüme..Birde ramazana yakın o kadar çok etkinlik oldu ki; blogta tariften çok etkinlik yazar oldum. Sakın bundan şikayet ettiğimi düşünmeyin, çünkü her etkinlik ufkumu açıyor ve yeni kişiler tanımış oluyorum..

Bugün sizlerle bir süre önce Emine Beder'le Mutfak Aşkı programında yapmış olduğum bayat ekmekli meyveli cup tarifimi paylaşmak istiyorum..




Malzemeler;
  • 1 bayat ekmek
  • 100 gr tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket krema
  • Süslemek için meyve

Yapılışı ;

Bayat ekmeklerimizi rondoda çok ince hale gelene kadar çekiyoruz. Tereyağını tencereye alıp eritmek için ocağa alıyoruz. Eriyen tereyağına çektiğimiz ekmeği, şekeri ve tarçını ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Ekmeklerin rengi dönene kadar kavuruyoruz. Diğer tarafta süt kremasını mikserle iyice kabarana kadar çırpıyoruz. Dilerseniz kremaya çok az pudra şekeri ilave edebilirsiniz. Bu tamamen arzunuza kalmış bir durum. Kavurduğumuz ekmeklerin yarısını cuplarımızın dibine paylaştırıyoruz. Üzerine çırpılmış kremayı döküyoruz ve üzerine arzuya göre mevsimlik meyvelerden ekliyoruz. Meyvelerin üzerine kalan kavrulmuş ekmeklerimizi koyup meyvelerle süslüyoruz.


Soğutarak servis yapıyoruz...Afiyet Olsun...



Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

8 yorum:

  1. Şahana olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık nefis görünüyor:))

    YanıtlaSil
  3. Müthiş olduğuna eminim.En kısa zamanda benim şu etkinlikte tadına bakamadan biten çilekli yoğurtlu kuplarından yapmak istiyorum:)))Ellerine sağlık canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Arzu'cum, valla o günkü tatlıdan banada kalmamıştı :))

      Sil
  4. Ellerinize sağlık tüm ekmek tarifleriniz harika kızım tatlı istiyordu. Içinde ne olduğunu söylemeden bu tarifi yapacağım.
    Kolay ama şık bir tarif olmuş. Sevgiler
    Birgulunlezzetleri

    YanıtlaSil