15 Haziran 2013 Cumartesi

MPOC ve Serkan Bozkurt ile Yaza Merhaba

Mpoc Malezya Palm Yağları Şef Serkan Bozkurt Chef's Table Mutfak Okulu'nda “Yaza Merhaba” partisi düzenledi. Biz bloggerlarda bu partiye davetliydik. Bizi şef Serkan Bozkurt ve MPOC İstanbul yetkilisi Hakan bey karşıladılar.






Hakan bey öncelikle bize Palm yağları ile ilgili bilgi verdi. Kısaca değinirsek; Malezya, palmiye yağı üretiminde dünyada ikinci. Birinci Endonezya. Malaylar 150 ülkeye palm yağı ihracatı yapıyorlar. Türkiye de bu ülkeler arasında. En büyük müşterileri Çin. Yani Uzakdoğu ve Güney Asya ülkelerinde çok tüketilen bir yağ. Yüzde 80’i yemeklerde kullanılıyor. Sağlık, kozmetik, sanayi sonra geliyor. Dolayısıyla Malezya’ya vardığınızda ülkenin her yanının bu fantastik ağaçlarla dolu olduğunu görüyorsunuz.

Bazı Türk firmaları, palm yağını margarinlerinde, bisküvilerinde kullanıyor. Yani hayatımızın içine biz farkında olmasak da palm yağı sızmış. Malezya devletinin amacı ise bu yağlarının Ortadoğu ve Avrupa’nın mutfaklarına girmesini sağlamak. Yani ev hanımlarının, muttfak şeflerinin market raflarından palm yağı satın almalarını istiyorlar. Ayrıca duman çıkarmayan bir yağ. Mutfaklarda duvarlara yapışmaz. Bu yönüyle de tercih edilebilir.







Bizimle bu bilgileri paylaştıktan sonra workshop için eğitim sınıfına geçtik. Chef's Table bu zamana kadar gittiğim mutfak okullarından çok farklı. Dekorasyon çok sıcak ve insanın içini ferahlatıyor. Etkinlik olarakta çok sıradışıydı ve hepimiz çok memnun kaldık. Sebze ve meyveler hazırlanmış bizi bekliyordu. Diğer tarafta et, balık ve tavuk vardı. Menü yoktu, herkes dilediği malzemeyle dilediği yemeği hazırladı. Biraz ondan biraz bundan derken çok farklı lezzetler ve sunumlar ortaya çıktı. Ben zaten sıradışı şeyleri çok severim ve bu yüzden farklı soslar kullanarak etimi marine ettim..Ayrıca etimin yanına karışık sebze ve şeftaliden oluşan yine soslarla tatlandırdığım bir garnitür yaptım. Evet yanlış duymadınız şeftali..Müthiş bir aroma ve tat katıyor.








Yemeklerin pişmesinin ardından terasta bizim için hazırlana masada yemeklerimizi ve bizim için hazırlanan diğer lezzetleri tattık. Herkes çok eğlendi ve memnun kaldı. Hakan bey partinin sonunda biz bloggerlara Pirge Chef Bıçağı hediye etti. Bizi çok güzel ağırlayan ve bu güzel jesti ile mutlu eden MPOC İstanbul yetkilisi Hakan Alkan'a, Şef Serkan Bozkurt'a ve Chef's Table Mutfak Okuluna çok teşekkür ediyorum. Çok sıradışı ve güzel bir etkinlik oldu..






Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

1 yorum:

  1. Güzel bir gündü gerçekten. Yemekler de bir o kadar nefis oldu. İyi ki katılmışız. Birlikte güzel geçiyor etkinlikler. :) Sevgiler canım.

    YanıtlaSil