10 Aralık 2013 Salı

Yelpaze Patates By Arda Türkmen

By arda Türkmen imzalı şık sofralarınızın başkonuğu olacak pratik bir tarif daha... Yılbaşı sofralarınıza da çok yakışacaktır...


Malzemeler
  • 3 adet büyük patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1-2 dal biberiye
  • Deniz tuzu – karabiber

 
Yapılışı ;
Fırınınızı 230 dereceye ayarlayın. Patateslerin alt tarafından ince bir parça kesin. Bu patatesleri tepside düzgün durup sallanmamalarını sağlayacak. Patatesleri kestiğiniz tarafından tezgahınıza koyun ve keskin bir bıçak yardımıyla üst yüzeyini, enine ince ince kesin. Bu kesikleri bir yanın dibinden diğer yanın dibine kadar olmasına, ama patatesin alt yüzeyini kesmemeye dikkat edin. Bunun için patatesin iki yanına çubuklar koyabilirsiniz. 2 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı tereyağını, biberiye yapraklarını ve kıyılmış 1 diş sarımsağı bir tavaya koyup, sadece tereyağı eriyene ve hepsi birbirine karışana kadar ateşte tutun ve sonra kenara alın. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağının kullanarak elinizle patatesleri yağlayın. Fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda fırından alın ve tereyağlı karışımın 1/2 sini kullanarak, fırça yardımıyla patateslere sürün. Dilimlerin arasınında tereyağına bulaştığından emin olun. Tekrar fırına koyup 15 dakika daha pişirin ve sonra tekrar tereyağlı karışımla yağlayın. Üstüne deniz tuzu ve karabiber serpin ve bir 15- 20 dakika daha üstü kızarana kadar pişirin. Üstüne ince kıyılmış biberiye serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun....

6 Aralık 2013 Cuma

Peynirli Patlıcan Kuleleri By Arda Türkmen

By Arda Türkmen imzalı bu tarifi de çok sevdim..Üstelik yapılışı da çok zevkli ve basit.. Sizde eminim çok beğeneceksiniz. 




Malzemeler ;
  • 3 adet iri boy patlıcan
  • 1 mozarella elle parçalanmış
  • Rende taze kaşar
  • Fesleğenli domates püresi


Yapılışı ;
Patlıcanları 0,5 cm kalınlığında dilimle. Bol yağda kızart. Sonra yağlı kağıt serpilmiş fırın tepsisine diz, üzerlerine domates sos ve peynir karışımını koy ve üzerine bir patlıcan daha koy bunu arka arkaya tekrarla. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 5 dk pişir.

Peynirli patlıcan kulelerimiz servise hazırdır. Afiyet Olsun..


Kuru Üzümlü Ispanak Salatası By Arda Türkmen

By Arda Türkmen imzalı ve tadına bayıldığım bir tarif daha Kuru Üzümlü Ispanak Salatası.. Vazgeçemiyecekleriniz arasında yeralacak..




Malzemeler ;
  • 1 kg küçük (baby) ıspanak
  • 50 gr sultaniye kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı teryağ
  • Tuz-karabiber


Yapılışı
Ispanakları sarımsak doğradığınız tereyağ ve zeytinyağında sotelemeye başlayın. Eğer baby ıspanak bulamazsanız normal ıspanakta kullanabilirsiniz. O zaman ıspanakları ikiye bölmeniz yeterli. Tuz , karabiber ve kuru üzümlerini ekleyin, ıspanaklar sönünce çam fıstıklarını ekleyin biraz döndürün ve servis edin.
Afiyet Olsun...






Tabule By Arda Türkmen

Tabule'yi çok severim ve her zaman severek yaparım.. By Arda Türkmen tarifi ve püf noktalarıyla yaptığım bu tarifi mutlaka deneyin...




Malzemeler ;

  • 200 gr İnce bulgur
  • Bir dolu tutam Maydanoz
  • Bir dolu tutam Taze nane
  • Bir dolu tutam dereotu
  • 2 avuç Ceviz içi
  • 5-6 corba kasığı iyi kalite Nar ekşisi
  • Süslemek için Nar taneleri
  • 1 Limonun suyu
  • 5-6 çorba kaşığı Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

 
Yapılışı ;
Kaynama derecesinde sıcak suyu ayrı bir kapta beklettiğiniz bulgurun hemen üzerine çıkacak kadar dökün. Üzerine bir bez örtüp şişmesini bekleyin. Maydanoz,nane ve dereotunu incecik doğrayın. Bütün malzemeyi karıştırın. Nar ekşisi, limon,karabiber ve zeytinyağını da dökün. Ve tüm içeriği iyice harmanlayın En üstünü nar taneleriyle süsleyin
Tabulemiz servise hazırdır. Afiyet Olsun...

By Arda Türkmen'den püf noktası ; Bu tarifin güzel olması için, tüm yeşilliklerinizin incecik kıyılması, ince bulgurun iyice şişmesi ve kullandığınız nar eksisinin çok iyi kalite olması gerekir.







Avokadolu Mozarella Caprese Salata By Arda Türkmen

Sırada günün çok beğenilen tariflerinden biri olan Avokadolu Mozarella Caprese Salata'ya geldi..







Malzemeler ;

  • 4 adet domates
  • 2 adet top mozarella
  • 1 adet avokado
  • 7-8 adet siyah zeytin
  • Zeytinyağı
  • Tuz , karabiber

Pesto Sos:
  • 2 paket fesleğen
  • Toz parmesan
  • 1 avuç Fındık
  • Zeytinyağı


Yapılışı ;
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri iri dilimler halinde yarımşar santim olarak kesin. – Zeytinyağı , biraz tuz ve karabiber ile harmanlayın.  Mozarellaları da domatesleriniz ile aynı kalınlıkta kesin.  Avokadoların kabuklarını soyun ve ince dilimler halinde kesin. Zeytinlerin kabuklarını elle çıkartın. Servis tabağına domates , zeytin, avokado, mozarella  gelecek şekilde bu sırayla dizin. Havanda pesto sos malzemelerini doverek sos kıvamına getirin. Üzerine az bir miktar pesto sos gezdirip servis edin..

Afiyet Olsun....