6 Aralık 2013 Cuma

Tefal'le #mutfagınızdasefsizsiniz etkinliği... By Arda Türkmen

Bugün cuma ve yine Tavsiye Evi'ndeyiz ve yine yeniden Tefal etkinliğindeyiz... Bugünün benim için ayrı bir önemi var..Çünkü Arda'nın Mutfağı (Arda Türkmen) in tariflerini Tavsiye evi mutfağında ben uyguladım.




Öncelikle bana bu fırsatı veren sevgili Renan'a, yardımlarını esirgemeyen sevgili Gizem ve Neslihan'a, Tavsiye evi mutfağının sevgili Melek'ine çok çokkkk teşekkür ediyorum... Yılbaşı konseptli masamızı da sevgili Şeker Bebek (Gülsen Gülten Zeybek) hazırladı, ellerine sağlık...Günün sonunda bize hoş bir süprizi varsı..Şık sunumuyla tiramisular...




Tefal Türkiye'nin sevgili Arda'nın tavsiyeleri ile hazırlamış olduğu Tefal by Arda Türkmen serisi ile de tanıştık ve ben çok beğendim.. Çok kullanışlı ve tasarım harikası..Mutfaklarınızın vazgeçilmezi olucak.. Tefal shoplarda satışa sunulmak üzere...




Bugün etkinlik için yapmış olduğum Arda'nın Mutfağı'na ait tarifleri sabırsızlıkla beklediğinizi biliyorum... Birazdan tüm tarifleri eklicem...





12 Kasım 2013 Salı

Tchibo'dan yepyeni kahve makinesi Picco

PİCCO RENGARENK VE ÇOK SEVİMLİ


Uzun yıllardır dünya kahve sıralamasının en üst noktalarında yer alan Tchibo; kolay kullanımlı yeni kahve makinesi Picco’yu tüm Tchibo mağazalarında, Tchibo.com.tr’de ve 444 28 26 numaralı telefonla sipariş hattında satışa çıkardı.

2013 yılının son çeyreğinde satışa çıkan Picco kahve makinesi, kullanışlı olduğu kadar sevimli de. Uygun boyutlardaki tasarımı ile mutfaklarda yer kaplamayan Picco; plajları anımsatan Sand beach, enerjik Blue-wave, neşeli Violet-flower, sade White-snow ve tutkulu Black-volcano renkleriyle her tarzdaki ev için ideal. İki farklı basınç sistemi, ayarlanabilir su ve fincan sehpası, hızlı hazırlama süresi ve Eco Top Ten sertifikası ile kahve severlere birbirinden lezzetli tatlar vadeden Picco, günün yoğunluğu içerisinde bir kahve molasıyla enerji toplamak isteyenler için ideal bir tasarım. Üstelik 99,95 TL’lik tanışma fiyatı ve 2 kutu kapsül kahve hediyesiyle çok avantajlı.




Picco’yla günün her saatine uygun bir kahve lezzeti

Tchibo, yeni makinesi Picco ile günün her saatine uygun farklı bir lezzet vadediyor. Kahvenin benzersiz aromasını koruyan ve hava geçirmeyen kapsüller içerisinde buluşan café crema ve espresso lezzetlerini kahve severlere sunan Picco, dört dörtlük bir kahve keyfi için bütün detayları düşünmüş.
Her damak zevki için ayrı bir lezzet!
Tchibo Hakkında
Dünyanın lider kahve üreticilerinden Tchibo, 1949 yılından beri 60 ülkede 1300 mağazası ve 120.000 satış noktasıyla tüketicilerine hizmet vermektedir. Kahve üretiminin yanı sıra tüm satış noktalarında her hafta değişen ürün yelpazesi ile kendine özgü perakendecilik anlayışı geliştirmiştir. Tchibo mağazalarında, kişisel tüketime uygun öğütülmüş kahve, hazır kahve ve çekirdek kahve, alışveriş yorgunluğunu nefis kahve ve atıştırmalıkları tadarak atmak isteyenler için Kahve Barı ve her hafta değişen tema ürünlerinin bulunduğu kısım olmak üzere üç ayrı bölüm bulunmaktadır. 2005 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Tchibo, ülkemizde 11 ilde 51 mağazası ve www.tchibo.com.tr online satış noktası ile tüketicileriyle buluşmaktadır.

7 Kasım 2013 Perşembe

Krem Şantili Kurabiye

Çayın ve kahvenin yanında çok severek yiyeceğiniz bir kurabiye tarifi.. Blog arkadaşlarımın çoğunun blogunda da ratlamışsınızdır. Cuma günü Tavsiye evinde D-Shopping etkinliğinde yaptım ve o gün canlı yayını seyreden birçok kişide tarifini sordu. Denediğinizde vazgeçemiyeceğiniz bir lezzet olucak..




Sade Kremşantili Kurabiye

Malzemeler;
  • 1 kutu kremşanti (2 poşet)
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ
  • 4 su bardağı un
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri


Yapılışı ;

Tüm malzeme karıştırılarak hamur yapılır. Küçük parçalar koparılarak şekil verilir. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 16-18 dakikada pişirilir. soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.




Kakaolu Krem şantili Kurabiye

Malzemeler ;
  • 1 kutu  kakaolu krem şanti
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 su bardağı un
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri


Tüm malzeme karıştırılarak hamur yapılır. Küçük parçalar koparılarak şekil verilir. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 16-18 dakikada pişirilir. soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Afiyet Olsun....




4 Kasım 2013 Pazartesi

Vişneli Bayat Ekmek Tatlısı

Uzun zamandır bloga eklenmeyi bekleyen bayat ekmek tariflerimden biri daha..Cuma günü Tavsiye Evi'nde de yapınca eklencek tarifler arasında ilk sıraya geçti..




Malzemeler :

Tabanı için
  • 1 tane rondodan çekilmiş ekmek
  • 125 gr tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın


Kreması için 
  • 300 gr labne peyniri
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 200 gr süt kreması
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin


Vişne sosu
  • 500 gr vişne
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nışasta


Yapılışı;

Vişneleri el blendırı ile püre haline getirin. Şeker ve nışastayı ilave edin ve iyice karıştırın. Ocağa alın.. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuması için kenara alın ve ara ara karıştırın. 

Tereyağını bir tencerede eritin. Rondodan çekilmiş ekmekleri ilave edin, kavurmaya başlayın. Şeker ve tarçını ilave edin. Altın sarısı renk alana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan ekmekleri kase yada ayaklı kuplarınıza koyun.

Jelatini sıcak suda eritin. Labneyi, toz şekeri, kremayı ve vanilyayı pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve erittiğiniz jelatini ilave edin. Kuplara koyduğunuz ekmeklerin üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Buzdolabında hafif donması için bir süre bekletin.

Dolapta beklettiğiniz tatlılarınızın üzerine soğuttuğunuz sosu ilave edin ve soğuması için tekrar buzdolabına koyun.

 Üzerini vişne taneleri ve nane ile süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis edin. 

 Afiyet olsun...



14 Ekim 2013 Pazartesi

Kurban Bayramında Beslenmenize Dikkat !!!!!

Kurban Bayramında şeker ve şekerli besin tüketiminin yanında et tüketimi de artmaktadır. Etler vücudumuzun yapı taşı olan proteinlerin en önemli kaynağıdır. İyi kalite proteinin yanı sıra yağ, çeşitli mineraller (özellikle demir, çinko, fosfor, magnezyum) ve vitaminleri (özellikle B12, B6, B1 ve A vitamini ) de içerirler, ancak C ve E vitaminini içermezler. Bu nedenle etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya etlerin yanında sebzelerin de tüketilmesi sağlıklı beslenme için gereklidir.

Kurban Bayramında özellikle şişmanlık, kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyon, mide rahatsızlığı vb. sağlık problemi olan bireyler ve yaşlılar beslenmelerine dikkat etmelidirler. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyonu olan bireyler kurban bayramında, yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, kısıtlı miktarlarda tüketmeli, aşırıya kaçmamalıdırlar.

Etler sindirimi zor olan besinlerdir. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirmede, hem de sindirimde zorluk yaratır, Bu nedenle özellikle mide barsak hastalığı olan bireyler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketmelidirler.

Kurban Etlerini Nasıl Pişirmeliyiz?

Etlerin pişirilmesinde haşlama, ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdır. Çok yüksek ısıda uzun süre pişirme ve kızartma yöntemi çeşitli kanserojen maddelerin oluşumuna neden olabileceği için tercih edilmemelidir.

Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya sebzelerle birlikte tüketilmesi besin çeşitliliğinin sağlanması, sebzelerde bulunan C vitamininin etlerde bulunan demirin emilimini artırması açısından sağlıklı bir yöntemdir.

Et ile yapılan yemekler kendi yağı ile pişirilmeli, ilave yağ eklenmemelidir. Özellikle kuyruk yağı veya tereyağının et yemeklerinde kullanılmasından kaçınılmalıdır.

Etler ızgarada pişirilirken etle ateş arasındaki uzaklık eti yakmayacak, kömürleşme sağlamayacak şekilde ayarlanmalıdır. Yüksek ateş yüzeydeki proteinlerin birdenbire katılaşarak, ısının etin iç kısmına ulaşmasını engeller. Etlerin iç sıcaklığı en az 75 ºC olmalıdır. Çok yüksek ısı dış yüzeyin yanmasına ve su kaybının fazla olmasına yol açarak besin öğesi kaybını artırır.

Etlerin haşlanarak pişirilmesi sağlıklı olmasının yanı sıra, ette olması muhtemel parazitlerin insana geçmesini de büyük ölçüde engeller. Barsak parazitlerinin yanında hayvan hastalıklarının insana geçmesi gibi istenmeyen sonuçların oluşmaması için veteriner kontrolünden geçmiş hayvan etleri tüketilmeli, kurbanlık hayvanların güvenilir yerlerden ve kişilerden satın alınmasına dikkat edilmelidir.

Etleri Nasıl Saklamalıyız?

Etleri, büyük parçalar şeklinde değil , birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak, buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılarak buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta ( -2 ºC ) birkaç hafta, derin dondurucuda ise (-18 ºC ) daha uzun süre ile saklanabilir.

Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir. Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözdürülmesi bazı mikroorganizmalar için üreme yeri oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit edebilir. Bu nedenle buzlukta saklanan etler buzluktan çıkartılınca yemek içinde tamamen kullanılacak şekilde parçalara ayrılarak buzluğa konulmalı, çözdürülen et hemen pişirilmeli, tekrar dondurulmamalıdır. Çözdürülmek istenen et, oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde değil, yine buzdolabında çözünmesi sağlanmalıdır. Derin dondurucuda saklanan etin, buzdolabının sebzelik kısmının üstüne konularak çözünmesi beklenebilir. Çabuk çözünmesi amacıyla uygulanan kalorifer, soba üzerinde çözdürme, oda sıcaklığında bekletme vb. sakıncalı yöntemlerdir.

Sağlıklı, huzurlu ve güzel bir bayram geçirmeniz dileği ile,