Fratelli La
Bufala Akbatı sizi, benzerlerini ancak Napoli’de tadabileceğiniz
“Napoliten pizza” ve manda sütünden yapılmış gerçek
“mozzarella” peynirinin eşsiz lezzetlerini keşfe çağırıyor…
Napoli mutfağının
muhteşem lezzetlerini bizimle buluşturan Fratelli La
Bufalo Napolili Guiseppe, Antonio ve Gennaro La Bufala
isimli üç kardeşe ait. Bugün 4 kıtaya yayılan İtalya’nın
en büyük pizza grubu olarak biliniyor. Bufalo kardeşler mozzarella
peyniri üreten babalarının beklenmedik ölümü üzerine aile
işine devam etmeyip farklı yönlere gittiler. Bufalo kardeşlerden
Guiseppe New York’ta bir pizza dükkanı açıyor, Antonio
Madrid’in en büyük pizza restaurant’larından birin sahibi
oluyor, Gennaro ise resim tutkusunu geliştirmiş olarak Milano’da
bir pizza dükkanı açmaya karar veriyor. 3 kardeş seneler sonra
birleşerek dünyanın belli başlı her şehrinde başarıya ulaşan
zincir restoranlarını kurmaya başlıyorlar.
Fratelli La
Bufala Akbatı; geleneksel Napoli stilinde hazırlanmış odun alevli
tuğla pizza fırınından “İtalyanların pizza yemeğe
gittiği, gerçek Napoli pizzası” nın yanı sıra; yüzde
yüz manda sütünden yapılmış “gerçek mozzarella
peyniri”, manda eti, sığır eti, salam, el yapımı makarnalar,
özel üretim sebzeler, manda sütü kremasından elde edilen
tatlılar, Napoli kahvesi, peyniri ve özel Napoli
şaraplarından oluşan mönüsü ile mirasçısı olduğu
Napoliten mutfağının sağlıklı ve lezzetli “Akdeniz Tipi
Beslenme” çizgisini seçkin konuklarıyla paylaşıyor.
Minestrone
(Sebze Çorbası) Tek kelimeyle mükemmel anne eli değmiş gibi...
Zuppe
Di Peperoni kapya biberi ile kremanın müthiş uyumu..
La
Mozatta - Buffalo Mozarella, Kiraz Domates, Kekik ve Roka Yaprakları
eşliğinde...Bugün anladımki ben daha önce mozarella yememişim.
Bıçağı vurduğunuz anda içinden krema kıvamında bir lezzet
fışkırıyor..
La
Bufalata - Mozarela Napoli Usulu Mevsim Sebzeleri eşliğinde..Ben
buna bayıldım..süper bir başlangıç...
Carpaccio
Di Manzo - İnce dilimlenmiş Bonfile carpaccio roka, permasan ve
balzamic sos ile..Tadı halen damağımda..çiğ etin dayanılmaz
cazibesi...
Salmone
Affumicato - Füme Norveç Somon, yeşil elma ve krem peynir
ile..Somon severler için muhteşem bir lezzet..
Involtini
Di Bietole - Etli pazı dolma, krema ve limon sos ile..Tek
geçerim..Fratelli La Bufala Bahçeşehir'e özel bir lezzet..
Chefimiz
yediğimiz pizzalarımızı yaparken bizde kendisini görüntüledik..
Ve
pizzamız fırından çıktı....
Margharita
Dop - Domates Sos, Bufalo Mozarela, Fesleğen - Gerçek İtalyan...
Filetto Manzo -
Bonfile, Mevsim sebzeleri ve patates tava ile..Ben ete ve bu özel
sosa bayıldım..40 çeşit baharat var ve chefimizin sırrı ve ne
yazıkki menüde yok..Chefimizin bize özel hazırladığı lezzet..
Il
Barbeque - Izgara dana eti kombinasyonuu, Barbequ sos, fırınlanmış
patates ve Akdeniz yeşillikleri eşliğinde ..Buda kesinlikle
tavsiye deceğim bir lezzet...
Prefiterol
- Fratelli özel çikolata sosu ile..
Tramisu
- Napoli usulü ekspresso ile tatlandırılmış..Tadı damağımda
kaldı..süper hatta süper ötesi..
Muhteşem
lezzet Creme Brulee
Bu
güzel lezzetlerin ardından bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı
var dedik ve hoş sohbet eşliğinde kahvelerimizi yudumladık.Sunum
bir harika...
Bize
bu muhteşem lezzetleri hazırlayan ve menü hakkında tüm
bilgileri, ürünlerin hazırlanma aşamalarını anlatan Executive
Chef Adem Kahraman..
Konukseverliği
ve güleryüzü ile bizi ağırlayan Fratelli La Bufala -Akbatı'nın
sahibi Mimar Fulya hanıma, daveti için sevgili Serdar
Karabatı'ya, chefimiz Adem Kahraman ve ekibine teşekkür
ediyoruz..Sizde bu lezzetleri tatmak için Fratelli La Bufalo
Akbatı'ya mutlaka uğrayın, memnun kalacaksınız.
Not : Bufala
kardeşlerden Gennaro Bufala resim yapmaya devam ediyor, Fratelli
La Bufala’ Akbatı’da Gennaro Bufala’nın resimlerini
görebilir, hatta satın alabilirsiniz.