29 Ekim 2012 Pazartesi

Bayat Ekmek İsrafına son



Bayat Ekmek İsrafına son

Ekmek israfının önüne geçmek ve bu vesile ile milli servetimizin kaybolmasını engellemek, basta evlerde ev hanımları olmak üzere,okullar, hastaneler, yemekhanesi olan iş yerleri, askeri tesisler gibi  bütün toplumumuzun farklı kesimlerinin dikkat etmesi gereken bir konudur.Bu konuda halkımızı ve işletmeleri bilinçlendirme çalışmalarının kesintisiz sürdürülmesi gerekmektedir.






Ekmek israfını önlemek için önce kendi evlerimizde basit önlemler alabilir ve ekmekleri israf etmek yerine;  
  • İhtiyacımız dışında alınan, elimizde kalan ekmekleri ihtiyac sahipleri ile paylaşabiliriz
  • Onları farklı formatlara sokarak farklı menülerde değerlendirebiliriz
  • Hayvan dostlarımızın da dışarıda aç olduğunu bilerek onlarla paylaşabiliriz
  • Bizler çevremizi ekmek israfı konusunda duyarlı davranmaya davet ediyoruz… 




Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

4 yorum:

  1. bilinçlenmek önemli..
    özellikle restoranlardaki israfın önüne geçilmeli

    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heryerde israf var, restoranlarda, okullarda, işyerlerinde...Aslında o kadar farklı yemeklerle dğerlendirilebiliyordki..Amacımız buna dikkat çekip insanları bilinçlendirmek..

      Sil
  2. bende bayat ekmeklerimi küçük küçük doğrayıp fırınlıyorum sonra çorbalarda kullanıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demet hanım blogunumdaki tariflere bakarsanız çok değişik yemek ve tatlı çeşitlerine çevirebilirsiniz bayatlayan ekmeklerinizi..Kekler, turtalar, içli köfteler, lavaşlar, mantılar..Fırsat buldukçada tarifleri yayınlamaya devam edicem..

      Sil