4 Haziran 2016 Cumartesi

Cikolata Soslu Tart Kek



Cikolata Soslu Tart Kek

Arada bir yagmur yağsada hava gayet güzel.. Ramazan gelmeden balkonda bir beş çayı keyfi yapalım dedik.. Cikolata soslu tart kekimz çayımiza eşlik ediyor.. 






Malzemeler

  •        2 yumurta 
  •        2 Türk kahvesi fincani şeker
  •       2 Türk kahvesi fincani süt 
  •        1Türk kahvesi fincani sıviyağ
  •        2 tepeleme dolu yemek kaşığı kakao
  •         1 paket kabartma tozu
  •         1 paket vanillin
  •         2,5 Turk kahvesi fincani un
  •         Üzerini suslemek icin granul çikolata ve hindistan cevizi


Çikolata Sos icin

  •         2 su bardağı süt 
  •          1 küçük paket kakao
  •          1 çorba kaşığı un
  •         1 corba kasığı nışasta
  •          1 tatlı kaşığı tereyagi
  •         6 çorba kaşığı krema
  •          4 çorba kaşığı şeker



Yumurta ve sekeri kabarana kadar iyice çirpıyoruz. Karışıma süt ve yağı ilave ediyoruz.. Tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp eliyoruz ve sonrasinda kek karışımımıza ekliyoruz..

☆☆☆ Bu sekilde karıştırıp eklediğinizde daha homojen karısmiş ve güzel kabaran kekiniz olur.. ☆☆☆

Tart kalibimızı yağlayıp karışımı içine dökuyoruz.. 175 dereceye ısıttıgınız fırında 18-20 dk pisiriyoruz. İyice soğuduktan sonra kaliptan çikarın..

Kekiniz piserken krema ve tereyağı haric tum malzemeleri tencereye alın ve ocakta pisirin. Atesten aldıktan sonra krema ve tereyağını ekleyip mikserle iyice çırpın.. Kekinizi servis tabağına ters çevirerek alın. Uzerine sosu dökün.. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.. 


Afiyet Olsun







3 Haziran 2016 Cuma

Zeytinyağlı İmam Bayıldı



Zeytinyağlı İmam Bayıldı
 
Patlıcan ılık iklimlerde tek yıllık, tropik iklimlerde ise küçük bir ağaç şeklinde büyüyen çok yıllık bir kültür bitkisidir.

Avrupa'da ılk onceleri süs bitkisi olarak kullanılan patlıcan, dünyada üretilen yaş sebzeler arasında 6. sırada yer almaktadır. İçeriğinde düşük nikotin barındırması nedeniyle patlıcanı tüketen tek canlı türü insandır.
Ulkemizde daha çok imambayıldı, karnıyarık  yemekleri ve kızartma şeklinde tüketilir. Ayrıca salatası  da yapılır.
Patlıcanın insan sağlığındaki yerinin diğer sebze türlerinden küçümsenmeyecek düzeyde olduğu bilinmektedir. 100 gr patlıcanın kalori değeri 24’dür. 100 gr patlıcanda 1.1 g protein, 2 g yağ, ve 5.5 g karbonhidrat vardır. Vitamin içeriği bakımından ise; 100 gramında 30 IU A vitamini, 0.4 mg B1 vitamini, 0.5 mg B2 vitamini ve 5 mg C vitamini bulunmaktadır.
Doğada patlıcanı besin olarak tüketen tek canlı insandır. Bunun nedeni bünyesinde az miktarda nikotin bulunmasıdır. Sigarayı ağzına koymayan ben sanırım nikotin ihtiyacımı patlıcandan sağlıyorum.. 
Bugun buraları sel götürsede yaz geldi.. Ve ben artık müptelası olduğum imam bayıldi yapmaya başliyabilirim.. Gunun her saatinde yiyebileceğiniz hafif bir lezzet.. Lafı cok uzatmadan tarifime geçeyim..





Malzemeler

1 kilo patlıcan
5 adet buyuk boy domates
2 adet buyuk boy soğan
1 bas sarımsak
Zeytinyağ
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker (arzu edılırse)
1 su bardasi su

Yapılışı:

Oncelikle patlıcanları pijamalı olarak soyalım. Dilerseniz tuzlu suda bekletebilirsiniz. Fakat o acımtırak hali sağlık açısından faydalı olduğu için ben pek bekletmiyorum.  Ben genelde bu yemekte küçük patlıcanları tercih ediyorum ama biraz büyük oldukları için ortadan ikiye böldüm. Sonra dip kısmına kadar kesmeden artı seklinde bölüyoruz. Soğanları piyazlık doğrayalım. Domatesleri soyup küp küp doğrayalım. Dometeslerden bir tanesini tencerenin dibine yayalım. Uzerine patlıcanları dizelim. Kesiklerin arasına piyazlık doğradığımız soğanları yerleştirelim. Bir baş sarımsağı soyup ilave edelim. Küp küp doğradığımız domatesleri bir kısmını soğanların arasına kalanınıda tüm tencerenin üzerine yayalım. Tuzu ve isteğe bağlı şekeri üzerine serpelim. Yemeğin üzerine Zeytinyağı gezdirelim. 1 su bardağı suyu ilave edip tencereyi ocağın üzerine alalım. Beş dakika kadar harlı ateşte sonrasında kısık ateşte iyice pişirelim. Soğuk olarak servis edelim..

Afiyet Olsun…


16 Mayıs 2016 Pazartesi

Knorr Paket Çorba İle Sevdiğiniz Lezzetler Hep Sofranıza



Knorr Paket Çorba İle Sevdiğiniz Lezzetler Hep Sofranıza

 Yıllardır mutfaklarda en büyük yardımcınız olarak güveninizi kazanan Knorr ürünleri arasında başı çeken paket çorbalar,  en çok sevilen lezzetlerden olmaya devam ediyor.
 Her sofranın; her öğünün olmazsa olmazı çorba, Türk mutfağında özel bir yer tutuyor ve en güzel menülerden eksik olmuyor. Kullanım pratikliği ve çeşitleri ile favoriniz olan hazır çorbalar ile ailenize ve sevdiklerinize en lezzetli çorbaları sunabilirsiniz.
Her Damak Tadına Göre Bir Çorba Knorr'da




Knorr, hazır çorba çeşitlerinde geniş bir yelpazede ürün sunuyor. Herkesin en sevdiği çorba farklı olsa da en sevilen klasik ve yöresel çorbalar, Knorr paket çorba çeşitleri arasında bulunuyor. Paket çorbalar, iki kategoride beğeninize sunuluyor: "Klasik Çorbalar" ve "Yöresel Çorbalar". Klasik çorbalar arasında mercimek, ezogelin, düğün, kremalı mantar, kremalı tavuk, yoğurtlu erişte, işkembe, tarhana, şehriyeli tavuk, yayla ve sebzeli tavuk çorbaları bulunuyor. Yöresel çorbalar kategorisinde ise alaca, analı kızlı, muradiye, hanımağa, mahluta, tutmaç ve daha birçok özel yerel lezzet bulunuyor. Bu lezzetleri tanıyanlar için tatlı bir yeniden buluşma fırsatı sunan yöresel çorbalar, daha önce tatmamış olanlar için de yeni bir lezzet deneyimi vadediyor.
Birbirinden lezzetli çorba tarifleri için: http://www.herkessofraya.com/tarifler/corbalar/929407

Knorr Sağlığınızı Önemsiyor

Hem klasik hem de yöresel çorba çeşitlerinin ortak özelliği ise sağlığınıza ve beslenmenize gösterdikleri özen oluyor. Tüm Knorr çorba çeşitleri, usta şefler tarafından defalarca testlerden geçirilerek geliştiriliyor. Paket çorba tarifleri oluşturulurken en lezzetli, en taze ve en kaliteli malzemeler kullanılıyor. Knorr çorbalarda hiçbir şekilde renklendirici bulunmuyor. Tarifler, Türk Gıda Kodeksi'ne uygun şekilde belirleniyor ve Knorr paket çorbalarda koruyucu madde kesinlikle yer almıyor. Birçok paket üründe bulunan MSG (monosodyum glutamat) de ürünlerde kullanılmıyor. Knorr şeflerinin titizlikle hazırladıkları paket çorbalar, üç katlı özel ambalajlarla nem ve ısı gibi etkenlerden de korunuyor.

Paket Çorba Nasıl Yapılır?

Paket çorbanızı nasıl hazırlayacağınız, paketin arkasında detaylı bir şekilde anlatılıyor. Hazır çorbanızdan en lezzetli sonucu alabilmeniz için paketin arkasındaki talimatlara ve ölçülere tam olarak uymanız öneriliyor. Çorbanızı hazırlarken kullanacağınız suyun temiz ve iyi bir su olması, lezzeti olumlu yönde etkiliyor. Bazı paket çorba tariflerinde, ek olarak süt de kullanmanız gerekebiliyor. Bu durum da paketin arkasında belirtiliyor.
Siz de Knorr paket çorbaları kullanarak sofranıza besleyici ve katkı malzemesi barındırmayan bir lezzet katmak isterseniz, http://www.herkessofraya.com adresindeki sayfayı ziyaret ederek, hazır çorba çeşitleri ile tanışabilir; aileniz ve sevdikleriniz için en lezzetli çorbaları seçebilirsiniz.


12 Mayıs 2016 Perşembe

Bademli Bulgur Pilavı

Her lokması ayrı bir lezzet:

Bademli Bulgur Pilavı

Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay lezzet tutkunlarına Bademli Bulgur Pilavını sunuyor.

Bademli Bulgur Pilavını denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Çünkü Duru Başbaşı Bulgurundan hazırlanan Bademli Bulgur Pilavının her lokması ayrı bir lezzet. Hazırlanışı ve pişirmesi çok kolay olan bu leziz yemeğin tarifi ise şöyle:

Bademli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Bademli Bulgur Pilavı Tarifi
Bademli Bulgur Pilavı






Bademli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler;
Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika (4 Kişilik)

·         1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur
·         1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı 
·         1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı 
·         1 çay bardağı badem (60 gram) kavrulmamış ve kabuğu soyulmuş 
·         1 yemek kaşığı (10 gram) Kuş Üzümü 
·         1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz 
·         2 su bardağı (360 gram) Kaynar Su

HAZIRLANIŞI

Kuş üzümlerini ılık suda 5 dakika bekletin ve süzün. Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve bademleri koyarak pembeleşene kadar kavurun. Tereyağı ilave edin. Ardından sırasıyla Duru Başbaşı Bulguru, kuş üzümü, tuz ve kaynar suyu da ekleyerek, kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişirmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Filizza Mutfağının Püfü:  Bademleri kolay soyabilmek için ılık suda yarım saat bekletmek gerekir. Islanıp şişen bademler kolayca soyulacaktır.

Afiyet Olsun...

DURU BULGUR HAKKINDA

DuruBulgur, 1935’te Karaman’da kurulan Türkiye’nin lider gıda firmalarındandır. Kurulduğu yıldan bugüne tüketicileri için en kaliteli ve doğal bulgurları üretmeyi ve tüketicilerine ulaştırmayı kendisine görev edinmiştir. Modern tesislerinde, sadece su ve buğday kullanarak, taş değirmende öğütme metoduyla doğal renginde ve kokusunda sağlıklı, doğal ve lezzetli bulgurlar üretir.

3 üretim merkezi ile günlük üretim kapasitesi 250 ton olan Duru Bulgur; başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere Çin, Japonya, Amerika, Kanada, Avusturalya, Mısır, Nijerya gibi 51 ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır.