12 Mayıs 2016 Perşembe

Bademli Bulgur Pilavı

Her lokması ayrı bir lezzet:

Bademli Bulgur Pilavı

Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay lezzet tutkunlarına Bademli Bulgur Pilavını sunuyor.

Bademli Bulgur Pilavını denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Çünkü Duru Başbaşı Bulgurundan hazırlanan Bademli Bulgur Pilavının her lokması ayrı bir lezzet. Hazırlanışı ve pişirmesi çok kolay olan bu leziz yemeğin tarifi ise şöyle:

Bademli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Bademli Bulgur Pilavı Tarifi
Bademli Bulgur Pilavı






Bademli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler;
Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika (4 Kişilik)

·         1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur
·         1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı 
·         1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı 
·         1 çay bardağı badem (60 gram) kavrulmamış ve kabuğu soyulmuş 
·         1 yemek kaşığı (10 gram) Kuş Üzümü 
·         1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz 
·         2 su bardağı (360 gram) Kaynar Su

HAZIRLANIŞI

Kuş üzümlerini ılık suda 5 dakika bekletin ve süzün. Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve bademleri koyarak pembeleşene kadar kavurun. Tereyağı ilave edin. Ardından sırasıyla Duru Başbaşı Bulguru, kuş üzümü, tuz ve kaynar suyu da ekleyerek, kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişirmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Filizza Mutfağının Püfü:  Bademleri kolay soyabilmek için ılık suda yarım saat bekletmek gerekir. Islanıp şişen bademler kolayca soyulacaktır.

Afiyet Olsun...

DURU BULGUR HAKKINDA

DuruBulgur, 1935’te Karaman’da kurulan Türkiye’nin lider gıda firmalarındandır. Kurulduğu yıldan bugüne tüketicileri için en kaliteli ve doğal bulgurları üretmeyi ve tüketicilerine ulaştırmayı kendisine görev edinmiştir. Modern tesislerinde, sadece su ve buğday kullanarak, taş değirmende öğütme metoduyla doğal renginde ve kokusunda sağlıklı, doğal ve lezzetli bulgurlar üretir.

3 üretim merkezi ile günlük üretim kapasitesi 250 ton olan Duru Bulgur; başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere Çin, Japonya, Amerika, Kanada, Avusturalya, Mısır, Nijerya gibi 51 ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır.













Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder