17 Ağustos 2013 Cumartesi

www.yemeksohbetleri.org

1. Hafta Menüsü
Domates dolması:
yemek yarismasi, gold master yemek yarismasi, domates dolması nasil yapilir

Malzemeler:
  • 1,5 kg domates (yuvarlak olmasına dikkat edilmeli)
  • 250 gr pirinç
  • 250 gr kıyma
  • 2 baş soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Birkaç dal reyhan / fesleğen
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane küp şeker (1 çay kaşığı)


Yapılışı:
Domateslerin içini bir tatlı kaşığı ile oyarız. Oyacakla da olur. İçini harcın içine doğrayarak koyarız. Soğanları ve sarımsakları doğrarız. Derin bir kapta tüm malzemeleri doğradıklarımızla beraber ekleyerek karıştırırız. Sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri üzerine ekleyerek el yordamı ile karıştırırız. Tencere seçiminde geniş bir tencere seçmemiz gerekiyor ki yan yana pişebilsinler... Domateslerin tek tek içini doldurup tencereye yan yana gelecek şekilde yerleştiririz. Sonra içine yarım çay bardağı su koyarak ocağa yüksek ateşte koyarız. Kaynamaya başlayınca hemen kısmamız gerekiyor. Sonra kısık ateşte 40-45 dk. pişinceye kadar bekletiriz.

Kuşkonmazlı, beyaz hindibalı mevsim salatası


Malzemeler:
  • 1 bağ kuşkonmaz (Ufak boy 10 adet)
  • 2 adet beyaz hindiba
  • 1/3 bağ semizotu
  • 1/3 bağ maydanoz
  • 3-4 tane orta boy domates
  • 2-3 tane yeşil biber
  • 1 adet ufak boy beyaz soğan
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm farketmez)

Hazırlanışı:


Tüm malzemeleri ayıklayıp bol suda yıkarız. Son suyuna -ki ben 3 su yıkarım tüm yeşilliklerimi- sirke koyarak dezenfekte ediyorum ben. Siz bilirsiniz... Derin bir kapta tüm malzemeleri küçük küp küp doğrarız. Sadece soğanları jülyen dediğimiz ikiye bölüp uzun uzun keseriz. Hepsini karıştırırız. Ayrı bir kasede tüm sos malzemesini (limon, nar ekşisi, tuz ve sirke) karıştırıp salatanın üzerine dökeriz ve karıştırıp kayık tabaklara servis yaparız. Ben biraz malzemeyi bol tutarım kalabalık misafir vs yaptığım için. Duruma göre malzemeyi azaltabilirsiniz. :)

Afiyetler olsun.


2. Hafta Menüsü



Bamya yemeği:

tencere yemekleri, bamya yemegi, bamya corbasi, sulu yemek, sebze yemegi

Malzemeler: (8 kişilik)
  • 1 su bardağı nohut
  • 1/2 kg bamya
  • 1 kg domates
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 2 tane büyük kuru soğan
  • 2 baş sarımsak (1'i piştikten sonra eklenecek)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tane kapya biberi (Kırmızı biber)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane büyük limon
  • Varsa nar ekşisi 1 yemek kaşığı (Eğer yoksa bir tane daha limon sıkarız.)
  • 1 çay kaşığı pulbiber


Hazırlanışı:
Nohutu geceden ıslarız. Ertesi gün yapacağımız zaman kuşbaşı etleri zeytinyağı ile birlikte tencerede kavururuz. Üzerine soğanları, kırmızı biberi doğrayarak ekleriz. Öte yanda domateslerin kabuklarını soyup doğrarız ve tencereye atarız. Domatesleri iyice solduktan sonra tuzu atarız. Nohutu ıslattığımız sudan çıkarıp üzerine ekleriz. 1 baş sarımsağı ayıklayıp doğramadan bütün olarak düdüklü tencereye koyarız. Üzerine su ekleriz. En son pulbiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar pişiririz. Onlar pişene kadar bamyaların üzerini çizgiden keserek ayıklarız. Biraz büyükse ikiye üçe eninden keseriz ve yıkarız. Tencerenin havası çıktıktan sonra kapağını açıp sıktığımız limonu ve nar ekşisini atarız. Üzerine bamyayı atarız. Bu aşamada karıştırılmaz. Kaynadıktan sonra bir defa çeviririz. 15 dk pişirin. Üzerine kuru naneyi ve ikinci baş sarımsağı dövdükten sonra tencereye ekleyip ocağı kapatırız...

Afiyet olsun. :)
Kakaolu Muhallebili Cup:



Malzemeler:
  •  1,1 kg süt
  •    1 su bardağı un
  •    1,5 su bardağı toz şeker
  •    1 paket vanilya,
  •    1 paket kakao (50 gr)
  •  1/2 paket krem şanti
  •    1/2 paket çikolatalı krem şanti
  •    1 su bardağı süt (krem şanti için)
  •  Üzeri için; Damla çikolata
  •    Çikolatalı çubuk

Hazırlanışı:


Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın ve buzdolabına koyun. Muhallebi için sütü bir tencereye koyarız ve şekeri ekleriz. Üzerine tüm malzemeleri eleyerek ekleriz. Çelik bir tencerede karıştırıp ocakta pişiririz. Koyu bir kıvam alıyor. Çok koyu olmasın. Muhallebi piştikten sonra önceden cam bardağa kepçe ile biraz alıp yeteri kadar muhallebi koyarız. Tüm bardaklara aynı şekilde dökeriz. Ilıdıktan sonra yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakırız. Servis yapacağımız zaman üzerine krem şantiyi 1 cm kalınlığında dökeriz. Sonra üzerine yine çikolatalı krem şantiyi fotoğraftaki gibi sıkma torbasına koyarak süsleriz. Son olarak üzerine damla çikolata ve çikolatalı çubuk ile süsleriz.

Afiyet olsun...



3. Hafta Menüsü


http://www.yemeksohbetleri.org/2013/07/gold-master-ramazan-mutfaklarna-sihirli_24.html

Gold Master Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller yarışması 3. hafta menüm...


Kaşığa binen:


yöresel yemekler, yöresel çorbalar, yemek tarifleri, erişteli çorba, mercimekli erişteli çorba

Malzemeler:
  • 250 gr yeşil mercimek
  • 3 baş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/3 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr un

Hazırlanışı:
• Önce mercimekleri ayıklayıp yemeği pişireceğimiz tencerenin içine koyarak üzerine 1,5 litre kadar su koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra mercimekler pişene kadar (15-20 dk) haşlayın.
• Bir kenarda unun içine bir çimdik tuz attıktan sonra içine alabildiğine su koyarak yoğurun. 2 bir ceviz büyüklüğünde bezeler yaptıktan sonra her birini kalın bir şekilde açın. Çok ince açmayın. Biraz etli olacak.


Açtıktan sonra büyük teflon tavada hamur donacak şekilde pişiriyoruz. Pişmeyecek. Sadece hamur katılaşacak.


Pişen hamurları dürüm şeklinde yuvarladıktan sonra fotoğraftaki gibi ince ince kesiyoruz. Onları yukarı doğru havalandırınca tüm yuvarlaklıklar açılıyor. Hepsini pişirip kestikten sonra bir tepside açık bir şekilde bırakıyoruz.
• Pişen mercimeğin içine baharatlarını ve salçasını atıp bir taşım kaynattıktan sonra içine hamurları atarak pişene kadar kaynatırız. Öte yanda soğanları zeytinyağı ile küçük bir tavada pembeleşinceye kadar pişiririz. Yemekteki hamurlar piştikten sonra üzerine kızarmış soğanları yağı ile beraber döküp karıştırıp ocağı kapatırız.
Cevizli dondurma:

evde cevizli dondurma tarifi

Malzemeler:
  • 500 gr süt
  • 6 adet yumurtanın sarısı
  • 170 gr şeker
  • 240 gr krema
  • 200 gr toz ceviz

Hazırlanışı:
Süt ve kremayı bir tencereye alıp kaynatırız. Yumurtanın sarılarını bir kapta aklarından ayırdıktan sonra şeker ile mikser yardımı ile beyazlaşıncaya kadar çırparız. Kaynattığımız sütü azar azar kepçe ile yumurtalı karışıma ilave ederiz. Yalnız süt ilave ederken el çırpma teli ile karıştıracağız. Sonra bu karışımı tencereye alıp kısık yanan ocakta çırpma teli ile hiç durmadan karıştırırız. Karışım muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alırız. Bir kenarda cevizi mikser yardımı ile toz haline getiriz. Yalnız ben fazla toz haline getirmedim. Biraz bütün kalsın istedim. Tercih size ait. Sonra bu toz cevizi tenceredeki karışıma ekleyip bir kaba aktarıp soğumaya bırakırız.

Soğuyan karışımı dondurma makinası hareket halinde iken dökeriz ve yaklaşık 15-20 dk kıvam alana kadar yani biraz donmasını bekleriz. Plastik spatula ile başka bir kaba alarak buzluğa atarız. Yalnız dondurmayı yumuşak sevenlere o anda servis yapabilirsiniz. Özellikle yeğenimin buz gibi dondurma yemesini istemiyorum. İlk servis ona yapılıyor. :))


Herkese afiyet olsun. :)



4. Hafta Menüsü

Gold Master Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller yarışması 4. hafta menüm...

Karnı yarık:
Malzemeler:
  • 1 kg orta boy patlıcan

  • Kızartmak için sıvı yağ

Harcı için:
  • 250 gr köftelik kıyma
  • 3-4 adet domates
  • 2 orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Zeytinyağı


Hazırlanışı:
• Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra sıvı yağ ile her bir tarafını güzelce kızartırız. Tüm kızarttığımız patlıcanları büyük boy borcam ya da fırın tepsisine aralıklı dizeriz.
• Harcı için soğan, sarımsak ve biberleri doğrayıp 1-2 kaşık zeytinyağı ile birlikte pembeleşinceye kadar kavururuz. Üzerine kıymayı atıp güzelce kavururuz. Doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleriz. Hepsi güzelce piştikten sonra patlıcanları bir bıçak yardımıyla ikiye yarıp içine bir kaşık yardımıyla iç harcımızı güzelce boşluk kalmayacak şekilde yerleştiririz. Tüm patlıcanlara aynı işlemi yaptıktan sonra tepsinin dibine 1 çay bardağı kadar salçalı su yaparak döker yüksek ısınmış fırında yaklaşık 15 dk kadar pişiririz. Yanına pilav ile servis yaparız.

Afiyet olsun. :)



Şeftalili Mousse:

şeftalili mousse, şeftalili tatlilar, tatlilar, tatli tarifleri, ramazan tatlisi, jelatin nasil eritilir
Malzemeler:
  • 200 gr fildişi çikolata
  • 3 adet orta boy şeftali
  • 200 gr krem şanti
  • 1 su bardağı süt (krem şanti için)
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 adet yaprak jelatin (soğuk suda ıslatılmış)


Hazırlanışı:
• Çikolatayı bir mikser veya bıçak yardımıyla doğrarız ve benmari usulü (bir kap içine koyup sıcak suyun içine oturtarak erimesini sağlamak) eritiriz. Krem şantiyi süt ile usulüne göre hazırlarız ve çikolatanın içine ilave ederiz. 


şeftalili mousse, şeftalili tatlilar, tatlilar, tatli tarifleri, ramazan tatlisi, jelatin nasil eritilir

Yumurtayı şekerle çırparız. Çırpıcı veya mikser ile olabilir. Çikolatalı karışıma ekleriz. Jelatinleri ben de ilk kez denedim hayatımda. Oldukça farklı bir şey. Jelatinleri soğuk suda bekletiriz. Bir tavayı sadece ocakta ısıtıp altını kapatırız. Ve elimizle sudan çıkarıp ısınmış tavaya içine atarız. Tavayı elimizle omlet yapar gibi çevirip eritiriz. Jelatinleri de karışıma ekleriz. Şeftalilerin çekirdeklerini çıkarıp fotoğraftaki gibi boyutlarda kestim ben. Onları mikserde çekip karışıma ekleriz. Şeftalilerin kabuklarını soymadım. Çünkü kabukları ile birlikte renk verdiği için soymak istemedim. Karışımı bardaklara döküp yarım saat kadar buzdolabının deepfreeze bölümünde bekletiriz. Donduktan sonra arzuya göre üzerine rendelenmiş beyaz çikolata ilave edebilirsiniz.

şeftalili mousse, şeftalili tatlilar, tatlilar, tatli tarifleri, ramazan tatlisi, jelatin nasil eritilir

Afiyet olsun. :)






www.bademcicegi.com

1. Hafta Menüsü

KAYSERİ MANTISI


Malzemeler:
[Hamur için]
  • 500 gr un
  • 1 yumurta
  • tuz
Bütün malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.

İç harcı:

  • 250 gr kıyma
  • 2 baş kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • bir tutam maydanoz
  • tuz

Kuru soğan, yeşil biber ve maydanozu rondodan geçirip diğer malzemelerle karıştırıp yoğurun.


Sos için:


  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağ eritilecek
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Bütün malzemeler kavrulup 2 çay bardağı kadar su ilave edin 5 dk kadar kaynayınca ocağın altını kapatın.


Yoğurt sos için:

  • 1 kase yogurt
  • 2 diş dövülmüş sarmısak karıştırılacak.
  • arzuya göre mantının üzerine sumak

Hamurun yapılışı:

Dinlenmiş hamuru 2 bezeye ayırın.

1mm inceliğinde açın minik kareler kesin.
Karelerin ortasına kıymalı harcı koyup kapatın.
Bir tencereye suyu koyun tuzu ekleyin kaynamaya başlayınca mantıları suyun içine ilave edin pişene kadar haşlayın.
Pişen mantıları derin bir kaba süzgeçten geçirin ve mantıları soğuk sudan geçirin geri tencereye dökün üzerine biraz haşladığımız sudan ilave edin.
Mantıyı servis saatine yakın pişirmeniz önerilir.
Haşlanan mantıyı servis tabağına alın üzerine yoğurt ve sosu döküp servis yapın.




ANTEP FISTIK KREMA DOLGULU MUFFİNLER



Malzemeler;  [24 adet]

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 3 çorba kaşığı badem unu
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 su bardağı damla çikolata

Krema dolgu için;

  • 1 paket antep fıstıklı puding
  • 1 çorba kaşığı sakız reçeli veya  1 parça damla sakızı
  • 2 su bardağı süt ile bunları karıştırıp pişirin soğuması için bir kenarda bekletin.


Yapılışı;

Yumurta ve şekeri krema gibi olana kadar mikserle çırpın.

Sırayla süt,sıvıyağ,zencefil,kabartma tozu, vanilya,badem unu ve unu ilave edip çırpın.
Muffin kalıplarına bir çorba kaşığı hamurdan dökün.
Ortasına 1 tatlı kaşığı krema koyun damla çikolata serpin ve tekrar bir çorba kaşığı hamurdan koyun.
Bu şekilde hamuru kalıplara bölüştürün bu ölçüden 24 adet muffin çıkıyor.


2. Hafta Menüsü

http://www.bademcicegi.com/2013/05/tavuklu-kabak-graten.html


http://www.bademcicegi.com/2013/01/ayva-tatlisi.html

TAVUKLU KABAK GRATEN




Malzemeler:
  • 3 adet kabak
  • 3 adet şinitsel tavuk minik doğranmış
  • 4-5 dilim pastırma
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 adet küçük kuru soğan minik doğranmış
  • 4 adet yeşil sivri biber minik doğranmış
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet domates kabukları soyulmuş küp doğranmış
  • tuz

Üzeri için:

  • dilimlenmiş kaşar peyniri
  • bir kaç dal dereotu
  • kabakları kızartmak için sıvıyağ


Yapılışı:
Kabakları ortadan ikiye bölün kaşık yardımı ile içlerini oyun sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartın.
Bir tencereye yarım çay bardağı sıvıyağ koyun doğranmış kuru soğan ve biberleri kavurun.
Doğranmış tavuklarıda ilave edin tuzu ekleyin suyu çekinceye kadar pişirin.
Sırayla pastırmayı ve baharatları ilave edin.
En son dometesi ekleyip suyu çekince ocaktan alın.
Fırın kabına kabakları dizin ortalarına harcı paylaştırın üzerine kaşar peynir dilimlerini koyup eriyinceye kadar fırında pişirin.
Dereotu ile süsleyip servis yapın.
AYVA TATLISI



Malzemeler;

  • 3 adet ayva [ biri ortası için rendelecek ]
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 8 çorba kaşığı tozşeker
  • limonlu su
  • 2 su bardağı su
  • bir tutam karanfil
  • süslemek için toz fıstık
  • Arzuya göre dondurma veya kaymak ile servis yapabilirsiniz.



Yapılışı;
Ayvaların kabuklarını soyun ortadan ikiye bölün yataklarını bir bıçak yardımı ile çıkarın limonlu suyun içinde kararmaması için bırakın.
Temizlenmiş bir ayvayı rendeleyin sos kabına alın üzerine 4 çorba kaşığı şekeri dökün bir kaç tane karanfil atıp yumuşayana kadar pişirin.
Bu arada hazırladığımız ayvayı bir tencere dizin üzerine birkaç tane karanfil atın.
2 su bardağı su ilave edip ocağa alın yumuşayana kadar pişirin.
Ayvalar suyunu çekip pişince ortalarına 2şer çorba kaşığı şekeri paylaştırın kısık ateşte şekeri eriyip hafif karamel olana kadar ocakta tutun.
Karamel olan ayvaları servis kabına dizin ortalarına pişirdiğimiz rendelenmiş harçı paylaştırın.
Pişerken ilave ettiğimiz karanfilleri içinden alın.
Toz fıstık ile süsleyip servis yapın.




TARTÖLETLER



Malzemeler:
[Tart hamuru]


  • 125 gr tereyağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • bir kaç damla kayısı aroması veya 1 paket vanilya


Yapılışı:
[Tart hamuru]

Derin bir kapta bütün malzemeleri özleşene kadar yoğurun.
1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Küçük bezeler alıp nişasta ile tart kalıbı büyüklüğün açın kalıplara yerleştirin.
Çatalla delikler açın fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Piştikten sonra iyice soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın.

Krema malzemesi:
  • 250 ml süt
  • yarım su bardağından biraz eksik şeker
  • yarım su bardağından biraz eksik buğday nişastası
  • 30 gr tereyağ
  • 2 çorba kaşığı labne

Arzuya göre kremasını isteğiniz bir puding ile yapabilirsiniz.




Yapılışı:
Bir tencereye sütü dökün iyice ısıtın.
Ayrı bir kapta şeker,yumurta venişastayı karıştırın ısınan sütten biraz dökerek nişastayı açın.
Kaynayan süte hızlı bir şekilde karıştırarak karışımı dökün.
Koyulaşınca ocaktan alıp tereyağını ilave edin ve karıştırın.
İyice soğuduktan sonra 2 çorba kaşığı labneyi ilave edin mikserle çırpın.

Üzeri için:
  • Çeşitli meyveler
  • 2 paket üzerindeki tarife göre hazırlanmış tart jölesi

Öneri: Meyvelerin kararması için limon suyu sürebilirsiniz.


Hazırlanışı:
Soğuyan tartların ortalarına krema sıkacağı yardımı ile kremayı sıkın.
Meyveleri dizin tart jölesini üzerlerine döküp buzdolabına kaldırın.

Afiyet olsun...



KIRMIZI DRAJELİ SUPANGLE KREMALI PASTA


KIRMIZI DRAJELİ SUPANGLE KREMALI PASTA



Malzemeler:

[Pandispanya için 24 cm kelepçeli kalıp]
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 türk kahve fincanı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı sıcak su
  • 4 türk kahve fincanı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 paket hindistan cevizli puding toz olarak kullanılacak.

İsterseniz hazır pandispanyada kullanabilirsiniz.






Dolgu krema için:
  • 2 paket supangle 
  • 3.5 su bardağı süt ile pişirilecek.
  • 1 su bardağı kadar damla çikolata

Üzerini kaplamak için:

  • 1,5 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt ile çırpılacak
  • kırmızı gida boyası çırpılmış krem şantiye damlatın.[ isteğe bağlı]
  • Üzerini kaplamak için draje şekerler
  • Kenar süsleme içinde yaprak çikolata


Pandispanyanın yapılışı:

Derin bir kapta yumurtanın aklarını şekerin yarısı ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını,kalan şekeri ve sıcak suyu iyice çırpın.
Sarılı karışıma yoğurt,sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu ve pudingi ilave edin tekrar çrpın.
En son unu ekleyip çırptıktan sonra bu karışıma akları ekleyip kaşikla karıştırarak yedirin.
24 cm çapındaki kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin hamuru dökün 170 derece fırında pişirin.
Pişmeden üzeri kızarırsa folyo kağıdı ile üzerini kapatın.
Kekinizin pişip pişmediğini kürdan yardımı ile ögrenebilirsiniz kürdanı batırınca kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.
Pandispanyanızı 1 gün önceden pişirip dinlenirse daha lezzetli olacaktır.




Pastanın hazırlanışı:

Pandispanyanızı 3 pata ayırın.
Derin ve büyük çukur bir kabı streç film ile kaplayın.
Kekin ilk katını kaba şeklini alacak şekilde tabanına yerleştirin supanglenin birazını dökün damla çikolata serpin.
İkinci katıda kapatıp aynı işlemi uygulayın son keki kapak olarak kapatıp hafifçe üzerine bastırın streç film ile üzerini kapatın.
Buzdolabında dinlendikten sonra üzerini ince bir şekilde hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.
Son olarak üzerine drajeleri kenarlarınada yaprak çikolataları yapıştırın.
Buzdolabında iyice soğuduktuktan sonra dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun...


4. Hafta Menüsü




MUZ AROMALI REVANİ





Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 kutu sıvı krema 
  • 2su bardağı muz aromalı irmik  [Selva marka]
  • 1su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Carte d'or dondurma


Şerbet için:
  • 5 çay bardağı tozşeker
  • 6 yemek kaşığı bal
  • 4 su bardağı su
  • yarım limon suyu 



Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlayalım bir tencereye su, şeker ve balı koyup kaynatalım limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
Soğumaya bırakın.
Keki için önce yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Sonra sıvıyağ,sıvı krema ve irmik ekleyip tekrar çırpın.
En son un, kabartmatozu ve vanilyayı ilave edip çırptıktan sonra kağıt bardaklara 3'er çorba kaşığı paylaştırın.
Tepsiye dizin 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirin.
Keki fırından çıkarınca iyice soğumasını bekleyin.
Kağıt bardakları yavaş yavaş yırtarak kekleri tepsiye dizin.Sıcak şerbeti keklerin üzerine dökün.
Şerbeti çekince dondurma ile birlikte servis yapın.

RENKLİ MAKARONLAR




Malzemeler:
  • 150 gr badem unu
  • 250 gr pudra şekeri
  • 5 yumurta akı
  • 150 gr toz şeker
  • 20 gr şam fıstık tozu
  • bir kaç damla pembe gıda boyası

Ara krema:

  • 200 gr sıvı krema 
  • 200 gr küvertur çikolata [Markette satılan bitter çikolatada kullanabilirsiniz]


Yapılışı:

Mikser kabına yumurta aklarını ve tozşekeri ekleyerek iyice çırpın sert krem şanti kıvamına gelene kadar.
Bir kaç damla gıda boyasını ilave edin.
Ayrı bir kapta badem unu,fıstık tozu ve pudra şekerini karıştırıp robottan iyice çekin.
Bu toz karışımın yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek tahta kaşıkla karıştırarak iyice yedirin.
Sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıkın.
Sıkma işlemi bitince tepsiyi masaya bir kaç kez vurun hava kabarcıkları çıksın.
Bu şekilde tepside kuruması için 1 saat kadar bekletin.Kuruduktan sonra 100 derece fırında yaklaşık 15 dk kadar pişirin.
Herkesin fırın ısı ayarı farklıdır sık sık kontrol edin.
Hafif kurumuş ve kabarmışsa pişmiş demektir.


Ara kreması içinde sıvı kremayı sos kabına dökün ocağa alın kaynama noktasına gelince çikolatayı ilave edin eriyene kadar karışrırın.

Ocaktan alın iyice soğuyana kadar bekletin.
Krema ve makaronlar iyice soğuduktan sonra makaronların ortasına kremasını sıkıp diğerini üzerine yapıştırın.