7 Haziran 2013 Cuma

KahVANtı'nın yeni adresi Van Yımırta Kahvaltı Evi

Yıllar önce Fenerbahçe-Van maçı için Van'a gitmiş ve orada sokak kahvaltıcılarında kahvaltı etmiştim. Çok güzel ve değişik lezzetlerle tanışma imkanım olmuştu. Zaman içinde İstanbul'da çeşitli yerlerde Van Kahvaltısı sunulan mekanlar açılmaya başladı. Fakat geçen hafta içinde davet edildiğim Caddebostan'da açılan Van Yımırta Kahvaltı Evi gerek dekorasyonu, gerek yöresel kahvaltıları ve hizmet anlayışı ile farkını farkettiriyor.






İşletmenin sosyal medya uzmanı Sevgili Onno ve işletmecisinin konukseverliği ile blogger arkadaşlarımla çok güzel bir gün geçirdik. Sevgili dostum Akder Başkan yardımcısı Hande Polat'ın ve astrolog Dinçer Güner'inde bizimle birlikte olması beni ayrıca mutlu etti.




Kavut, murtuğa, jaji, menemen, Van'ın otlu peyniri, ceviz ve incir reçeli ve sayısız yöresel tatlarıyla benzerlerinden bir adım önde olan bu nezih mekan mutlaka yine yeniden gidilesi yerler arasında. Ben kendi adıma çok memnun kaldım. Şiddetle de tavsiye ediyorum..












KahVantının ardından dostlarla içilen kahvenin de tadı bir başka oluyor.




Teşekkürler Onno Kan, Teşekkürler Van Yımırta Kahvaltı evi....En kısa zamanda  bu güzel lezzetler tatmak için gelicem...

Merak edenler için adres : Bağdat Caddesi Işıldar Apt. no: 260/3 Caddebostan  Kadıköy
Tel: 0541 299 9999


Bursa Blog Yazarları Bahar Buluşması

Blog yazarı arkadaşım Derya Sezgin Bursa'da bloggerlar ile bir buluşma organize ettiğinden bahsedince çok heyecanlandım. Çünkü 6 yıl Bursa'da yaşadım ve çok güzel anılarla ayrıldım oradan. Ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim şehre olan vefa borcumdan dolayı Filizza ev Yapımı Doğal Ürünler olarak bu güzel organizasyona sponsor olmak istedim. Sağolsun Derya arkadaşımda beni kırmadı. Kendisine elimden geldiğince sponsor firmalar konusunda yardımcı olmaya çalıştım.




Taşınma telaşımın arasında ya gidemezsem diye düşünürken, tüm şartlarımı zorlayarak gittim ve çok güzel 2 gün geçirdim. Yolculuk biraz zorlu geçsede herşey çok güzeldi. Mekan çok güzeldi, ikramlıklar çok güzeldi...





Bu güzel organizasyondan dolayı sevgili Derya arkadaşıma (DeryaylaLezzetler) ve emeği geçen tüm sponsor firmalara teşekkür ediyorum. Beni bu organizasyonda gönderdiği çok anlamlı hediye olan Bayat ekmekli tarifler kitabı ile çok sevindiren Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ayrıca teşekkür ederim.


SPONSORLAR FİRMALAR


















FİLİZZA EV YAPIMI DOĞAL ÜRÜNLER












Wedding Fest ve LG Elektronics

Wedding Fest etkinliğinde LG Elektronics beyaz eşya standıyla ziyaretçileri ağırladı. Tüm gün süren etkinlik boyunca LG standında profesyonel şeflerin hazırladığı lezzetler ziyaretçilerle buluştu. Ayrıca sertifikalı seminerler düzenlendi.



En iyi düğün konseptlerini ziyaretçileriyle buluşturan Weding Fest, LG electronics ile daha da renklendi. Etkinliğin başladığı sabah saatlerinden akşama kadar LG standında özel aktiviteler gerçekleştirildi. EKS (Eyüp Kemal Sevinç) Mutfak Akademisi şeflerinin hazırladığı gurme lezzetlerin gün boyu katılımcılara ikram edildiği etkinlikte, dünyaca ünlü bıçak markası Victorinox, özel bir bıçak şovu gerçekleştirdi. 






Victorinox eğitimli şefinin eğlenceli bıçak şovunun ardından tanınmış fotoğraf sanatçısı Mehmet Ateş, yemek fotoğrafçılığı konusunda seminer verdi. Eğitimin sonunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar, yemek fotoğrafçılığının incelikleri hakkında bilgilendirildi.










Evlilik hazırlıkları yapan çiftler LG Elektronics standında markanın birbirinden özel tasarımlı beyaz eşya ürünleri görme ve inceleme fırsatı buldular.





Teşekkürler LG....

31 Mayıs 2013 Cuma

Mayasız Peynirli Poğaça


Sabah kahvaltılarında ve beş çayında poğaçalar çok sevilir. Aniden misafiriniz mi geldi ya da sabah eşinize çocuklarınıza sıcacık poğaçalar mı yapmak istiyorsunuz?? Bu tarif tam size göre.. Çok kısa sürede hazırlayacağınız pratik bir tarif. Mayalanması için beklemenize gerek yok.. Kıfır kıfır ağızda dağılan ve tazeliğini, çıtırlığını kaybetmeyen bir poğaça.. Buyrun tarifimiz..





Malzemeler ;


  • 125 gr.tereyağı (yumuşamış olacak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı sirke (gevrek olması için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 – 3,5 su bardağı kadar un
  • tuz


İçi için ;

  • Peynir veya lor (Patates, kıyma, kaşar Ya da dilediğiniz herhangi bir malzeme)
  • Maydanoz


Yapılışı ;


Öncelikle oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, sirke ve 1 yumurtanın tamamı diğerinin sadece beyazını karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın. Sıvı malzemeler iyice karıştıktan sonra elediğiniz unu ve kabartma tozunu ilave edin. Tüm malzemeleri yoğurarak yumuşak, fakat ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan koparıcağınız parçalara iç malzemesinden koyarak poğaça şeklini vererek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Poğaçamız servise hazır... Afiyet olsun...



Filizza'dan tavsiyeler : 

  • Tereyağının tadından rahatsız olanlar Teremyağ kullanabilirler. Hem gerçekten tereyağının lezzet ikizi, hem de margarinlerden daha iyi sonuç veriyor. 
  • Bu tür hamur işlerinde özellikle tavsiyem kabartma tozunu un ile birlikte eleyin. 
  • Yağlı hamurlarda hamurla fazla oynamayın, hızlı hareket edin. Çünkü yoğurdukça hamurunuz yağ salar ve un ilave etmeniz gerekir. Hamurunuzun kıvamını bozmuş olursunuz. 
  • Ayrıca üzerine süreceğiniz yumurtaya bir tutam şeker katarsanız daha güzel kızarır.





23 Nisan 2013 Salı

Emine Beder'le Mutfak Aşkı 2.Program


Emine Beder ile ikinci programımı izleyemeyenler ya da yeniden izlemek isteyenler için paylaşmak istedim.




Fındık Ezmeli Bayat Ekmek Krebi


Bayat ekmeklerle yaptığım ilk tariflerden biridir krep ve kendi yaptığım fındık ezmesi ile servis yaptım. Tadanlar çok beğendi. Sizlerinde beğeneceğini ümit ediyorum.



Malzemeler ;
  • 4 dilim bayat ekmek 
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 4 adet yumurta 
  • 2,5 çay bardağı un 
  • 4 çorba kaşığı bal 
  • Tereyağı



Servis için ;
  • Fındık Ezmesi

Yapılışı ;

Ekmekleri rondoda çekin, üzerine süt döküp ıslatın. Yumurtaları, unu ve balı rondada çekilmiş ekmeğe ilave edip, iyice karıştırın. Fındık büyüklüğünde tereyağını tavaya koyup kızdırın. Hazırladığınız karışımdan bir miktar dökün. Tavayı sallayarak hamurun yayılmasını sağlayın. Krebin her iki tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ekmekli kreplerin üzerine fındık ezmesi sürün ve rulo yapın. İkişer parmak kalınlığında dilimleyerek servis yapın.


Afiyet Olsun..