25 Aralık 2016 Pazar

Bır Dogum Hıkayesı


Bir Dogum hikayesi






Bir Dogum hikayesi anlatacagim burada.. 

Yillar once karli bir Istanbul sabahiydi.. Daha sicacik yataklarimizda uyurken kapi caldi birden.. Rahmetli abim gelmisti ve o kadar mutlutdu ki: Kizim dogdu anne diyordu.. Hadi hazirlan seni almaya geldim demisti..

 Ben yanlis hatirlamiyorsam liseye gidiyordum.. Tabi bizde ne olursa olsun okula gitmek zorundaydin, devamsizlik yapamazdin..Babaannenin boyle kurallari vardi.. O zaman simdiki gibi cep telefonlari da yokki hemen fotografini ceksin goreyim seni.. Okulda arkadaslarima `Ben hala oldum` dedim..Cok mutluydum ama bir yandan da kiskaniyordum.. Cunku evdeki saltanatimi sallayacak bir kiz gelmisti..Benim baba tarafimda kiz cocuklari hic yasamiyordu.. Geriye dogru baktigimizda hep erkek cocuklari vardi.. Baban iki erkek kardes,dedm tek erkek, ondan onceki dedelerde oyle..Ve ailemizle ilginc olan ikinci ozellik isimler sadece Mehmet ve Aliden olusuyor.. Bizim kusaga gelene kadar baska isim yok.. Dedem Ali, Babam Mehmet ve amcam Mehmet Ali..Bu yuzden de bir suru karisiklar yasaniyordu..

Bu arada sulalede yasayan kiz cocugu olmam sebebi ile cok simartilmistim..Simdi benim bu saltanatimi sondurecek bir ortak gelmisti..Ama olsun ben HALA olmustum ve cok mutluydum.. Seni hafta sonuna kadar goremiyecektim, sadece hayal edecektim.. Sonra baban gitmis hastaneye kimseye soylemeden.. Oraya gittiginde annenin yanina da cikmamis, rahatsiz etmesin diye.. Eski erkekler boyle dusunceliydiler.. Lohusa kadinlarin yanina girmezlerdi rahat etsinler diye.. Tabi bizde bilmiyoruz seni gormeye gittigini..Ilk torunusun nasil dayansin gormeden.. Evlatlar sermaye torunlar karmis ve cok sevilirmis.. Aksam yemekte anlatiyor parmaklari incecik uzun ayni senin gibi, saclari var simsiyah seninde oyle saclarin vardi ama seninkiler kivirccikti diye anlatiyordu..Bizde sen nereden biliyorsun diye sordugumuzde o benim torunum ben bilirim diyordu.. sonra soyledi ben gittim hastanede bebek odasinda gordum.. Hemsire gosterdi bas ucunda da kocaman AC yaziyordu dedi.. Bana guldu ben senin dedenim dedimö bana guldu diyordu.. Cok mutlu olmustu.. Gencecik dede ve babaanne olmuslardi.. 

Sonrasinda anne ve baban calistigi icin uc ev arasinda buyudun..Anneannen bakiyor biz haftasonlari seni alip kendi evinize goturuyorduk.. Benim gibi sende ilk defa Baba demistin.. Hep babanin biricigi oldun, bizim de ilk gozagrimiz.. Babanin yasam kaynagi idin.. Benim yanimda kizim olsun baska birsey istemem derdi hep..

Ve bende en sevdigimizin dogum gununde evlendim saltanatima ortak oldugun icin bende dogum gunune ortak oldum:)) Iyi dogdun, iyi ki benim yegenim abimin kizisin.. Dogum gunun kutlu olsun.. Anıl Çatalkaya




Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

4 yorum:

  1. merhaba ne hoş bloğunuz var takipdeyim bende beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. Sonuna kadar okudum. Çok hoş bir yazı olmuş. Rabbim hayırlı uzun ömür versin ablam. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  3. Mutlu yılları olsun.Bu kadar sevilmek ne güzel :)

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel anlatmışsınız...

    YanıtlaSil