24 Nisan 2015 Cuma

Tavsiye Kanalı"nı KINIYORUZ!!!!!!!




Tavsiye Kanalı"nı ve Tavsiye Evi"ni Kınıyoruz.

Sevgili Renan”ı çok sevdiğim için Tavsiye Evi”nin ilk günlerinden itibaren bir çok etkinliğine katıldım ve destek verdim.. Bazı etkinliklerinde mutfağa geçtim. Tavsiye evi bana çok uzak bir noktada olmasına rağmen her davetine iştirak etmeye çalıştım.. 

Başlattığı oluşum ve fikir çok ilginç gelmişti.. Denenmemişi deniyordu.. Ve bir kadın girişimciydi..Bizde hiç sorgulamadan blogger arkadaşlarımızla destek olduk hep.. Tavsiye evinin üyelerinin çoğunluğu ve Altın günü benzetmesiyle yaptığı etkinliklerine katılanların hepsi blogger.. 

Burada yanlış anlaşılmak istemem.. Ev hanımlarını asla küçümsemiyorum.. Onlarda tavsiyeleri ile çevrelerindeki insanları etkilerler. Ama bizim önerilerimiz daha geniş kitlelere hitap ediyor.. Ben hem çalışan hem ev hanımı bir bloggerım. Birçok firma ve ajansla çalışmalarım oldu..Hiç bir zaman kullanmadığım veya beğenmediğim bir ürünü güzelleme yaparak yazmadım. 


Sabah Gazetesindeki haberi görünce şaka mı bu ? dedim..


BLOGGERLAR'A GÜVEN AZALDI
Tavsiye Evi'nin kurucularından Renan Tavukçuoğlu, daha önce bloggerlar'ın yaptığı ancak daha sonra marka güzellemesi haline gelen ve tüketicinin güvenini kaybeden satış kanalını böyle bir modele çevirdiklerini ve daha çok verim alındığını söyledi. Hem evkadını hem de çalışan kadının olumlu ve olumsuz düşüncelerini paylaştıklarını dile getiren Tavukçuoğlu, "Sosyal medyada olumlu düşünceler paylaşılıyor. Kadınlar bir ürünle ilgili olumsuz düşünüyorlarsa herhangi bir paylaşımda bulunmuyorlar. Yorumlarını birebir firma yetkilisiyle paylaşıyorlar" diye konuştu.


Bloggerlara güven azaldıysa neden tüm Tavsiye evi toplantılarına bloggerlar davet ediliyor ve sosyal medyada paylaşım yapılması isteniyor. Bu roportajda kasıt olduğunu düşünüyorum.. Kimse biz bloggerları bu tarz reklam oyunları içine çekmesin. 


“RAKİP ÜRÜNLER KABUL EDİLMİYOR”
Rakip ürünleri kabul etmiyorlar. Yani bir gıda firmasının ürünleri denettirilmişse rakip firmanın ürünleri eve alınmıyor. Bu model aracılığıyla yetenekli kadınlarla markalar arasında bir iletişim kuruluyor. Öyle ki bu şekilde reklam yüzü olanlar bile var.


Biz bloggerlar rakip markalar için düşüncelerimizi paylaşıyoruz.. Tavsiye Evinin bu ayırımını da kabul etmiyoruz. Tarafsızsanız rakip diye ürün Kabul etmemek hiç etik değil.. 

Marka yüzü olan arkadaşımıza gelirsek; oda işini başarıyla yürüten ekranlarda herkesin severek izlediği ve takip ettiği biri.. Bloggerlikten öte işini profesyonelliğe taşıyan bir arkadaşımız.. Eminim O”nuda diğer arkadaşlarımızı da önce eşleri destekliyordur. 




Ayrıca gazetede kullanılan bu fotoğrafın altına da "evde kocasindan tesekkur almayan  kadınlar sosyal medyada pasylastigi yemegiyle  500 beğeni alınca mutlu oluyor" şeklinde bir söylem duruyor.

Roportajın tamamını bu lınkten okuyabilirsiniz..

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/04/24/altin-gunu-modeli-satisi-artirdi 

Sevgili Renan birçok ortak yaşanmışa istinaden senden bir özür ve gazeteden bir tekzip yazısı bekliyoruz…

Bir blogger olarak asla böyle bir etiketlenmeyi kabul etmiyorum.

Saygılar

FİLİZ ÇATALKAYA ORHAN

Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

56 yorum:

  1. Söylediklerinizin üzerine söylenecek bişey yok.. Bekleyelim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklıyoruz ama bazı arkadaslara ozur maılı gıtmıs bana oda gelmedı.. Lakın dalga gaçer gibi özür dilemiş..Yani özrü kabahatimden büyük..

      Sil
  2. Umarım yazılanların yanlış aktarıldığı söylenir. Ve özür dilenir.

    YanıtlaSil
  3. Çok talihsiz bir yazı olmuş bence.Düzeltilse bile iz bırakmaya çok müsait :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iz bıraktı zaten ve bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.. Bu lekeyi nasıl temizleyecek.. Özür diye fönderdiği mailde tekzip yazısı ile ilgili küçücük bir ifade bile yok..

      Sil
  4. Bu tepkilerden sonra açıklayıcı bir bilgi geleceğini düşünüyorum...bir durup okuyunca, kendileri de bunun doğru olmadığını idrak edeceklerdir..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuana kadar çoktan o acıklamayı yapması gerekirdi diye düşünüyorum..

      Sil
  5. Benim tavrım nettir. Özür ve düzeltme yazısından sonra yapacağım tek şey ilgili blog yazımı ve paylaşımlarımı kaldırmak olur. Onun dışında kanalla tüm ilişkim bitmiştir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimda artık bu saatten sonra Tavsiye evi ile hiç ilişkim olamaz...

      Sil
  6. Bloggerlari karsilarina almakla bence buyuk hata ettiler.

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. Bizde üzüldük.. Hatta arkadaşım dostum dediğiniz birinden böyle bir darbe alınca daha ağır oluyor..

      Sil
  8. Umuyorum ki bahsi geçen haber yanlış aksettirilmiş olsun!.. Aksi halde çok kan kaybı ve hayal kırıklığı onlar adına...

    YanıtlaSil
  9. Ben söylemedim deseler bile, internette pek çok haber sitesine malzeme olmuş bile. Kendi adıma kullanıldığımızı düşünüyorum, üzücü ve belki de bu konuyu bu şekilde dillendirip tepki vermemizi bile reklam olarak kullanabilirler, adını daha çok duyurmuş oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekilde adlarını duyurmaları markalar açısından çok hoş olmasa gerek..

      Sil
  10. Dehsete dustum isini bloggerlar ile yuruten bir sirketin nasıl olurda onlari etiketleyip haksizlik eder aklim almiyor ... uzucu ve can sıkıcı ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde çok can sıkıcı bir durum.. Bizlerden bu kadar destek görürken..

      Sil
  11. Günaydın ablacım. Önceikle bloğunun yeni tasarımı çok güzel olmuş. Hayırlı olsun. :)

    Bu habere çok üzüldüm. Ben 3-4 vesait ile gidebildiğim bir noktada olan bu eve çoğu zaman sırf destek olsun diye gitmişliiğim çok. Haberde evde kocasından diye bahsetmiş. Evli değilim, mutsuz değilim. Keyfim için gidiyorum her etkinliğe... Renan'ı çok severim. Sevmeye devam edeceğim. Yine etkinliklerine katılır mıyım şu an bunu kestiremiyorum ama Sabah gazetesini ve haberi yazan gazeteciyi esefle kınıyorum. Zaten etkinliklerin maalesef birçoğuna katılamıyorum yoğunluktan. Ayrıca Renan'ın böyle bir söylemde bulunabileceğine inanmıyorum. Çünkü biz aynı yola baş koymuş insanlarız. Bizi karalama niyetinde olabileceğine ihtimal dahi veremiyorum.

    Öpüyorum ablacım. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben evliyim ama en büyük destekçimde eşim.. Bu kadar tepkiden sonra gazeteci arkadaşımızda elbet birkaç laf edecektir bu konuda.. Kendisinden cevap bekliyoruz.. Fotografları bulacak ve altına kafasına gore soylemler yazacak oylemı diyorsun.. Gazetecilik bu olmasa gerek.. Ustelıkte yuksek tirajlı bir gazetenin ekonomi sayfasında haber yapan biri için..

      Sil
    2. Ben şunu anlamıyorum. EVLIYIM MUTSUZUM VE BU İŞİ YAPIYORUM. desem ne değişir . Kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez ki. Mutsuz bir kadın olsun 500 like alınca mutlu olsun. Ne güzel işte. Başkalarının mutlu yada mutsuzluğunu kimse sorgulayamaz. Aksine takdir etmek gerekir böyle mutsuz olupta blog yazıp like alıp mutlu olmayı bilen kişileri yermek değil. Mutlu olmak için çaba gösteren kadınları ben alkışlıyorum.

      Sil
    3. Ablacım inanmıyorum derken konduramıyorum, inanmak istemiyorum anlamında söyledim. Yoksa benim Renan'dan çıkar ilişkim hiç olmadı. Böyle bir yazıya pozitif düşünecek durumda değilim -ki sosyal medyada birçoğunun yapamadığı kadar tepki koyduğumu düşünüyorum...

      Gerisini onlara bırakıyorum...


      Selamlar.

      Sil
  12. Çok doğru bir yazı olmuş beni de sık sık çağırmalarına rağmen katılamamıştım şimdi iyi ki gitmemişim diyorum bundan sonra da bütün işim bitmiştir orasıyla madem bizim yorumlarımıza güvenmiyor niye çağırıyor sürekli daha geçen hafta migros etkinliğine davet gelmişti sanıyormu ki ben orada ğrün dnemiş ve beğenmemiş olsam yazmayacağım bunu çok yanılmış eğer öyleyse :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonrada hiç birimizin işi olmaz.. Görücez kimle destek vericek kimler vermiyecek. Büyük bir camiayı suçlamak bu kadar kolay olmamalı..

      Sil
  13. Filiz Hanım çok üzüldüm gazete yazısını okuduğumda, umarım bir açıklama gelir ama ben kendi adıma üyelikten ayrılıyorum. Yaptığım işe saygı duyulmayan bir toplulukta yer almak istemiyorum, en azından şimdilik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde üyeliklerinizin iptalini istedik ve saylarından begenilerimizi çektik..

      Sil
  14. Cok isabetli yazıp, hepimize tercüman olmussunuz. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Ben Tavsiye Evine üye değildim ama blogger olarak hepimiz etiketlenmişiz sanıyorum.Çok üzücü ve talihsiz bir haber olmuş :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüm bloggerlerı karalamış ve hiç hoş olmadı..

      Sil
  16. Filiz hanimcımmmm çok şaşırdım ve üzüldüm... ben de yeni üye olmuştum.... çok takip edemedim hiç bir etkinliğini daha ....siz nasıl karar aldınız çikiyormuyuz üyelikten.... kusura bakmayın yeniyim bu konularda öğrenmek istiyorum... ayrica blog konusunda en büyük destekcim olan kocamdan da sürekli aferinler ve iltifatlar beğeniler her zaman alıyorum .... 500 beğeni olmasa da mutluyum çok şükür.... sabah gazetesi hiç merak etmesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz üyelliğimizi iptal etmelerini istedik ayrıca tım sayfalarından beğenilerimizi çektik..

      Sil
    2. Hemen iptal için başvuruyorum.... teşekkürler

      Sil
  17. Okuduklarıma inanmakta güçlük çektim doğrusu, çok üzücü bir durum..:(

    YanıtlaSil
  18. Bindiği dalı kesmek diye buna denir yazık!

    YanıtlaSil
  19. Şok oldum. Ve bunu hiçbirimiz haketmiyoruz. Güzel bir oluşum diye ben de dahil olmuştum. Ki bahsettiğiniz kişiyi (Renan Tavukçuoğlu) tanımam.Ama gazetelere afişe olan bir mevzuyu bu şekilde kabul edemem .Sevgili Hüzün sarısı gereken işleyişi yerine getirmiş ki,bence bu yeterli. yazan kişi de açıklamasını yapmış. Çamur at izi kalsın durumu oldu şimdi. Kırıldık.Üzüldük.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senizcim kirildik ve tepkimizi verdik.. ama bunlari yutanlarda var ne diyim bilemiyorum..

      Sil
  20. Ağzınıza sağlık,bende üyeliğimi iptal ettim,inşallah pişman olup özür dilerler blogerlardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozrunude gorduk ama alayci reklm kokan tavirlar devam.. Oyle bir ozru kabul etmiyoruz..

      Sil
  21. çok ilginç, biri komplo kursa ancak bu kadar olur. talihsizce açıklamalar olmuş.

    YanıtlaSil
  22. Filiz hanımcığım yazıyı yeni okudum ve siiz kutlarım. Renan hanımın sanırım bu hatayı düzeltmek için gayreti olacaktır.Özwellikle biz İstanbul dışındaki blogerler sosyal medyalarda yok sayılıyoruz . Bizi farkedenlerden biri olarak sizi herzaman takdir etmişimdir. bu yazınızla birkez daha takdir ettim. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteginiz icin bende cok teseekkur ederim.. Fakat ozru kabahatinden buyuk.. Bu tavirlar hic hos degil.. Ustelik bu isten ekmek yiyen biri..

      Sil
  23. Birde filiz hanımcığım üyelikden ayrıldım diyen sitelerde hala tavsiye meleklerinin logosunun olmasıda bana çok ilginç geldi doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece omu Nursevin hanimcim.. Begenilerimi cektim deyipte halen sosyal medyada takipte olanlar var.. Orada buyuk bir hakaret var ve bunu kabul edebiliyorlar.. Bize diyecek bir sey kalmiyor..

      Sil
  24. Filiz hanimcigim yaziniz cok guzel olmus ama hala haberim yok diyen blogger arkadaslar var ilginc hic kimse boyle bir asagilanmayi kabul etmemeli diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  25. Bu kesinlikle birlikte dayanıma içinde yürütülmesi gereken bir konu. Sizi de ayrıca takdir ettim. Tam tavsiye kanalına kapak olmuş.

    YanıtlaSil
  26. İnanılır gibi değil, bizler ne için mücadele edip, eğitim veriyoruz!! Üniversite eğitimcisi ve blogger olarak çok üzgünüm!

    YanıtlaSil
  27. Ellerinize yüreğinize sağlık Filiz Hanımcığım. Hepimizin adına isabetli bir yazı olmuş. Bunca tepkilerden sonra Renan hn. ve Kanal ne yapacak merak ediyorum....

    YanıtlaSil