23 Nisan 2013 Salı

Fındık Ezmeli Bayat Ekmek Krebi


Bayat ekmeklerle yaptığım ilk tariflerden biridir krep ve kendi yaptığım fındık ezmesi ile servis yaptım. Tadanlar çok beğendi. Sizlerinde beğeneceğini ümit ediyorum.



Malzemeler ;
  • 4 dilim bayat ekmek 
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 4 adet yumurta 
  • 2,5 çay bardağı un 
  • 4 çorba kaşığı bal 
  • Tereyağı



Servis için ;
  • Fındık Ezmesi

Yapılışı ;

Ekmekleri rondoda çekin, üzerine süt döküp ıslatın. Yumurtaları, unu ve balı rondada çekilmiş ekmeğe ilave edip, iyice karıştırın. Fındık büyüklüğünde tereyağını tavaya koyup kızdırın. Hazırladığınız karışımdan bir miktar dökün. Tavayı sallayarak hamurun yayılmasını sağlayın. Krebin her iki tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ekmekli kreplerin üzerine fındık ezmesi sürün ve rulo yapın. İkişer parmak kalınlığında dilimleyerek servis yapın.


Afiyet Olsun..
Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

6 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık tadından yenmez o şimdi:)))
    Öpüyorum,hayırlı geceler...

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ediyorum Filiz Hanım bayat ekmekle böyle güzel tarifler oluşturmuşsunuz.''Ekmek nimettir yeri çöplük değildir. '' diyenlerdenim bende.Biraz gezineyim buralarda sevgilerimi bıraktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim.. elimden geldigince bu konuda calismalarima devam ediyorum. ayrica Blogumdaki Toprak Mahsulleri Ofisi ile beraber cikardigim Bayat ekmekli yemek tarifleri kitabimizin pdf dokumunede ulasabilirsiniz..sevgiler

      Sil
  3. çok güzel görünüyor Filiz hanım ekmekleri değerlendirmek lazım çok güzel bir öneri olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil