2 Mart 2013 Cumartesi

MMY Tantuni Blogger Etkinliği



Yemek Sohbetleri blogunun sahibi sevgili Yağmur İpar'ın daveti ile Yenibosna Air-port AVM'de bulunan MMY Tantuni'de toplandık. Ben biraz gecikmeli olarak toplantıya iştirak edebildim. Ben aralarına katıldığımda firma yetkilisi Yıldırım bey ile arkadaşlarımız tantuni ve firma hakkında koyu bir sohbete dalmışlardı. 

Tantuni Arap kökenli bir kelime olup Akdeniz bölgesinin Mersin iline ait yöresel bir yemektir. Dana tranç etinin yağsız ve sinirsiz hale getirilip küçük küçük doğranıp haşlandıktan sonra terbiye edilip son olarak da soğan, domates, maydanoz, ayçiçek yağı ve baharatlarla harmanlanıp dürüm, yarım ekmek veya arzu edildiği şekilde sunulan bir yemektir.






Çok sevdiğim ve Mersin'de tatma olasılığı bulduğum muhteşem lezzet tantuniyi burada da yemekten büyük zevk aldım. Tüm malzemelerini Mersin'den getirten firma besicilikten mezbahaya; üretimden tüketicinin sofrasına kadar her aşamada ürüne hâkim.  Ayrıca Satış kanalı ve tüketim kanalı ne olursa olsun leziz, sağlıklı, hijyen kalitesinden ödün vermeyen bir şirket politikasına sahip.

Yemeğin ardından tatlı yiyerek, tatlı sohbetimize devam ettik. MMY Tantuninin künefesinin methini duymuştum. Fakat AVM içinde sadece künefe satan bir komşuları olduğu için, şirket politikaları gereği orada künefe yapmadıklarını öğrendik. Bu yönü ile de firmayı gerçekten takdir ettim. Kabak tatlısı ve Ayva tatlısı da gerçekten muhteşemdi. 






Eğer sizde yöresel lezzetleri seviyorsanız MMY Tantuni'ye gidip bu lezzetleri tadın derim.





Bizi tüm personeli ile çok güzel ağırlayan MMY Tantuni nezdinde firma yetkilisi Yıldırım beye ve nazik daveti için Yağmur'uma çok teşekkür ediyorum.















Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

4 yorum:

  1. Canım benim yanımda olup davetimi kabul ettiğin için ayrıca bu nazik yazında beni onure ettiğin için çok teşekkür ederim. :-) Gerçekten çok lezzetli idi. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim sen benim bitanemsin ve seninle katıldığım etkinliklerden büyük zevk alıyorum..Tantuninin İStanbuldaki adresi ile bizleri tanıştırdığın için çok teşekkürler..İnan tadı halen damağımda..Sevgiyle...

      Sil
  2. Bizde Hakkımızda yapmış olduğunu yorumlardan dolayı MMY ailesi olarak teşekkür ediyoruz Filiz Hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah..Misafirperverliğiniz, hizmet kaliteniz herşey süperdi ve tüm övgüleri gerçekten hakediyorsunuz..

      Sil