15 Mart 2013 Cuma

Bayat Ekmek Helvası


Bayat Ekmekleri değerlendirmek için yaptığım ve çokta sevilen helva tarifim..Daha öncede paylaşmıştım, çok sevildiği için yeniden yayınlamak istedim..mutlaka denenecekler listenizde olsun..




Malzemeler;

3 Su bardağı rondodan çekilmiş ekmek (Kabukları dahil)
3 Yemek kaşığı tereyağ
1 Su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 vanilya


Yapılışı ;

Bir tencerede 3 su bardağı dolduracak kadar rondodan çektiğimiz ekmekler, 3 yemek kaşığı tereyağında sürekli karıştırılarak, hafif bir esmerlik alana kadar kavrulur ve ocaktan alınır. Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt kaynatılıp ılıtılır. Vanilya eklenir. Ilık süt şerbeti, ekmekli malzemeye katılır ve tencere kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakılır. Demlenen helvamız bir kaşık yardımı ile ezmeden karıştırılır. Tane tane olan helva, servis tabağına alınıp hindistan cevizi veya çekilmiş antep fıstığı ile süslenir. Servise hazırdır.


Afiyet olsun....
Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

18 yorum:

  1. merhaba Filizcim. çok ilgimi çekti bu tarif. bloğunu takibe aldım. bana da beklerimmm...sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler blogunuzda görüşmek üzere...sevgiler...

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım. Bu tarifi hemmen denemeliyim...
    Helvayı çok seviyoruz ailecek...
    Öpüyorum canım, bana da beklerim,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok beğeniceksin, gerçekten çok güzel oluyor..Sevgiler..

      Sil
  3. Bayat ekmek bulundurmamaya dikkat ediyorum ama olunca mutlaka deniycem ...
    Nefissss ollmuş ellerinize sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğinizi ümit ediyorum.. Eğer İstanbuldaysanız belediye ekmeği alın ve dilimleyerek açıkta tutun..aynı gün rondodan geçirip yapabilirsiniz..

      Sil
  4. muhteşem oluyorr kesinlikle burda tarifi gördüğümden beri sık sık yapıyorum beynime kazındı iyice :) bazen vanilyayı bi kap içinde portakal ya da limon kabugu rendesiyle karıştıp sütlü şerbete ekliyorum çok güzel aroma veriyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim...Ben anayolunu gösteriyorum, geri kalan sizin hayal gücünüze kalmış..Farklı lezzetler katarak zenginleştirebilirsiniz.. Ekmeği kavurma yöntemi ile yaptığım meyve ve kremalarla çeşitlendirdiğim tatlılarımıda çok zeviceğinize eminim. Bayat ekmekli tariflerim arasında bulabilirsiniz... Sevgiler...

      Sil
  5. Ellerine sağlık arkadaşım.Kavurman ayrı bir lezzet katmıştır eminim. Blogunu izlemeye aldım:)) Sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Çok değişik bir helva olmuş. Ellerinize sağlık, sevgiler
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. çok değişik ve nefis bir tarif mutlaka denemeli ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Çok değişik bir tarifmiş, daha önce hiç duymamıştım. ellerinie sağlık

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  9. Bayat ekmek helvası ilgimi çekti.. Çok da güzel görünüyor.. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık...) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Ekmeği israf etmektense bu şekilde değerlendirmek harika bir fikir. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil