Bayat
Ekmekleri değerlendirmek için yaptığım ve çokta sevilen helva
tarifim..Daha öncede paylaşmıştım, çok sevildiği için yeniden
yayınlamak istedim..mutlaka denenecekler listenizde olsun..
Malzemeler;
3 Su bardağı rondodan çekilmiş ekmek (Kabukları dahil)
3
Yemek kaşığı tereyağ
1
Su bardağı şeker
1,5
su bardağı süt
1
vanilya
Yapılışı
;
Bir
tencerede 3 su bardağı dolduracak kadar rondodan çektiğimiz
ekmekler, 3 yemek kaşığı tereyağında sürekli karıştırılarak,
hafif bir esmerlik alana kadar kavrulur ve ocaktan alınır.
Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt
kaynatılıp ılıtılır. Vanilya eklenir. Ilık süt şerbeti,
ekmekli malzemeye katılır ve tencere kapağı kapalı olarak 15
dakika demlenmeye bırakılır. Demlenen helvamız bir kaşık
yardımı ile ezmeden karıştırılır. Tane tane olan helva, servis
tabağına alınıp hindistan cevizi veya çekilmiş antep fıstığı
ile süslenir. Servise hazırdır.
Afiyet
olsun....
Mutlaka yapacağımm
YanıtlaSilSeveceğinizi ümit ediyorum...
Silmerhaba Filizcim. çok ilgimi çekti bu tarif. bloğunu takibe aldım. bana da beklerimmm...sevgilerimle,
YanıtlaSilÇok teşekkürler blogunuzda görüşmek üzere...sevgiler...
SilEllerine sağlık canım. Bu tarifi hemmen denemeliyim...
YanıtlaSilHelvayı çok seviyoruz ailecek...
Öpüyorum canım, bana da beklerim,
sevgiler...
Canım çok beğeniceksin, gerçekten çok güzel oluyor..Sevgiler..
SilBayat ekmek bulundurmamaya dikkat ediyorum ama olunca mutlaka deniycem ...
YanıtlaSilNefissss ollmuş ellerinize sağlık...
Sevgilerimle...
Beğeneceğinizi ümit ediyorum.. Eğer İstanbuldaysanız belediye ekmeği alın ve dilimleyerek açıkta tutun..aynı gün rondodan geçirip yapabilirsiniz..
Silmuhteşem oluyorr kesinlikle burda tarifi gördüğümden beri sık sık yapıyorum beynime kazındı iyice :) bazen vanilyayı bi kap içinde portakal ya da limon kabugu rendesiyle karıştıp sütlü şerbete ekliyorum çok güzel aroma veriyor :))
YanıtlaSilBeğenmenize çok sevindim...Ben anayolunu gösteriyorum, geri kalan sizin hayal gücünüze kalmış..Farklı lezzetler katarak zenginleştirebilirsiniz.. Ekmeği kavurma yöntemi ile yaptığım meyve ve kremalarla çeşitlendirdiğim tatlılarımıda çok zeviceğinize eminim. Bayat ekmekli tariflerim arasında bulabilirsiniz... Sevgiler...
SilEllerine sağlık arkadaşım.Kavurman ayrı bir lezzet katmıştır eminim. Blogunu izlemeye aldım:)) Sevgiler....
YanıtlaSilÇok teşekkürler Sevgiler..
SilÇok değişik bir helva olmuş. Ellerinize sağlık, sevgiler
YanıtlaSilhttp://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/
Mutlaka dene cok begeniceksin..
Silçok değişik ve nefis bir tarif mutlaka denemeli ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilÇok değişik bir tarifmiş, daha önce hiç duymamıştım. ellerinie sağlık
YanıtlaSilsevgiler
tolunay
Bayat ekmek helvası ilgimi çekti.. Çok da güzel görünüyor.. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık...) Sevgiler..
YanıtlaSilEkmeği israf etmektense bu şekilde değerlendirmek harika bir fikir. Elinize sağlık.
YanıtlaSil