22 Nisan 2015 Çarşamba

Hindistan Cevizli - Limonlu Kek


Hindistan Cevizli - Limonlu Kek

Filizza Mutfağı'nda kış hazırlıkları devam ediyor. Tarhana ve kahvaltılık ezmeleri kışın hazırlamak pek mümkün olmuyor. Bundan dolayı günlerim tarhana için domates ve biberden harç hazırlamak ve kahvaltılıklarım için biber ve patlıcan közlemekle geçiyor.

Bu hazırlıklar son sürat devam ederken galiba kendimi ve blogumu biraz ihmal ediyorum. Yorulduğum ve enerjim düştüğü için son günlerde canım sürekli tatlılı bir şeyler istedi. Sağolsun sevgili dostlarımda sosyal medyada yaptıkları keklerin, pastaların resimlerini paylaşırken bir dilimde Filiz arkadaşımıza gönderelim demediler.:)) 


Şaka bir yana dün biraz boş vakit yaratınca keklerinin tadına doyamadığım (kek kategorisinde ödüllü bir arkadaşımdır), yaptığı yemek ve mezelerini çok başarılı bulduğum sevgili arkadaşım Dilek Yetkiner'in sitesi www.sakizenginar.com 'u inceledim. Kendisi Alaçatı'da Taş Otel'de çay saati için kek hazırlamakta..Öyle güzel şeyler yapmış ki; hangisini denesem diye karar vermekte zorlandım. Ve sonunda Hindistan Cevizli - Limonlu Kek'i yapmaya karar verdim.


Tadı missss, görüntüsü süperrrr....Biz yemeğe doyamadık. Lafı daha fazla uzatmadan sizlerle tarifi paylaşmak istiyorum..




Hindistan Cevizli-Limonlu Kek Nasil Yapilir?






Hindistan Cevizli-Limonlu Kek Nasil Yapilir?

Hindistan Cevizli-Limonlu Kek Tarifi 

HindistanCevizli-Limonlu Kek


Hindistan Cevizli-Limonlu Kek İçin Gerekli Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 500 gr toz şeker (2.5 su bardağı)
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 su bardağı süt 
  • 3 su bardağı un
  • 6 çay kaşığı kabartma tozu
  • 90 gr hindistan cevizi
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 

Hindistan Cevizli-Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

Hindistan Cevizli-Limonlu Kek Tarifi
  • Yumutaları şeker ile seker tamamen eriyip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Süt ekleyin , biraz daha çırpın.
  • Tereyağını ekleyin.
  • Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyin.
  • Unlu karışımı sıvı karışıma ekleyip çok az çırpın.
  • Limon kabuklarını ve hindistan cevizini karışıma ilave edin , tahta kaşıkla havalandırarak karıştırın.
  • 25 cm çapında kek kalıbını yağlayın, tabanına yağlı kağıt serin, karışımı boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin.



Hindistan Cevizli-Limonlu Kek






Afiyet olsun…..






Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık Filizciğim, muffin yapmasına yapıyorum da koca keki kim yer diye düşünmeden edemiyorum. Fakat sanırsam deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde kek canavarı var, anında görüntü oluyor..enfes bir kek bence dene pişman olmazsın..eğer kalırsa kremalı muhallebi yapıp kalan kek parçalarını dip olarak kullanabilirsin yada kremanın içinde çikolatayı eritip kkek parçaları ile karıştırıp küçük ikramlıklar hazırlayabilirsin..

      Sil
  2. mis gibi kokusu geldi sanki, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık Filiz hanım :) Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor.Benim gibi acemi bir pastacı için süper bir tarif.Ben bir de bunun şeklini çok seviyorum yemekten ziyade .Sadece bakmam bile yetiyor.Ama pürüzsüz çıkmış çok güzel görünüyor.Elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil