25 Nisan 2013 Perşembe
23 Nisan 2013 Salı
Emine Beder'le Mutfak Aşkı 2.Program
Emine Beder ile ikinci programımı izleyemeyenler ya da yeniden izlemek isteyenler için paylaşmak istedim.
Fındık Ezmeli Bayat Ekmek Krebi
Bayat ekmeklerle yaptığım ilk tariflerden biridir krep ve kendi yaptığım fındık ezmesi ile servis yaptım. Tadanlar çok beğendi. Sizlerinde beğeneceğini ümit ediyorum.
Malzemeler ;
- 4 dilim bayat ekmek
- 1,5 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 2,5 çay bardağı un
- 4 çorba kaşığı bal
- Tereyağı
Servis için ;
- Fındık Ezmesi
Yapılışı ;
Ekmekleri rondoda çekin, üzerine süt döküp ıslatın. Yumurtaları, unu ve balı rondada çekilmiş ekmeğe ilave edip, iyice karıştırın. Fındık büyüklüğünde tereyağını tavaya koyup kızdırın. Hazırladığınız karışımdan bir miktar dökün. Tavayı sallayarak hamurun yayılmasını sağlayın. Krebin her iki tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ekmekli kreplerin üzerine fındık ezmesi sürün ve rulo yapın. İkişer parmak kalınlığında dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun..
20 Nisan 2013 Cumartesi
Muhammara
Muhammara
bildiğiniz gibi Antep yöresine ait bir meze. Blogger arkadaşlarımın
sayfalarında değişik tarzda yapılışları mevcut. Bu mezeyi
yıllardır yaparım ve çokta iddialıyımdır. Hatta bu meze ile
geçen sene Tukaş Lezzet Ustaları yarışmasında finalde yarıştım.
Ve çok ünlü şeflerden geçer not aldım. Hepsi lezzet bakımından
çok beğendiklerini ifade ettiler.Uzun süreden beride hep
arkadaşlarım bu tarifimi soruyolardı ve zamanszılıktan
yayınlamaya fırsat bulamamıştım. Artık yayınlama zamanı
geldi.
Bu
arada facebookta zayıflamayla ilgili bir grubun üyesiyim ve onlar
içinde uygun bir tarif olduğunu düşünüyorum. Kahvaltılarına
bir alternatif olarak gelsin bu tarifim. Herkesin çok severek yediği
ve tekrar istediği tarifim.....
Malzemeler:
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 küçük kuru soğan
- 100 gr ince çekilmiş ceviz
- 2 dilim bayat ekmek
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1/2 limon suyu
- 1 çorba kaşığı ev tipi acı biber salçası
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, kimyon
- 1 tutam maydanoz
- tuz
Yapılışı:
Közlenmiş
biber ve soğanı ince ince doğrayın. İnce kıyılmış cevizi
ilave edin. Bayat ekmekleri ufalayıp cevizli karışıma ilave
edin. Tüm baharatları, zeytinyağını, limon suyunu ve nar
ekşisini ekleyip ezin yada blendırdan geçirin. Meze tabağına
alarak maydanoz yaprakları ile süsleyerekservis yapın.
Dilerseniz
mezeyi kanepe hazırlamada kullanabilir, dip sos ve
kahvaltılarda
ekmek üstü olarak kullanabilirsiniz.
ekmek üstü olarak kullanabilirsiniz.
Afiyet
olsun..
17 Nisan 2013 Çarşamba
Bayat Ekmekli İçli Köfte Mantısı
Geçtiğimiz
günlerde Kanaltürk'te Ender Saraç'la Sağlıklı Günler
programına konuk oldum. Programda ekmekleri nasıl saklamamız
gerektiğinden ve bayatlayan ekmeklerden ne tür yemek ve tatlılar
yapabileceğimizden bahsettik. Çok keyifli bir program oldu..Eminim
sizlerde seyrederken keyif almışsınızdır.
Programda
ailece çok severek yediğimiz bayat ekmekten içli köfte yaptım.
Mantı gibi yoğurt ve domates sos eşliğinde sundum. Bu güzel
tarifi sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Malzemeler
;
- 1,5
bayat ekmek
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet yumurta
- yarım demet maydanoz
- 1 er çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz
Köfte harcı için
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay karşığı karabiber, tuz
Üzeri için
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
Domates sos için
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- tuz, karabiber,
- yarım su bardağı su
Yapılışı ;
Rondodan geçirilmiş bayat ekmek, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, kıyılmış maydanoz, kimyon, karabiber, pulbiber ve tuzu karıştırın. Azar azar su ekleyip yoğurun ve ele yapışmayacak bir hamur elde edin ve içinde kullanacağınız köfteleri hazırlayana kadar dinlendirin. Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuzu yoğurun. Harçtan küçük toplar yapıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri hazırladıktan sonra hamurdan bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarını baş parmağınızla açarak hamurun kenarlarını inceltin. Açtığınız hamura köfteleri yerleştirip kapatın ve yuvarlayın. Kapatırken elinizi ıslatabilirsiniz. Derin bir tencerede su kaynatın ve hazırladığınız içli köfteleri suya atıp, suyun yüzeyine çıkana dek haşlayın. Bir süzgeç yardımı ile köfteleri alıp hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sos için tereyağında rendelenmiş domates, biber salçası, karabiber ve tuz ile bir iki dakika çevirin. Su ekleyerek pişirin. Fırında kızarttığınız içli köftelerin üzerine domates sos dökerek sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edin.
Afiyet Olsun....
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)