12 Mayıs 2016 Perşembe

Bademli Bulgur Pilavı

Her lokması ayrı bir lezzet:

Bademli Bulgur Pilavı

Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay lezzet tutkunlarına Bademli Bulgur Pilavını sunuyor.

Bademli Bulgur Pilavını denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Çünkü Duru Başbaşı Bulgurundan hazırlanan Bademli Bulgur Pilavının her lokması ayrı bir lezzet. Hazırlanışı ve pişirmesi çok kolay olan bu leziz yemeğin tarifi ise şöyle:

Bademli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Bademli Bulgur Pilavı Tarifi
Bademli Bulgur Pilavı






Bademli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler;
Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika (4 Kişilik)

·         1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur
·         1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı 
·         1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı 
·         1 çay bardağı badem (60 gram) kavrulmamış ve kabuğu soyulmuş 
·         1 yemek kaşığı (10 gram) Kuş Üzümü 
·         1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz 
·         2 su bardağı (360 gram) Kaynar Su

HAZIRLANIŞI

Kuş üzümlerini ılık suda 5 dakika bekletin ve süzün. Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve bademleri koyarak pembeleşene kadar kavurun. Tereyağı ilave edin. Ardından sırasıyla Duru Başbaşı Bulguru, kuş üzümü, tuz ve kaynar suyu da ekleyerek, kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişirmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Filizza Mutfağının Püfü:  Bademleri kolay soyabilmek için ılık suda yarım saat bekletmek gerekir. Islanıp şişen bademler kolayca soyulacaktır.

Afiyet Olsun...

DURU BULGUR HAKKINDA

DuruBulgur, 1935’te Karaman’da kurulan Türkiye’nin lider gıda firmalarındandır. Kurulduğu yıldan bugüne tüketicileri için en kaliteli ve doğal bulgurları üretmeyi ve tüketicilerine ulaştırmayı kendisine görev edinmiştir. Modern tesislerinde, sadece su ve buğday kullanarak, taş değirmende öğütme metoduyla doğal renginde ve kokusunda sağlıklı, doğal ve lezzetli bulgurlar üretir.

3 üretim merkezi ile günlük üretim kapasitesi 250 ton olan Duru Bulgur; başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere Çin, Japonya, Amerika, Kanada, Avusturalya, Mısır, Nijerya gibi 51 ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır.













25 Mart 2016 Cuma

Pirasalı Zarf Böreği


Pırasalı Zarf Böreği

Bu aralar sağlık sorunları falan derken mutfağa pek giremez oldum. Genelde basit şeylerle günü geçiştiriyorum.  Hemen çayın yanına yada kahvaltıya bir börek hazırlamak isterseniz ve de zamanım yok diyorsanız işte bu tarif tam size gore.. Yapımı çok basit..

Pırasalı Zarf Böreği Nasıl Yapılır?
Pırasalı Zarf Böreği Tarifi
Pırasalı Zarf Böreği


Pırasalı Zarf Böreği için Gerekli Malzemeler:
  •      3 adet yufka
  •     Pırasa
  •   125 gr tereyağı veya margarin
  •   1 kahve fıncanı sıvıyağ
  •    1 kahve fıncanı su
  •    1 kahve fıncanı süt 
  •     1 çay kaşığı kabartma tozu

Zarf Böreği Nasıl Yapılır?
Zarf Böreği Tarifi


Öncelikle pırasaları  yıkayıp ince ince doğrayın. Tavaya çok az sıvıyağ koyup pırasaları kavurun ve soğumaya bırakın.  Tereyağını eritin içine  sıvıyağ su süt ve kabartma tozunu ilave edin. İyice karıştırın. Yufkalardan birini serin ve  üzerine hazırladığınız tereyağlı sostan yufkanın heryerini ıslatacak şekilde sürün. Üzerine ikinci yufkayı serin onunda üzerine sostan sürün. Üzerine üçüncü yufkayı serip aynı şekilde sostan sürün.  Yufkaların önce karşılıklı kenarlarını ortaya getirerek katlayın. Daha sonra kalan iki kenarıda ortaya getirip kare şekli elde edin. Oluşan karenin dört köşesine pırasalı içten koyup, uçları ortaya doğru zarf şeklinde katlayın. Tepsiye yerleştirdikten sonra böreği fotoğrafta gördüğünüz şekilde üçgen dilimler olacak şekilde bıçakla kesin. Kalan sosunuzu üzerine sürün.
180 dereceye ısıttığınız fırında böreklerin üzeri  kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun



31 Aralık 2015 Perşembe

Çamaşır Yıkamanın Keyifli Hali


Ev işleri arasında her hanımın farklı favorileri vardır. Mesela kimi ütü yapmayı sever , bazıları ise yemek yapmayı. Sevdiğiniz işlerin size verdiği keyif ise bambaşkadır ve terapik etkileri vardır. Başka dünyalara gider, hayaller kurar, güzel anları hatırlar, planlar yaparsınız.
Size harika bir haberimiz var. Artık bu keyfi size yaşatan favorileriniz arasına çamaşırı da ekleyebilirsiniz :) Çünkü Rinso bunu mümkün kılıyor.
Rengarenk paketleri ile raflarda dururken bile enerjisini yansıtan Rinso, çamaşır yıkamayı kolay ve eğlenceli bir hale getiriyor. Rinso’nun Kır Bahcesi (Yeşil), Çiçek Bahcesi (Pembe) ve Büyülü Bahçe (Mor) şişeli sıvı deterjanları hem beyaz hem de renklileriniz için tortu bırakmayan bir temizlik vaad ediyor.


Rinso’nun gerçek eğlencesi, yıkama sonrası çamaşır makineninizi açtığınız anda başlıyor. Öyle ki kapağı açtığınız anda tertemiz çamaşırlarınıza eşlik eden muhteşem çiçek kokuları tüm banyoya yayıyor. İşte o an, hissettiğiniz duygular tarif edilmez. Sanki bir anda sevdiğiniz bir melodi çalmaya başlıyor ve o koku sizi alıp bambaşka bir yerlere götürüyor.

Bu kokular o kadar kalıcı ki tertemiz çamaşırlarınızı asarken, kuruturken, ütülerken ve tabii ki giyerken makineyi açtığınız o andaki duygular size kendini hatırlatmaya devam ediyor. Rinso kalıcı bahar kokuları ile çamaşır yıkamayı keyfe dönüştürüyor.

Mutluluk ve keyif zaten anlık değil midir? Mühim olan o anlara hayatınızda yer açmak. İşte Rinso bunu mümkün kılıyor.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

21 Aralık 2015 Pazartesi

Cook ile Yılbaşı Menüsü




Cook ile Yılbaşı Menüsü

Sevgili Rabia Çalhan”ın (www.stilika.com) daveti ile Etiler Cıtycooks Mutfak Okulu”nda Cook ürünleri ile yılbaşı menüsü hazırlamak için davet edildim. 




Cook ürünlerini hepiniz bilirsiniz ve mutlaka kullanıyorsunuzdur. Benimde yıllardır mutfağımda vazgeçemediğim ürünler arasındadır. Özellikle de pişirme kağıtları çok kaliteli. Zaten firma olarak % 100 müşteri memnuniyetine önem veriyorlar. 27 ülkeye ihracat yapan firma hergeçen gün daha kaliteli üretim yapmak ve müşterilerine kaliteli hizmet sunmak için yatırımlarını sürdürmekte.

Firmanın takdire şayan değerlerinide sizinle paylaşmadan geçemicem.

  • Yaptığımız üretimin kalite ve güvenliğinden kendimizi sorumlu hissetmek,
  • İşimizi bir defada doğru yapmak,
  • İlişkilerimizde doğru iletişim, yapıcı eleştiri anlayışında olmak.
  • İstek ve ihtiyaçları beklenenin üzerinde karşılamak.
  • Ürettiğimiz ürünlerin tamamında gıda ve insan sağlığına olumsuz etki edecek malzeme kullanmamak.
  • Doğayı koruyan ürünler üretmek.
  • Üretim atıklarımızın geri dönüşüm sahalarına gönderilerek doğaya zarar vermesini engellemek.
  • Kaliteli ve güvenilir üretimleriyle hizmet vermek.
  • Müşteri istek ve ihtiyaçlarını tam olarak anlamak, hızlı ve doğru bir şekilde karşılamak,
  • Tüm faaliyetlerimizde ulusal, uluslar arası standartlar ve yasal mevzuat hükümlerine uymaktır.

Bu kadar güzel değerlere sahip, kaliteli ve insan sağlığına önem veren bir firma olan Sedat Tahir firması Cook ürünlerinin kullanılacağı ve yeni ürünleri çok amaçlı folyonun tanıtılacağı bu etkinlik yılbaşına çok az zaman kalmışken çok eğlenceli ve bilgilendirici bir etkinlik oldu..



Şeflerimiz Barış Aytekin ve Recep Aydoğan”ın önderliğinde harika bir menü hazırladık.. Mutfakta profesyonelce yemek pişirmenin püf noktalarını ve yaptığımız yemekleri nasıl daha güzel sunabileceğimizi gösterdiler. Yılbaşı menümüzde:


  • ·         Hindi Tandır
  • ·         Narlı ve Kestaneli İç Pilav
  • ·         Buharda Pişmiş Kış Sebzeleri
  • ·         Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı


Bu menüyü çok Cook ürünleri ile çok pratik bir şekilde hazırladık. Yılbaşı için hindi hazırlamak gözünüzü korkutmasın.. İnanın çok kolay. Ustelik böyle güzel bir sunumla misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz..  Tarifleri bloğa ayrıca yükleyeceğim..





Bu güzel etkinlik ve mutfağımda severek kullandığım Cook ürünleri  için bende çok özel bir yeri olan Sedat Tahir firmasına, etkinliği en ince detayına kadar düşünen sevgili Rabia`aya,  bu güzel menüyü hazırlamamızda bizlere yardım olan değerli şeflerimiz Barış Aytekin ve Recep Aydoğan”a,  misafirperverlikleri ile Citycooks Mutfak Okulu”na çok teşekkür  ederim..







20 Aralık 2015 Pazar

Çapari Restaurant - Di"mama Bakery Brunch Keyfi



  Çapari Restaurant - Di"mama Bakery Brunch Keyfi 





Bugün günlerden Pazar ve biz blogger arkadaşlar ile beraber Uba Foto ve Konuşan Kalem”in daveti ile Selimpaşa”da bulunan Çapari Restaurant”a bruncha geldik.

Dimama Bakery”nin kurucusu Didem hanım ve annesi bizler için harika lezzetler hazırlamışlar. Geçmişten günümüze kadar korudukları özel tariflerin yanında günümüz lezzetlerini de sentezleyip harika bir masa hazırlamıslar.. 







Çapari Restaurant tam bir aile işletmesi.. Balık restoranı ve Cafe olarak hizmet veriyor.. Çapari Cafe”de anne-kız dayanışması öne çıkıyor. Le Cordon Bleu Turkey mezunu olan Didem hanım hem günümüzün popüler ürünlerini hem de geleneksel ürünleri butik olarak hazırlayan bir atolye oluşturmuş. 






Bu güzel mekan deniz kenarında kahvaltınızı yaparken bir yandan da sahilde yürüyüş yaparak güzel bir haftasonu geçirmenize olanak sağlıyor. Hafta içi serpme kahvaltı haftasonları 120 ceşit ile birbirinden lezzetli ev yapımı ürünlerin ağırlıkta olduğu zengin bir açık büfeye sahip.. El açması börek çeşitleri kendi bahçelerinden topladıkları meyvelerden yaptıkları çeşit çeşit receller bu lezzetlerden sadece birkaçı.. Çapari Cafe profesyonel bir işletme ama bir o kadar da kendi evinizde kahvaltı ediyorcasına rahat ve sıcak bir işletme. Biz bu yönünü çok sevdik.. 




Biz dostlarımızla beraber bu güzel mekanda erken yeniyıl kutlaması yaptık ve Didem hanım bizler için yılbaşı temalı kırmızı bir pasta hazırlamıştı.. Ve gerçekten çok güzel bir pastaydı..

Biz kahvaltımızı yaparken Didem hanım ve annesi bizlere Bigados Çapari Cafe ve Dimama Bakery markasını nasıl oluşturduklarından bahsetti.. Nasıl başladıklarının hikayesini Didem Hanımın ağzından aktarmak istiyorum.

Nasıl Başladık?

Biz daha doğmadan önce, iki güzel kadınla başlamış hikayemiz..

İçinde blunduğumuz toplumun isteklerine ayak uydurmaya çalışırken aslında elimizdekilerin gerçek hazine olduğunu hep biliyorduk biz.

Kiminin mirası değerli taşlar iken, benim ve annemin mirası ikimizin de ananesinden kalan birkaç tarif oldu. Biz de bu tarifleri Mihenk Taşı yapıp, üzerine ilave ederek tariflerimizin kaynağı iki ananemizi simgeleyen di`mama bakery`yi kurduk. 




Şehrin stresinden uzaklaşmak ama bir yandan da şehre yakınlığı ile dikkat çeken bu mekanı bence gezi ajandanıza kaydedin ve mutlaka bir haftasonu gidin.. İnanın pişman olmayacaksınız…




Bizi bu güzel mekanla tanıştıran Uba Foto ve Konuşan Kalem”e teşekkür ediyorum..

Bir başka lezzet yolculuğunda görüşmek üzere…