27 Mart 2015 Cuma

Canim Babam


Canim Babam

Sensiz geçen günler, aylar, yıllar.. Tam 15 sene geçti..Tam da bu saatlerde kaybettim seni.. 16 sene yatağa bağımlı bir hayat.. Senin için öyle yaşamak çok zordu ama bana hiç sordun mu?? Sensiz nasıl yaşarım diye.. Son üç gün ellerimi sımsıkı tutmuştun, Hiç bırakmıyordun hayata tutunurcasına.. Şimdide elimi öyle tutsana BABA.. Seni öyle özledim ki; Bende seni özledim desene BABA.. iki abimde yanında, bensiz mutlu musunuz oralarda.. Ben siz olmadan hiç mutlu değilim BABA...



sizin hiç babanız öldü mü?

sizin hiç babanız öldü mü?
benim bir kere öldü kör oldum
yıkadılar aldılar götürdüler
babamdan ummazdım bunu kör oldum

siz hiç hamama gittiniz mi?
ben gittim lambanın biri söndü
gözümün biri söndü kör oldum
tepede bir gökyüzü vardı yuvarlak
Şoylemesine maviydi kör oldum

Taslara gelince hamam taslarına
Taslar pırıl pırıldı ayna gibiydi
Taslarda yüzümün yarısını gördüm
Bir şey gibiydi bir şey gibi kotu
Yüzümden ummazdım bunu kör oldum

Siz hiç sabunluyken ağladınız mi?

Cemal Süreya


6 Mart 2015 Cuma

Bugün Benim Doğum Günüm.....





Bugün doğum günüm ama kutlayacak hiç hevesim yok……

Eskiden olsa yüzünü bile hatırlamadığım Ercan abimin bile doğum gününü kutlardım ama artık kutlamıyorum.. Neden mi? Çünkü doğum günleri aileniz tamamsa kutlanır.. Abiniz sizi sevgiyle sarıyorsa kutlanır..Sol yanınız acıyorsa eksik kalır..

Abim en son hastane yatağından dogum günüm için aramıştı Ve ben buradan çıkana kadar kutlama, beni bekle demişti..Doğum günümden 6 gün sonra hastaneden çıkamadan sonsuzluğa uğurladık onu.. Benim için 2010 da doğum günleri bitti..Ben sana verdiğim sözü tutuyorum abicim ve seninle kavuştuğumuz gün kutlucam eksik kalan tüm doğum günlerimi….

Canim Babam ve Abilerim Ruhunuz Şad Olsun….

4 Mart 2015 Çarşamba

Burcu Esmersoy ve Refika Birgül “Fırından Lezzetler Yarışması” için Fırın Başına Geçti!

Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyor. Lay’s Facebook sayfasında paylaşılacak tarifler, Burcu Esmersoy ve Refika Birgül’ün oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren en lezzetli 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.

Lay’s Fırından, lezzetinden ödün vermeden sadece fırınlanarak hazırlanması ve %50 daha az yağlı olmasıyla favorilerimden! Şimdi de benim gibi yemek yapmayı sevenler için harika bir haberim var!

Tüm Türkiye’den birbirinden lezzetli tariflerin yarışacağı “Lay’s Fırından Lezzetler Yarışması’’ 16 Şubat  - 20 Mart tarihleri arasında Lay’s Facebook sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Ekranların güzel ve formda sunucusu Burcu Esmersoy ve Türk mutfağına yenilikçi bir bakış açısı getiren Refika Birgül’ün jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, fırından lezzetler kıyasıya yarışacak.

Yarışmaya, Lay’s Facebook sayfasına yemek tarifinizi ve tarifin fotoğrafını yükleyerek katılabilirsiniz. Kampanyanın her aşamasında katılımcıların gönderdikleri içerikler; yaratıcılık, özgünlük, uygun pişirme süresi kriterleri göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirilecek. Jürinin seçeceği 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.

Finalde tariflerini hazırlayarak jürinin beğenisine sunacak olan yarışmacılardan kazanan “Fırın Lezzeti” ustası ise beyaz eşya setinin sahibi olacak ve tarifini Lay’s paketleri üzerinden tüm Türkiye ile paylaşma şansı yakalayacak.

Tarifinize güveniyorsanız sizi böyle alalım.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

3 Mart 2015 Salı

Blog Yazarlığı Kursu

Profesyonel Blogger Eğitimi



"Profesyonel Blogger" olmak isteyenler için hazırlanmış bir eğitim programıdır. Konusunda uzman eğitmenler tarafından verilecek olan ders içerikleri özel olarak hazırlanmıştır.

11 yıldır mutfak eğitimlerinde güven sağlamış olan Chef's İstanbul markasının ayrıcalığı ile "BLOG YAZARLIĞI KURSU"

Son dönemlerin en popüler sosyal medya araçlarından biri olan blog yazarlığı konusuna yeni bir boyut kazandırmayı amaçlayan kursumuzu açıyoruz.
Her alanda olduğu gibi bu alanda da ciddi bir kirlilik oluşmakta ve sosyal alanda var olmak adına herkes blog yazmakta. Dolayısıyla iyi - kötü blog kavramı karışmakta.

Kuşkusuz herkes blog yazabilir ve kimsenin buna saygı duymaktan öte bir şey söyleme de hakkı yok.

Ancak bu kirlilikten sıyrılıp, hobi olmaktan ileriye profesyonel bir alana taşımak mümkün. Tıpkı internetle birlikte bizim de "blog" işini örnek aldığımız gelişmiş ülkelerde olduğu gibi...

Bunun için de 10 yılı aşkın tecrübesiyle Chef's İstanbul olarak bir eğitim programı oluşturup, bu konuda alanında profesyonel blogger'lar yetiştirmeye karar verdik. Sadece yemek alanında değil, mekan, moda, ekonomi, teknoloji gibi pek çok alana yönelik eğitimler verilecek. Eğitimler, konusunda uzman profesyoneller tarafında verilecektir.

İlk olarak yemek-gıda ve yeme-içme mekanları yazma alanında başlayacak olan eğitim programınız tadım ve değerlendirme, fotoğrafçılık, blog açma ve yazma teknikleri, yemek editörlüğü, barista eğitimi, gazete yazma ve röportaj tekniği, foodstyling gibi geniş kapsamlı bir içeriğe sahip. Donanımlı blogger yetiştirme kursumuz, katılımcılara bu işten nasıl para kazanacaklarının püf noktaları da kapsıyor.


Eğitmenler :

·         Editörlük, yazarlık, tadım ve değerlendirme eğitimleri:  Gülhan Kara (Gazeteci, Yazar, Danışman)
·         Yemek ve mekan fotoğrafçılığı: Şevket Kızıldağ (Profesyonel Fotoğrafçı)
·         Blog açma, içerik oluşturma ve teknik bilgiler: Filiz Çatalkaya (Blog Yazarı)
·         Barista eğitimi (Kahve-Çay) : Yunus Çakmak (Uzman Barista-Kahvemin Tadı sahibi)
·         Foodstyling: Düriye Vatansever (food prodüksiyon & styling)
·         Soru cevap röportaj teknikleri: Mustafa Kara 





Dönem:
·         Başlangıç Tarihi: 20.03.2015
·         Süre: 4 gün (16 saat)
·         Eğitim Günleri: CUMARTESİ-PAZAR
·         Eğitim Saatleri: 11:00-15:00
·         Kursiyer Sayısı: Max 10 Kişi
·         Ücret: 650
·         Ödeme Şekli: 
Ödeme koşulları ile ilgili bilgiyi atölyemizi 0212 244 76 92-93 ten arayarak alabilirsiniz.



                                      HEMEN KAYDOL BİLGİ FORMU


12 Şubat 2015 Perşembe

Sevgililer Günü"ne Özel Yumurta

Sevgililer günü sabah kahvaltısı için yapabileceginiz çok basit bir tariff paylasmak istiyorum.. Sevgililer Günü konseptine de uygun oldugunu düşünüyorum..

İşin ilginci hem RedmondTürkiye”nin birkaç ay içinde satışa sunacagı halojen fırını denemiş oldum hemde sevgililer günü için özel bir sunum hazırlamış oldum.. Bugünden tadanlar çok başarılı buldu benden soylemesi…

Hadi sizde mutfağa girin ve hayatınızın odak noktası kimse onu mutlu etmek için sizde böyle bir kahvaltı tabağı hazırlayın.. Bu sevgiliniz olabilir eşiniz yada çocugunuz olabilir… Şunu bilin ki kahvaltının mutlulukla bir alakası var..





Malzemeler
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 fiske tuz
  • Tereyağ

Yapılışı :

Yumurta beyazlarını tuz ve 2-3 damla limon suyu ile mikserin yuksek ayarında beze kıvamına gelene kadar çırpın. Multicooker kabını tereyagı ile yağlayın. Kalp şeklindeki kalıbınızı içine yerleştirin. Kabaran yumurta beyazlarınızı kalıba dökün ve yumurta sarılarını yerleştireceginiz yeri biraz çukurlaştırın. Redmond Halojen Fırını cok amaçlı pişirici kabınızın üzerine yerleştirin. Fırınınızın ayarını 175 derece ve pişirme süresini 8 dk olarak ayarlayın. Pişme süresinin bitimine 4 dk kala yumurta sarılarını yerleştirin ve süre bitimine kadar pişirin. Kalp şeklinde yumurtanız servise hazırdır..

Bu yumurtayı dilerseniz evdeki fırınınızda da yapabilirsiniz…