11 Kasım 2012 Pazar

Kruton Ekmekli Domates Soslu Patlıcan Salatası

Kruton Ekmekli Domates Soslu Patlıcan Salatası

Star Tv Melek programında yapmış olduğum bir lezzeti daha sizlerle paylaşmak istiyorum.. Sanırım patlıcanı sevmeyen yoktur. Hele domates sos ve yoğurtla birleşince karşı konulamaz bir şey çıkıyor ortaya. Benimde çok severek yaptığım vede yediğim bir salatadır bu. Hem yemek sofralarına, hem de çay sofralarına yakışıyor. Hatta tek başına bile atıştırmalık bir öğün olabilir.

Kruton Ekmekli Patllıcan Salatası Nasıl Yapılır?




Krutonlu Domates Soslu Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?
Krutonlu Domates Soslu Patlıcan Salatası Tarifi
Krutonlu Domates Soslu Patlıcan Salatası


Krutonlu Domates Soslu Patlıcan Salatası İçin Gerekli Malzemeler;

Crouton Yapımı İçin Gerekli Malzemeler; 
  • ½ Bayat ekmek
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı kekik

Salata İçin Gerekli Malzemeler;
  • 3-4 adet patlıcan
  • Yoğurt
  • Közlenmiş biber
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Domates Sos İçin Gerekli Malzemeler;
  • 3-4 adet domates
  • Zeytinyağ
  • Kekik
  • Pulbiber

Krutonlu Domates Soslu Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?
Krutonlu Domates Soslu Patlıcan Salatası Tarifi ;

Öncelikle patlıcanları pijamalı soyup, küp küp doğrayalım. Bir kabın içine acısının çıkması için tuzlu su yapıp, doğradığımız patlıcanları koyalım. Bir sure suda beklettiğimiz patlıcanları sudan çıkarıp iyice kurulayalım. Patlıcanlarımızı sıvıyağda kızartalım ve fazla yağını emmesi için kağıt havlu yaydığımız tabağa çıkaralım.

Kruton Ekmek Nasıl Yapılır?
Kruton Ekmek Tarifi

Bayat ekmeklerimizi küp küp keselim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım..Zeytinyağ içine nane ve kekik serpelim,bu karışımı  ekmeklere karıştıralım. 200 derece fırında renk alana kadar kıtırlaştıralım.

Domates Sos Nasıl Yapılır?
Domates Sos Tarifi

Domateslerimizi bir sos kabının içine rendeliyelim. Domateslerin çiğliği gidene kadar pişirelim ve içine zeytinyağ, kekik ve pulbiber ekleyelim.

Servis tabağımıza önce kıtır ekmeklerimizi, ekmeklerin üzerine kızarmış patlıcanları,onun üzerine de domates sosunu ilave edelim. en üste çırpılmış yoğurdumuzu dökelim. Közlenmiş biberlerimizi şeritler halinde keselim ve yoğurdumuzun üzerine kafesler yaparak süsleyelim..

Salatamız servise hazırdır.. Afiyet Olsun..


Püf Noktası:  Bu patlıcan salatası için yaptığımız krutonları buzdolabı poşeti yada kavanozlara koyarak buzdolabında 10 gün kadar saklıyabilir, çorbalarda ve salatalarda kullanabilirsiniz..





9 Kasım 2012 Cuma

Bayat Ekmek Helvası - Star TV Melek Programı

Bayat Ekmek Helvası - Star TV Melek Programı

Dün Star Tv Melek Baykal'ın programında çok eğlenceli ve güzel dakikalar geçirdik. Bir gün öncesinden hazırlıklar başladı. Program yayına başlamadan saatler öncesinde de stüdyoda hummalı bir çalışma içine girdik.. 

Bayat Ekmek Helvasi Nasil Yapilir?





Sevgili Melek Baykal sanatçı kimliği ile çok takdir ettiğim biridir. Star Tv'de yayınlanan Melek programı da kalitesi, seçtiği konu ve konuklar olarak ta gündüz kuşağındaki programlardan ayrılıyor. Böyle güzel bir programa davet edilince bende çok titiz çalışıp, programa yaraşır güzel şeyler yapmak istedim. 

Melek Baykal





Öncelikle bir menü çalışması yapıp, tatlı-tuzlu değişik, bir o kadar da pratik ürünler olmasına özen gösterdim.

Bayat Ekmekler Nasil Değerlendirilir?





Program öncesi ve sonrası destek olan, bana sevgileriyle enerji veren dostlarıma öncelikle çok teşekkür ediyorum. Program için yaptığım yiyeceklerin tariflerini sırayla yayınlamaya başlıcam..Öncelikle çok beğenilen ve istek alan tariflerden biri olan Bayat Ekmek Helvası ile başlamak istiyorum.

Bayat Ekmek Helvası





Bayat Ekmek Helvası Nasıl Yapılır?

Bayat Ekmek Helvası Tarifi

Bayat Ekmek Helvası İçin Gerekli  Malzemeler;
  • 3 Su bardağı rondodan çekilmiş ekmek (Kabukları dahil)
  • 3 Yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 vanilya

Bayat Ekmek Helvası Nasıl Yapılır?

Bayatk Ekmek Helvası Tarifi

Bir tencerede 3 su bardağı dolduracak kadar rondodan çektiğimiz ekmekler, 3 yemek kaşığı tereyağında sürekli karıştırılarak, hafif bir esmerlik alana kadar kavrulur ve ocaktan alınır. Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt kaynatılıp ılıtılır. Vanilya eklenir. Ilık süt şerbeti, ekmekli malzemeye katılır ve tencere kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakılır. Demlenen helvamız bir kaşık yardımı ile ezmeden karıştırılır. Tane tane olan helva, servis tabağına alınıp hindistan cevizi veya çekilmiş antep fıstığı ile süslenir. Servise hazırdır.


Afiyet olsun....