7 Nisan 2013 Pazar
4 Nisan 2013 Perşembe
Emine Beder'le Mutfak Aşkı
Beyaz
Tv'de Emine Beder'le Murfak Aşkı programında bayat
ekmeklerle çok güzel yemek ve tatlılar yaptık. Seyredemeyenler ve
yeniden seyretmek isteyenler için paylaşmak istedim.
Emine Beder İle Mutfak Aşkı 18.03.2013 ile Tvplaza
28 Mart 2013 Perşembe
Napoli Mutfağı'nın eşsiz lezzetleri Fratelli La Bufala-Akbatı'da...
Fratelli La Bufala Akbatı sizi, benzerlerini ancak Napoli’de tadabileceğiniz “Napoliten pizza” ve manda sütünden yapılmış gerçek “mozzarella” peynirinin eşsiz lezzetlerini keşfe çağırıyor…
Fratelli La Bufala Akbatı; geleneksel Napoli stilinde hazırlanmış odun alevli tuğla pizza fırınından “İtalyanların pizza yemeğe gittiği, gerçek Napoli pizzası” nın yanı sıra; yüzde yüz manda sütünden yapılmış “gerçek mozzarella peyniri”, manda eti, sığır eti, salam, el yapımı makarnalar, özel üretim sebzeler, manda sütü kremasından elde edilen tatlılar, Napoli kahvesi, peyniri ve özel Napoli şaraplarından oluşan mönüsü ile mirasçısı olduğu Napoliten mutfağının sağlıklı ve lezzetli “Akdeniz Tipi Beslenme” çizgisini seçkin konuklarıyla paylaşıyor.
Minestrone
(Sebze Çorbası) Tek kelimeyle mükemmel anne eli değmiş gibi...
Zuppe
Di Peperoni kapya biberi ile kremanın müthiş uyumu..
La
Mozatta - Buffalo Mozarella, Kiraz Domates, Kekik ve Roka Yaprakları
eşliğinde...Bugün anladımki ben daha önce mozarella yememişim.
Bıçağı vurduğunuz anda içinden krema kıvamında bir lezzet
fışkırıyor..
La
Bufalata - Mozarela Napoli Usulu Mevsim Sebzeleri eşliğinde..Ben
buna bayıldım..süper bir başlangıç...
Carpaccio
Di Manzo - İnce dilimlenmiş Bonfile carpaccio roka, permasan ve
balzamic sos ile..Tadı halen damağımda..çiğ etin dayanılmaz
cazibesi...
Salmone
Affumicato - Füme Norveç Somon, yeşil elma ve krem peynir
ile..Somon severler için muhteşem bir lezzet..
Involtini
Di Bietole - Etli pazı dolma, krema ve limon sos ile..Tek
geçerim..Fratelli La Bufala Bahçeşehir'e özel bir lezzet..
Chefimiz
yediğimiz pizzalarımızı yaparken bizde kendisini görüntüledik..
Ve
pizzamız fırından çıktı....
Margharita
Dop - Domates Sos, Bufalo Mozarela, Fesleğen - Gerçek İtalyan...
Il
Barbeque - Izgara dana eti kombinasyonuu, Barbequ sos, fırınlanmış
patates ve Akdeniz yeşillikleri eşliğinde ..Buda kesinlikle
tavsiye deceğim bir lezzet...
Tramisu
- Napoli usulü ekspresso ile tatlandırılmış..Tadı damağımda
kaldı..süper hatta süper ötesi..
Muhteşem lezzet Creme Brulee
Bu
güzel lezzetlerin ardından bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı
var dedik ve hoş sohbet eşliğinde kahvelerimizi yudumladık.Sunum
bir harika...
Bize
bu muhteşem lezzetleri hazırlayan ve menü hakkında tüm
bilgileri, ürünlerin hazırlanma aşamalarını anlatan Executive
Chef Adem Kahraman..
Not : Bufala kardeşlerden Gennaro Bufala resim yapmaya devam ediyor, Fratelli La Bufala’ Akbatı’da Gennaro Bufala’nın resimlerini görebilir, hatta satın alabilirsiniz.
21 Mart 2013 Perşembe
Nohutlu Mantı
Bayat
ekmekleri değerlendireceğiniz bir ana yemek yapmaya ne
dersiniz..Yapımı kolay Nohutlu Mantı lezzetiyle sizi büyüleyecek..
Malzemeler
;
- 500 gr. haşlanmış nohut
- 1/2 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çorba kaşığı sebzeli çeşni
- Tuz
- 500 gr .yoğurt
- 4 diş sarmısak
- Tereyağı
- Pul biber
- Dolmalık fıstık
- Lavaş
ekmeği Tarif
için tıklayın
Yapılışı
;
Kuru soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. dolmalık fıstıkları ve haşlanmış nohutu ekleyin, kavurun. Sebzeli çeşni ve tuzu ilave edip 5 dk. kadar tüm lezzetler harmanlanana kadar kavurmaya devam edin. Hazırladığınız lavaş ekmeğini kare kare kesin, servis tabağına yayın üzerine sotelediğiniz nohudu koyun. Diğer tarafta sarımsakları ezip yoğurda karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı ile servis edin.
Afiyet
Olsun...
Not:
Mantımızda hazır lavaş kullanabilirsiniz. Eğer hazır lavaş
kullanırsanız tavada veya fırında yağsız olarak hafif
kızartın.
20 Mart 2013 Çarşamba
Elma Püreli Bayat Ekmek Turtası
Elma
püreli bayat ekmek turta tarifimi daha önce blogta yayınlamıştım.
Fakat ekmek ve bayat ekmeklerin değerlendirilmesi ile ilgili
makalemin altında paylaştığım için sevgili dostlarım bulmakta
güçlük çektiklerini belirttiler. O yüzden tekrar yayınlamak
istedim.
Malzemeler:
Tart
için
- 1,5 ekmek (Halk ekmek klasik)
- 180 gr tereyağ
- 5,5 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
Elma
Püresi için
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 kg elma
- 1/2 su bardağı su
- 3-4 adet karanfil
Kreması
için
- 3 su bardağı süt
- 2 adet doldu kreması ( Dr Oetker Vanilya aromalı)
Yapılışı
Elmaların
kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılır ve küçük küçük
doğranır. Bir tencereye yarım bardak su koyulur, elmalar ilave
edilir. Üzerine 2 çay kaşığı tarçın, 2 kaşık şeker ve 3-4
adet karanfil eklenerek iyice pişirilir. İyice yumuşayan elmaların
içinden karanfiller çıkartılarak blendırdan geçirilir. Soğumaya
bırakılır.
Ekmekler
rondodan geçirilir. Bir tencerede terayağ eritilir, 4 yemek kaşığı
şeker ve 2 çay kaşığı tarçın ilave edilir. Rondodan geçirilen
ekmekler ilave edilir ve altın sarısı bir renk alana kadar
kavrulur.
Cam
bir kasede 3 bardak süt ile 2 paket dolgu kreması iyice çırpılır,
krema haline getirilir.
Kelepçeli
bir kalıbın altına yağlı kağıt koyulur. Üzerine kavrulan
ekmeklerin 3/1 i koyulur. Üzerine dolgu kremasının yarısı
dökülür. Üzerine elme püresinin yarısı dökülür. Üzerine
kalan kavrulan ekmeklerin yarısı konur. Önce krema, sonra kalan
elma püresi konur ve en üste kalan kavrulmuş ekmekler konur.
Kalıbın üzeri aliminyum folyo ile kapatılır. 180 derece fırında
30 dk pişirilir. Fırından çıkarılan turta iyice soğuduktan
sonra buzdolabında 4-5 saat donması için bekletilir. Servise
hazırdır.
Afiyet
olsun....
17 Mart 2013 Pazar
Keskinoğlu ile İtalyan Mutfağı
Piliç
etinden yumurtaya, zeytinyağı'ndan gübreye kadar ürün
çeşitliliği olan Keskinoğlu firması 3200 kişilik büyük bir
aile. Şirketin kurucusu merhum İsmail Keskinoğlu'nun felsefesini
benimsemiş ve bugünde geleneklerine bağlı, aynı zamanda modern
üretim tesislerine sahip firma her geçen daha da büyüyüp
gelişmekte. Hepimize örnek olacağını düşündüğüm bu
felsefeyi paylaşmak istiyorum.
- Kendine yapılmasını istemediğin şeyleri başkalarına yapma.
- Hayatın müddetince doğruluktan ayrılma
- Geride kalan geçmiştir. Hep ileriye, yeniliğe bak. Fakat ardında kalanları unutma.
- İnsanları sev ve kenetlen.
- Çok çalış, ümitsizliğe kapılma. Dürüst ol. Yaptığın işin daha iyisi vardır, yılmadan araştır bulursun.
- Yaptığın işte tüketiciye her zaman en iyisini ve en güzelini ver. Ticaretin sırrı budur.
- Her zaman en iyisini yapın, en pahalıya satın. Herkes pahalı desin ama Keskinoğlu'nun malı kötü demesin.
- İşi önce kafanla, sonra ellerinle yap.
- Özverili çalış ve hep daha iyisinin peşinde koş.
- Prensip ve işlerinde “Ben” değil “Biz” kelimesi hakim olsun.
- Yaşamak, Dünya ve Türkiye çok güzeldir. Kıymeti bil ve her demin tadını çıkar.
- Hiçbir zaman güneş üzerine doğmasın.
Bu
felsefeye bugünde sahip çıkan Keskinoğlu ailesi geçtiğimiz
günlerde MSA' da düzenlediği İtalyan Mutfağı workshop'ına
davet etti. Hem büyük bir mutluluk hem de büyük onur
duydum. Bizi Halkla İlişkiler
Müdürü Eylem Şenel ve Sosyal Medya Danışmanı Selin
Egeli karşıladı. Öyle
sıcak bir karşılamaydı ki; kendimi o büyük Keskinoğlu
ailesinin bir ferdi gibi hissettim.
Bu
workshopta Keskinoğlu firmasının ürünleri arasında olan Ravika
Zeytinyağını da deneme şansımız oldu.Asit oranı düşük çok
güzel bir yağ. Bu arada merhum İsmail Keskinoğlu'nun doğup
çocukluk yıllarını geçirdiği köyün adı Ravika. İşte bu
kadar geçmişine bağlı bir firma Keskinoğlu..Gerçekten takdir
etmek lazım..
Keskinoğlu
ürünleri ile İtalyan Mutfağı workshop'unun eğitmen chefi Hakan
Şen ile çok güzel yemekler hazırladık ve çok eğlenceli saatler
geçirdik.
Chefimiz
Hakan Şen'in bize verdiği bilgiler doğrultusunda Tavuk, gorgonzola
ve ceviz salatası yaptık. Muhteşem bir lezzetti.
İtalyan
mutfağının baş tacı el yapımı makarnalardır. Keskinoğlu
organik yumurtalar ile hamurlarımızı yoğurduk, makinede açtık
ve kestik.
El
yapımı fettuccine, kremalı yaban mantar sos ile tadına doyamadık.
Ve
sonunda Vişne soslu Ricotta kek güne damgasını vurdu.
Blogger
arkadaşlarımızla beraber çok eğlenceli ve güzel bir gün
geçirdik. Bizim için bu güzel workshop'u hazırlayan ve hediyeler
sunan Keskinoğlu firmasına, bizi çok güzel ağırlayan Halkla
İlişkiler Müdürü Eylem Şenel ve Sosyal Medya Uzmanı Selin
Egeli 'ye, bize İtalyan Mutfağı ve menü
hakkında bilgileri bizimle paylaşan chef Hakan Şen ve MSA'ya çok
teşekkür ediyorum.
En
güzelide günün sonunda aldığımız sertifikalardı.
Böyle
güzel organizasyonlarda yine, yeniden beraber olma dileği ile...
16 Mart 2013 Cumartesi
Beyaz Lahanalı Börek
Beyaz
lahananın çok önemli iyileştirici özellikleri vardır. Bol
miktarda B, C ve E vitamini ve potasyum içerir. U vitamini olarak
tanımlanan etken bir madde içerir.
Faydaları ;
Faydaları ;
- Mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri tedavisinde etkilidir.
- Mide yanmasını ve mide ağrılarını tedavi eder.
- İnce ve kalın bağırsak iltihaplarına iyi gelir.
- Bağırsak tembelliğinde etkilidir.
- Lahana salatası yenerek veya özsuyu içilerek ergenlik sivilceleri, bronşiyal nezle; hatta romatizmal rahatsızlıklara karşı olumlu sonuçlar alınabilir.
- İyileşmeyen açık baldır yaralarında, lahana yaprağı kompresiyle iyileşme sağlanır.
- Yaprakları haşlandığında suyu içilerek toksinlerden arınılır.
- Kolon kanserini önler.
- Kan şekerini kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
- Romatizma hastalarına iyi gelir.
- Kükürt ve vitaminler sayesinde kanı temizler, cildi güzelleştirir.
- İdrar söktürücüdür. Bu sayede vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı atar.
- Kansızlığı giderir.
- Kansere karşı etkilidir.
- İçinde bulunan U vitamini sayesinde, mide ve bağırsakların iç yüzeyini korur.
- Yaşlanmayı önler.
- Kalp krizine karşı koruyucudur.
- Selenyumun kaynağıdır.
- Cildin sağlıklı olmasını sağlar.
- Yorgunluğu giderir. Enerji vericidir.
- Zayıflamada
ve selülit tedavisinde kullanılır.
Bu
kadar faydalı olan bir sebzeyi de bol bol tüketmek gerekir. Fakat
çokta sevilen bir sebze değildir. Bence değişik bir tarif olan Ve
kış aylarında bizim evde çok sevilen, sizlerin de çok
seveceğinizi düşündüğüm lahanalı börek tarifimi paylaşmak
istiyorum.
Malzemeler
;
- 400 gr un
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 kahve fincanı yoğurt suyu
- tuz
- ılık su
- 1 orta boy beyaz lahana
- Sıvı
yağ
Yapılışı
;
Unu
eleyip yoğurma kabına alın. Ortasını havuz yapıp sirke, yoğurt
suyu ve tuzu koyun. Ilık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında
bir hamur yoğurun. İyice yoğurulan hamurun üzerini ıslak bir bez
ile örterek dinlenmeye bırakın. Diğer tarafta lahanayı çok
ince kıyın ve tuz serperek iyice ovun. Lahana yumuşamaya ve
sulanmaya başlayacaktır. Suyunu sıkın. Üzerine 1 su bardağından
1 parmak eksik sıvı yağ ilave edin, iyice karıştırın. Dinlenen
hamuru dört bezeye ayırın. Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. İlk
hamuru tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsiye yayın.
Lahananın 1/3 ini yufka gözükmeyecek şekilde üzerine yayın.
İkinci yufkayı açın ve tepsiye koyup üzerine lahanayı yayın.
Diğer bezeleri de açıp aynı işlemi tekrarlayın. 4 yemek kaşığı
sıvı yağı bir kasede sulandırın ve böreğin üstüne sürün.
Yufkanın heryeri yağlı suyla ıslanmış olmalı. 200 dereceli
fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet
Olsun.
15 Mart 2013 Cuma
Bayat Ekmek Helvası
Bayat
Ekmekleri değerlendirmek için yaptığım ve çokta sevilen helva
tarifim..Daha öncede paylaşmıştım, çok sevildiği için yeniden
yayınlamak istedim..mutlaka denenecekler listenizde olsun..
Malzemeler;
3 Su bardağı rondodan çekilmiş ekmek (Kabukları dahil)
3
Yemek kaşığı tereyağ
1
Su bardağı şeker
1,5
su bardağı süt
1
vanilya
Yapılışı
;
Bir
tencerede 3 su bardağı dolduracak kadar rondodan çektiğimiz
ekmekler, 3 yemek kaşığı tereyağında sürekli karıştırılarak,
hafif bir esmerlik alana kadar kavrulur ve ocaktan alınır.
Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt
kaynatılıp ılıtılır. Vanilya eklenir. Ilık süt şerbeti,
ekmekli malzemeye katılır ve tencere kapağı kapalı olarak 15
dakika demlenmeye bırakılır. Demlenen helvamız bir kaşık
yardımı ile ezmeden karıştırılır. Tane tane olan helva, servis
tabağına alınıp hindistan cevizi veya çekilmiş antep fıstığı
ile süslenir. Servise hazırdır.
Afiyet
olsun....
4 Mart 2013 Pazartesi
Bakla Kızartması...
Baklayı
çok severim. Bol dereotlu zeytinyağlı yemeğine bayılırıım.
Çorbası çok güzel olur. Fava vazgeçilmezlerimdendir..
Vitamin
ve protein açısından son derece zengin bir besin olan
baklanın kurusunun, taze bakla’ya göre daha besleyici
olduğunu biliyor muydunuz? Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K
vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri
açısından da oldukça zengindir.
Bakla
hazmı kolaylaştırır. İdrar yollarını temizler.
Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını
hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine
yardımcı olur. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.
Bu kadar faydası olan baklanın tam mevsimi ve taze olarak bol
bol tüketin. Fakat baklada nişasta oranı yüksek olduğu
için kan şekerini yükseltir. Bu nedenle şeker hastaları için
önerilmez.
Bugün
belki de bu zamana kadar hiç denemediğiniz bir bakla tarifimi
sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakla Kızartması..
Malzemeler
;
- Yarım kilo bakla
- 3 yemek kaşığı Un
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- Kızarmak için sıvıyağ
Yapılışı
;
Öncelikle
ayıklayıp yıkadığımız baklaları haşlamak için tencereye su
koyun. Kaynama suyuna 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Kaynayan
suya baklaları ilave edin ve yumuşayana kadar haşlayın.
Dilerseniz buharda da haşlayabilirsiniz. Vitamin ve minerallerin
suya geçmemesi için buharda haşlamak tabi ki; daha sağlıklı.
Haşlanan baklaları süzüp soğuması için bekletin. Soğuyan ve
suyu süzülen baklaları una bulayın. Tavaya çok az yağ koyup
kızdırın. Unladığımız baklaları balık kızartır gibi
kızartıp servis tabağına alalım. Diğer tarafta 2 diş sarımsağı
soyup ezelim, küçük bir kaseye koyduğumuz sirkeye karıştıralım.
Ve kızaran baklalarımızla beraber servis edelim. Kızaran
baklaları sarımsakla sirkeye batırarak yiyelim.
Afiyet
Olsun....
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)