28 Mart 2015 Cumartesi

PATATESLİ GÖZLEME YATAĞINDA OTLU OMLET



Sizlere nefis ve pratik bir kahvaltı alternatifi... Eminim özellikle bu tarif pazar kahvatılarınızın vazgeçilmezi olacaktır... Benim için Pazar kahvaltılarında sevdiklerimle olup, onlara böyle lezzetli sunumlar yapmam çok önemli. Uzun saatler süren, masada sohbetin eşlik ettiği kahvaltılarda benim lezzet sırrım ise Teremyağ Gurme Kaymaklı... Teremyağ ve kaymağın muhteşem birlikteliği...Aslında bu sır eskilerde Anadolu’da işinin ehli hanımlar tarafından kullanılırmış. Hamaratlığı ile ünlü hanımlar yağ ile birlikte yemeklerinde kaymak kullanırlarmış :) Ben bu sırrı Teremyağ Gurme Kaymaklı ile keşfettim ve davet sofralarımda iltifatlar üzerine iltifatlar topladım. Siz de benzersiz lezzetler hazırlamak ve bu sırrı keşfetmek isterseniz Teremyağ Facebook ve Instagram sayfasını takip edin :)
PATATESLİ GÖZLEME YATAĞINDA OTLU OMLET MALZEMELERİ:
Gözleme için:
•    1 yemek kaşığı ( 35 gr. ) Teremyağ Gurme Kaymaklı
•    4 adet küçük boy haşlanmış patates
•    1 yemek kaşığı un
•    1/2 çay bardağı süt
•    1 adet yumurta
•    1 çay bardağı kaşar peynir
•    1 tatlı kaşığı tuz
Omlet İçin:
•    1 yemek kaşığı ( 35 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
•    2 adet yumurta
•    1 çay kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı karabiber
•    2 yemek kaşığı doğranmış dereotu
•    2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Üzeri İçin:
•    2 yemek kaşığı krem peynir
•    maydanoz
HAZIRLANIŞI:
• 
   Gözleme için; haşlanmış patatesleri sıcakken ezin.
•    Üzerine, un,süt, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın.
•    Küçük boy yapışmaz bir tavanın içine Teremyağ Gurme Kaymaklı 'yı alın ve eritin.
•    Hazırladığınız  patatesli karışımı tavaya yayın ve arkalı önlü kızartın. ( Gözlemeyi çevirirken bir kapak kullanmanızı öneririm. Bu yöntemle  başarılı bir şekilde sorun yaşamadan çevirebilirsiniz).
•    Pişen Gözlemeyi  servis tabağına alın.
•    Omlet için; yumurtaları çukur bir kabın içine kırın.
•    İçine, tuz,karabiber, ve kıyılmış yeşillikleri ekleyip çırpın.
•    Gözlemeyi pişirdiğiniz tavaya Teremyağ Gurme Kaymaklı yağı alıp eritin.
•    Omleti arkalı önlü pişirin.
•    Pişen omleti patatesli gözlemenin üzerine alın.
•    Üzerine krem peynir sürüp kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
•    Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN
Bu içerik http://mutfakvetatlar.blogspot.com.tr/ tarafından hazırlanmıştır.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

27 Mart 2015 Cuma

Canim Babam


Canim Babam

Sensiz geçen günler, aylar, yıllar.. Tam 15 sene geçti..Tam da bu saatlerde kaybettim seni.. 16 sene yatağa bağımlı bir hayat.. Senin için öyle yaşamak çok zordu ama bana hiç sordun mu?? Sensiz nasıl yaşarım diye.. Son üç gün ellerimi sımsıkı tutmuştun, Hiç bırakmıyordun hayata tutunurcasına.. Şimdide elimi öyle tutsana BABA.. Seni öyle özledim ki; Bende seni özledim desene BABA.. iki abimde yanında, bensiz mutlu musunuz oralarda.. Ben siz olmadan hiç mutlu değilim BABA...



sizin hiç babanız öldü mü?

sizin hiç babanız öldü mü?
benim bir kere öldü kör oldum
yıkadılar aldılar götürdüler
babamdan ummazdım bunu kör oldum

siz hiç hamama gittiniz mi?
ben gittim lambanın biri söndü
gözümün biri söndü kör oldum
tepede bir gökyüzü vardı yuvarlak
Şoylemesine maviydi kör oldum

Taslara gelince hamam taslarına
Taslar pırıl pırıldı ayna gibiydi
Taslarda yüzümün yarısını gördüm
Bir şey gibiydi bir şey gibi kotu
Yüzümden ummazdım bunu kör oldum

Siz hiç sabunluyken ağladınız mi?

Cemal Süreya


6 Mart 2015 Cuma

Bugün Benim Doğum Günüm.....





Bugün doğum günüm ama kutlayacak hiç hevesim yok……

Eskiden olsa yüzünü bile hatırlamadığım Ercan abimin bile doğum gününü kutlardım ama artık kutlamıyorum.. Neden mi? Çünkü doğum günleri aileniz tamamsa kutlanır.. Abiniz sizi sevgiyle sarıyorsa kutlanır..Sol yanınız acıyorsa eksik kalır..

Abim en son hastane yatağından dogum günüm için aramıştı Ve ben buradan çıkana kadar kutlama, beni bekle demişti..Doğum günümden 6 gün sonra hastaneden çıkamadan sonsuzluğa uğurladık onu.. Benim için 2010 da doğum günleri bitti..Ben sana verdiğim sözü tutuyorum abicim ve seninle kavuştuğumuz gün kutlucam eksik kalan tüm doğum günlerimi….

Canim Babam ve Abilerim Ruhunuz Şad Olsun….

4 Mart 2015 Çarşamba

Burcu Esmersoy ve Refika Birgül “Fırından Lezzetler Yarışması” için Fırın Başına Geçti!

Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyor. Lay’s Facebook sayfasında paylaşılacak tarifler, Burcu Esmersoy ve Refika Birgül’ün oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren en lezzetli 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.

Lay’s Fırından, lezzetinden ödün vermeden sadece fırınlanarak hazırlanması ve %50 daha az yağlı olmasıyla favorilerimden! Şimdi de benim gibi yemek yapmayı sevenler için harika bir haberim var!

Tüm Türkiye’den birbirinden lezzetli tariflerin yarışacağı “Lay’s Fırından Lezzetler Yarışması’’ 16 Şubat  - 20 Mart tarihleri arasında Lay’s Facebook sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Ekranların güzel ve formda sunucusu Burcu Esmersoy ve Türk mutfağına yenilikçi bir bakış açısı getiren Refika Birgül’ün jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, fırından lezzetler kıyasıya yarışacak.

Yarışmaya, Lay’s Facebook sayfasına yemek tarifinizi ve tarifin fotoğrafını yükleyerek katılabilirsiniz. Kampanyanın her aşamasında katılımcıların gönderdikleri içerikler; yaratıcılık, özgünlük, uygun pişirme süresi kriterleri göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirilecek. Jürinin seçeceği 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.

Finalde tariflerini hazırlayarak jürinin beğenisine sunacak olan yarışmacılardan kazanan “Fırın Lezzeti” ustası ise beyaz eşya setinin sahibi olacak ve tarifini Lay’s paketleri üzerinden tüm Türkiye ile paylaşma şansı yakalayacak.

Tarifinize güveniyorsanız sizi böyle alalım.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

3 Mart 2015 Salı

Blog Yazarlığı Kursu

Profesyonel Blogger Eğitimi



"Profesyonel Blogger" olmak isteyenler için hazırlanmış bir eğitim programıdır. Konusunda uzman eğitmenler tarafından verilecek olan ders içerikleri özel olarak hazırlanmıştır.

11 yıldır mutfak eğitimlerinde güven sağlamış olan Chef's İstanbul markasının ayrıcalığı ile "BLOG YAZARLIĞI KURSU"

Son dönemlerin en popüler sosyal medya araçlarından biri olan blog yazarlığı konusuna yeni bir boyut kazandırmayı amaçlayan kursumuzu açıyoruz.
Her alanda olduğu gibi bu alanda da ciddi bir kirlilik oluşmakta ve sosyal alanda var olmak adına herkes blog yazmakta. Dolayısıyla iyi - kötü blog kavramı karışmakta.

Kuşkusuz herkes blog yazabilir ve kimsenin buna saygı duymaktan öte bir şey söyleme de hakkı yok.

Ancak bu kirlilikten sıyrılıp, hobi olmaktan ileriye profesyonel bir alana taşımak mümkün. Tıpkı internetle birlikte bizim de "blog" işini örnek aldığımız gelişmiş ülkelerde olduğu gibi...

Bunun için de 10 yılı aşkın tecrübesiyle Chef's İstanbul olarak bir eğitim programı oluşturup, bu konuda alanında profesyonel blogger'lar yetiştirmeye karar verdik. Sadece yemek alanında değil, mekan, moda, ekonomi, teknoloji gibi pek çok alana yönelik eğitimler verilecek. Eğitimler, konusunda uzman profesyoneller tarafında verilecektir.

İlk olarak yemek-gıda ve yeme-içme mekanları yazma alanında başlayacak olan eğitim programınız tadım ve değerlendirme, fotoğrafçılık, blog açma ve yazma teknikleri, yemek editörlüğü, barista eğitimi, gazete yazma ve röportaj tekniği, foodstyling gibi geniş kapsamlı bir içeriğe sahip. Donanımlı blogger yetiştirme kursumuz, katılımcılara bu işten nasıl para kazanacaklarının püf noktaları da kapsıyor.


Eğitmenler :

·         Editörlük, yazarlık, tadım ve değerlendirme eğitimleri:  Gülhan Kara (Gazeteci, Yazar, Danışman)
·         Yemek ve mekan fotoğrafçılığı: Şevket Kızıldağ (Profesyonel Fotoğrafçı)
·         Blog açma, içerik oluşturma ve teknik bilgiler: Filiz Çatalkaya (Blog Yazarı)
·         Barista eğitimi (Kahve-Çay) : Yunus Çakmak (Uzman Barista-Kahvemin Tadı sahibi)
·         Foodstyling: Düriye Vatansever (food prodüksiyon & styling)
·         Soru cevap röportaj teknikleri: Mustafa Kara 





Dönem:
·         Başlangıç Tarihi: 20.03.2015
·         Süre: 4 gün (16 saat)
·         Eğitim Günleri: CUMARTESİ-PAZAR
·         Eğitim Saatleri: 11:00-15:00
·         Kursiyer Sayısı: Max 10 Kişi
·         Ücret: 650
·         Ödeme Şekli: 
Ödeme koşulları ile ilgili bilgiyi atölyemizi 0212 244 76 92-93 ten arayarak alabilirsiniz.



                                      HEMEN KAYDOL BİLGİ FORMU