29 Nisan 2015 Çarşamba

Redmond RMC-M4502E ile Mantar Soslu Buharda Somon



Redmond RMC-M4502E ile Mantar Soslu Buharda Somon

Düzenli bir beslenme  ve vücudumuzun sağlığını devam ettirebilmesi için haftada minimum iki kez balık tüketmek gerekmektedir. Mevsimlere hatta havanın durumuna göre denizlerimizden çıkan bir çok farklı balık türü soframıza renk katmaktadır. Bu balık türlerinden bir tanesi olan somon balığı yavaş yavaş ülkemizde de tüketim sıklığı bakımından alışık olduğumuz hamsi, çinekop, lüfer gibi balıkların yanında kendisine yer bulabilmektedir. Son zamanlarda gerçekleştirilen araştırmalarda aslında somon balığının ne kadar faydalı olduğunu ve sık sık tüketilmesi gerektiğini bizlere göstermiştir.


Somon Balığı Nedir?



 
Somon balığı genellikle soğuk suyu seven ve eti pembe tonlarına yakın olan çok lezzetli bir balık türüdür. Hemen hemen her balıkta bulunan Omega-3 yağları bakımından da oldukça zengin olan bu balık bunun dışında bir çok mineral ve vitamin bakımından da zengindir. Bunun dışında fosfor, sodyum, B1 ve B2 vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Somon balığı vücudun kendi kendine yapamadığı ve dışarıdan almak zorunda olduğumuz bazı elzem maddeleride içerdiği için sağlığımıza oldukça faydalıdır.


Somon Balığının Faydaları Nelerdir?


Beslenmenize mutlaka dahil etmeniz gereken bu balığın bir çok  faydası vardır. Amerika’da gerçekleştirilen bir takım araştırmalar neticesinde haftada en az iki defa somon, sardunya veya ton balığı çeşitlerinden bir tanesinin tüketilmesinin depresyona iyi geldiğini ortaya çıkarmıştır. Bunun dışında bu balıkların düzenli tüketimiyle birlikte ileri ki yaşlarda kalp hastalıkları riskini minimum seviyeye getirdiği de bilinmektedir. Kanser, astım ve artirit gibi son derece ciddi hastalıklarda da somon balığının destekleyici tedavi olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve insüline karşı vücudun tepkisini artırır Somon balığı omega-3 yağ asitleri ve amino asit içerdiği için, kuruluk ve göz yorgunluğunu önlemede yardımcı olur. Son araştırmalar somon ve uskumru gibi yağlı balıkları tüketen kadınların meme kanserine yakalanma risklerinin çok daha düşük olduğunu göstermiştir.


Özellikle hamile olan bayanlarda bebeğin gelişimi için son derece faydalı olan Omega-3 yağ asidinin somon balığında çok fazla miktarda bulunmasından dolayı da beslenme programında eksik edilmemesi gereken bir besindir. İçerdiği yüksek protein, düşük yağ oranı ve vücut tarafından şeker emilimini kolaylaştırması kilo vermeyi sağlar. Sağlıklı, parlak bir cilde sahip için önemli olan kalsiyum, fosfor, demir, selenyum gibi minerallerin yanı sıra A vitamini, B vitamini ve D vitamini gibi vitaminler açısından zengindir. Omega-3 yağ asitlerinin bir başka önemli sağlık yararı ise Alzheimer hastalığı ve yaşa bağlı olarak algıda düşüş gibi algı problemlerini önlemeye yardımcı olmasıdır.


Somon Balığı Nasıl Pişirilir?

 
Somon balığı içerdiği yoğun yağ dolayısıyla çok fazla kızartma yöntemiyle pişirilmeye uygun olmayan bir balık türüdür. Zaten kızartma hangi yemek çeşidinde olursa olsun besin yararlarının büyük bir bölümünü öldüren ve vücuda zararı olan bir pişirme yöntemidir. Bu yüzden hem lezzet hem de vücut sağlığımızı düşündüğümüz zaman balığın fırında, ızgarada veya buğulama şeklinde yapılması tavsiye edilmektedir. 


Redmond cok amaçlı pişiricilerde sağlık ön planda olduğu için bende bu faydalarını sıraladığım somonu buharda pişirmeyi tercih ettim. Multicooker ile pişirdiğim Mantar Soslu Buharda Somon tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.



KULLANILAN CİHAZ REDMOND RMC-M4502E

Redmond RMC-M4502





Mantar Soslu Buharda Somon Nasil Pişirilir?

Mantar Soslu Buharda Somon Tarifi

Mantar Soslu Buharda Somon


Mantar Soslu Buharda Somon Nasıl Pişirilir?




Mantar Soslu Buharda Somon İçin Gerekli Malzemeler

  • ·        Somon (biftek) – 300 gr
  • ·        Patates – 500 gr
  • ·        Mantar – 140 gr
  • ·        Soğan – 100 gr
  • ·        Krema – 200 ml
  • ·        Bitkisel Yağ – 50 ml
  • ·        Su – 500 ml
  • ·        Tuz (isteğe göre)
  • ·        Karabiber

Mantar Soslu Buharda Somon Nasıl Pişirilir?

Mantar Soslu Buharda Somon Tarifi

Somon parçasını yıkayın,  tuz  ve  baharatı  sürün.  Mantar,  soğan ve patatesleri 2 cm’lik küpler şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine yağ dökün, mantar ve soğanı koyun, kapağı kapatın. Çalışma modunu MULTICOOK, sıcaklığı 100°С, pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın ve «Start» tuşuna basınız. Çalışma modu bitmeden 3 dakika önce kapağı açıp krema, tuz ve baharatları ekleyin, karıştırın. Kapağı kapatın. Çalışma modu bitinceye kadar pişirin. «Cancel» tuşuna basınız. Hazır sosu ayrı  kaba  dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökun, üstüne buharlı pişirici konteynerını koyun ve içine balığı ve patatesleri koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu STEAM, malzeme tipini “Fısh”, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve «Start» tuşuna basınız. Çalışma modu bitinceye kadar pişirin. Hazır balığı sosla servis yapın.


Afiyet Olsun...



Mantar Soslu Buharda Somon







RMC-M4502 ileri çok yönlü mutfak aletleri tasarlayan Redmond tarafından sunulan bir başka yeniliktir. Cihaz en zorlu tüketicilerin gereksinimlerini karşılamak ve modern yaşam tarzının en üst düzeyine hitap edebilmek için hayata geçirilmiştir. Şık, kompakt ve pratik kullanımlı olmak ile beraber otomatik programları geniş bir yelpazeye sahiptir. Ancak, REDMOND RMC-M4502' ın en önemli özelliği "MULTI-COOK" isimli benzersiz bir program. "MULTI-COOK" ile pişirme süresini ve sıcaklığı kontrol ederek ve hayal edebileceğiniz herhangi bir yemeği hazırlayabilirsiniz! Multicooker REDMOND RMC-M4502 ile her gün menünüze ve diyet yemeklerinize yeni lezzetler katabilirsiniz. 






Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

56 yorum:

  1. Harika görünüyor Filiz Hanım. Haftada 2 kez olmasa da sık balık tüketmeye çalışıyoruz. Ama kokusu biraz uzaklaştırıyor. Sanırım Redmond bu kokuyu da yok etmiş. Hemde en sevdiğim balığı pişirmişiniz beraberce . Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Birgulcum.. Ben baligi hic kizartmiyorum..O yuzden kokuda olmuyor.. Somon tarzi baliklari buharda diger baliklarida redmondda firin ozelligini kullanarak yapiyorum.. Hem daha saglikli oluyor..

      Sil
  2. mantara alerjim var ama somon süper :-))

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellerinie sağlık :}

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık, somon gerçekten faydalı bir balık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler..Evet hemde cok...Mutlaka tuketilmeli.. Ozellikle biz kadinlar acisindan cok faydali..

      Sil
  5. Redmon'um yok ama buharda somon'u denemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal tencerelerde de buharda pisirebilirsiniz.. Redmondun cok uygun fiyatli urunleride var.. Siteden inceleyebilirsiniz..

      Sil
  6. Lokum gibi olmuş galiba öyle görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Somon balığı en sevdiğim balıklardan... yapımı kolay, lezzeti süper.. buharda hiç denemedim. daha çok fırında yaparım..
    hem sağlıklı hem nefis.. elllerine sağlık adaşım:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim.. Somona bence encok buhar yontemi yakisiyor..

      Sil
  8. Ellerine sağlık canım ...
    Nefis görünüyor, annemin çok sevdiği bir balık ve senin tarifiyle de buharda denemek lazım.
    Afiyetler olsun.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Emelcim.. Buharda hem lezzetli hem de saglikli oluyor..

      Sil
  9. Filiz hanım ellerinize sağlık. Somon en favori balığı m. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  10. Benim erkekler somonu sevmemişti. Hamsi ya da sardalya yapılır genelde bizde o yüzden. Ama bence yemesi keyifli bir balık.Ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalarini bilseler yerler belki.. Cok tesekkurler..

      Sil
  11. Yarım saat önce almıştım. Redmondumuz yok ama bu tarifle yağ koymadan fırında pişireyim bari.Ellerinize sağlık çok iştah acıcı görünüyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  14. balığı çok sevmiyorum ama somon sevdiklerim arasında
    bu kadar faydalı olduğunu da öğrenince yememek olmaz
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten biz kadinlar icin ozellikle cok faydali.. Bol bol yemeliyiz.. cok tesekkurler..

      Sil
  15. Ellerinize sağlık.. Balık 7 den 70 e herkes için çok faydalı.. Ve belki de günümüzde genetiğiyle oynanmamış tek beyaz et türü balık...Sıkça tüketmek gerek... Faydalı bilgiler için çok teşekkürler..:)

    YanıtlaSil
  16. Buharda oluşu çok güzel ,ellerinize sağlık ....

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize sağlık çok güzel bir yazı ve süper bir tarif olmuş....

    YanıtlaSil
  18. Haftada bir tuketmeye calisiyoruz buharda hic denemedim cok guzel gorunuyor ellerinize saglik ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buharda deneyin bence.. Cok saglikli bir pisirme yontemi..

      Sil
  19. bilgilendirici bir paylaşım olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. Somon en sevdiğim balıklardan ama buharda hiç denemedim. Hazır Redmond'um da varken, denemeliyim :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Somon balığını sadece hamilelik zamanımda tükettim eşimin zoruyla. Balıkla aram yok ama faydalarının da farkındayım. Redmond'un cihazları inanılmaz. Edinmek lazım.
    Bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Somon gercekten faydali ve bol tuketilmeli.. Redmondda pisirme konusunda usta.. Evdeki en buyuk yardimcim..Kesinlikle oneriyorum...

      Sil
  22. Elinize sağlık çok güzel gözüküyor buharda hiç denemedim..

    YanıtlaSil
  23. Somonu çok severim hiç buharda denemedim. Redmond ile eminim çok güzel olmuştur. Ben de deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene canım cok saglıklı pişirme yontemi olduğu için buharı tercih ediyorum.. Sevgiler..

      Sil
  24. Görüntü sunum harika çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  25. Sunum süper bayıldım :) Ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  26. Buharda pişirme pek sevemiyorum ama sunum gerçekten çok hoş. Ah bir alışabilsem.. Biliyorum sağlıksız ama ya kızartma ya fırında tercih ediyorum. Elinize sağlık sevgiler... Bizim Mutfak-Aysel
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  27. Bu makineyi nasıl merak ediyorum anlatamam ,balıkta süper gözüküyor.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  28. Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  29. Merhabalar. Yeni açılan Moda Blogları Platformuna Blogunuzu eklemek istermisiniz? Eğer eklerseniz site trafiğiniz hızla yükselecek ve takipçi sayınız artacaktır. Blogunuzu aşağıdaki adresten ekleyebilir veya ekli blogları inceleyebilirsiniz. Başarılarınızın devamını dilerim. Saygılar... Modaland - Modalı Hayatlar

    YanıtlaSil
  30. Ellerinize saglik baligin her türlüsünü severek yerim

    YanıtlaSil
  31. kesinlikle haftada 1 kez tüketilmeli diye düşünüyorum ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  32. Mantarlı şahane oluyor. en sevdiğim :) elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  33. Filiz Hanım ellerinize sağlık.Güzel sunumunuzla muhteşem görünüyor :)

    YanıtlaSil
  34. Filiz Hanım sizden ricam, lütfen Redmond ile ilgili Ankara'da da bir etkinlik yapalım :)

    YanıtlaSil
  35. Bayılırım somona! :) Harika görünüyor, ellerinize sağlık... :)

    YanıtlaSil