28 Mart 2013 Perşembe

Napoli Mutfağı'nın eşsiz lezzetleri Fratelli La Bufala-Akbatı'da...


Fratelli La Bufala Akbatı sizi, benzerlerini ancak Napoli’de tadabileceğiniz “Napoliten pizza” ve manda sütünden yapılmış gerçek “mozzarella” peynirinin eşsiz lezzetlerini keşfe çağırıyor…


Napoli mutfağının muhteşem lezzetlerini bizimle buluşturan Fratelli La Bufalo Napolili Guiseppe, Antonio ve Gennaro La Bufala isimli üç kardeşe ait. Bugün 4 kıtaya yayılan İtalya’nın en büyük pizza grubu olarak biliniyor. Bufalo kardeşler  mozzarella peyniri üreten babalarının beklenmedik ölümü üzerine aile işine devam etmeyip farklı yönlere gittiler. Bufalo kardeşlerden Guiseppe New York’ta bir pizza dükkanı açıyor, Antonio Madrid’in en büyük pizza restaurant’larından birin sahibi oluyor, Gennaro ise resim tutkusunu geliştirmiş olarak Milano’da bir pizza dükkanı açmaya karar veriyor. 3 kardeş seneler sonra birleşerek dünyanın belli başlı her şehrinde başarıya ulaşan zincir restoranlarını kurmaya başlıyorlar.

Fratelli La Bufala Akbatı; geleneksel Napoli stilinde hazırlanmış odun alevli tuğla pizza fırınından “İtalyanların pizza yemeğe gittiği, gerçek Napoli pizzası” nın yanı sıra; yüzde yüz manda sütünden yapılmış “gerçek mozzarella peyniri”, manda eti, sığır eti, salam, el yapımı makarnalar, özel üretim sebzeler, manda sütü kremasından elde edilen tatlılar, Napoli kahvesi, peyniri ve özel Napoli şaraplarından oluşan mönüsü ile mirasçısı olduğu Napoliten mutfağının sağlıklı ve lezzetli “Akdeniz Tipi Beslenme” çizgisini seçkin konuklarıyla paylaşıyor.




Minestrone (Sebze Çorbası) Tek kelimeyle mükemmel anne eli değmiş gibi...




Zuppe Di Peperoni kapya biberi ile kremanın müthiş uyumu..




La Mozatta - Buffalo Mozarella, Kiraz Domates, Kekik ve Roka Yaprakları eşliğinde...Bugün anladımki ben daha önce mozarella yememişim. Bıçağı vurduğunuz anda içinden krema kıvamında bir lezzet fışkırıyor..




La Bufalata - Mozarela Napoli Usulu Mevsim Sebzeleri eşliğinde..Ben buna bayıldım..süper bir başlangıç... 




Carpaccio Di Manzo - İnce dilimlenmiş Bonfile carpaccio roka, permasan ve balzamic sos ile..Tadı halen damağımda..çiğ etin dayanılmaz cazibesi...




Salmone Affumicato - Füme Norveç Somon, yeşil elma ve krem peynir ile..Somon severler için muhteşem bir lezzet.. 



Involtini Di Bietole - Etli pazı dolma, krema ve limon sos ile..Tek geçerim..Fratelli La Bufala Bahçeşehir'e özel bir lezzet.. 



Chefimiz yediğimiz pizzalarımızı yaparken bizde kendisini görüntüledik..









Ve pizzamız fırından çıktı....




Margharita Dop - Domates Sos, Bufalo Mozarela, Fesleğen - Gerçek İtalyan...




Filetto Manzo - Bonfile, Mevsim sebzeleri ve patates tava ile..Ben ete ve bu özel sosa bayıldım..40 çeşit baharat var ve chefimizin sırrı ve ne yazıkki menüde yok..Chefimizin bize özel hazırladığı lezzet..





Il Barbeque - Izgara dana eti kombinasyonuu, Barbequ sos, fırınlanmış patates ve Akdeniz yeşillikleri eşliğinde ..Buda kesinlikle tavsiye deceğim bir lezzet...




Prefiterol - Fratelli özel çikolata sosu ile.. 




Tramisu - Napoli usulü ekspresso ile tatlandırılmış..Tadı damağımda kaldı..süper hatta süper ötesi.. 



Muhteşem lezzet Creme Brulee 




Bu güzel lezzetlerin ardından bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var dedik ve hoş sohbet eşliğinde kahvelerimizi yudumladık.Sunum bir harika...


Bize bu muhteşem lezzetleri hazırlayan ve menü hakkında tüm bilgileri, ürünlerin hazırlanma aşamalarını anlatan Executive Chef Adem Kahraman.. 


Konukseverliği ve güleryüzü ile bizi ağırlayan Fratelli La Bufala -Akbatı'nın sahibi Mimar Fulya hanıma, daveti için sevgili Serdar Karabatı'ya,  chefimiz Adem Kahraman ve ekibine teşekkür ediyoruz..Sizde bu lezzetleri tatmak için Fratelli La Bufalo Akbatı'ya mutlaka uğrayın, memnun kalacaksınız. 

Not : Bufala kardeşlerden Gennaro Bufala resim yapmaya devam ediyor, Fratelli La Bufala’ Akbatı’da Gennaro Bufala’nın resimlerini görebilir, hatta satın alabilirsiniz. 






Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

4 yorum:

  1. Kalemine sağlık arkadaşım çok güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. İtalyan mutfağını çok severim. Istanbul'a geldiğimde uğramaya çalışacağım. Sevgiler.

    YanıtlaSil