13 Şubat 2013 Çarşamba

Nane Kesmeli Yoğurtlu Çorba




Kış olunca her gün değişik çorbalar içmek geliyor içimden. Yapmış olduğum tarhana ve kesmelerle de farklı çorbalar uyduruyorum. Naneyi de her zaman çorbalara çok yakıştırmışımdır. Çorbalık kesme hazırladığım bir gün naneli kesme yapsam nasıl olur diye düşündüm ve hemen uyguladım.. Çokta güzel oldu.. Her zaman hazırda böyle kesmeler bulundurmanız size büyük kolaylık sağlar.. 




Hemen yoğurtlu bir çorba yaptım. Buyrun tarifi ;




Malzemeler ;
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı Filizza naneli çorbalık kesme
  • 2 çorba kaşığı un
  • Su ( yaklaşık 5 su bardağı)
  • Tuz
  • Üzeri için tereyağ, pul biber, nane
Yapılışı ;

Üç bardak su ile çorbalık kesmeler bir tencereye alınır ve pişmeye bırakılır. Diğer tarafta büyük bir kase içinde yoğurt, yumurta sarısı ve un iyice çırpılır. Kesmeler pişince kaynayan suyundan yoğurtlu karışımın içine alınır ve ılınması sağlanır. Daha sonra karışım karıştırarak ağır ağır tencereye ilave edilir. Arzu edilen yoğunluğa göre su ilave edilir ve yoğurt kesilmesin diye sürekli aynı yönde karıştırılır. Bir beş dakika kadar kaynadıktan sonra ocak kapatılır. Bir tava içinde tereyağ eritilir. İçine pul biber konur. Naneler çorbanın ortasına konur ve kızgın tereyağ üzerine dökülür. Çorbamız servise hazırdır..


Afiyet Olsun..


Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder