15 Şubat 2013 Cuma

Ar Yıldız Fabrika Gezisi




Blogger arkadaşlarımızla çocukluğumdan beri bildiğim bir marka olan Ar Yıldız firmasını ziyaret ettik. Mutfağımızda kullandığımız ürünlerin nasıl yapıldığını, ne kadar çok emek verildiğini görmek hepimizi çok heyecanlandırdı.




Firma yetkilisi Ferhan hanımın içtenliği ve Yağmur arkadaşımızın güzel organizasyonu ile çok eğlenceli bir gezi gerçekleştirdik. İstanbul'da üç ayrı noktadan arkadaşlarımızla buluşup kısa bir yolculuğun ardından Çorlu'da bulunan fabrikaya geldik. Yöneticilik yaptığım yıllardan fabrika ortamlarını bilirim, fakat fabrika yemekhanesinde yemek yemeyeli yıllar geçmişti. Özlemişim o günleri.




Güzel bir öğle yemeğinin ardından Ferhan hanımın eşliğinde toplantı salonuna geçtik. Orada bizi fabrikanın üretim müdürü ve muhasebe müdürü karşıladı. Kahve eşliğinde hem sohbet ettik, hem de fabrika ve üretimle ilgili bilgiler aldık. Ayrıca mutfak eşyalarımızın kullanımı ve uzun ömürlü olması için neler yapmamız gerektiği konusunda bilgilendirdiler. Bu bilgileri sizlerle detaylı bir şekilde paylaşacağım.





Benim çocukluğumda çeyizin markasıydı Ar Yıldız..Şuanda da sektördeki birçok marka arasında liderliğini koruyan firma 1948 yılında kurulmuş ve bugün uluslararası sektör gelişmelerini ve trendlerini yakından takip eden, zarif tasarımlarıyla adından söz ettiren lider mutfak eşya üreticilerden biri haline gelmiştir. Başta çelik ürünler olmak üzere tüm aksesuarları, gerek yurt içinde gerekse yurt dışı pazarında ülkemizi başarıyla temsil etmektedir.
37.000 m2'si kapalı alan olmak üzere toplam 72.000 m2'lik üretim alanına sahip Ar-Yıldız, kalite ve tasarım odaklı çizgisini koruyan marka anlayışıyla, kurulduğu günden bu yana ürün ve hizmet çizgisindeki mükemmeliyetçilik anlayışından ödün vermemektedir. Tüm tasarımlarını kendi ekibiyle yaratırken, üretimini de kendi tesislerinde gerçekleştirmekte ve her sezon sektör trendlerini belirleyen koleksiyonlar hazırlamaktadır. 24 kişilik profesyonel bir ekibe sahip Ar-Ge departmanına yaptığı yatırımlarla da her dönem ölçülebilir değerlerle büyümesini sürdürmektedir.






Ar-Yıldız, ürünlerinin arz talep durumlarını göz önünde tutmakta, üretimini, marka dostlarının en çok tercih ettikleri ürünleri her zaman bulabilecekleri şekilde yönetmektedir. Başta çatal, bıçak, kaşık, tencere, çaydanlık ve sofra aksesuarları olmak üzere 6.000'i aşkın ürün çeşidi ile Türkiye'nin hemen hemen tüm şehirlerindeki seçkin mağazalara dağıtım yapmakta; her satış noktasında yüksek kaliteyi çağrıştırmakta; Ülkemizin bütün bölgelerinde bulunan bayi ağıyla gücünü sektörüne kanıtlamaktadır. Orion ve Maxstyle markaları ile ev tekstili ve aksesuar üretimine de başlamışlar. http://www.aryildizcourt.com/ adresi üzerinden hem tüm ürünleri görebilir, hem de güvenli bir şekilde online alışveriş yapabilirsiniz.






"Müşteri" ve "verimlilik" odaklı bir yönetim anlayışı içinde çalışmalarını sürdüren Ar-Yıldız, bugüne kadar personel eğitimine verdiği önem ve 'dost canlısı' marka kimliğiyle hedef kitle profilinin zevk ve kalite anlayışına seslenerek güven kazanmıştır. Ve bu güveni 2010 ve 2011 yıllarında üst üste aldığı "Tüketici Kalite Ödülü " ile taçlandırmıştır.




Üretmeyi ve üretimde liderliği başarının temel kaynağı olarak gören Ar-Yıldız, "kalite ve güven" ikilisinden hiçbir zaman ödün vermeden çalışmakta; üretim kalitesinin ve kullandığı teknoloji gücünün dünya standartlarına uygunluğunu "2011 European Union Quality Awards" ile tescillenmesinin gururunu yaşamaktadır.

Bende ürünlerini kullandığım ve güvendiğim bir firmayı yakından tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum ve nazik davetinden dolayı sevgili Yağmur'a, konukseverliğinden ve kullandıkça her zaman hatırlayacağımız hediyelerinden dolayı Ar Yıldız firmasına ve Ferhan hanıma, ayrıca bıkmadan sorularımıza yanıt veren üretim ve muhasebe müdürüne çok teşekkür ediyorum. 





Böyle güzel etkinliklerde görüşmek dileği ile....




Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

9 yorum:

  1. Güzel bir gün geçirdik hep birlikte, sizinle tanıştığım için ayrıca mutlu oldum Filiz Hanım:)
    Sizin de dediğiniz gib yemekhanede yemek yemeği bende özlemişim,
    Umarım başka etkinliklerde birlikte oluruz,sevgiyle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz büyük bir aileyiz bloggerlar olarak..Böyle etkinliklerde vesile oluyor..İnşallah en kısa zamanda tekrar görüşürüz..Sevgiyle kalın..

      Sil
  2. bende sizleri tanımaktan çok mutlu oldum blogunuzu takibe alıyorum sevgiler..
    güzel günlerde görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  3. Aryıldız ve siz blogger arkadaşlarıma çok teşekkür ederim; çok güzel bir etkinlik oldu :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu etkinlik sayesinde seni tanıdığıma çok memnun oldum..Sevgiler...

      Sil
  4. Filizciğim uzun aradan sonra seni görmek çok güzeldi.Yine en kısa zaman dilimi içinde bir araya geliriz Ar-Yıldız'a ve canım Yağmurcuğuma çok teşekkürler böylesi güzel etkinlikte bizleri buluşturduğu için,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vişnapım bende seni gördüğüm için çok mutlu oldum...Güzel bir etkinlik oldu..Kocaman öpüyorum seni...

      Sil
    2. Kızlar sayenizde çok güzel oldu. Sevgiler. :)

      Sil