3 Temmuz 2012 Salı

Cook Mutfağı Yemek Yarışması



Cook Mutfağı Yemek Yarışması

Cook ürünlerini hepiniz bilirsiniz ve mutlaka kullanıyorsunuzdur. Benimde yıllardır mutfağımda vazgeçemediğim ürünler arasındadır. Özellikle de pişirme kağıtları çok kaliteli. Zaten firma olarak % 100 müşteri memnuniyetine önem veriyorlar. 27 ülkeye ihracat yapan firma hergeçen gün daha kaliteli üretim yapmak ve müşterilerine kaliteli hizmet sunmak için yatırımlarını sürdürmekte.

Firmanın takdire şayan değerlerinide sizinle paylaşmadan geçemicem.

  • Yaptığımız üretimin kalite ve güvenliğinden kendimizi sorumlu hissetmek,
  • İşimizi bir defada doğru yapmak,
  • İlişkilerimizde doğru iletişim, yapıcı eleştiri anlayışında olmak.
  • İstek ve ihtiyaçları beklenenin üzerinde karşılamak.
  • Ürettiğimiz ürünlerin tamamında gıda ve insan sağlığına olumsuz etki edecek malzeme kullanmamak.
  • Doğayı koruyan ürünler üretmek.
  • Üretim atıklarımızın geri dönüşüm sahalarına gönderilerek doğaya zarar vermesini engellemek.
  • Kaliteli ve güvenilir üretimleriyle hizmet vermek.
  • Müşteri istek ve ihtiyaçlarını tam olarak anlamak, hızlı ve doğru bir şekilde karşılamak,
  • Tüm faaliyetlerimizde ulusal, uluslar arası standartlar ve yasal mevzuat hükümlerine uymaktır.

Bu kadar güzel değerlere sahip, kaliteli ve insan sağlığına önem veren bir firma olan Sedat Tahir firması Cook ürünlerinin kullanılacağı bir yemek yarışması organize etti. Bunu sosyal medyada paylaştıklarında yıllardır ürünlerini kullandığım firmanın yarışmasına mutlaka katılmalıyım diye düşündüm.

Cook Mutfağı





Yarışma 3 etaptan oluşuyordu. Önce tarifler internet üzerinden Cook Mutfağı'nın sayfasına yapım aşaması resimlerle gösterilecek girilecek ve halk oylaması başlayacaktı. Halk oylaması sonucunda da ilk 10'a girenler ilk aşamayı geçmiş olacaklardı. Ben tarifimi girmekte biraz geciktim ama bikaç gün içinde oylarım yükselmeye başlamıştı. 6.lık ile 3.lük arasında gidip geliyordum ve her gün yeni tarifler ekleniyordu. Heyecan doruktaydı. Ve son gün geldiğinde 5. sıradaydım.

Sonra jüri ilk 10'a giren tarifler arasında değerleme yaparak içlerinden 6 tanesini finalde yarışmaya değer gördü. Bu benim için ve yarışmaya katılan diğer arkadaşlarım içinde gerçekten çok güzel bir deneyim olacaktı.

Finalin yapılacağı EKS Mutfak Akademisi'ne geldiğimde çok sıcak bir karşılama oldu. Önce bahçede yarışma anına kadar diğer yarışmacı arkadaşlarımla sohbet etme imkanı buldum. Farklı illerden yarışma için gelmişlerdi ve hepside organizasyondan çok memnundular. Öyle sıcak bir ortamdı ki; sanki hepimiz yıllardır tanışıyor ve aynı ortamı paylaşıyorduk. Firma yetkilileri hepimizle tek tek ilgilendiler.

EKS Mutfak Akademisi






Yarışma öncesi malzemelerimizi kontrol ettik ve standlarımızın başında yarışma kuralları hakkında bilgilendirildik. Çok adil ve dostça bir yarışma oldu. Sevgili jüri üyelerimiz ülkemizi çeşitli yemek yarışmalarında temsil etmiş, dereceleri olan ve gerçekten mesleklerinde birer marka olmuş kişilerdi. Chef Ceyda Baza, Chef Rafet İnce, Chef Ayvaz Akbacak, Chef Mehmet Yalçınkaya ve Gökmen Sözen..

Jüri




Sevgili jürimizin değerlemesi sonucunda Sevgi Ünal “Sevgi Soslu rulo Köfte” ile birinciliğe, Elma Püreli Bayat Ekmek Kekimle ikinciliğe, Cemile Okşar “Mersin Yörük Sıkması” ile üçüncülüğe, Kübra Yaman “Keçi Peynirli Piliç Göğüs ile dördüncülüğe, Aysın Erünlü “Kağıtta Tavuk Kebap” beşinciliğe, Ahmet Budak “Kral Yatağında” ile altıncılığa layık görüldü.Tabi her yarışmanın sonunda kazanan ve kaybedenler olurdu. Fakat bu yarışmada herkez kazandı, dostluk kazandı, çok güzel hediyeler kazandı.

İkincilik Plaketim




Cook Mutfağı Hatırası




Chef Ceyda Baza ve Yarışmacılar






Ve bu yarışma bugüne kadar katıldığım yarışmalar arasında hem organizasyon olarak, hem de yarışmaya katılan tüm yarışmacılara verdiği armağanlar olarak damgasını vurdu diyebilirim. Bu organizasyonu düzenleyen Sedat Tahir firmasına, başından sonuna kadar organizayona ve bizlere çok büyük emeği geçen sevgili chefim Ceyda Baza'ya, tüm jüri üyelerimize ve EKS Mutfak Akademisi'ne çok teşekkür ediyorum.

Yüreğinizden sevgi, mutfağınızdan cook ürünleri eksik olmasın,


Filiz Çatalkaya Orhan


Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

4 yorum:

  1. Paylaşımınız için teşekkür ederim, ancak affınıza sığınarak yazım konusunda bazı düzeltmeler yapılmasını da rica edeceğim:
    Herkez->Herkes
    Değerleme-> (sanıyorum değerlendirme olmalıydı)
    Chef->Şef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkez konusunda haklısınız hızla yazarken dikkatimden kaçmış olabilir, fakat değerleme belli bir tarihte bir şeyin değerinin bağımsız ve tarafsız olarak tespit edilmesi anlamına geliyor, burada da cheflerimiz bizimle ilgili takdirlerini belirttiler. Chef kelimesi Fransızcadan dilimize geçmiştir ve bende herzaman orijinal haliyle kullanıyorum, chef kelimesi anlam itibari ile aşçı-aşçıbaşı anlamının yanında müdür, yönetici anlamına gelmektedir. Ve burada adlarını saydığım kişiler aşçı olmalarının yanında yönetici konumunda olan kişilerdir.

      Sil
  2. Canım tebrik ediyorum. :) Ayrıca blogunun bu hali hoş olmuş. öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın bitanem, biraz daha düzenlemeye ihtiyacım var...

      Sil