15 Haziran 2012 Cuma

Ovalı Konya Mutfağı


Ovalı Konya Mutfağı

İşten eve geldiğimizde ve yemek hazırlamaya vaktimiz de yoksa yemek için tercihimiz Ovalı Konya Mutfağı Beykent şubesi oluyor. Kendine özgü yemekleri ile Konya Mutfağı’nın en güzel temsilcisi.

Genel tercihim başlangıç olarak güzel bir bamya çorbası, ardından etli ekmek ve bıçak arası. Her seferinde mönüdeki diğer yemekleri de deneyeceğim desem de alışkanlıklarımdan pek vazgeçemiyorum. Fakat Ovalı Konya Mutfağı’nda vazgeçilmezlerim arasına girecek daha bir çok yemek varmış.

Geçtiğimiz günlerde sevgili Yağmur arkadaşım beni aradı ve Mehmet Karahan yönetiminde Ovalı Konya Mutfağı Sefaköy’de blogger arkadaşlarımızın toplanacağını ve beni de davet ettiklerini bildirdi. Düşünmeden kabul ettim..

Ovalı Konya Mutfağı




Mekana gittiğimde arkadaşlarımın büyük çoğunluğu gelmişti. Mehmet bey ve firma yetkilisi Arzu hanım bizi o kadar güzel ve içten karşıladı ki; sanki evlerinde ağırlıyorlardı. Restoran sahibi beyefendi ve Arzu Hanım bizimle Konya mutfağı hakkında çok güzel şeyler paylaştılar.

Güzel bir sohbetin ardından sıra o güzel yemekleri tatmaya gelmişti. Başlangıç olarak Çiğ Köfte, Konya Tulumundan yapılan Sündürme, Konya Süzme Yoğurdu eşliğinde Yaprak Sarma ve çiçek bamyalardan yapılan eşsiz lezzeti ile Bamya Çorbası..

Sündürme



Bamya Çorbası




Ardından benim favori yemeğim Etli Ekmek, Bıçakarası ve Mevlana, yanında Osmanlı Şerbeti.. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim tüm pide ve ekmekler kepekli çok özel bir undan yapılıyor, kesinlikle midenizi rahatsız etmiyor, şişkinlik oluşturmuyor. İnanın yemeğe doyamıyorsunuz. 

Etli Ekmek-Bıçakarası-Mevlana



Şıra





Ve finalde tabiî ki tatlı…..dondurma eşliğinde Saçarası..(kış aylarında kaymak eşliğinde sunuyorlar)

Saçarası




Bunlarla da bitmiyor. Konya Ovalı Mutfağı çok güzel yöresel branch mönüsüne sahip. Bu lezzetleri evimde de yemek istiyorum diyorsanız yöresel bir şarküteri reyonu oluşturmuşlar. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen Ovalı çocukları da unutmamış, onlara özel bir mönü ve çok güzel bir oyun odası hazırlamışlar.

Oyun Odası




Sohbetin ve kahkahanın birleştiği güzel bir etkinlik oldu. Bizi davetleri ile onurlandırdıkları ve çok güzel ağırladıkları için Konya Ovalı Mutfağı’na ve tüm ekibine, Halkla İlişkiler Sorumlusu Arzu Hanım’a , sevgili dostumuz Mehmet Karahan’a, sosyal medya sorumlusu Erdem Uğrak ve organizasyonda büyük emeği olan canım arkadaşım Yağmur İpar’a, sohbetleri ve katılımlarıyla organizasyona renk katan tüm arkadaşlarıma çok çokkk teşekkür ediyorum.

Blog Yazarları





Böyle güzel organizasyonlarda yine, yeniden beraber olma dileği ile;





Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder