Birçok
workshopa katılıyorum ve orada çok değişik lezzetleri deneme
fırsatımız oluyor. Fakat bu zamana kadar bu workshoplarda
yaptığımız bir çok yemek tatlıyı bu zamana kadar paylaşmadım.
Workshoplardan birinde yaptığımız ve bu sıcak yaz günlerinde
dondurma ile servis edebileceğiniz bu lezzetli ve pratik bir tatlı
tarifini paylaşmak istiyorum.
Krem
patisserie için;
- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 50 gr tereyağ
- 1 paket vanilya
Vanilya sosu için;
- 3/4 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 3 adet yumurta sarısı
- yarım paket vanilya
Karamelize sos için;
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- yarım çay bardağı su
- 1/4 limon suyu
- 30 gr tereyağ
- 2 adet milföy hamuru
- 4 adet armut
Yapılışı:
Vanilya
sosunun yapılışı;
Daha sonra karışımı ocağa alıp orta ateşte karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip tenceremizi kenara alıp biraz daha karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Karamelize
sos için;
Krem
patisserie için;
Afiyet
olsun…