24 Temmuz 2013 Çarşamba
22 Temmuz 2013 Pazartesi
GoldMAster ile Ramazan Mutfakları'na sihirli eller dokunuyor

Finalist Listemiz
21 Temmuz 2013 Pazar
Bayat Ekmekli Meyveli Cup
Uzun
bir süredir oldukça yoğunum ve bloga girecek tariflerim birikti.
Ramazan da gelince sanki daha bir rehavet çöktü üstüme..Birde
ramazana yakın o kadar çok etkinlik oldu ki; blogta tariften çok
etkinlik yazar oldum. Sakın bundan şikayet ettiğimi düşünmeyin,
çünkü her etkinlik ufkumu açıyor ve yeni kişiler tanımış
oluyorum..
Bugün
sizlerle bir süre önce Emine Beder'le Mutfak Aşkı programında
yapmış olduğum bayat ekmekli meyveli cup tarifimi paylaşmak
istiyorum..
Malzemeler;
- 1
bayat ekmek
- 100 gr tereyağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket krema
- Süslemek için meyve
Yapılışı
;
Bayat
ekmeklerimizi rondoda çok ince hale gelene kadar çekiyoruz.
Tereyağını tencereye alıp eritmek için ocağa alıyoruz. Eriyen
tereyağına çektiğimiz ekmeği, şekeri ve tarçını ilave edip
kavurmaya başlıyoruz. Ekmeklerin rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Diğer tarafta süt kremasını mikserle iyice kabarana kadar
çırpıyoruz. Dilerseniz kremaya çok az pudra şekeri ilave
edebilirsiniz. Bu tamamen arzunuza kalmış bir durum. Kavurduğumuz
ekmeklerin yarısını cuplarımızın dibine paylaştırıyoruz.
Üzerine çırpılmış kremayı döküyoruz ve üzerine arzuya göre
mevsimlik meyvelerden ekliyoruz. Meyvelerin üzerine kalan kavrulmuş
ekmeklerimizi koyup meyvelerle süslüyoruz.
Soğutarak
servis yapıyoruz...Afiyet Olsun...
17 Temmuz 2013 Çarşamba
Lezzetin Adresi PAUL
1889’dan
beri Fransız Mutfağının taze ve lezzetli ürünlerinin adresi
olan PAUL İstanbul’da
Fransız
mutfağının pastane ürünlerinden ev yapımı yemeklere uzanan
tatlarının temsilcisi PAUL, BUYAKA AVM Ümraniye’de açıldı.
Bir aile işletmesi olarak başlayan ve bugün 5. neslin işlettiği
PAUL, 120 yılı aşkın tarihiyle Fransız mutfağını sevenlerin
İstanbul’daki yeni adresi olmayı hedefliyor.
PAUL,
“Maison de Qualité” (Kalitenin sembolü) sloganıyla, usta
aşçıların en taze ve doğal ürünleri kullanarak hazırladıkları
Fransız geleneğinin lezzetlerini sunuyor. 1889’da küçük bir
ailesi işletmesi olarak Kuzey Fransa’da kurulan ve bugün 5.
kuşağın devam ettirdiği PAUL bir aile şirketi olarak hizmet
vermeye devam ediyor. Ve bugün dünyanın birçok yerinde şubeleri
bulunan bir zincir olan PAUL İstanbul'daki tek şubesiyle hizmet
veriyor.
Ben
ve blogger arkadaşlarımla beraber Grup7 İletişim'den Sayın Nazan
Ergülen Şarman ve Sayın Sevil Eroğluer'in daveti ile bu
lezzetleri yerinde tatmak için Buyaka AVM Poul'e gittik. Hatta ben
iki gün üstüste gittim..Paul'e gittiğimizde bizi Azedea Grup
Türkiye'den Yiyecek İçecek Operasyonu Müdür yardımcısı Sayın
Murat Alpay ve Paul Restoran Müdürü Serkan Demirci karşıladı.
İlk andan itibaren bende bıraktıkları izlenim sanki uzun
yıllardan beri kendilerini tanıyordum. Kısa bir sohbetin ardından
kahvaltıya başlamadan tüm üretim departmanlarını gezdik ve
marka hakkında bilgiler aldık.
Ekmek ve tatlıları gördükten
sonra biran önce tatlarına bakmak için sabırsızlandım
doğrusu..Herşey o kadar güzel ve iştah açıcıydılar ki
anlatamam..Bu tatları anlatmak çok zor, çeşit çok fazla ve
hepsini tatmalısınız.
Dünyadaki
tüm Paul'lerde aynı tadı ve lezzeti yakalamak için kullanılan un
ve birçok malzeme Fransa'dan geliyor. Hatta Fransa'da sadece Paul
için üretim yapan çiftçiler var. Kruvasan gibi aynı tadı
tutturmanın zor olduğu bazı ürünler ise sadece Fransa'da
üretilip, oradan dondurulmuş olarak geliyor. Sanırım lezzetin
sırrı burada saklı..
PAUL’ün
ünlü el yapımı ekmeği 7 saatte hazırlanıyor
PAUL’un
ünlü el yapımı geleneksel ekmekleri fırından çıktığında
taze bir şekilde servis ediliyor. PAUL, Fransa’dan gelen
özel öğütülmüş unla hazırlanan, uzun mayalanma süresiyle 7
saatte hazırlanarak yüksek besin değerine sahip olan 13 farklı
çeşit ekmeğiyle aynı zamanda “ekmek sanatının ustası”
olarak tanınıyor. PAUL’ün içi yumuşak dışarı çıtır
özel kruvasanları da yine Fransa’nın lezzet geleneğini
yaşatıyor.
PAUL,
özel dekorasyonuyla dünyada “Fransız Yaşama Sanatı”nı
temsil ediyor
PAUL
sadece yemekleri ile değil, şık ve farklı tasarımı; Fransa’nın
yerel rustik tarzı ile Paris tarzı çay salonunu birleştiren
atmosferi ve hizmeti ile dünyanın her tarafında “Fransız Yaşam
Sanatı” nın (French Art de Vivre) temsilcisi olarak biliniyor
kabul ediliyor.
PAUL;
kruvasan, çikolatalı ekmek gibi viennoiserie çeşitleri, omletler
ve kahvaltılık sandviçlerden oluşan kahvaltı menüsü; salata
ve sandviç çeşitleri, kiş ve gratenin yanı sıra ana yemeklerden
oluşan zengin öğle ve akşam yemeği menüsü; ekler, turta,
makaron, kek ve pasta çeşitlerine uzanan Salon de Thé (Çay saati)
menüsüyle sağlıklı ve lezzetli tatlar sunuyor. Fransız
çıtır ekmekli soğan çorbası; karides ve avokadolu sandviç;
karamelize üzüm ve kabakla biftek, ızgara somon gibi farklı
lezzetler sunan PAUL, menüsüne Türk damak zevkine uygun özel
tatlar da ekledi. PAUL Türkiye’ye özel olarak fıstıklı ana
yemekler, kuzu, Türk çayı ve Türk kahvesi sunuyor.
Har
ay 5 milyon müşteri, her yıl 100 bin kursiyer
PAUL,
ekmek konusundaki uzmanlığıyla, en yüksek standartları sağlamak
için çiftçilere bile eğitimler vererek, Fransız ekmek geleneğini
dönüştüren bir role sahip. Ekmek konusunda köklü bir mirasa
sahip olan PAUL, Fransa’da bulunan fırıncılık okulunda her yıl
dünyanın dört bir yanından gelen 100.000 kişiye eğitim veriyor.
Ayrıca PAUL’ün usta aşçıları tarafından verilen yoğun bir
iç eğitim programı var. PAUL, her ay 5 milyondan fazla
müşterisini ağırlıyor.
Şuan
bir tek Buyaka AVM'de bulunan PAUL çok yakında Avrupa yakasında da
açacağı şubelerle çoğalarak bizlere hizmet vermeye devam
edicekler..
Bu
muhteşem lezzetleri tanımamızı sağlayan, davetleri ile bizi
sevindiren Grup 7 İletişim'den Nazan Ergülen Şarman ve Sayın
Sevil Eroğluer'e ve bizi çok güzel ağırlayan Murat Alpay ve
Serkan Demirci'ye, onların nezdinde tüm PAUL çalışanlarına çok
teşekkür ediyorum.
Pakmaya sosyal medyada hanımların çok yakınında.
Bazen yeni bir tarif ararsınız, istediğiniz gibisine rastlayamazsınız.
Sizinle aynı zevkleri paylaşan hanımlarla iletişimde olmak, ortak ilgi alanlarında buluşmak gibisi var mı?
Unutmayın, Pakmaya hep yanınızda!
Pakmaya sosyal ağları günün 24 saati, yılın 365 günü tazelenerek, güncellenerek her zaman elinizin altında, yanı başınızda.
Kısacası siz neredeyseniz biz de orada!
Tarifler, Pratik Mutfak, Pakmaya ürünleri, anket ve yarışmalarıyla:
mutfaginyildizi.com
Her gün birbirinden güzel tarifler, paylaşımlar ve 120.000'i aşkın beğeneniyle:
facebook/mutfaginyildizi
Kolay, anlaşılır, iyi sonuç veren uygulamalı tarif videolarıyla:
youtube/user/mutfaginyildizi
Ortak zevkleri paylaşan sizin gibi meraklıların katkılarıyla:
pinterest/mutfaginyildizi
Cıvıl cıvıl, dinamik, güncel ipuçları, önerileriyle:
twitter/mutfaginyildizi
Kurumsal bilgiler, Pakmaya’dan en yeni haberler ve ürünlerle:
pakmaya.com.tr
İnanın bu adresler çok işinize yarayacak.
Bize yazın, sorun, isteyin, katkı yapın. Daha iyisi için size her zaman açığız!
İletişimi hep sürdürelim...
Bir bumads advertorial içeriğidir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)