7 Nisan 2013 Pazar
4 Nisan 2013 Perşembe
Emine Beder'le Mutfak Aşkı
Beyaz
Tv'de Emine Beder'le Murfak Aşkı programında bayat
ekmeklerle çok güzel yemek ve tatlılar yaptık. Seyredemeyenler ve
yeniden seyretmek isteyenler için paylaşmak istedim.
Emine Beder İle Mutfak Aşkı 18.03.2013 ile Tvplaza
28 Mart 2013 Perşembe
Napoli Mutfağı'nın eşsiz lezzetleri Fratelli La Bufala-Akbatı'da...
Fratelli La Bufala Akbatı sizi, benzerlerini ancak Napoli’de tadabileceğiniz “Napoliten pizza” ve manda sütünden yapılmış gerçek “mozzarella” peynirinin eşsiz lezzetlerini keşfe çağırıyor…
Fratelli La Bufala Akbatı; geleneksel Napoli stilinde hazırlanmış odun alevli tuğla pizza fırınından “İtalyanların pizza yemeğe gittiği, gerçek Napoli pizzası” nın yanı sıra; yüzde yüz manda sütünden yapılmış “gerçek mozzarella peyniri”, manda eti, sığır eti, salam, el yapımı makarnalar, özel üretim sebzeler, manda sütü kremasından elde edilen tatlılar, Napoli kahvesi, peyniri ve özel Napoli şaraplarından oluşan mönüsü ile mirasçısı olduğu Napoliten mutfağının sağlıklı ve lezzetli “Akdeniz Tipi Beslenme” çizgisini seçkin konuklarıyla paylaşıyor.
Minestrone
(Sebze Çorbası) Tek kelimeyle mükemmel anne eli değmiş gibi...
Zuppe
Di Peperoni kapya biberi ile kremanın müthiş uyumu..
La
Mozatta - Buffalo Mozarella, Kiraz Domates, Kekik ve Roka Yaprakları
eşliğinde...Bugün anladımki ben daha önce mozarella yememişim.
Bıçağı vurduğunuz anda içinden krema kıvamında bir lezzet
fışkırıyor..
La
Bufalata - Mozarela Napoli Usulu Mevsim Sebzeleri eşliğinde..Ben
buna bayıldım..süper bir başlangıç...
Carpaccio
Di Manzo - İnce dilimlenmiş Bonfile carpaccio roka, permasan ve
balzamic sos ile..Tadı halen damağımda..çiğ etin dayanılmaz
cazibesi...
Salmone
Affumicato - Füme Norveç Somon, yeşil elma ve krem peynir
ile..Somon severler için muhteşem bir lezzet..
Involtini
Di Bietole - Etli pazı dolma, krema ve limon sos ile..Tek
geçerim..Fratelli La Bufala Bahçeşehir'e özel bir lezzet..
Chefimiz
yediğimiz pizzalarımızı yaparken bizde kendisini görüntüledik..
Ve
pizzamız fırından çıktı....
Margharita
Dop - Domates Sos, Bufalo Mozarela, Fesleğen - Gerçek İtalyan...
Il
Barbeque - Izgara dana eti kombinasyonuu, Barbequ sos, fırınlanmış
patates ve Akdeniz yeşillikleri eşliğinde ..Buda kesinlikle
tavsiye deceğim bir lezzet...
Tramisu
- Napoli usulü ekspresso ile tatlandırılmış..Tadı damağımda
kaldı..süper hatta süper ötesi..
Muhteşem lezzet Creme Brulee
Bu
güzel lezzetlerin ardından bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı
var dedik ve hoş sohbet eşliğinde kahvelerimizi yudumladık.Sunum
bir harika...
Bize
bu muhteşem lezzetleri hazırlayan ve menü hakkında tüm
bilgileri, ürünlerin hazırlanma aşamalarını anlatan Executive
Chef Adem Kahraman..
Not : Bufala kardeşlerden Gennaro Bufala resim yapmaya devam ediyor, Fratelli La Bufala’ Akbatı’da Gennaro Bufala’nın resimlerini görebilir, hatta satın alabilirsiniz.
21 Mart 2013 Perşembe
Nohutlu Mantı
Bayat
ekmekleri değerlendireceğiniz bir ana yemek yapmaya ne
dersiniz..Yapımı kolay Nohutlu Mantı lezzetiyle sizi büyüleyecek..
Malzemeler
;
- 500 gr. haşlanmış nohut
- 1/2 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çorba kaşığı sebzeli çeşni
- Tuz
- 500 gr .yoğurt
- 4 diş sarmısak
- Tereyağı
- Pul biber
- Dolmalık fıstık
- Lavaş
ekmeği Tarif
için tıklayın
Yapılışı
;
Kuru soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. dolmalık fıstıkları ve haşlanmış nohutu ekleyin, kavurun. Sebzeli çeşni ve tuzu ilave edip 5 dk. kadar tüm lezzetler harmanlanana kadar kavurmaya devam edin. Hazırladığınız lavaş ekmeğini kare kare kesin, servis tabağına yayın üzerine sotelediğiniz nohudu koyun. Diğer tarafta sarımsakları ezip yoğurda karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı ile servis edin.
Afiyet
Olsun...
Not:
Mantımızda hazır lavaş kullanabilirsiniz. Eğer hazır lavaş
kullanırsanız tavada veya fırında yağsız olarak hafif
kızartın.
20 Mart 2013 Çarşamba
Elma Püreli Bayat Ekmek Turtası
Elma
püreli bayat ekmek turta tarifimi daha önce blogta yayınlamıştım.
Fakat ekmek ve bayat ekmeklerin değerlendirilmesi ile ilgili
makalemin altında paylaştığım için sevgili dostlarım bulmakta
güçlük çektiklerini belirttiler. O yüzden tekrar yayınlamak
istedim.
Malzemeler:
Tart
için
- 1,5 ekmek (Halk ekmek klasik)
- 180 gr tereyağ
- 5,5 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
Elma
Püresi için
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 kg elma
- 1/2 su bardağı su
- 3-4 adet karanfil
Kreması
için
- 3 su bardağı süt
- 2 adet doldu kreması ( Dr Oetker Vanilya aromalı)
Yapılışı
Elmaların
kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılır ve küçük küçük
doğranır. Bir tencereye yarım bardak su koyulur, elmalar ilave
edilir. Üzerine 2 çay kaşığı tarçın, 2 kaşık şeker ve 3-4
adet karanfil eklenerek iyice pişirilir. İyice yumuşayan elmaların
içinden karanfiller çıkartılarak blendırdan geçirilir. Soğumaya
bırakılır.
Ekmekler
rondodan geçirilir. Bir tencerede terayağ eritilir, 4 yemek kaşığı
şeker ve 2 çay kaşığı tarçın ilave edilir. Rondodan geçirilen
ekmekler ilave edilir ve altın sarısı bir renk alana kadar
kavrulur.
Cam
bir kasede 3 bardak süt ile 2 paket dolgu kreması iyice çırpılır,
krema haline getirilir.
Kelepçeli
bir kalıbın altına yağlı kağıt koyulur. Üzerine kavrulan
ekmeklerin 3/1 i koyulur. Üzerine dolgu kremasının yarısı
dökülür. Üzerine elme püresinin yarısı dökülür. Üzerine
kalan kavrulan ekmeklerin yarısı konur. Önce krema, sonra kalan
elma püresi konur ve en üste kalan kavrulmuş ekmekler konur.
Kalıbın üzeri aliminyum folyo ile kapatılır. 180 derece fırında
30 dk pişirilir. Fırından çıkarılan turta iyice soğuduktan
sonra buzdolabında 4-5 saat donması için bekletilir. Servise
hazırdır.
Afiyet
olsun....
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)