15 Kasım 2016 Salı

Magnezyum kaynağı “Karabuğday”,

 
Magnezyum kaynağı “Karabuğday”, şeker hastalığına (diyabet) yakalanma riskini azaltıyor
14 Kasım Dünya Diyabet Günüdür. Diyabet, vücudumuzda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi veya ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması sonucunda gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır.
Lowa'da 36 bin kadın üzerinde yapılan ve 6 yıl süren tam hububat ve şeker hastalığının etkilerinin araştırıldığı bir çalışmada; günde 3 porsiyon karabuğday gibi tam hububat tüketen kadınların, haftada bir porsiyon tüketenlerle kıyaslandığında %21 oranında daha az şeker hastalığına yakalanma riskine sahip oldukları tespit edilmiştir. Çünkü “karabuğday”, mükemmel bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum yönünden zengin olan gıdalarla beslenen kadınların, %21 daha düşük şeker hastalığına yakalanma riski olduğu bildirilmiştir.
Kan şekerinin daha iyi kontrol edilmesini sağlıyor
Karabuğday, kan şekerinin kontrolüne katkıda bulunuyor. Karabuğdayın açlık duygusunu bastırmadaki etkisinin de, en üst derecede olduğu saptanmıştır. Karabuğday, insan vücudunda istenmeyen kolesterolün azaltılmasında etkilidir. Kalp ve damar hastalığında etkili olan Karabuğday, potasyum, magnezyum fosfor ve demir sayesinde yüksek tansiyon ve kansızlığa da iyi gelir. Karabuğday, lif oranı yüksek, yağ ve kalori oranı düşük, daha fazla tokluk hissi veren daha da önemlisi vücudumuzun kendi kendine üretemediği birçok tahılda bulunmayan LİSİN dahil olmak üzere, temel 8 amino asit kaynağı olmasıdır. İnsan vücudu karabuğdayda bulunan %10 – %15 oranındaki proteinin, %74’ünü kullanabilmektedir. Bu oran, bitkisel proteinler içinde en yüksek kullanım oranıdır (Kahverengi pirinç %70, buğday %67). İçinde gluten bulunmadığı için glutene karşı alerjisi olanlar ve “çölyak” hastaları rahatlıkla tüketebilirler. Karabuğday çölyak hastaları tarafından yoğun talep görüyor. Japon araştırmacılar, karabuğdayın vücudu rahatlattığını, iltihaplanmayı, aşırı terlemeyi, burun kanamasını iyileştirdiğini, önlediğini ve bağırsakların fonksiyonlarının iyi bir şekilde devamlılığının sağlandığını bildirmişlerdir.
Reis’te geniş ürün yelpazesi yer alıyor

Reis Gıda’nın ürün ailesinde; Karabuğday, Siyah Pirinç, Kabuklu Mercimek, Maş Fasulye, Börülce, İç bakla dahil geniş bir ürün gamı yer alıyor.









9 Kasım 2016 Çarşamba

Mavi Gözlü Bir Devdin….




Doğdum….
Seni Tanıdım.
Senin ilkelerinle büyüdüm,
Yeni nesillere seni anlattım..
Sana düşman olanlara inat;
Hep senin yolundan gittim..
Bir gün bile tereddüt etmedim.
Hiç yolumu şaşırmadım..
Yolum senin yolumdu..
Çünkü;
Sen benim küçücük yüreğimde,

MAVİ GÖZLÜ BİR DEVDİN..

Kameo Pirinç ile pilavların kıvamı kolay tutacak!

Pilavında kıvam tutturamayanlar bu pirinç sizin için!
Kameo Pirinç ile pilavların kıvamı kolay tutacak!

Duru Pirinç ailesinin yeni ürünü Kameo Pirinç, pilavda kıvam tutturamayanların imdadına yetişecek. 2014’ten bu yana Türkiye’de üretilen Kameo pirincin en önemli özelliği tane iriliğinin baldo kadar büyük olması ve pilav yaparken kıvamının çok kolay tutturulması
Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur Gıda, pirinç kategorisine yeni bir ürün daha ekledi. İlk defa Duru tarafından paketlenip sofralara taşınan Kameo Pirinç, baldo kalitesinde pirinç kullanmak isteyen ve “Ne yaparsam yapayım, pilavın kıvamını tutturamıyorum” diyenler için mutfakta kurtarıcı olacak.



Adını “Değerli Taş” anlamına gelen Kameo kelimesinden alan Duru Kameo Pirinç, Türkiye’de ilk kez Duru Bulgur Gıda tarafından tüketiciye sunuluyor. Tamamen yerli üretim olan Kameo Pirincin önümüzdeki yıllarda ekim sahalarının daha da artacağı öngörülüyor. Duru Kameo Pirinç 1000, 2500 ve 5000 gramlık paketlerde sunuluyor.

Uzun taneli Kameo Pirinç görünüm olarak baldo pirinç çeşidine benziyor. Kameo pirinci baldodan ayıran ve üstün kılan en önemli ayrıntı ise pişirilme sırasında kendisini gösteriyor. Kameo pirincin pişirilmesi baldoya göre daha kolay. Ayrıca pilavlarda Kameo Pirinç ile kıvam tutturulması daha kolay sağlanıyor. Kameo Pirinç lezzetiyle de kısa sürede pilav severlerin kalbini fethedecek. Kameo Pirinç, tüketiciye Duru Pirinç kalite güvencesiyle siyah birinci sınıf ambalajda sunuluyor.








7 Kasım 2016 Pazartesi

Bulgur Aşı Çorbası

Bulgur Aşı Çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak!

Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, soğuk kış günlerinde lezzet tutkunlarına Bulgur Aşı Çorbasını öneriyor.

Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur, her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle lezzet şöleni yaşatıyor. Bize de Duru Bulgur ürünleri ile yapacağımız birbirinden lezzetli yemekler ile sofralarımızı zenginleştirmek kalıyor. Bu ay ki yemeğimiz Bulgur Aşı Çorbası…

Bulgur Aşı Çorbası Nasıl Yapılır?
Bulgur Aşı Çorbası Tarifi
Bulgur Aşı Çorbası




Duru Başbaşı Bulgurundan hazırlanan Bulgur Aşı Çorbası tarifi şöyle:


MALZEMELER

Hazırlama süresi: 4dk./Pişirme süresi: 15-20 dk./ 4 kişilik

  • 2 adet kuru soğan
  • 250 g kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 bardak başbaşı bulgur
  • 6 bardak et suyu
  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • ½ bardak portakal suyu Tuz, karabiber
Servis için:

  • 5-6 yaprak ince kıyılmış taze nane

HAZIRLANIŞI

Soğanları ince ince kıyıp tereyağında kavurduktan sonra, biber salçası ve kıymayı ekleyin. Nohudu, portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini ve bulguru da ekledikten sonra et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynayınca tuzunu ve karabiberini ekleyin. Bir taşım daha kaynatın. Üzerine ince kıyılmış naneyle süsleyerek servis yapın.



DURU BULGUR HAKKINDA

Duru Bulgur, 1935’te Karaman’da kurulan Türkiye’nin lider gıda firmalarındandır. Kurulduğu yıldan bugüne tüketicileri için en kaliteli ve doğal bulgurları üretmeyi ve tüketicilerine ulaştırmayı kendisine görev edinmiştir. Modern tesislerinde, sadece su ve buğday kullanarak,  taş değirmende öğütme metoduyla doğal renginde ve kokusunda sağlıklı, doğal ve lezzetli bulgurlar üretir.


3 üretim merkezi ile günlük üretim kapasitesi 250 ton olan Duru Bulgur; başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere Çin, Japonya, Amerika, Kanada, Avusturalya, Mısır, Nijerya gibi 51 ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır.

























4 Kasım 2016 Cuma

Lor peyniri bağışıklık sistemini güçlendiriyor

 Lor Peynirinin faydaları saymakla bitmez!

Lor peyniri bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Kansere karşı koruyuculuğundan, kemiklerin güçlenmesine, mide rahatsızlıklarının giderilmesine kadar sayısız faydası olan lor peynirinden yeterince yararlanılmadığına dikkat çeken uzmanlar, lor peynirinin özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiğini de belirterek, sofralardan eksik edilmemesi önerisinde bulunuyorlar.


Bağışıklık sistemi zayıf kişilerin, sporcuların, diyet yapanların ve tansiyon hastalarının gözdesi olan Lor peynirinin sağlığa yararları saymakla bitmiyor. Özellikle içerdiği serum protein ile vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlayan lor peyniri, sporcuların da sağlıklı beslenme listesinde ilk sırada yer alıyor.  Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Gizem Keservuran, lor peynirinin sadece börek ve makarnalarda kullanıldığını söyleyerek “Lor peyniri sofralardan eksik edilmemeli. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlamak için lor peyniri yiyebilir, hastalıkları kendinizden uzak tutabilirsiniz. ” dedi.

Lor peynirin sayısız faydası var

Vücut için en önemli besinleri içeren, lor peynirinin protein, kalsiyum, mineral ve vitamin zengini bir peynir olduğuna dikkat çeken Keservuran, lor peynirinin inek peynirinin suyundan yapıldığını belirterek “İnek peynirinden elde edilmesine rağmen inek peynirindeki antijenik proteinleri içermez. Lorun içinde özellikle diğer süt ürünlerinde bulunmayan çok değerli bir protein olan serum protein vardır. Bunun da biyolojik değeri çok yüksek. Hatta yumurtadan daha yüksek biyolojik değeri var. Yumurta alerjisi olan bir kişi, lor yiyerek bu protein ihtiyacını çok rahat karşılayabilir" diye konuştu. Keservuran “Lor peynirinin içinde bulunan serum protein tüm vücut ve kas proteinlerinin daha fazla sentezlenmesini sağlıyor. Aşırı egzersiz sonucu ortaya çıkabilen kas sakatlanmalarında iyileştirici etkisi var. Bu nedenle özellikle sporcular bu peynirin değerini biliyor ve tüketiyor. Ancak, birçok kişi bu değerli peynirin mucizevi etkilerinin farkında değil. Sadece börek ve makarnada lor kullanılıyor.  
Günün her saati atıştırmalık olarak da bu faydalı peynirden yararlanmak mümkün. Özellikle Diyet yapanlar, az tuzlu kahvaltılık lor peyniri ile diyetlerini keyiflendirebilirler”

Lor peynirinin besin değeri de zengin

Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey’in tam yağlı lor peynirinin, Türk Gıda Kodeksine göre 100 gramı günlük kalsiyum ihtiyacınızın % 90'nını karşılıyor. Lor peynirinin 100 gramında 700 mg kalsiyum bulunuyor. Yumuşak taze bir peynir olan Muratbey Lor, 500 gramlık ambalajlarda sunuluyor. Sadece börek, makarna, tatlı yapımında değil,  Muratbey Lor Peyniri’ ni kahvaltıda da, üzerine şeker, bal ya da reçel dökerek tüketebilirsiniz.




Lor Peyniri Salatası Nasıl Yapılır?

Lor Peyniri Salatası Tarifi

Malzemeler

  • 300 gr. lor peyniri (1 paket)
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 7-8 dal dereotu
  • 7-8 dal maydanoz
  • 4-5 dal taze nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz,pul biber(isteğe bağlı)


Yapılışı


Dereotu,nane ve maydanozu ince kıyalım.
Bütün malzemeleri karıştırıp, servis tabağına alalım.


Afiyet Olsun...