Peynirin
keyifli hali; Muratbey Topi Kokteyl
Muratbey
Topi Peynir ile sağlıklı ve lezzetli bir peynir kokteyli hazırlayabilir,
sofralarınıza şıklık, öğünlerinize keyif katabilirsiniz.
Az
tuzlu Topi Peynir Kokteyl’i kısa sürede hazırlayabileceğiniz sıra dışı, sağlıklı
ve lezzetli öğününüz olacak. Grand Hyatt
İstanbul’un ünlü şefi Murat Dağlıoğlu’nun özel tarifi ile Topi Peynir Kokteyli
siz de hazırlayabilirsiniz.
Topi
Peynir Kokteyl Nasıl Yapılır?
Topi
Peynir Kokteyl Tarifi
Topi
Peynir Kokteyl
·
Orta
büyüklükte marul
·
Sarı
ve kırmızı chery domates
·
Fesleğen,
nane
·
Muratbey
Topi Peynir
·
Sosu
için; Pancar, Saf zeytinyağı, karabiber, sirke ve tuz.
Topi Peynir Kokteyl Tarifi
Marulun orta yaprakları kokteyl bardağına yerleştirilir. Sarı ve kırmızı chery domatesler sapları alınmadan eklenir. Birkaç tanesi dilimlenerek tuz ilave edilir. Fesleğen ve nane yaprakları ince kıyılarak bir kabın içerisinde Muratbey Topi Peynir ile buluşturup harmanlanır. (Topi Peynirleri bir gece önce fesleğen ve nane ile buluşturarak bekletmek lezzetine lezzet katacaktır)
Bardağa özenle yerleştirdiğiniz Topi Peynirleri’nize son dokunuş olarak lezzetli bir sos hazırlıyoruz. Haşlanmış kırmızı pancar suyu ile pancar püresi bir miktar zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırılarak peynirlerin üzerine gezdirilir. Sunum sırasında kırmızı üzüm sirkesi ile tatlandırarak servise sunulur.
Afiyet olsun.